önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

efenim amriki ceza uygular....boggg uygular....iranla dovusurken turkiyeyi kaybederse....IRAN da bataga batar...bu COGRAFYA ustunde outran bir ulkeyi kaybeden amriki yonetimi...iktidarda duramaz...bu COGRAFYA o gaddin onemli....

suanda...libyada....turkiye gucunu gosteriyor...GENERAL HAFTAR...Darbe usune darbe yiyor...turkiyeyi hafife alan yanar...imparatorluklar kurmus bir irkin cocuklariyiz biz....

tarih....TURKE GEBEDIR....hep dogurur....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

efenim turkleri birbirine dusurur....zayiflatirim....gec onu....TURKUN GENINDE O YOK....

bugun Erdogan ve partisine kizarim...yarin makineli elimde ardinda dururum....

cunkiii.....BEN TURKUM....GENLERIM BOYLE...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• semoz
        Seyirci Üye
        • 12 Nisan 2014
        • 62

Fitch Downgrades Turkey To 'BB-'; Outlook Negative Not düşürmüşler.

Yorum

• Money DOCTOR
          Katılımcı
          • 20 Haziran 2018
          • 139

semoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Fitch Downgrades Turkey To 'BB-'; Outlook Negative Not düşürmüşler.
          Düşürsünler. Bu saatten sonra etkisi olmaz. Alt tarafı yüksek girişli daire balkonundan atlamış oluruz.

Yorum

• Misafir

kuzu hoca ve askerleri onlar yatirim yapana kadar......... atariz.

Yorum

• wawew
              Katılımcı
              • 15 Haziran 2010
              • 70

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              S400 LERI ULKEME YERLESTIREN iradeye saygi duyuyor onu kutluyorum....

yoksa....ulkem...1967 arap Israel savasinda....hava savunma sistemi olmuyan MISIR gibi olurdu...Israel 1 gunde...tum misir ucaklarini havaalanlarinda furmus....cemal abdulnasir kahrindan olmustu....

kardesim sen patriot satmiyorsan....bende satandan alirim....bu gaddin basit....benim havaalanlarim Israel hedef tahtasinda olamaz artikin....bu gaddin basit.

vayyy efendim borsa duser....duserse dussun ulen...borsami onemli...havaalanlarim mi...kerizzzz.

duserse....satar cikar...dipte yeniden alirsin...96 000 kirildimi assagi kalan yariyada kutlet...git yeni dipte hepsini al....buda bugaddin basit....
              kuzum s400 de bir müsamere sahnelendiğini düşünüyorum.
              hiçbir ülke stratejik hamlelerini davul-zurna ile duyurmaz değil mi?
              S400 lerin Türkiye'ye, haberin medyaya sakız olmadan çok çok önce konuşlandırıldığını ve aktif edildiğini düşünüyorum.

neden böyle düşünüyorsun? dersen:

tarih tekrar ediyor güncel bir sahnede derim: 1960 larda sscb 35 nükleer füzeyi(her bir füze hiroşimaya atılandan 50 kat güçlü imiş) küba'ya konuşlandırıp aktif ediyor. Abd nin ruhu bile duymuyor, taa ki bir rus istihbaratcı albay abd ye bu bilgiyi satıncaya kadar. sonra abd ile sscb nükleer savasın eşiğine geliyor. abd füzelerin sökülmesini istiyor, SSCB başkanı Khrushchev 1962’de Kennedy’e gönderdiği mektupta, füzeleri sökmek için Abd başkanı Kennedy'den Türkiye'deki füzeleri sökmelerini (Türkiye ile ABD Jüpiter füzelerinin yerleştirilmesi konusunda 1959'da anlaşmış ve 1961'de füzeler yerleştirilmiştir, halk bu konuda 40 yıl sonra bilgilendirilmiştir) ve Küba'nın işgal edilmeyeceğine dair güvence vermelerini istemiştir. Bu hallerde Türkiye’nin toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına saygı göstereceğini, içişlerine karışmayacağını ve Türkiyeyi işgal etmeyeceğini belirtmiştir.

