önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • erkmen
    Aktif
    • 28 Ağustos 2009
    • 269

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önemli şeyler yazıp siliyorum...burası halka açık...yayılsın istemiyorum....

en iyisi bugünden itibaren....bi süre kuzu özel....orada yazalım...ozaman silmeme gerek kalmaz....referanduma kadar kritik günnerdeyiz...

suanda HOLD-UP ta.....bunun önemli anlamları var....gelecek üçün....

kuzu özelde bulusalım usaglar...
    sevgili kuzu
    kuzu özelde yazmak en doğrusu.
    takip edemiyoruz maalesef silinenleri.
    2 gündür hastalık nedeniyle yazdıklarını kaçırdım..

Yorum

• rocket
      Yeni Üye
      • 04 Ağustos 2011
      • 48

Kuzu özeli nereden takip ediyoruz... Simurg beni kaydetmişti yanılmıyorsam ... Biriniz bana bilgi verirse sevinirim...

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Misafir

Pirinçte ta$ daha çok.. Ayıklanacak pek kalmadı diyoruzda anlayana tabî

hiç değilse.. ) Finansal forumculuk bitti ya zaten pilavlık bile yetmez,

ayrı ve fakat bağıntılı konu..

Yorum

• celme
          Katılımcı
          • 31 Temmuz 2008
          • 152

kuzu ağabeyim mümkün olduğunca girip bakmaya çalışıyorum ama gene de kaçıyor işte...özelden yazma kararınız için çok teşekkürler saolun varolun
          kuzufun

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

erkmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sevgili kuzu
            kuzu özelde yazmak en doğrusu.
            takip edemiyoruz maalesef silinenleri.
            2 gündür hastalık nedeniyle yazdıklarını kaçırdım..
            Aynen kaçırdık..

Kuzu özel ne için vardı ki zaten bu gibi durumlar için değil miydi..

Yorum

• albica
              Aktif
              • 03 Aralık 2008
              • 287

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alındı

kuzu böyle bir haber var...doğru mu acaba?? doğru ise önemli oluğunu düşünüyorum...

Flaş: “Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Zarrab dolayısıyla New York’ta tutuklandı”

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, Reza Zarrab davasıyla ilişkili olarak ABD New York JFK Havaalanı'nda tutuklandığı duyuruldu
              “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• albica
                Aktif
                • 03 Aralık 2008
                • 287

..............
                “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• Gılgamış
                  Katılımcı
                  • 07 Mart 2016
                  • 165

zeytinburnu

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

degerli dostlarım.....

laz güneysuya bu topicten bindirmelerim az önce meyvesini verdi....verdi vermesine emme....kıskanclıktan da cıldırttı beni....

bu LAZ ın birinden intikam alışı korkunc oluyor....bu dünyada deger verdigim....iyiki varlar dedigim...yıllardır demedigimi bırakmadıgın üç güzel insan....laz guneysu...babo...ve aramızdaki gercek centilmen baba...biraraya gelmiş iraqı sofrasından....hemide turkiyede...bana ALO dediler.....biraraya gelmiş içiyorlar....BEN YOKUM...abi bu laz tam bir basbelası...intikam....intikam...intikam....ha ha ha

bu gurbet ellerinde....O MASADA OLMAYI NE COK İSTEDİGİMİ....üçüde biliyor....ve fekat....beni eziyorlar....kıskanclık ve özlem duygularımı fıstıklıyorlar...

ossun....

bu dünya....böyle güzel insanlar olmadan çekilmez....İYİKİ VARLAR...şerefinize usaglar....
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

incik söz verdiler....üçüde aralıkta yanıma gelip 1 hafta kalacaklar....

laz guneysu ile....ÇÖKERTME OYNUYACAGIZ....karsılıklı söz vermiştik 3 yıl once....

usaglar....

hayat heryönden bana KIYAK DAVRANDI.....güzel dostlarım oldu...kahrımı çektiler....

ben ne yaparsam yapayım....beni hep sevdiler....SELİM bunnarın en basındadır....pırlantadır....engin bir yüregi vardır....böyle bir dostun olsun....1 milyon düşmanın olsun....vız gelir....

ula cok özledim hepinizi durzuler....yarasın...candan cana...demden deme usaglar....iyiki varsınız....kalbinizde edindigim yer....beni anmanız....aramanız....ne kadar şanslı bir deyyuzz oldugumun göstergesidir...

aglattınız lem beni...namıssızlar...
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı
                        aslında....geopolitic cycle ı yazdıgım üçün altın ı da içinde yazmış oluyorum....

şimdi sana....para alarak hazırladıgım ALTIN raporumdan....bazı 10 ar yıllık cycle degerleri vereyim....

bu raqqamlar....enflasyonla düzeltilmiş dolar-altın degerleridir.....bunnarı bi hazmet....sonra bi kac şey daha koyacagım buraya....ve sonrada ALTIN nereye gidecek onu yazacagım....

cyle lar ve degerleri....

