önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

son bişey gunwane....dünya yönetiliyor...turkiye 80 milyonluk büyük bir pazar...bu pazarın birde pheriferisi var çevre pazarları...

bu pazar çökerse....

AB anında çöker....ithalatı cogunlukla onlardan yapar turkiye....

buna izin verirler mi sence....vermezler....

ula bak....ne iddia etmissem....ardında BÜYÜK BİR BİLGİ BİRİKİMİNİ KULLANMAK VAR....BİŞEY DİYORSAM...O İMKANSIZ GÖRÜNÜYORSA....o dogru demektir....çünkiii...algıları hasat etmiştir skender...neyle...DAYAKLA....usagları hergün dövüyor pezo....hemide cok kötü dövüyor...ha ha ha
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

bu hükümet gitsin diyenlere....

tamam gitsin....emme yerine yerleşecek alternatif yoksa....bu hükümet nasıl gidecek...AB ve ABD nin sorunu bu işte...yerine kimi koyacak...hepsi REFARANDUM dan sonra olusur...yeni partiler yani...

bu hukumet artık sadece AKP degilki...AKP+MHP koalisyonu var...tugrul turkeş basbakan yardımcısı...ikisinin oy oranı yuzde 65...

eeeeeee....gercek orada....

skender olun...

onun gözüyle bakın herseye....CHP den ne koy olur nede kasaba...eeeeeee.....

bakın herseye gercekleri görerek bakıyorum....ona göre yazıyorum...SALLAMIYORUM.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Kanji
        Katılımcı
        • 25 Eylül 2012
        • 195

Kuzum, petrolden gireyim, dolar 1,8TL = ham 95$-100$ arası yıl 2013 1.ay 97 oktan 4,74TL imiş;
        dolar 3,8TL = ham 51$ 2017 1.ay 97 oktan 5,44TL

Yani petrol %50 ucuz, ama yakıt %15 daha pahalı. Şu anda benzine gerek anlamda zammı yansıt(a)madılar.Muhtemlen düşük kurdan yapılan kontratlardan ötürü, bunlar bittiğinde yeni kurdan içeri gelecek, o zaman 6-7TL arası olacaktır. Kurun 3TL'yi yukarı kırdığı petrol fiyatının 47$ olduğu zaman ne kadardı biliyormusun litresi? 4,74 liraydı. Yani bu şu demek, %30 artan kur + %10 artan petrol fiyatına rağmen fiyatı sadec %15 yansıtmış. Aradaki %33 total yekün bugün için daha fiyatların içine girmedi. Uygun zaman bekleniyor... Biz ülkenin içinde yaşadığımız için herşeyi yakınen ve net takib ediyoruz. Geçen sene sadece trafik sigortaları %100-250 arasında zamlandı böyle bir oran yok. Bunun tek açıklaması onlar biliyordu bu devalüasyonu ama uyandırmadan kopartabildiklerini kopartmaya çalıştılar.

Şimdi durum nedir, sana kur düşmez derken şunun için söylüyoruz enflasyoın en az %20-25 yaz bir kenara, işsizlik en az %25 bununda yaz, üretmiyorsun, tüketime vergi koyuyorsun ve sadece inşaat yapıyorsun köprü tünel bina vs.. Ayrıca birde Suriyelerilere bakıyoruz milyarlarca dolar harcayıp + savaştayız bir o kaddarda onun maliyeti var... Denklemi aktardım helva yapıp anlatıver bi zahmet, biz işin içinden çıkamıyoruz
        "Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
        Henry Royce

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

Kanji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Kuzum, petrolden gireyim, dolar 1,8TL = ham 95$-100$ arası yıl 2013 1.ay 97 oktan 4,74TL imiş;
          dolar 3,8TL = ham 51$ 2017 1.ay 97 oktan 5,44TL

