Yurtdışı son sürat aşağı devam....
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
-
Resmi rakamlar üzerinden yorum yapıyorum tabi..
Yok öyle imiş yok böyle imiş..Bilemeyiz..10 kat yok yok 100 kat..
Resmi rakamlarda ölüm oranı yüzde 3 bunun da çok büyük bir kısmı 60 70 yaş ve üzeri..
Taburcu olan lar var..(demek ki iyileşme de mevcut girdiği organizmayı yok eden birşeyden bahsetmiyoruz)
Aşı işi safsata bence ce..SARS ın bile aşısı bulunmadı sanırsam..
SARS da zamanla kendi kendine azalarak yok oldu..
IDLIB işini zerre kadar umursamıyorum..
RUSYA dan az önce açıklama geldi bir anda virüs mirüs dinlemedi 700 puan aldı dipten..
Toz toprak esamesi kalmamış bir şehir için oturup da savaşacak mıyız..Elimize ne geçecek..Kesinlikle bi adım geri atmayacağız demiş..Böyle büyük konuşmaların ardından 180 derece dönüşler çokda şaşırtmasın bizi..Tabi çekildik falan denmez de TR masada kazandı istediğini aldı..İşte rusya yı dize getirdik ABD RUSYA VE TR artık suriye nin yeniden yapılanmasına odaklandı türü (bizi de büyüklerin masasına oturtmu gösteren ) haberler ile halk sindirilir unutturulur..
Daha evvel barış pınarı..Efendim güvenli bölge (gidip ölçen var mı bu güvenli bölgede ihlal var mı yok mu mesela) rakka , bir gece ansızın gelebiliriz falan ne oldu..
Şu öldürülen IRAN lı komutan içinde kimsenin istemediği bir adamdı kaldırdılar IRAN bile memnun demiştim...Unutuldu gitti..
dow futureler falan dipde oysaki..
Virüs de dibimizde..
Zayıf da olsa ÇİN de yeni hasta vakalarının hızının düştüğü haberleri var..
Önümüz bahar yaz..
SARS 2003 yazında ortadan kaybolmuş 2004 de de tamamen sönmüş idi..
Yaa bunlar benim kendi düşüncelerim tabi..Bakmayın bana ben terso bi adamımdır..
Yorum
-
O zaman devam edeyim. Bazı uzmanlar dünya nüfusunun %60-70 inin enfekte olabileceğini söylüyorlar. %2,5 civarında ölümcül bir hastalık 80-100 milyon civarında ölümle sonuçlanabilir anlamına geliyor. 2. Dünya savaşında 55 milyon kişi ölmüştü. 1918-1920 yılları arasında görülen İspanyol gribinin 50-100 milyon arasında ölüme yol açtığı biliniyor. Dolayısıyla daha işin başında olabiliriz.
Yorum
-
DSÖ AVRUPA DİREKTÖRÜ: COVİD-19 SALGINI NEDENİYLE PANİGE GEREK YOK
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ AVRUPA DİREKTÖRÜ: TÜM VAKALARIN %96.5'İ ÇİN'DEN BİLDİRİLDİ
Hangi uzmanlar onlar sevgili badapin..
İspanyol gribi ile tür olarak korona virüsleri farklı..
İspanyol gribi hem çok daha yıkıcı idi hemde dünya o zamankinden çok çok çok farklı
Gerek hijyen gerek haberleşme gerek teknoloji..
Havalar ısınınca kendiliğinden geçer..
Yok senin dediğin gibi bir ihtimal olsa idi DOW yüzde 10 düşer tek bi yeşil kağıt olmaz dı..
Büyük para babaları senden benden çok önce bu virüs le ilgili tam ve doğru bilgileri edinmişlerdir zaten..
Fiyatlara bakmak virüsün geleceği için yeterli diye düşünüyorum..
Yorum
-
Sayın gundwane DSÖ nün siyasi baskıya açık bürokratlarını uzman olarak kabul etmiyoruz elbette. Bu alanda epidemiyolog ve enfeksiyon hastalıkları konusunda çalışan bilim adamlarını otorite kabul etmek gerekir.
Dr Marc Lipsitch - from Harvard - “predicts that within the coming year, some 40-to-70% of people around the world will be infected with the virus that causes COVID-19”,
Bu alanda çalışan farklı bilim adamlarının da benzer yorumları oldu. Derin bir tarama yapılırsa ulaşılabilir sanırım.
İspanyol gribi sadece kıyaslama oluşturabilmek için verilmiş örnekti. Ancak o zamanki veriler sağlıklı olmadığı için geçmişe yönelik yapılan çalışmalarda ölüm oranının %2-5 arasında değiştiği bildiriliyor. Korono virus ile çok yakın yani. Tabi ki dünyamız bir yüzyıl öncesine göre daha farklı ama dikatinizi çekmek isterim burada tıbbi bakım olanaklarının gelişmişliğinin çok önemi yok. Önemli olan insanlara bulaşabilirliği. İnsan trafiğinin bir önceki yüzyıla göre ciddi oranda arttığını söylemek yanlış olmaz sanırım. Buda hastalık potansiyelini ciddi oranda arttırıyor.
Yorum
-
ENFLASYON (gelecek)
Altındaki hareketin ana sebebi, virüs şahane bir bahane.
Bize izletileni/ gösterileni geçelim.
Çin ve Amerika’da ocak ayı enflasyonu beklenenden fazla geldi.
Tüm dünya bu kadar para arzı sayesinde her düşüşü düzeltme olarak atlattı.Yatırımcıların algıları düşüşleri düzeltme olarak görüyor.Büyük bir çöküşün farkına varıldığında çook geç olacaktır.
Sn. Kuzu ve forumdaşlara paylaşımları için teşekkür ederim
Yorum
-
-
Yapma hemşerim daha yeni maliyete geldiydi, çalı altında tünemekten helak oldum, guzu 110 deyo bekliicem bakem.egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryaveş yaveş dçner bu buralardan 145 e doğru
120 xu100 tekabül
Yorum
-
-
alo kerimmmm….111 000 ne ittün ula....
AGABECİ….HANİ ANAHTARLARINI TESLİM ETTİGİMİZ 4 TIR VARDIYA....ONLARIN ANAHTARLARINI ALDIK...suforler depoya çekecekler birazdan....içeride 4 tırımız daha var...onlara skender dediki...darphaneden yeni basılmış paralar gelecek....SUBAT VADE BİTERKEN YÜKLEYECEGİZ DEDİ....GUZUYA SELAM SÖYLE DEDİ....
EYİ O ZAMAN....suforlere söyle paraları bosaltıktan sonra tırlara bakım yapsınlar hemen...70 000 e gaddin habire dolduracağız....
Merkel gelmiymiş...ailesi ile diskoteğe gidecekmiş mart 5 de...
Marcon da garımla yani anne annemle öğlen yemeğimiz var o gun demiş...
PUTİN de....tam o gün Cebrail aleyhiselamla randevim var...deccalı konuşacağız demiş...oda gelmirmiş.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
Yorum