1.....1970.....altın 225 dolar...burada dolar ve altın degeri sabit...bretton woods anlasması...1973 den sonra serbest bırakılıyor

2......1980....altın 2125 dolar...genişlemiş dolar arzı nedeniyle yeni degeri...serbest fiyat...

3......1990....altın 730 dolar....vawwwww...bak çüşşşşş....SOVYET DAGILDI...altın sacıldı piyasaya....

4......2000.....altın 370 dolar...vawwwww....bak çüşşşşş....GLOBAL EKONOMİK düzen yayıldı...tek dunya tek devlet...

5.......2011.....altın 1850 dolar...anaaaa oda ne....GENİŞLİYEN DOLAR HACMİ...

6........altın....1050 ye indi.....yaaaa indi...niye...arap baharı...DOLARI GERİ ÇEKİŞ BASLADI...ve bu sürüyor...DEVAMDA SUAN....

ULA NAMISSIZ....bu raporuma 25 000 dolar ödemiştiler....2007 de....2011 dede...ÇÖKECEK ALTIN DİYİP...o raporu yazdıgım usaglara ikinci raporumu beleş göndermiştim....çünki o rapor altın hedef 3600 diyordu....1850 de çökecegini anlamış ve usaglara satın ula namıssızlar demiştim...bubo da karsı çıkıp altında 1650 doların altı yok topigi acmıstı....altın 1200 e düşünce ona bu forumda baslık acmıstım...

adı şuydu....sünnet dügünümüz var....hepiniz davetlisiniz....cok gırgır bi topic olmuştu...onunki kart...baltayla kesmiştik...ha ha ha
                        O RAPORUMUN....tanım bölümü vardır...

o bölümde ise....DOLAR NEDİR...dolara baglanmış ülke paraları nedir....aralarındaki ilişki nedir....ALTIN la bu paraların ilişkisi nedir....altın çökerse bu paralarda çöker dolara karsı...bunun sebebleri nelerdir....PETROL=DOLARDIR....neden böyledir diye...

usaglara....kuzu nun nemenem pislik bi bilgiyle dolu oldugunu gösteren bölümler vardır....graflar vardır...satınalma paritelerini anlatan....o bölümlerdede....kuzu diyir ki parayı ödeyenlere.....karsınızda bir ŞARLATAN yok....BİLGİ var...bosa para ödemediniz...

tüketilien ve tüketilemiyen büyüklük analizleri var...

misal...PETROL tüketilen bir büyüklüktür...ve fekat dolardır....dolar tüketilenmidir...hayır degildir...

misal....ALTIN tüketilenmidir....hayır degildir....AKÜMÜLE OLUR...üretilir her yıl ve çogalır....bu çogalış dolara ne yapar....bu cogalış...dolara baglı para FAİZLERİNE nerede ve hangi durumda ETKİ EDER...faizi düşürür veya çıkarır...

bu dengelerde....MANİPULASYONU KİM YAPAR.....ve neden yapar...bu manipulasyonla hangi GEOPOLİTİC olay halledilir....

BU SİSTEME GİRMİŞ ÜLKELER BAGIMSIZMIDIR....Hayır degildir...kapat o ülkeye SWIFT i ertesi gün batar...

bu sisteme girmiş ülkeleri o ülkenin politikacısı mı yönetir....hayır tabiiki...sistem yönetir...

demokrasi nedir....latince DEMEKRATUAR dan gelme bu düzen neyi yapar...DÜNYA NASIL YÖNETİLİR....

GİBİ....

ince ve kıvrak bilgilerle usagların beyinlerinide ikip....2007 de...FİNANSAL PİYASALAR KUZU DAN SORULUR....

diye....ortak bir akıl üretmiştim...ve mensur olmustum....sagossun usaglar...ha ha ha
                        irdeleme yontemleri....bunnardan kısaca bahsetmiş....istenirse detayları içeren degeri 25 000 dolar olan ikinci bi rapor önermiştim.....

bu bilgileri satınalırlarsa....onlarında birer kuzu olacagını söylemiştim....gerek yok....almıyalım....o genişlikte bilgide boguluruz diye kibarca paramın üstüne yatan kuyumcu esnafı....sonradan cok pişman olmustur....

biri bana ulaştı....dediki....altınımı satmadım sen sat deyince....1850 de....altın 1400 lerdeidi....ne yapayım şimdi ben....25 kuyumcu dükkanı var....

dedimki altını satıp ne yapacaksın....borsaya sokacagım dedi.....

dolar alacagım deseydin SAT DERDİM 1400 DEN.....tl de kalacagın için sakın satma...tl yıkılacak....ama altın fiyatı tl ye karsı artacak....dedigimi yaptı....erzurumlu hemserhim....KAZANDI....
                        İRDELEME 1....ARZ VE TALEPTİR....

arz nasıl yaratılır....talep nasıl yaratılır....

bi misal vereyim....biliyorsun ki turk halkında altın cok....kadınlarda moda takı çünki....her kadın yürürken bi düyünde aslında 10 000 DOLAR yürür o kadının takılarında....bakıyorsun ki turk halkı satmıyor altını habire alıyor TALEP te yani....bunu ARZ a nasıl çevirirsin....SATISA yani....