Mehdi ne dedi bu senenin başında: 'Yeni Küba füze krizi'ne hazırız

Yorum

• culex
                Tecrübeli
                • 22 Eylül 2009
                • 908

Kuzu hocam TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 400 milyarlık krediye yeniden yapılandırma planı kabul edildi.ne dersiniz bu konuda
                .

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

culex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Kuzu hocam TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 400 milyarlık krediye yeniden yapılandırma planı kabul edildi.ne dersiniz bu konuda
                  bu bayat haber...mevcut durumun yasallaştırılması yani....

bu olay kasım 2018 de fiilen yapıldı...geriye git...orada yazdım...86 000 den 106 e gideceğiz demiştim VE GİTTİK....106 000 de ipotek artırılarak....birçok şirket kredi tahsil takibinden kurtuldu....şimdi tekrar 84 000 e düşünce…...ipotekler eridi....ve bu şirketler 2 ci guruptan üçüncü guruba geçti tekrar...yani kredi takibine düştüler...

olay su….bankalarımızın....toplam bilanço buyuklugu….4 trillion dolar....bunun 2.5 trillion doları kredi...yüzde 62....bu oran cok yüksek....SİSTEMİK KRİZ sınırları üstünde....bangaların özkaynakları toplamı...450 milyar tl...blancolar toplamı 4 trıllıon...yani 10 katı....olması gereken 6 ila 7 katı...aradaki farkı bangalar sermaye artırarak kapatmalı....bu yoksa....sistemik kriz 3 yazılarım baslıyacak…..çarşamba gününden sonra....

bu sefer ne dedim 84 000 e düşünce...hedef yeniden 100 ila 106 arası dedim...o bölgeyi öper orada 2 ay kalırız dedim....niye 84 000 altına hiç hedef vermiyorum.....

cunkiii…..KAPİTALİST MODE ÇÖZÜMLERİNDE....SİSTEMİK KRİZ 2...W fornasyonunda olur hep...

bu W fornasyonu...EYLULDE bitiyor....nereden biliyorum bu zamanı...graficten mi...dalga mı geçiyorsun ulen...graficte böyle şey olmaz...3 yıldır yazdığım SİSTEMİK KRİZ VE ÇÖZÜMLERİNİN ASAMALARINDAN BİLİYORUM...yani kendi yazdığım...KAPİTALİST MODE KAPİTAL AKUMULASYON PROSESLERİ bilgilerinden çıkarıyorum zamanı....

misal...nasıl hesaplıyorsun zamanı...bi örnek...krediyi aldın ve ödüyorsun...bir ay ödemedin...banka sana yazıyı yazar 2 ci gurup takibe kor seni...2 ay bekler...gene ödemedin ni...3 gruba sokar...İCRA TAKİBİ YANİ...bak bu zaman toplamı 3 ay....yani bir quartır...yılda 4 quarter var...ona bi graf yap...zamanlama grafı odur...duvara as....bende asılı.

W FORNASYONU....100 ILA 106 ARASI....OKEY....neye gore...kuzu KAITALIST MODE geregi....

Yorum

• SubZero5
                    Katılımcı
                    • 25 Mayıs 2009
                    • 87

bu olay kasım 2018 de fiilen yapıldı...geriye git...orada yazdım...86 000 den 106 e gideceğiz demiştim VE GİTTİK....106 000 de ipotek artırılarak....birçok şirket kredi tahsil takibinden kurtuldu....şimdi tekrar 84 000 e düşünce…...ipotekler eridi....ve bu şirketler 2 ci guruptan üçüncü guruba geçti tekrar...yani kredi takibine düştüler...

olay su….bankalarımızın....toplam bilanço buyuklugu….4 trillion dolar....bunun 2.5 trillion doları kredi...yüzde 62....bu oran cok yüksek....SİSTEMİK KRİZ sınırları üstünde....bangaların özkaynakları toplamı...450 milyar tl...blancolar toplamı 4 trıllıon...yani 10 katı....olması gereken 6 ila 7 katı...aradaki farkı bangalar sermaye artırarak kapatmalı....bu yoksa....sistemik kriz 3 yazılarım baslıyacak…..çarşamba gününden sonra....