Yani petrol %50 ucuz, ama yakıt %15 daha pahalı. Şu anda benzine gerek anlamda zammı yansıt(a)madılar.Muhtemlen düşük kurdan yapılan kontratlardan ötürü, bunlar bittiğinde yeni kurdan içeri gelecek, o zaman 6-7TL arası olacaktır. Kurun 3TL'yi yukarı kırdığı petrol fiyatının 47$ olduğu zaman ne kadardı biliyormusun litresi? 4,74 liraydı. Yani bu şu demek, %30 artan kur + %10 artan petrol fiyatına rağmen fiyatı sadec %15 yansıtmış. Aradaki %33 total yekün bugün için daha fiyatların içine girmedi. Uygun zaman bekleniyor... Biz ülkenin içinde yaşadığımız için herşeyi yakınen ve net takib ediyoruz. Geçen sene sadece trafik sigortaları %100-250 arasında zamlandı böyle bir oran yok. Bunun tek açıklaması onlar biliyordu bu devalüasyonu ama uyandırmadan kopartabildiklerini kopartmaya çalıştılar.

Şimdi durum nedir, sana kur düşmez derken şunun için söylüyoruz enflasyoın en az %20-25 yaz bir kenara, işsizlik en az %25 bununda yaz, üretmiyorsun, tüketime vergi koyuyorsun ve sadece inşaat yapıyorsun köprü tünel bina vs.. Ayrıca birde Suriyelerilere bakıyoruz milyarlarca dolar harcayıp + savaştayız bir o kaddarda onun maliyeti var... Denklemi aktardım helva yapıp anlatıver bi zahmet, biz işin içinden çıkamıyoruz
          yaw kanji bende aynı şeyi söylüyorum....hükümet derhal kuru 2.80 e cekmeli....yoksa enflasyon ve işsizlik artak...ve hükümet çöker....çökmek istemiyorsa diyorum....yuksek kur,düşük faizi bırakmalı....yoksa partisini 8 parcaya bölerler...HALK BÖLER....

BENİM YAZILARIM UYARI YAZILARI....hükümeti uyarıyorum....kura mudahele et diyorum....elini çabuk tut diyorum...

yapmazsa...hükümet çöker...benim verdigim rakkamlarda....hava ve civa olur tabiiki....

24 ocakta karar verecekler....etkilemek için benim gibiler öter....adettendir....bende ötüyorum...dinlemezse o kaybeder....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

yoksa...bu baskanlık sistemi cıkar....emme baskan mevcutlardan biri olamaz eger dolar-tl 4 ü asarsa....

2002 seçimlerini hatırlayın....

AKP YUZDE 34....CHP YUZDE 19 LA BARAJI ASAN İKİ PARTİYDİ....

digerleri barajın altında kalmış cok sayıda parti vardı...toplam oyları yuzde 46 idi...tek milletvekili cıkaramamıstılar....oraya dogru gidiyoruz o zaman....

baskanlık sistemi ile bundan kurtulmak istiyebilir AKP....emme kurtulamaz....

Yorum

• Misafir

Tırmala behçet formasyonu bilin de mi more

belirtmi$$idik de honéy yani.

Olur olur hallolur, Erzurum'un da bir ilçesi hani )..

Yorum

• Misafir

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                yoksa...bu baskanlık sistemi cıkar....emme baskan mevcutlardan biri olamaz eger dolar-tl 4 ü asarsa....

2002 seçimlerini hatırlayın....

AKP YUZDE 34....CHP YUZDE 19 LA BARAJI ASAN İKİ PARTİYDİ....

digerleri barajın altında kalmış cok sayıda parti vardı...toplam oyları yuzde 46 idi...tek milletvekili cıkaramamıstılar....oraya dogru gidiyoruz o zaman....

baskanlık sistemi ile bundan kurtulmak istiyebilir AKP....emme kurtulamaz....
                İyiki de siyasete bulaşmamışın mı demeli yani ?? )

Yaw millete kol pardon gol atmaya doyulmamış bi hâlleriniz var sezdim,

genetik mi yoksa i$ icabı mı?, hele birazda bunu anlat baAlım ))..

