önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

öte yandan....finansal piyasalarda mevcut müşteri potansiyeli....dolar-tl long yönünde....borsa asagı yönünde idi...son 6 aydır...

bu oluşmus müşterinin KESİLMESİ finansal arenanın birinci kuralıdır....SİMULASYONUMU BU KURAL VE GEOPOLİTİK YÖNLENDİRİR...

bu müşterilerin ölümü öpme yeri....borsada 92 000....dolar-tl de 2.80 dir....

bu öpüş....32 000 dolar endekstir ki....bu makuldur....işte orada...finansal arena karar verecek.....O KARAR...iki seyle sonuclanacak....ikiside bu topigin baslıgında var....

zamanlama ise....REFERANDUM SONUCU ALINDIKTAN SONRADIR....NİSAN VEYA MAYIS GİBİDİR....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1922

Kuzu gel şu 2.80 iddiasından vazgeç.
      2.80 dolar kurunda 92.000 borsa da olmaz..

100 binin üzerinde olur çok rahat.

Yani tutarlı da değil..

Bak bugün MB faiz artışı da DAHİL açıklamaları yapıldı dolar bana mısın demiyor..

doların ipini tutanlar ile borsanın ipini tutanlar artık AYRI..

Evet dolara bakıp borsada short açan bi tayfa vardı..Sıfırlandı hepsi..

Ama bu tayfa dan çok azı dolar long da..

Yönetimde paradigma değişimi var artık..İnşaata dayalı büyüme istemiyorlar..Dolara olan ihtiyacı azaltmak istiyorlar.
      senelerdir dolar bazlı gelirimiz yerinde sayıyor.

Bunun içinde ihracatı özendirip ithalattan vazgeçirmeye çalışıyorlar..

Sen bu doları kuvvetlendirici açıklamaların sinirden yada tesadüfen olduğunu falan mı sanıyorsun..

2.80 doları bizzat yönetim istemiyor..

Dolar da yağsa ülkeye yine ne yapar yapar doları yükseltmeye çalışırlar..

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

GEOPOLİTİC TE sona ulasma o kadar kolay görünmüyor şimdilik....

turkiye,rusya,iran üçlüsü....ZORLANIYOR....

1...AL-BAB da aylar oldu ilerleme yok....

2...palmira ve der ar zor da ISIS lı mucolar ilerliyor....

3...musul da fazla bir ilerleme yok...

4...raqqa kuzeyinde ise ISIS lı mucolar yeniliyor PYD ilerliyor...İLGİNC...ha ha ha

amriki,suudi,qatar....ISIS lı mucolarla muthiş bir danısıklı dövüş sergiliyor....

ne hikmetse....ISIS....iraq ordusu ile musul da....turk ordusu ile AL-BAB da....suriye ordusu ile palmira ve der ar zor da...PYD ile raqqa kuzeyinde....4 cephede furusuyor....İLGİNC...bi tek raqqa kuzeyindeki PYD cephesinde habire toprak kaybederken...öbür cephelerde ya nötr durumda misal AL-BAB...yada topraq kazanıyor....misal palmira ve der ar zor....

YANİ...ikinci üçlü....karşı saldırısında güçlü henuz....bu kazakistanda...masada sandalya kapmalarını saglar....

emme....iş uzar....hangi iş...benim SİMULASYON un geopolitic korelasyonu....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1922

Kuzu burada sende belirtin idi
          Petrol yarıya düştü dolar 2 katına çıktı
          hoca ali ali hoca oldu merkezi yönetim açısından.

3.80 3.90 4 tl ler de o yüzden sıkıntı yok.

Daha üstünde işler merkezi yönetim açısından da sıkıntıya girmeye BAŞLAR..

Amaç 1 sene dolar tl de 4 tl leri zirve olarak tutmak..

2.80 e 3 e falan düşürmek gibi bir AMAÇ yok..

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Kuzu gel şu 2.80 iddiasından vazgeç.
            2.80 dolar kurunda 92.000 borsa da olmaz..

100 binin üzerinde olur çok rahat.

Yani tutarlı da değil..

Bak bugün MB faiz artışı da DAHİL açıklamaları yapıldı dolar bana mısın demiyor..

doların ipini tutanlar ile borsanın ipini tutanlar artık AYRI..

Evet dolara bakıp borsada short açan bi tayfa vardı..Sıfırlandı hepsi..

Ama bu tayfa dan çok azı dolar long da..

Yönetimde paradigma değişimi var artık..İnşaata dayalı büyüme istemiyorlar..Dolara olan ihtiyacı azaltmak istiyorlar.
            senelerdir dolar bazlı gelirimiz yerinde sayıyor.

Bunun içinde ihracatı özendirip ithalattan vazgeçirmeye çalışıyorlar..

Sen bu doları kuvvetlendirici açıklamaların sinirden yada tesadüfen olduğunu falan mı sanıyorsun..

2.80 doları bizzat yönetim istemiyor..

Dolar da yağsa ülkeye yine ne yapar yapar doları yükseltmeye çalışırlar..

o verdigim iki rakkam önemli....bu rakkamlar oluşmazsa....bu hükümet gider....DURAMAZ.

