önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzu
    5.10 a düşünce dolar
    Bankalar nasıl kar yazacak allah aşkına ?
    BANKALAR HALKTAN 200 MİLYAR DOLAR MEVDUAT TOPLADILAR...bunu carp 5.70 ile...1 trillion 140 milyar tl eder...bu parayı kredi olarak verdiler yüzde 20 ila yüzde 30 arasında....dolatl 5.10 a düşünce....halka ödeyecekleri para...carp 200 ile...1 trillion 120 milyar eder...kar ne kadar fark kadar...20 milyar tl...koy buna yüzde 30 kredi faizini...onu ve bunu...gör bankaların karını....gör dolar mevduatına yatan paranın ZARARINI.

VAYYY EFENİM BU SOYGUN....heee ele...finansal piyasa nedir ki...tarifi yani...ALİNİN PARASINI VELİNİN CEBİNE YASAL OLARAK AKTARMAKTIR.

yogusa KAPİTALİZM çöker....kominist misin ula gavat...ha ha ha

usaglar bunu kuran kursuna yollayın...deyyuzz kafayı sıyırmış...orada adam olur gelir....kominist gavat….ha ha ha
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

bu durumda kısa vadede....in 95 000 e cık 101 000 e....in 95 000 e cık 101 000....

git gel...git gel...bak göreceksin konya 6 saattir...normal trenle.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

Kuzu
        Yanlış anlama 2 yerde hatan var şöyle ki..
        200 milyar mevduat dolar 5.10 a geldiğinde lap diye çözülmez..
        Aynı şekilde bu 200 5.70 den lap diye alınmadı..
        2018 kur krizinden evvelde 150 160 milyar dolarlarda idi DTH lar..
        Yani öyle maliyet 5.70 ..ı ıh olmaz..
        5.10 a gelse bütün DTH lar de bozulmaz..

İkinci olarak..
        Banka bilançolarında bi yanda mevduatlar diğer yanda krediler olur..
        DTH lar kağıt üzerinde ..sistemde 200 milyar dolar gibi bir varlık yok..
        Her 1 tl düşüşde bankanın mevduat kısmı 200 Milyar açık verir..
        Fakat kredi olarak dağıtılan kısım sabit kaldığı için banka nın mevduat tarafında TL eksikliği gözükür..
        Bu TL nereden nasıl kapanacak..

Bankalarn ortalama mevduat faizleri ile ortalama kredi faizlerine bakmak ve öyle yorumlamak lazım..
        2 trilyon tl nin üzerinde kredi var..
        Bu kredinin hepsi 25 30 faizden dağıtılmadı
        2016 da verilmiş kredi de duruyor 2018 de de dün verilen de..

O hesap o kadar basit değil..
        Ama doların aşşa gitmesinden se yukarı gitmesi (kontrollü) ekonomi için ve tabi bankalar için daha iyi..

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1921

Ben MB nın alttan alta kontrollü (üste yine bir kriz havası estirilebilir) bir şekilde dövizi yükseltmeye başlayacağını düşünüyorum artık..
          6.30 lara doğru..
          Oradan yeniden 6.10 lar falan..sanki serbest piyasa haraketleri imiş gibi bi hava estirilerek..

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Ben MB nın alttan alta kontrollü (üste yine bir kriz havası estirilebilir) bir şekilde dövizi yükseltmeye başlayacağını düşünüyorum artık..
            6.30 lara doğru..
            Oradan yeniden 6.10 lar falan..sanki serbest piyasa haraketleri imiş gibi bi hava estirilerek..
            ula komist gavat….

ne yazıyordum 2013 de....dolar-tl yi 1.70 den....4.60 a kadar merkez pankası ve hökümet kontrollü sürecek....SÜRDÜMÜ....SÜRDÜ....4.60 YENİ NORMALDİ...biz burada dolardan indik tl faizine bindik....4.60 ın üzerinde ise....HALK DOLARA BİNDİRİLECEK DEDİM...5 YIL HİÇ KAR ETMEDEN...DOLARIN BEKÇİLİGİNİ YAPACAK DEDİM....BİZ TL DE FAİZ ALACAGIZ....bekçiler mi....bekçiler...biz tl de faiz alıyormuyuz….alıyoruz...5 yıl bele...

halk dolara 4.60 ila 7.30 arası bindi...5 yıl bekliyecek….