Yorum

• Kanji
                  Katılımcı
                  • 25 Eylül 2012
                  • 195

Tamam Kuzum soru şu; bu adamlar kasımda 150-200 bp faiz artırsaydı, kur buralara gelirmiydi, kuvvetle muhtemel gelmezdi, yani benim maksimum projeksiyonum 3,25-3,30TL gibi şubat ortası için, idi. Şimdi 500bp de artırsan en fazla geleceğimiz yer 3,55-3,64 TL. Ama ne oldu, sürekli her konuşmada gerilim, her beyanatta meydan okuma, meydana gelen patlamaları vs saymıyorum, doların şu an durduğu seviye bile inan çok iyi şu an. Yanlış anlaşılma olmasın ben MB en ufak müdahalade bulunmazken, tamamen kendi çapımda destek olabilmek için karınca kararınca dolar ve euro shortladım ve kapatmadım, ciddi zararım var 9-10 bin pip kadar ve hala tutuyorum, stopsuz. Sadece baktım hiçbirşey yapmıyorlar toz duman inene kadar hedgeledim pozları. Yani MB ve hükümet çözümü ılımlı devalüasyonda bulmuş, şu an ki yaptıkları davranış ve tepki biçimi hem son derece beyhude hemde mevcut rakamları kabul etmiş ama 5-6TL gibi bir savrulmada istenmiyor. MB akşamüstü açıklama yaptı yılsonu beklenti 3,86TL. Demek ki her tahminde %25-30 gibi sapma olduğunu varsayarsak 4,8-5,1 TL arası kaparız her ay bomba patlamaya devam etmezse...Ha bu kurlar böyle kalırsa ne olur, ölmeyiz tabiki, zararlar yazılır,yataya girene kadar işsizlik yükselir, tüketim azalır bununa birlikte içerde mal tüketimini iştahlandırmak için üretici zam yapamaz tolere edebildiği miktarda ama ihracatı ve turizm gelirlerini artırabiliriz. Bu mümkün, tabi otel fabrika falan kalırsa batmadan...

Yani 2-3TL unut, olursa bilki manipülasyon sonucudur, bir sonraki hamle 15-20ye götürür doları, sadece şuna kafa yoralım, işler iyice boka sarıp, anayasa değişip başkan vs ile iş içsavaşa dönüp borsada 1,25cent, dolarda 8-10TL ler görülüp ülke ortaçağıyla son kez hesaplaşıp mı yukarı kafayı çevirecek yoksa, daha yatay, ilerleme veya gerileme pek olmadan böyle 1-2 sene oyalanıp 2019 gibi yukarı çıkmaya başlayacak ufak ufak. Ancak bu koşul, geçecek müteakip 2 sene tamamen üretim odaklı yatırım yapmalı, saçma sapan köprüymüş otobanmış yolmuş gibi şeylere para gömüp vatandaşı söğüşlemek yerine üretim odaklı, fabrikatçre ücretsiz yer tahsisi stopaj ve vergi indirimi, memurlara %100-150 arası zamla üretene teşvik, içerdeki insana biraz olsun nefes alıp borçlarını ödeyebilme, böylelikle çarkın tekrardan dönmeye başlaması gibi tedbirler alınması lazım. İnsanlara para verecekler bu kadar basit. Herkesin cebine ek 1000 er lira para koysan içerde tüketim artar üreticiler ayakta kalır ihracat yapabilecek de adam kalır ortada... Hele ne olursa olsun kayıtsız şartsız şu ÖTV belasının birdaha gelmemek üzere kaldırılması lazım, insanların kanını emiyor nefes almasına izin vermiyor. Bunlar insin, insanlar nefes alsın, motive olsunlar gerisi gelir.

Türk milleti zekidir, inancı vardır, bir düşer bin kalkar gerisi kendiliğinden gelir evellallah...
                  "Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
                  Henry Royce

Yorum

• kuzey
                    Katılımcı
                    • 28 Ağustos 2009
                    • 162

sevgili kuzu, bugun birsey duydum ama bana boyle birsey olamaz gibi geliyor. tam da sizin yazilariniz dolarin 2.80 cekilmesi gerektigine dairken bunu size sormamin iyi olacagini dusundum. akp'nin mart ayi gibi dolar hesaplarina el koyma plani oldugu soyleniyor. zaten dolar tutanin terorist oldugunu soyluyorlar biliyorsunuz. bu durumda belli bir kur uzerinden dolar hesaplarini tl'ye cevirme veya baska sekillerde boyle birsey olabilir mi? ben ekonomist olmadigim icin bir fikir yurutemiyorum. lutfen dolari dusurmek icin akp neler yapabilir biraz aydinlatir misiniz?

