önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

NE DEMİŞİM …..4.60 MİLATTIR DEMİŞİM....NİSAN 2018 DE....o tarihte tl ye geçmişim...birleşik faize komusum 4.60 tl yi...bugün bu 4.60...tl...5.85 tl oldu faizde...dolar-tl kac 5.50 tl...kim karda...BEN TABİİKİ...

DİKTÖRTGEN....milat...trend kırılıyor...overshooting bu....kasıtlı yapılır...HALKI DÖVİZE KİLİTLEYİP ONU HAMMAL YAPMAK ÜÇÜN....ne olacak...üst cızgı tekrar asagı kırılacak...ve normal trene girecek...bu yatayda olabilir...bir yıl daha...bu benim 5.85 tl mi bir yıl daha yüzde 20 faizde tutmamdır...bir yıl sonra benim 4.60 ım ne olacak 7.0 tl olacak...

öbür yorumcuların beleşeyden hubarları yok...başka seyler yazıyorlar...iktir et onları bu işi bilmezler.

TURK OLİGARŞİ VE ONUN NASIL YARATILDIGINI BİLMİYEN ADAM...yorum yazıyorsa...okuma onu yawww.

TREND ICINE DONUS....bele birbisey veya VERSIYONLARI....

ONEMLI NOT...SISTEMIK KRIZ 3 diye bisey yazmaya baslarsam...bunlar gecersizdir...geopolitic hukmeder....SISTEM DEGIL.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bu soruyu duz bir yorumcuya sorsaydın sayardı...dış borç bu gaddin...ithalat sugaddin...cari acık sugaddin...yani ortalıkta konuşulanları söyler...ve dolat tl küütt 12 derdi...

ula namıssız….emme sen geldin bu soruyu kuzu ya sordun....

alacağın cugabın herkesten farklı olacağını bildiğin için...CİNOGLU CİN....ha ha ha

eeee cugap vereyim.....halkın dolar mevduat hesapları kac olmuş 187 milyar dolar...nerede bu pankalarda...

senin tl hesabın var...onu kullanıp döviz hesabı acıyorsun....bankadan döviz alıp gene bankada duruyor döviz...bu 187 milyar dolar ediyor....türk lirası karsılıgı bunun...1 trillion 47 milyar tl ediyor...

korkunç bir para...BANKALAR DOLAR-TL Yİ....10 a sürse batarlar...bankalar dolar-tl yi dolar hesabına verdikleri yüzde 3 faiz kadar yukarı sürseler...kardalar....bankalar dolar-tl yi 4.60 a sürseler...feciii kardalar...

sen pankalar ossan….ne yapardın dolar-tl yi….ula namıssız….ha ha ha

ıctımmı azına incik....di haydi kafanı patlat buna...cugaba bi ayda ulaşırsın.

bu arada you tube git...gas oynattın göz ile...yandı yürek köz ile...türküsünü bul dinle düşünürken aklın açılır deyyyuzzz….bu türkü dolarcıların...ben doları 4.60 da kapatıp tl faizi alıyorum...FECİİİ KARDAYIM...kapatırkende yukarıdaki leri yazmıştım....gariii...dolar-tl tl den az kazandırır bölgeye girdi demiştim...4.60 a hızla geldi 1.75 den...burası milattır artık demiştim.ha ha ha

öte yandan...

bankalarda ki 187 milyar doların...dolar karsılıgı ise merkeze yatan yüzde 12-15 arası MUNZAM KARSILIKTIR...banka bunu merkeze vermeye mecburdur...buda 28 milyar dolardır....

merkez bu 28 milyar doları alır...ve bununla....dolar-tl yi çökertici eylemlere girer...

bak...dolar-tl alan....kendi ayağına gurgusun sıkıyor...

ne demiştim ula namıssız….dolar-tl 4.60 a geldiğinde...burası milattır kısa zamanda parayı 2.5 katına çıkardık bozun tl faize yatırın demiştim....ve kardayız.

bu bir SİSTEM....niye yorumlarım....SİSTEMİK KRİZ 1....SİSTEMİK KRİZ 2...diye gidiyor....bundan işte...SİSTEMDEN VE ONUN KENDİNİ SAVUNMA REFLEKSİNDEN DOLAYI...
      EMME DİYER YORUMCULAR UCAR KACAR DİYOR....yawww iktir et onları...onların SİSTEMDEN hubarı yok....