DOLAR-TL 3.80 demek.....ve bunun 6 ay sürmesi demek....REAL EKONOMİ STAGFLASYONA GİRDİ DEMEKTİR....bunu mehmet şimsek gibiler ki daha cok bilgili insan var hükümette bilirler....İŞSİZLİK CIG GİBİ BÜYÜR....bunu halka biz müslümanız kefere bize böyle saldırıyor diye yuturamazsın...

bitanem...

sen olaya bi yönüyle bakıyorsun....ben ise öbür yönüyle bakıyorum....senin baktıgın yön finansal piyasada kriz...benim baktıgım yön ise bu krizin....EKONOMİK KRİZE DÖNÜŞMESİ....ikisi cok farklıdır....finansal kriz...parası olanı etkiler....bunnar turkiyenin yuzde 5 idir...senle ben içindeyiz...EKONOMİK KRİZ ise parası olmuyanı etkiler....bunnar yuzde 95 dir...

bu yazılarımla....verdigim bu iki rakkamla....hükümete diyorum ki...hemişko akıllı ol....yuksek kur,düşük faiz...SENİN SONUNDUR..

ONLARI UYARIYORUM....aslında onlarda bunu biliyorlar...sende haklısın...ekonomi bakanı zeybekin acıklamaları seni haklı kılıyor.

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1922

Borsa dediğin şeyi fazla büyütmemek lazım.
              Öyle geopolitic ile falan da zerrece alakası yok.

3 banka 2 holding 5 tane de yan kağıtla yapılan bi endeks..
              diğer kağıtlar zaten borsa kurulduğundan beri borsa değeri ile zerre kadar alakası olmamıştır..

kağıttaki patronun spekülatörün durumuna göre iner çıkar..
              borsa fezaya çıksın dibin dibini boylar.
              borsa düşsün 2 haftada düzeltirler..borsa yüzde 5 tepsin tavan tavan gider ...

hepsi çöp..bullshit..

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1922

Kuzu 2012 rallisinden beri hükümet gidecek diyosun..

borsa değeri ile dolar değeri ile hükümetin zerrece bi alakası yok be kuzu..

dolar 1.80 idi..gezi olayları var..

spor salonunda bir borsacı arkadaş ile konuşuyoruz..
                2002 den beri biriken tahvil faizini doların üstüne koy 5.5 tl olması lazım doların dedim..
                çüşşş dedi..

max 2 tl..

üstünde batarız dedi..

3 tl de batıyoduk

4 tl olduk...

buna da alışırız yakında..

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1922

Heee ekonomik krize dönüştürmeyecekler işte..

Dönüşse bile dönüşmeyecek..

Bilmem anlatabildim mi.. Daha fazla açmak istemiyorum..Sen anlamışsındır..

Bu süreci böyle atlatmayı düşünüyorlar..

Çünkü aşşa tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık..

Bak dolar 20 ağustos 2015 günü 3 tl yi vurdu..
                  üzerine uçak düştü hükümet düştü darbe oldu hala 3 ün altında idi 1 sene sonra..

nerede ise 3 tl dolar kurunda birşey olmuyor muş demeye başlayacaktıkkkkk

hop 3.80...

batıyoruzzzz

şimdi dediğim gibi dolar da 4 tl leri zirve yapma telaşı var..

bir süre yatayda dinlendirme..

doların yükselmesinden dertli değiller...
                  HIZLI yükselmesinden dertliler..

dolar da yıllık enflasyon +2 puan falan bi yükselme öngörülüyor zaten..öyle 2002 2013 arası gibi bir dönemi unutmak lazım artık..
                  bitti o bolluk..

Yorum

• pia
                    Yeni Üye
                    • 07 Mart 2016
                    • 23

hükümetin yüksek kur istediği fikrine katılıyorum , türkiye'ye en büyük zarar dolar tl yi 2,40 yapmaktır diye düşünüyorum,dolar tl nin yüksek olmasını yabancı neden istesin ki malını satamaz, ister ki düşsün rahat rahat satayım. mal satamaz alır hale geliriz, asgari ücret 1400/2,40=585 dolar olur. olsun tabi ama katma değerli ekonomi ile olursa arkası kriz olmaz.

tahmin kısmında ise piyasanın bana öğrettiği en önemli şey asla olmaz deme

Yorum

• pia
                      Yeni Üye
                      • 07 Mart 2016
                      • 23

haziran 2006 sanırım dolar tl 1,76 gördü. durmuş yımaz yanlış hatırlamıyorsam 400 baz faiz arttırdı, aralık 2007 de 1,18 lere düştü yanlış hatırlamıyorsam.

not: o dönemde abd 10 yıllıklar 4,50 civarı idi...

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Kuzu burada sende belirtin idi
                        Petrol yarıya düştü dolar 2 katına çıktı
                        hoca ali ali hoca oldu merkezi yönetim açısından.

3.80 3.90 4 tl ler de o yüzden sıkıntı yok.

Daha üstünde işler merkezi yönetim açısından da sıkıntıya girmeye BAŞLAR..