efendim kolay....o halkın SATINALMA PARİTESİNİ düşürürsün....dolar-tl 1.5 mu....bunu 3.60 a caktın mı....halkın nefesi tükenir...altın alamaz....ihtiyacları için ALTIN satmaya baslar....bak altın ARZINI artırdın işte...SATIŞTALAR...cünki fakirleştiler....

turkiyede....bu fazdayız şimdi....sırada hindistan var....o daha baslamadı....
                        İRDELEME 2....ARZ VE TALEP....BUNDA MERKEZ PANKALARI KISTIRILIR....

irdeleme 1 de....halk kıstırılır ve altın satmaya zorlanır....suan turk halkının durumu....

irdeleme 2 de ise....gelişen ülke devaluasyonları sonrası....dolar bulabilmek için ülke merkez pankaları ALTIN satmaya zorlanır...bu faz baslamak üzere....

not....altın hedef önce 1200 sonra 900....baslıklı 2011 de actıgım topicte....altın çökecek topigimde...sinyali neydi...ARAP BAHARI...NE demiştim o topicte....dolardaki genişleme bu geopolitic olayla....durdurulacak...altın ve petrol fiyatları göçertilerek...DOLAR PİYASADAN EMİLECEKTİR....demiştim....bu bahar DOLAR BAHARIDIR usaglar demiştim...ittir et arabı ona demokrasi getirilemez...o hikayesi...

iki şey vermiştim....biri 1200 bu devaluasyonlar öncesi oluşacak diptir....öbürü 900...bu irdeleme 1 ve irdeleme 2 devredeiken...süre 1 veya 2 yıl demiştim....
                        İRDELEME 3....her GEOPOLİTİC olayda....yıkılan devletler vardır...bunnarın altınına el konulur ve satılır....

misal...kaddafinin özenle akümüle ettigi....TONLARCA altın nerede şimdi....bilen yok...kayıplar....

bu üç irdeleme ile....YARATILAN ALTIN ARZI....FİYATLARI GÖÇERTİR.....
                        dipten sonra....gidecegi yer....dip 900 lerde....10 yıllık cycle bu...önce orası dedim...sonra 3600....

geopolitic bitince....suriyede 3 devlet...iraqta 3 devlet....o altınlarda satılacak sonra şemsi....

suriyeyi izle...amriki tepesinden raqqaya kurtlerle indi...raqqadan da der azura kurtlerle indimi...suriyeyi ikiye ayırıyor...bu tamamlandıgında...altın 1050 ye iner...satılmak zorunda olan altınları bu fiyatla karsılar....ve alır....

not....altın 1050 yi gördü...900 e yaklastı...artık altın satılmaz....elinde varsa tutucan....elinde yoksa...

ALTIN HEDEF 3600....topigimi bekle.....
                        tutacak olum....10 yıllık cycle sonu o......parite 0.85....altın 900....demiştim ne zaman...2011 de...altın 1850 iken...parite 1.50 iken....bak agır agır geldiler oraya....cycle in bitmesinede daha 3 yıl var...NE DEDİYSEM O OLDU....VE OLUYOR...

Nasıl oluyor....hep diyorum ya....

usulet ve suhuletle....

paragazana gazana...olummm....EMECEKSİN ÖNCEKİ....GÖMESİN....emiyor gömüyor....emiyor gömüyor...

adı ne bunun....usulet ve suhulet....by kuzu....

sevgili baba....

o yanındaki iki çelige cocuga söyle....DELİANLININ HARMAN OLDUGU YERDE AYAK ALTINDA GEZMESİNLER....çignenirler...anlarsınya...YUMUSARL AR.....HA HA HA

KUZU ÖZELDE...son üç günde yazdıklarımdan bi hedaya SİZE....

Yorum

• BaBa
                          Katılımcı
                          • 16 Nisan 2009
                          • 159

Teşekkürler kuzu ağam.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

degerli okuyucularım.....

simulasyon 1.....yazdıgımda bu simulasyonu...endeks 74 000 lerde idi....hedef 92 000 dedim....ona geldik....

bundan sonra hedef sımulasyon 3....yani 102 500 demiştim...orayada geldik....

şimdi gidecegimiz yer simulasyon 2.....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

burada yazacagım bi süre.....

her önerim gerçekleştimi.....yeni önerimi yayınlarım...kuzu kuralı....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

SIMULASYON 2.....

BU tüm dünya endekslerinde gerceklesecek bir TEKNİK DÜZELTME HAREKETİ olacaktır....bunda tetikleyici TRUMP ve ortadogu politikasındaki...sertleşme....iran ve rusyayla girecegi SERT POLEMİKLER TETİKLİYECEK....

BİZDE İLK HEDEF 93 000....İKİNCİ HEDEF 85 000 DİR....

bu nedenlede HAZİRAN VADEYİ en tepeden kapayıp....elindeki longları öpecektir...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information