kasıtlı olarak....ÖGRETİLMİŞ TRASLARI....bülbül gibi ötüp duruyorlar...ben ise BAYKUSUM...harebed öterim...1.75 iken dolar-tl hedef 4.60 deyip aylarca harebede öttüm...bülbüller suskundu....4.60 dan sonra ben sustum...onlar ötmeye başladı...

finansal piyasalarda...öğretilmiş bilgilerle guslar öttümü...iki elin mötünde olacak...kuzu kuralı bu...

efenim bu nereye gaddin...iki EL mötte TALAN....TALAN EDİLECEK BİŞEY KALMAYINCAYA KADAR...ettim gördünüz...84 000 den 104 000 hareketini muştuladım ve mal alın dedim...104 000 de nötr olduk...talan 1 bitti dedik.

efenim kuzu...SİSTEMİK KRİZ 3...diye birbişey yazmaya basladımı...bu...BAYKUS HAREBEDE...VE ÖTÜYOR DEMEKTİR.

onu yazmadığı sürece...iki EL MÖTTE TALANA DEVAM EDER DEMEKTİR....
      NE DEMİŞİM …..4.60 MİLATTIR DEMİŞİM....NİSAN 2018 DE....o tarihte tl ye geçmişim...birleşik faize komusum 4.60 tl yi...bugün bu 4.60...tl...5.85 tl oldu faizde...dolar-tl kac 5.50 tl...kim karda...BEN TABİİKİ...

DİKTÖRTGEN....milat...trend kırılıyor...overshooting bu....kasıtlı yapılır...HALKI DÖVİZE KİLİTLEYİP ONU HAMMAL YAPMAK ÜÇÜN....ne olacak...üst cızgı tekrar asagı kırılacak...ve normal trene girecek...bu yatayda olabilir...bir yıl daha...bu benim 5.85 tl mi bir yıl daha yüzde 20 faizde tutmamdır...bir yıl sonra benim 4.60 ım ne olacak 7.0 tl olacak...

öbür yorumcuların beleşeyden hubarları yok...başka seyler yazıyorlar...iktir et onları bu işi bilmezler.

TURK OLİGARŞİ VE ONUN NASIL YARATILDIGINI BİLMİYEN ADAM...yorum yazıyorsa...okuma onu yawww.

TREND ICINE DONUS....bele birbisey veya VERSIYONLARI....

ONEMLI NOT...SISTEMIK KRIZ 3 diye bisey yazmaya baslarsam...bunlar gecersizdir...geopolitic hukmeder....SISTEM DEGIL.
      üçü bir arada ossun….

kuzu dan sevgilerimle....güzel dostlarım....

ÖNEMLİ NOT 2....DİKTÖRTGENDEN ÖNCE....DÖVİZ MEVDUAT HESAPLARI 90 MİLYAR DOLARDI...bi 100 milyar doları...halka 4.60 ila 7.0 arası itelemişler....100 milyar dolar bu....az değil.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• sonperde33
        Tecrübeli
        • 03 Ağustos 2011
        • 2999

tesekkurler kuzu, guzel tespitler.

bankalarda durandan daha cok dolar, memlekette kayit disinda , kasalarda, kavanozlarda.
        sisteme guven yok, dolara el koyarlarsa diye.

maasini alan dolara geciyor, kredi kartindan vadeli tl yi harciyor su anda.
        manda yonetimi olsa bu kadar dolarizasyon olmazdi heralde.

dolara zaten akp lilerin elinde o yuzden el koyma isi zor gibi.

bir yandanda vatandasin bu kadar dolarize olmasi iyi bence, devaluasyon riskini ortadan kaldiriyor.

kimi diyoe akp hukumetinin ekonomi mantigi 350 dolardan fazla asgari ucret vermemek uzerine kurulu.
        uzun suredir bu bantta durmasini istemiyor arttirmak istiyorlar arttiramiyyorlar herkes dolarda.

nasil dusurceklere kafam basmiyor, ama suru komple dolarda.altin 1900 lerde duscek dedigin zamanlardali gibi dejavu yasadim simdide.

hadi memleketi gectim ama dxy nin grafi cok fena, tutmayin beni diyor.

altin desen patinajda.
        Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          tesekkurler kuzu, guzel tespitler.

bankalarda durandan daha cok dolar, memlekette kayit disinda , kasalarda, kavanozlarda.
          sisteme guven yok, dolara el koyarlarsa diye.

