önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili guzu hocam, gecenlerde soyle bir is geeldi basima. Bir arkadas etkinliginde dostlarla bulustuk, yiiyoruz iciyoruz yani keyfimiz gicir.Sisede durdugu gibi durmuyor ahi, nu fikra anlatma faslina gectik. Dostlarimizdan brinin tee sizin oralardan (Arizona)gelmis misafiri de vardi. Sira onageldiginde bir ikra anlattiki paylasmak istedim. Biraz boydan ozurlu oldugundan mi nedendir bilemedim. Oralarda free range yumurta ciftligi olan adam pup ta bir dostuna dert yaniyormus,yaw bu tavuklarima horoz dayadiramiyorm. Her yerden oroz geirtdim nafile sabaha sag cikmiyorlar. Arkdasi avutmaya baslamis ,dert ettigin seye bak yaw demis.gel bana sana bir horoz verecegim bu dertten kurtul demis.Ertesi gune dostu bir gini horoz elinde, al bunu ciftligine gotur demis. Bizimki bir horoza bir dostuna bakmis birsey dimemis hatiri kirilmasin diye. Salmis tavuklarin arasina. Bizim ciftci aksamdan kalma biraz gec uyanmis. uyusuk uyusuk bakinirken bir de ne gorsun havada akbabalar ucusuyor dostunun horozu da yerde serili. Shoveli alip soylene soylene horozu gommeye gitmis. Ben sana diyemedim hic bu horoz dayanir mi diye diye. Horozun yanibasina gelmis tam tutup kaldiracagi sirada horoz, patron cabuk git buradan havadakinleri gormuyormusun yaw....
    Hepimiz cok begendik bu fikraya. Seninki beni gozune kestirmis olmaliki kasila kasila bana dogru geldi, resmen peynir ekmek ister gibi istiyor. Has...tir ulen gabikli dedim. hicbirsey anlayamadi. Dedimkine ordaki adami goruyormusun uzun boylu olani? he gorurem dedi. Hah o iste benimhorozum dedim. Sen once ona git benim goderdigimi soyle, elinin cok hafif oldugunu burada ki herkesce bilinen bri. hic aci bile duymazsin
    deyincene bir gidisi vardi ki gorulmeye deger. Demem o ki, sen bu laza yaneslik oldu deyip gabikli taktirsaydin, heran sunet olma korkusuya belkim control edilebilir di diye dusunuyorum.
    Hergun borsa, borsa, yorum yrum mu olur canim. Biraz da espiri lazim. Gal saglicakla.

ha ha ha....cok güzeldi rüyam....AKBABALAR....ELİNE SAGLIK KIZ...rebbim seni hem içinden hem dısından güzel yaratmıs....SENİ SEVMİYEN ÖSSÜN...iyiki yaratmıs seni....bu dünya seninle çekilir oluyor...

sevgilerimle....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

git o laza söyle ruyam....

sana bana kırgın olmadıgını söylesin....beni affetsin....onu kırdım....bana yakışmadı...vicdanım yanıyor...dashaksız deyyuzz beni tanıyor...böyle yanmamı istiyor....ALÇAK HERİF ha ha ha
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        SIMULASYONLAR...parasal hareketleri esas alır....

nedir bu parasal hareketler...

sen turkiyede cok büyük bi gurupsun....bankan var...fabrikan var...insaat yapıyorsun....

işte SIMULASYONU yaparken....bu guruba göre yapacaksın...kümesteki tavuklara göre degil...

soracaksın o guruba...bu gurubun pankası...dolar ve euro kredisi almış mı....

soracaksın o guruba...bu gurubun pankası...bonoda mı...hissedemi....yoksa halka ucan kusa kredimi vermiş...

soracaksın o guruba....bu gurubun fabrikası....eskiden yaptıgı ihracatı yapabiliyor mu....

soracaksın o guruba....bu gurubun insaat şirketi...ürettigin eskisi gibi satabiliyor mu...

işte o gurubun para hareketleri....borsayı düşürür veya çıkarır...SİMULASYONLAR buna göre hazırlanır...graf a göre degil...grafı simulasyon çizer...

bu gurubun para hareketinde....TL de vardır...DOLAR da vardır...EURO da vardır...ne zaman TL ye ihtiyac duyar bu grup....ne zaman DOLAR a ihtiyac duyar bu grup....ne zaman EURO ya ihtiyac duyar bu grup...BUNNARI SIMULE EDCEKSİN...