Yorum

• Kanji
                      Katılımcı
                      • 25 Eylül 2012
                      • 195

Böyle birşey olmaz, olursa ülkeyi kapatın gidin zaten konuşmaya bile gerek yok...
                      Henry Royce

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

kuzey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        sevgili kuzu, bugun birsey duydum ama bana boyle birsey olamaz gibi geliyor. tam da sizin yazilariniz dolarin 2.80 cekilmesi gerektigine dairken bunu size sormamin iyi olacagini dusundum. akp'nin mart ayi gibi dolar hesaplarina el koyma plani oldugu soyleniyor. zaten dolar tutanin terorist oldugunu soyluyorlar biliyorsunuz. bu durumda belli bir kur uzerinden dolar hesaplarini tl'ye cevirme veya baska sekillerde boyle birsey olabilir mi? ben ekonomist olmadigim icin bir fikir yurutemiyorum. lutfen dolari dusurmek icin akp neler yapabilir biraz aydinlatir misiniz?

bunu arjantin yaptı....turkiye yapmaz böyle bişey...halkın bankalarda tuttugu döviz olmasa...turkiyeye kimse döviz kredisi vermez...o krenin sigortası gibi birşey...onu yaptın mı...IMF kapısındasın demektir....

24 ocakta halledecekler görünüyor....faizle....

hükümet herşeyin farkında....çareyi üretmezse...bedeli agır öder...oyla....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

turkiyede halkın döviz borcu yok...devletin borcu yönetilir büyüklükte...

BORCU DÖVİZLE OLANLAR...bankalar ve özel şirketler...onlarıda bırakacaksın batsınlar....BATAKCI HERİFLER...

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

DOLAR ALMAK İÇİN TURK LİRASI GEREK....turk liran yoksa dolar alamazsın....dolar alamazsan dolar çıkmaz....

öyleyse ne yapacan....TURK LİRASINI YOK EDECEKSİN....pahalı olacak turk lirası bulmak...ÇÖZÜM BU...BASKA ÇÖZÜM YOK.

MERKEZDEN REPO İLE tl al...beleş tl...git dövize fur...vetan hayini bunlar...halk degil...dövizide bunnar cıkarıyor....

KES KOLLARINI...tl senin elinde....sen basıyorsun....parana sahip çık....

efendim tl yi yok edersem....EKONOMİ DARALIR...KREDİ VERMEZLER....

efendim....tl yi yok etmezsen....kur artısı ile...ENFLASYON AZAR İŞSİZLİK ARTAR...STAGFLASYONA GİRERSİN...daha kötü...ekonomi çöker.

Yorum

• Kanji
                              Katılımcı
                              • 25 Eylül 2012
                              • 195

Kuzum, neden fiziki, FX piyasası yokmu, orada adam pariteye long açamazmı TL si olmadan açar?? Atladağım neresi var? Sen iç spekülasyonu varsa kesersin, dışarıya mani olamazki ? Kaldıki insanları görsen, at yarışı basar gibi long basıyorlar 5 lot 10 lot dolar TLye şaka gibi, bu çığ gibi büyürse kim nası engel olacak?
                              Henry Royce

Yorum

• winvob
                                Katılımcı
                                • 03 Mart 2009
                                • 109

Kim Kemalist Kuzum?
                                En son Erdoğan 2 Skender 0 idi.Neden?
                                Erdoğan,üstüne fetönün sürülmesindenden beri Amerika ile savaşta.Hem pkk,hem fetö...Haziran seçimleri aklını başına getirdi...6 ayda da (Kasım seçimlerine kadar)sana göre Kemalist oldu ha?.
                                Olmuştur da...Mecburiyetten...Başkanlığı getirmek zorunda olduğunu zannettiriyorlar...Pazarlık gücünü eline alabileceğini zannettiriyorlar.
                                Başkanlık gelince skoru 2-1 e getirecek skender.Emperyallerin başkanlık konusunda gıkı çıkıyor mu?....Yoooo...Laik Cumhuriyet gidiyor sesleri çıkıyor mu?...Yooo.
                                Emperyaller parlementoyu mu kolay idare eder,tek adamı mı?
                                Başkanlığa kadar Doları 3'e çekecekler...Çünkü başkanlık gelmeli.
                                Sonrası...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information