maasini alan dolara geciyor, kredi kartindan vadeli tl yi harciyor su anda.
          manda yonetimi olsa bu kadar dolarizasyon olmazdi heralde.

dolara zaten akp lilerin elinde o yuzden el koyma isi zor gibi.

bir yandanda vatandasin bu kadar dolarize olmasi iyi bence, devaluasyon riskini ortadan kaldiriyor.

kimi diyoe akp hukumetinin ekonomi mantigi 350 dolardan fazla asgari ucret vermemek uzerine kurulu.
          uzun suredir bu bantta durmasini istemiyor arttirmak istiyorlar arttiramiyyorlar herkes dolarda.

nasil dusurceklere kafam basmiyor, ama suru komple dolarda.altin 1900 lerde duscek dedigin zamanlardali gibi dejavu yasadim simdide.

hadi memleketi gectim ama dxy nin grafi cok fena, tutmayin beni diyor.

altin desen patinajda.
          bunlara genel olarak kara para deriz....zaman geçtikçe...bu kara parada bozulur...buda dolar üretir...dolar-tl yi düşürücü yönde etki eder...YURT DISINA KACIRILAN PARA TEHLİKELİDİR...bu işte doları artıran tek ve yegane etkendir...MERKEZ VE PANKALAR İSE...BU KACIRILANI HERGÜN GÖREBİLİYOR...ve kaçıranı anında hırpalıyabiliyor...neden ve niye diye...SİSTEM KENDİNİ SAVUNUYOR VE BU GEREKLİ...

YOGGG EFENDİM...sistem kendini savunmasın...serbest piyasa bu...hadi ulen...ANAN GÜZEL Mİ SENİN...derler adama.

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

Kuzu
            rakamsal bir iki bişiyi düzeltmem gerek..

2019 haziran 10 da 1 senelik net tl getirim 22.5 oldu idi..
            Yani 1 senelik NET tl kazanc dolar faizi olan net 4 düşüldüğü zaman 18.5 olmaktadır
            4.60 ın üzerine konulduğu zaman 5.45 çıkar..

İkinci olarak o dikdörtgenden sonra 100 milyar dolar olmadı DTH miktarı 2016 larda da 180 leri görmüş sonrasında 2017 de gevşemiş idi..

2018 marttan bir haber

Vatandaşın son 1 senede aldığı 100 milyar dolar yok..

taş çatsana 20 25 milyar dolardır..

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1921

Ama bir konuda sana katılabilirim..
              Dövizi yüklenmiş durumda vatandaş evet
              Sokaktaki sıradan vatandaş bile dolar mı alsam çok düştü diyor..

Yalnız arjantide DTH oranı yüzde 90 larda sanırım..

Bu ARS nin değer kaybını önleyemedi son yıllarda..

Bilemedim yani..

Yorum

• Guerra
                Kadrolu
                • 02 Ağustos 2011
                • 5561

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın doğusuna gireceğiz, bunu Rusya ve ABD ile paylaştık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna operasyon başlatılacağını belirterek, "Bunu Rusya ve Amerika ile de paylaştık. Bizim taciz atışlarına sessiz kalmamız mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
                ABD Heyeti Ankara'da, görüşme sonundaki açıklamalar da önemli.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

reiz ne dedi bugün....

faizler dahada düşecek...ve ENFLASYON da düşecek....

geopolitic bir olay olmazsa....reizin bu dedikleri tutar mı....SORU BU....

sıkı durun....incik kuzu hiçbirinizin beklemediği cevabı verecek....

cevap....evettt TUTAR...enflasyon düşer....

neden....

birincisi....halkın parası 187 milyar dolar olarak döviz mevduatında ve cogu zararda suan….bozamazlar....

ikincisi.....geriye kalan halkta zaten para yok....MAL ALAMAZLAR....

ÜÇÜNCÜSÜ..... TÜM ŞİRKETLER yüzde yüz stokta....mal satamıyorlar...stokları eritmek üçün fiyat düşürecekler...