BU grubun...bu farklı hareketleri...ise...usulet ve suhulet içinde olur....yani zamana yayılır ve sessizce olur...

basbakanımız dediki....250 milyar TL lik....bi kredi verecegiz....kime yukarıda anlattıgım guruplara....niye..cünki bunnar tl ye sıkıstılar....İHTİYACLARI VAR...niye...çünki bunnar dolar kredi faizlerini her ay ödeyebilmek üçün TL bulmalılar...ya BORSADA satacak....ya BONO da satacak....satma ben vereyim dedi...ŞİMDİ BUNU SİMULASYONUNA koyacan tehhhnikci...bu macro dengeleri mevcut simulasyonda bozar...

bu parayı alan....DOLARA FURUR....öyleyse bu 250 milyar tl nin piyasaya giriş zamanını bulup....DOLAR-TL simulasyonunu REVİZE edecen....teknik budur işte...grafige bakmak degildir...

KURAL NEDİR....piyasada TL coksa....DOLAR AZAR...KUDURUR...piyasada TL azsa veya pahalı ise....DOLAR ÇÖKERTMEYİ OYNAR...ÇÖKER..

Yorum

• greenspan41
          Aktif
          • 30 Nisan 2009
          • 327

4.5-5.5 arası bir yere gelecek önümüzdeki dönem bu gidişle

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

PİYASAYI TL İLE ŞİŞİRİRSEN....dolar-tl....simulasyonumda verdigim....3.60 ı yukarı kırar....bu parayla OVERSHHOOTİNG yaparak 4.20 yi gündeme getirir...

hadise budur.....

DOLAR-TL yi yukarı basan bu politikalardır...yoksa vetan haini dolar-tl yi yukarı basamaz...çünki onun TL si yok....sen eline verirsen o baska....

Yorum

• greenspan41
              Aktif
              • 30 Nisan 2009
              • 327

ABD 10 yıllılar 2.453 olmuş bu arada bu filmin sonu hoş değil ? Bende vatanseverim ama hava güneşliyken inecekti o faiz!

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

ekonomik kurul kararları felaket....bence hiç böyle kurullar yapmasınlar...SADECE SUSSUNLAR YETER...

DOLAR-TL 3.60 I ASARSA....turkiyede YENİ PARTİ kurulur.....

hazırlanan bu baskanlık sistemi....dolar tl 4.20 yi asınca....baskanlıga YENİ PARTİNİN baskanı seçilir...

KAPİTALİST MODE işler....2013 den beri bunu anlatıyorum...

halkın cebi....FAZLA GIDIKLANDI MI....o halk adamı cok feci GIDIKLAR....oy gıdıklama şiddeti ile orantılıdır demokrasilerde....

Yorum

• stefano
                  Aktif
                  • 13 Kasım 2008
                  • 229

bende son birkaç gündür bunu düşünüyorum. Bunlar niyeti bozdu, öyle böyle referandum olacak ve başkanlık onaylanacak. Adiler bunu da 23 Nisana denk getirmeye çalışıyor o ayrı bir mesele. Ama bu ekonomiyle referandum sonrası başkanlık koltuğunu rte rüyasında görecek. Paranın sahibi kimi hazırlıyorsa o koltukta o oturacak

Yorum

• phaon
                    Aktif
                    • 13 Şubat 2016
                    • 200

