Bugünkü Tradede pis kıstırdılar beni biraz mola Size iyi şanslar Arkadaşlar..
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
-
ÜLKEMİN....son 50 yıldır...DOLARLA dansı bi türlü bitmedi....
niye bitmedi...niye hiçbir hükümet bunu bitirme adımları atmadı....biraz bu konuya egilmeli...KUZU UNİVERSİTESİ....
ÜLKEM DOLARLA NİYE DANSEDİYOR BUNA Bİ BAKALIM....
1....ÜLKEMDE petrol ve gaz yok....bunu DOLARLA alıyor....bu cok önemli bir kalem....
2....ÜLKEM ihracaatı guzel yapıyor...ve fekat bunu yapmak için dolarla ara mal satınalıyor...buda önemli kalem...
3....ÜLKEME turist geliyor...cunki cennet....ülkemden turistde gidiyor....ama toplamda ülkem karlı...
4....ÜLKEMDE sıcak para var...bu sürekli SPEKULASYON YAPIYOR....KALDIRIYOR VE İNDİRİYOR...MERKEZDE BUNU EZECEK GUC YOK...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
KALEM 1 le baslıyalım....
petrol ve gazın yok....hemen etrafında 160 milyonluk rusyada....80 milyonluk ıranda...30 milyonluk iraq ta petrol ve gaz var...
160 milyonluk rusyaya ihraacatın artırılabilir nufus cok...rusyadan turkiyeye tourist sel gibi akıyor....IRAN la dost olsan onunda 80 miıyon nufusu var....ondanda turkiyeye tourıst akar ve ihracatını patlatırsın....iraq ta öyle...
desen ki....bu dengeye göre....ben petrol ve gazın 6 da 3 ünü rusyadan alacagım...bunu ihracatım ve rus turist le ödeyecegim...desen ki....ben petrol ve gazımın 6 da 2 isini İRAN dan alacagım...bunu 80 milyon irana ihracat ve iranlı turistle yapacagım...kalan 6 da 1 i de iraqtan alacagım...bunuda ihracatım ve turistle ödeceyecegim....
DESEN BUNLARI VE YAPSAN....senin bu kalemde dolar a ihtiyacın yok....
soruda su....niye bu son 50 yılda hiçbir hükümet bunu diyemedi....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kalem 2....ARA MALA ÖDENEN DÖVİZ....
bunun yüzde yüzünü ortadan kaldıramazsın...ama istersen YÜZDE 50 SİNİ ORTADAN KALDIRIRSIN...
nasıl kaldırırsın....
bu ara malların buyuk para tutanlarını tespit et...
ya özel sektöre tesvik ver bunnarı üretecek yerli fabrikaları kursunlar....yada devlet olarak sen yap...ATATURK VE İNÖNÜ yaptılar...sende yap....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Onların sarayı yoktu.. Aksıray aksıraykuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterKALEM 1 le baslıyalım....
petrol ve gazın yok....hemen etrafında 160 milyonluk rusyada....80 milyonluk ıranda...30 milyonluk iraq ta petrol ve gaz var...
160 milyonluk rusyaya ihraacatın artırılabilir nufus cok...rusyadan turkiyeye tourist sel gibi akıyor....IRAN la dost olsan onunda 80 miıyon nufusu var....ondanda turkiyeye tourıst akar ve ihracatını patlatırsın....iraq ta öyle...
desen ki....bu dengeye göre....ben petrol ve gazın 6 da 3 ünü rusyadan alacagım...bunu ihracatım ve rus turist le ödeyecegim...desen ki....ben petrol ve gazımın 6 da 2 isini İRAN dan alacagım...bunu 80 milyon irana ihracat ve iranlı turistle yapacagım...kalan 6 da 1 i de iraqtan alacagım...bunuda ihracatım ve turistle ödeceyecegim....
DESEN BUNLARI VE YAPSAN....senin bu kalemde dolar a ihtiyacın yok....
soruda su....niye bu son 50 yılda hiçbir hükümet bunu diyemedi....
Mühim bi önko$ul malum kafaya..
İleti #177 kronolojiye bakınca sorunun cevap orda zaten.