DÖRDÜNCÜSÜ....HALKTA dolar alacak parada kalmadı...dolar çıkamaz.

sonuç....

reiz haklı bu sefer....cünki kadayıfın altı kızarmış durumda....

dimağ ki neymiş...körü körüne reiz düşmanlığına takılır aklına bunun hükmetmesini sağlarsan...borsada tarragımı yersin...DEGİŞMİYEN TEK SEY DEGİŞİMDİR....değişime hızla adapte olmak...kuzu kuralıdır.

diktörgenden önce ise....reiz faiz düşerse enflasyonda düşer diyordu...BENDE BURADAN REİZLE DALGA GEÇİYORDUM...diktörten...4.60 seviyesi...o yukarı kırılıp halka 190 milyar dehlersen....bu işte...reizi şimdi haklı kılıyor....ENFLASYON düşer.

bakın tüm yorumlarım neye göre....KURULU SİSTEME GÖRE....o sistemdeki oyunculara göre...o oyuncuların davranışlarına göre....O DAVRANIŞLARDA BEN TALANIMI NASIL YAPARIMA GÖRE....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

YOGGG EFENDİM GUZU BU İŞİ BİLMEZ....ben bilirim....heee sen bilirsin deyyyuuzz...onuncun ellerim ceplerinden çıkmıyor...ha ha ha

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

SİSTEMLE DUELLOYA GİRENLER....KAYBEDERLER....

SİSTEM in 3 aylık ve 6 aylık REFLEKSLERİ vardır....kuzu bunları...kendi yazdığı borsa el kitabında...kapitalist mode...KAPİTAL AKUMULASYON PROSESLERİNDE ANLATTI....

bu refleksler...MİCRO EKONOMİYİ KULLANIR....VE KISA VADELEDİR...

SİSTEMİN YENİLMESİ...ANCAK VE ANCAK...MACRO EKONOMİ İLE MÜMKÜNDÜR....bu nedir...BÜTCE ACIKLARI...halkın vergiyi ödüyemeyecek hale gelmesi...TASSARRUF ACIGI....ve yanlış ekonomik modelin elde patlaması...betonlaşma...bununla inşaat sektöründe çalışan insanların işsiz kalması...

BU MACRO EKONOMİNİN DEVREYE GİRMESİ ÜÇÜN İSE....diktörtgenden sonra...yani 4.60 seviyesinin asılması...2 yıl gerekir demiştim....o iki yıl nisan 2020 de bitiyor...orası...MİLATTIR...

ORAYA KADAR....SİSTEMLE DUELLODASIN....VE HEP KAYBEDERSİN...

sisteminde arabeks sarkıları vardır...DAMARDAN GİRER...YIKILMADIM AYAKTAYIM...BUDA GELİR BUDA GECER AGLAMA DER...

SİSTEMİ İNSANLAR OLUŞTURDUGU ÜÇÜN....söylediği ve dinlediği müzik aynıdır...

sen sen ol...SİSTEMİN SANA DAMARDAN GİRMESİNE....sakın izin verme...damar sarkıları alkolik yapar...HALUSULASYON GÖRÜRSÜN...tüm yorumcular...bu yazdıklarımdan bihaber...DAMAR SARKILARI SÖYLÜYORLAR...dinleme onları...HALUSULASYON GÖRÜR TELEF OLURSUN.

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

AYRICA...buradan reizi tebrik ediyorum...bir ulusalcı ve Kemalist olarak...hep hayal ettiğim...İSTANBUL İZMİR OTOYOLUNU BİTİRİP ACTIGI ÜÇÜN....yiğidin hakkını yiyide vermek...BENİM KARAKTERİMDİR...

böyle yazdım diye bana kızmayın....BEN ÜLKEME ASIGIM...ona bir çivi cakan herkesi sever ve takdir ederim...s400 de de reizi tebrik etmiştim.

Yorum

• swayze
                          Katılımcı
                          • 07 Ekim 2008
                          • 123

Emmi ellerine sağlık

Borsaya yansımaları nasıl olacak?

Yorum

• deptors
                            Yeni Üye
                            • 30 Nisan 2009
                            • 12

Tüm yorumlar için ağzınıza sağlık sayın KUZU emmi..

Yorum

• SubZero5
                              Katılımcı
                              • 25 Mayıs 2009
                              • 87

1994 krizi öncesi olanlar.. Bakalım size tanıdık geliyor mu?