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

5 milyon turk var europada….her turk 1000 Euro getirip harcasa turkiyede….bu yılda...5 milyar Euro yapar...negatif faizde olan eurosunu...kelle bası 10 000 Euro...turkiyeye getirip...eurosuna pozitif faiz alsa...50 milyar Euro yapar bu....

yaaaaa olumm...agıllı ol....eee bide bunnarın alaman ehbabları var...onların parasıda negatif faizde...onlarda getirir...

1.5 milyonda...amrikide turk var...kat bunnarıda...bunnarda negatif faizde....

ula olummm...GUS BEYİNLİ YORUMCULARI OKUYUP...GENDİNİZİ HARAP ETMEYİN ULA.

BU DURUMU BOZACAK...tek şey var...oda SURİYE...GEOPOLİTİC....onunüçünde suriye ile ilgili yazılarım var...yoğsa bana ne suriyeden….

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

borsaya dönelim....101 000 e yanaştık...şimdi hedef neresi...YENİ NORMAL...o ne...95 000.....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  bu durumda kısa vadede....in 95 000 e cık 101 000 e....in 95 000 e cık 101 000....

git gel...git gel...bak göreceksin konya 6 saattir...normal trenle.
                  borsaya dönelim....101 000 e yanaştık...şimdi hedef neresi...YENİ NORMAL...o ne...95 000.....
                  hadise budur...nedir...KONYALIDAN BASKASINA BASTIRMAM....KONYAYA bastırmaya gideceğiz....

efenim ben konyalıya bastırmam....

bastırmazsan bastırma...in trenden o zaman...biz konyalıya bastıracağız...ha ha ha

Yorum

• gundwane
                    Tecrübeli
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1921

Kontrollü olarak doları yukarı sürmekten başka çareleri yok..
                    SWAP lar kapalı ile doları daha fazla baskılamanın bir manası kalmadı..

Yorum

• istinyetilkisi
                      Aktif
                      • 12 Temmuz 2016
                      • 273

hocam konyalının seçimlerde perişan olur .Sen Angara ya gel

Yorum

• smartinvestor
                        Tecrübeli
                        • 29 Kasım 2015
                        • 901

Usdtry ve BIST beraber çıkıyor usulca.... Düşerken de birlikte mi olacak bakalım...

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

değerli dostlarım....

son günlerde yazdıklarım....SİSTEMİK 3 ü anlatmaktadır...KAPİTALİZM de bu krizden çıkış veya onu yavaşlatmak üçün....kullanılan bi yöntemdir....

daha önce...SİSTEMİK 1...ve...SİSTEMİK 2 den bahsetmiştim....bunlar uygulandılar...

şimdi bahsettigim SİSTEMİK 3....uygulanır mı....uygulanmaz mı....bunu bilemeyiz...ama uygularlarsa....neler olabileceğini yazıyorum....

bunları....bilgi olarak değerlendirin şimdilik.

Yorum

• swayze
                            Katılımcı
                            • 07 Ekim 2008
                            • 123

değerli dostlarım....

son günlerde yazdıklarım....SİSTEMİK 3 ü anlatmaktadır...KAPİTALİZM de bu krizden çıkış veya onu yavaşlatmak üçün....kullanılan bi yöntemdir....

daha önce...SİSTEMİK 1...ve...SİSTEMİK 2 den bahsetmiştim....bunlar uygulandılar...

şimdi bahsettigim SİSTEMİK 3....uygulanır mı....uygulanmaz mı....bunu bilemeyiz...ama uygularlarsa....neler olabileceğini yazıyorum....

Emmi bu deyyus daha yukarı sürmeye sevam edecek mi ne dersin?

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Misafir

değerli dostlarım....

isbankasi sendikasyon kredisi almis.3.faz isletiliyor.gibi kuzu hocam

Yorum

• ombusman
                                Katılımcı
                                • 08 Ocak 2019
                                • 179

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                isbankasi sendikasyon kredisi almis.3.faz isletiliyor.gibi kuzu hocam
                                Bankalar ilkkezmi sendikasyon kredisi kullanmaya başladılar?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information