Olmazsa olmaz )
Yorum
-
Kuzu abi
Bu dediklerin iyi hoş
Ama bunu yapabilecek adam başa geldi mi bir kitap fırlatmada indiriyorlar adamı...
Kendi hoşlarına giden, babalar gibi satan biri geldiğinde... En fazla karşısına geçip bacak bacak üstüne atıyorlar, gözünün içine bakarak sakız çiyniyorlar...
Naçizane benim penceremden...0.618
Yorum
-
ne demiştim....turkiye suriye barısında basrolde oynarsa.....Kİ SUAN OYNUYOR....
DOLAR -TL 2.80 E DÜŞER....BORSA 92 000 E GİDER....
BU sımulasyonum....turkiye önemini dünyaya gosterdikçe....DÜNYA ONU KORUYACAKTIR...BATI TURKİYEYİ GERİ KAZANMAK ÜÇÜN PUTİN LE YARISACAKTIR.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Dolar FED sonrası 3.50'nin üstünde
Son iki gündür yatay hareket eden ve bugün 3.47'nin altına gerileyen dolar/TL Fed'in faiz artış kararı sonrası 3.51'e yükseldi.
ABD Merkez Bankası 2006 yılından bu yana ikinci kez faiz oranlarını 25 baz puan artırarak %0.25-%0.50'den %0.5 - %0.75 aralığına çekti.Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...
"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."
NIETZSCHE
Yorum
-
labtek...
dolar-tl....2.80 e çökecek....bunun FED le alakası yok....TURKİYE GÜÇLÜ....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
sürü ne diyorsa tersi gecerlidir....SÜRÜ HESAP YAPMAZ....goygoya gelir....misal sormaz kendi kendine...SKENDERİN turkiyeye gömdügü 400 milyar dolara neolacak...
neolacak....skender bunu koruyacak...ona TC vetandası kiimligi verdik bikerem...O....İŞTE O...bildiginiz skender....anlattıgım skender....
dolar-tl yi....2.80 e basacak....çünki ona verdigimiz nufus kaardına dogum yeri...KAYSERİDİR DİYE...yazdık bikerem...
kuzu ne diyorsa o olur....gerisi....fasafisodur....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
biz onun ÜMMÜGÜNÜ SIKTIKCA....O bize para getirecek....ELİ MAHKUM.....
inanmiyorsan....ac haritayı bul turkiyeyi....SEYRET ONUN GUZELLİGİNİ....ondan izinsiz hiçkimse neortadoguda....nede euroasyada hiçbirsey yapamaz....
o harita...işte o harita....turkiyeye bu hakkı veriyor....hem AB...hemide ABD....mum yakıp mıçımızı arayacak...niye...bulsun ve yalasın diye....
tarihin....turkle olan imtihanında....O HARİTA....TURKUN....ATOM BOMBASIDIR....
heyyyyy yawrim heyyy....kiminle 5 tas oynuyorsun yawrim....kiminle....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
parite....1.05 i asagı kırdı....devamında....avrupada bi banka kütler....allahın emri bu....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ne demiştim....parite 1.05 i asagı kırdımı....bunu ALTIN takip eder....1050 ye.....1128 de....
bunnar olurken....TURKİYE PİYASASI SAGLAM DURACAK....
GENE HERKESİN ZIDDINDAYIM DEGİL Mİ....ELE İŞTE...kuzu olmak...bele birbişey....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
usaglar....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterparite....1.05 i asagı kırdı....devamında....avrupada bi banka kütler....allahın emri bu....
bir AB pankası battımı....kurban kesecegim....
bu kuklalar...her seferinde bize...ÜLKEME ÖCÜ muamelesi çektiler....ruhumu yaraladılar...
lem ortak bi ordun yok....KUKLASIN...aynaya bak....ikide bi...biremen mızıkacılar gibi...hepsi heryerden...ötüyorlar...TÜRKİYE ÖYLE....TÜRKİYE BÖYLE....sen nassın lem kukla....
bak senide batırıyorlar....kukla....
bu kukla battımı....ÜLKEME GÜNES BÜTÜN ŞİDDETİ İLE DOGACAK....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
Yorum