Hükümetin, kamu finansmanı için Merkez Bankası kaynaklarını kullanmaya yönelmesiyle birlikte bu piyasa neredeyse fiilen ortadan kalkmıştır.
                              Hükümet ikinci bir kararla, kamu menkul kıymetlerinden elde edilecek gelirlere stopaj kesintisi uygulaması başlatmıştır.(Bu karar 1994 yılı Ocak ayı içerisinde
                              kaldırılmıştır).
                              Bunun sonucunda piyasada oluşan likidite fazlalığı, oldukça sığ olan İMKB tarafından emilemeyince, dövize yönelmiş ve döviz fiyatları hızla
                              artmıştır. Bu dönemde, bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının TL’ye çevrileceği söylentisi ile birlikte, bankalardaki hem döviz hem TL cinsinden
                              mevduata hücum (run) olmuştur.
                              14 Ocak 1994’te, Standart & Poor’s ve Moody’s adlı derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin notunu düşürünce,
                              yabancı para açık pozisyonlarını iyice açmış olan bankalar, açık pozisyonlarını kapatmak için gerekli fonları yurtdışından borçlanarak kapatamama endişesiyle,
                              ellerindeki likiditeyi dövize çevirmeye başladılar.

Bunun üzerine hükümet Hazine ihalesi açmış ancak talep gelmeyince çok az bir miktarda kağıt satabilmiştir.

Burada da başarısız kalınınca kuru savunmak için, Merkez Bankası, kaynaklarından döviz satmaya yönelmiş (bu arada kamu bankaları bile
                              döviz satmak zorunda bırakılmıştır) ancak bunun da yetersizliği görülünce, bu uygulamadan da vazgeçilmiştir
                              Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
                              Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
                              Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
                              Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..

Yorum

• SubZero5
                                Katılımcı
                                • 25 Mayıs 2009
                                • 87

reiz ne dedi bugün....

faizler dahada düşecek...ve ENFLASYON da düşecek....

geopolitic bir olay olmazsa....reizin bu dedikleri tutar mı....SORU BU....

sıkı durun....incik kuzu hiçbirinizin beklemediği cevabı verecek....

cevap....evettt TUTAR...enflasyon düşer....

neden....

birincisi....halkın parası 187 milyar dolar olarak döviz mevduatında ve cogu zararda suan….bozamazlar....

ikincisi.....geriye kalan halkta zaten para yok....MAL ALAMAZLAR....

ÜÇÜNCÜSÜ..... TÜM ŞİRKETLER yüzde yüz stokta....mal satamıyorlar...stokları eritmek üçün fiyat düşürecekler...

DÖRDÜNCÜSÜ....HALKTA dolar alacak parada kalmadı...dolar çıkamaz.

sonuç....

reiz haklı bu sefer....cünki kadayıfın altı kızarmış durumda....

dimağ ki neymiş...körü körüne reiz düşmanlığına takılır aklına bunun hükmetmesini sağlarsan...borsada tarragımı yersin...DEGİŞMİYEN TEK SEY DEGİŞİMDİR....değişime hızla adapte olmak...kuzu kuralıdır.

diktörgenden önce ise....reiz faiz düşerse enflasyonda düşer diyordu...BENDE BURADAN REİZLE DALGA GEÇİYORDUM...diktörten...4.60 seviyesi...o yukarı kırılıp halka 190 milyar dehlersen....bu işte...reizi şimdi haklı kılıyor....ENFLASYON düşer.

bakın tüm yorumlarım neye göre....KURULU SİSTEME GÖRE....o sistemdeki oyunculara göre...o oyuncuların davranışlarına göre....O DAVRANIŞLARDA BEN TALANIMI NASIL YAPARIMA GÖRE....
                                kuzu abi,
                                yıllardır seni takip ediyorum.
                                seninle ikinci kez farklı düşünüyoruz..

ilki dini bir konu ile alakalıydı..

Türk halkı , ne zamanki dolara saldırmış sonrasında devaluasyon olmuştur

Banka mevduatlarında bulunan yabancı para oranı %50 yi geçtiğinde neler olmuş bir incelemeni isterim
                                1994
                                2001
                                ve 2019

hepsinde ortak bir nokta var... Bu oran %50 yi geçiyor, Fitch ve S&P notu dibe çekiyor. 3 ay sonra tarihi devalüasyonla karşı karşıya kalıyoruz...

Fitch notu temmuzda dibe çekti.. 3 ay içine tarihi devalüasyonla karşı karşıyayız..

Türk halkı zekidir... Aldığı dolarları 10 liradan aşağıya bozmaz
                                Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
                                Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
                                Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
                                Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information