Simulasyon ne ola ki?
                    Başbakan dedi ki; kamuda kemerleri ikişer delik küçülteceğiz. Peki reis, bu ekonomideki yavaşlamayı nasıl çözeceksin o zaman?
                    Vergileri de arttırmıştın bir posta.
                    Hazineden verdin kredileri, destekleri, hibeleri neyse...
                    O hazinedeki delik neyle kapanacak?
                    0.618

Yorum

• phaon
                      Aktif
                      • 13 Şubat 2016
                      • 200

Kuzu abi
                      Seni okumak bazen seksten daha keyifli...
                      Umarım yazmayı kesmezsin.
                      0.618

Yorum

• stefano
                        Aktif
                        • 13 Kasım 2008
                        • 229

bu arada bugün diyanet tüm türkiye de cuma çıkışı halep için para topladı.

Yorum

• Misafir

İki yannı$ daha yazda silek sildirek finansal forum aleminin

en bi kuzu kılıksız kuzusu ..

Grande parite iyi bak oyar boyar meret bu ..
                          ...

Hepsi sensiz öksüzdü.. Kuşlar yuvaya döndü..

Senin $ehrine yolcular vardı..

... dağlara şimdi akşam çöktü..

$i$man kadın bunu da söylermi bi vakit ??

Varsa bolca nakit..

Vay nut..

Anlat )

Yorum

• greenspan41
                            Aktif
                            • 30 Nisan 2009
                            • 327

Arkadaş her yerde Dolar konuşuluyor Esnafı kobisi Üniv hoca bile bana 4.20 ye gidecekmiş bu diyor sentiment tehlikeli buradan terste yapabilir kısa vade.. Enteresan günlerden geçiyoruz. Çinle Swap pTesi başlıyor.Tcmb ninde şu ana dek hiçbirşey yapmadığınıda not edelim. Teraziye iki taraflı bakmak lazım dostlar.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

phaon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Kuzu abi
                              Seni okumak bazen seksten daha keyifli...
                              Umarım yazmayı kesmezsin.
                              HA HA HA.....allah gönlüne göre versin....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

greenspan41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Arkadaş her yerde Dolar konuşuluyor Esnafı kobisi Üniv hoca bile bana 4.20 ye gidecekmiş bu diyor sentiment tehlikeli buradan terste yapabilir kısa vade.. Enteresan günlerden geçiyoruz. Çinle Swap pTesi başlıyor.Tcmb ninde şu ana dek hiçbirşey yapmadığınıda not edelim. Teraziye iki taraflı bakmak lazım dostlar.

greenspan....

BEN doları durduruyordum....guneysuya sen BÜYÜK İSKENDERSİN....sen büyük iskendersin diye....40 kere üfledim kulagına...hemen dashak ameliyatından cıkar cıkmaz...daha uyusuktu...AKLI MELİKELERİ YERİNDE DEGİLDİ...MORFİN UYUSTURMUSTU...

GÖNDERDİM BURADAN....istinyeye girdi...SALAVAT GETİRİN LEM DÜRZÜLER DİYE BAGIRDI...tam yarısını kesmişti ki....bu fetocu imdat beni aradı....gözünün yagını yiyim durdur bunu guzu dedi....ben ettim sen etme dedi....nede ossa eski dostum...kıramadım onu...guneysuya yeniden defalarca üfledim....ula sen BÜYÜK İSKENDER degilsin kendine gel....sen bizim gus beyinli laz guneysusun dedim....oglan düzeldi...

meger o gün keferenin agababası istinyedeymiş....bu PALAYLA DOGRUYA DOGRUYA O KAPIYA VARMIŞKEN...bu imdat ip attı...40 kişi çeke çeke usagı emirgana çektiler...

ellemeseydik....şimdi dolar rahat 3.0 dı ula....imdat beni yanılttı...kuskulanıram ondan...annı hep secdede fetocular gibim...bak hepsi VETAN HAYİNİ ÇIKTI....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information