Amaç 1 sene dolar tl de 4 tl leri zirve olarak tutmak..

2.80 e 3 e falan düşürmek gibi bir AMAÇ yok..
                        sana SIMULASYONUMU anlatmalıyım ki anlıyasın...anlatmıstım 3 ay once...okumamıssın...

PETROL....PETROL....PETROL....TURKİYE REAL EKONOMİ BUNA BAGLIDIR....

HALK petrole tl olarak kac para ödüyor...bu önemli...kac dolar ödüyor degil....

şimdi dinle....

petrol 100 dolardı....dolar tl 1.80 di...

halk yani real ekonomi petrole ne ödüyordu tl olarak...

hesap...100 çarpı 1.80=1800 tl/varil ödüyordu....ekonomi şahlanmışken...

petrol 50 dolar....dolar-tl 3.80 se....

halk petrole ne ödüyor tl olarak...

50 çarpı 3.80=1900 tl ödüyor...eee asagı yukarı aynı...

şimdi sıkı dur..petrol 70 dolar olursa ki istenen bu...

70 carpı 4=2800 tl yapar...turk ekonomisi çöktü demektir bu...

DENGE NEREDE....PETROL 70 VE DOLAR-TL 2.80 DE...

yada...prof haydar bas ın sistemi...halkın gelirini iki katına cıkar...maasları ikiyle carp verdir çözüm...

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1922

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          sana SIMULASYONUMU anlatmalıyım ki anlıyasın...anlatmıstım 3 ay once...okumamıssın...

PETROL....PETROL....PETROL....TURKİYE REAL EKONOMİ BUNA BAGLIDIR....

HALK petrole tl olarak kac para ödüyor...bu önemli...kac dolar ödüyor degil....

şimdi dinle....

petrol 100 dolardı....dolar tl 1.80 di...

halk yani real ekonomi petrole ne ödüyordu tl olarak...

hesap...100 çarpı 1.80=1800 tl/varil ödüyordu....ekonomi şahlanmışken...

petrol 50 dolar....dolar-tl 3.80 se....

halk petrole ne ödüyor tl olarak...

50 çarpı 3.80=1900 tl ödüyor...eee asagı yukarı aynı...

şimdi sıkı dur..petrol 70 dolar olursa ki istenen bu...

70 carpı 4=2800 tl yapar...turk ekonomisi çöktü demektir bu...

DENGE NEREDE....PETROL 70 VE DOLAR-TL 2.80 DE...

yada...prof haydar bas ın sistemi...halkın gelirini iki katına cıkar...maasları ikiyle carp verdir çözüm...
                          Biliyorum okudum bunu..

Haklısın..

Amma velakin..Aksayan yanı şu bu planın..

Petrol 70 dolara giderse dolar değer kaybediyor demektir..

Bu zımbırtılar ters çalışıyor biliyorsun..

dolar 3.40 3.50 lere gevşer..Belki 3.20

Haaaa dolar değer kaybetmeden petrol 70 dolar hatta yeniden 100 dolar olursa..

"....." tutanazi..

işte rusya gibi çok sağlam bi faiz artırımına ihtiyaç duyarız ..

Bak ama böyle beklentilerde var..

http://www.marketwatch.com/story/fun...30s-2017-01-19

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

stagflasyon....petrole yerli parada ödediginle fıstıklanır.....

STAGFLAYON=ENFLASYON+İŞSİZLİKTİR.....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

BAK DOLAR DEGER KAYBEDER DEDİN HEMEN....trump ta diyorki bu dolar degeri amrikiyi hasat etti...İNDİRECEGİM....

EEEEE...dolar endeks inerse ne olur....petrol 150 ye gider...dolar endeks 80 iken orada idi...

lemmmm olum....bana kız emme....hakkımı ver....ben yeriyen bir BİLGİ KÜPÜYÜM....ha ha ha

bak...ikisin petrol ve dolar endks üst üste grafı önümde...

elede güzel sarılmışlarki birbirine namıssızlar...insanın bunlara FAHİŞE dmesi mumkun degil gundwane....

melaike gibiler...sakın E-5 düşmüşlerdi deme...çarpılırsın...agzın egrilir ula....ha ha ha

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1922

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                BAK DOLAR DEGER KAYBEDER DEDİN HEMEN....trump ta diyorki bu dolar degeri amrikiyi hasat etti...İNDİRECEGİM....

EEEEE...dolar endeks inerse ne olur....petrol 150 ye gider...dolar endeks 80 iken orada idi...

lemmmm olum....bana kız emme....hakkımı ver....ben yeriyen bir BİLGİ KÜPÜYÜM....ha ha ha
                                heh lafı ağzımdan aldın..

TRUMP faktörü diyecektim ki sen yazdım..

Gördüğüm kadarı ile finans derin dünyasının elinden kaçan istenmeyen bir adam..

yontup işlevsiz hale mi getirceklerrrr...
                                yoksa sonu kennedy gibi mi olacakk

görecez...

yalnız trump korumacı politikar güdüyor..

dolara değer kazandıracak politikalar..

doların değer kaybetmesinden yana değil..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information