bu sefer ne dedim 84 000 e düşünce...hedef yeniden 100 ila 106 arası dedim...o bölgeyi öper orada 2 ay kalırız dedim....niye 84 000 altına hiç hedef vermiyorum.....

cunkiii…..KAPİTALİST MODE ÇÖZÜMLERİNDE....SİSTEMİK KRİZ 2...W fornasyonunda olur hep...

bu W fornasyonu...EYLULDE bitiyor....nereden biliyorum bu zamanı...graficten mi...dalga mı geçiyorsun ulen...graficte böyle şey olmaz...3 yıldır yazdığım SİSTEMİK KRİZ VE ÇÖZÜMLERİNİN ASAMALARINDAN BİLİYORUM...yani kendi yazdığım...KAPİTALİST MODE KAPİTAL AKUMULASYON PROSESLERİ bilgilerinden çıkarıyorum zamanı....

misal...nasıl hesaplıyorsun zamanı...bi örnek...krediyi aldın ve ödüyorsun...bir ay ödemedin...banka sana yazıyı yazar 2 ci gurup takibe kor seni...2 ay bekler...gene ödemedin ni...3 gruba sokar...İCRA TAKİBİ YANİ...bak bu zaman toplamı 3 ay....yani bir quartır...yılda 4 quarter var...ona bi graf yap...zamanlama grafı odur...duvara as....bende asılı.
                    sayın kuzu

açıklamayı buraya kopyalıyorum

Savaş'ın verdiği bilgilere göre, bankaların tahsili gecikmiş alacakları (Tahsili imkansız göründüğü için bir anlamda batık kredi de deniyor) 2018 başında 64 milyar lirayken 31 Mart 2019'da 106 milyar liraya yükseldi. Aynı dönemde ödemelerinde sıkıntı çıktığı için yakın izlemeye alınan kredilerin tutarı ise 3 kat birden artarak 93 milyardan 285 milyar liraya fırladı.

64 milyarlık batık sadece 3 ayda 106 ya fırlamış

bankaların sermayesi zaten 90 milyar bile değil..

toplam batık ve takiptekiler 400 milyara 391 milyara çıkmış = bu da özkaynakları toplamına eşit

işin kötüsü bu bilgi 31 mart itibari ile geçerli..

30 haziran bilançolarında durum ne acaba?
                    Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
                    Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
                    Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
                    Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

W FORNASYONU....100 ILA 106 ARASI....OKEY....neye gore...kuzu KAITALIST MODE geregi....

bu ise....SISTEMIK KRIZ 1 dir....bunun amaci oynak olan yabanci fonlarin piyasaan makul bi fiyatla cikmasini saglamak....SISTEMIK KRIZ TEDBIRLERI ALINIRKEN....bunlarin piyasaya etkilerini sifirlamak ucun yapilir....122 000 endekse giderek bunu sagladik...ben sakin bunu yapmayin demistim....yapacaklarini anladim VARLIK fonu kurulunca...burada hedef 110 000 dedim....122 000 e gittik....yabanci cikti...biyiklilar ve biz kaldik...

ikisi bir arada....sistemik kriz 1 ve 2....bundan sonar ise...SISTEMIK KRIZ 3 um var...hepsi duvarlarimda....SIMULASYONLAR seklinde asili....iste bu bilgilerdir...kuzu yu...USTATLARIN USTATI YAPAN....biryerde kuzu dan bahsederken...USTATLARIN USTADI KUZU dediki....diye lafa baslarsan seni okuyan onemser....tersi ile baslarsan seni kimse okumaz...forumlarda....seni... bu SARLATAN diye kovar...

PEKI SIMDI KUZU NEYI CALISIYOR....SISTEMIK KRIZ 3 U....

eylul ayinda....bunu mu asacak....V fornasyonu....sistemik 2 olayi bitiriyor grafi....hedef 1200 000ler...

yoksa...bunu mu asacak....L fornasyonu.... 58 000 de...topicteki baslik...oraya dusup uzun sure yatay...

not......KUZU...kac kilometre onde gidiyor milletten....5000 kilometre....

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1921

Oyumu 117.000 den yana kullanıyorum..
                        2017 ağustos da dolar düştü diye bekleşenleri 2018 de öptüler..
                        2018 de dolar füzeledi diye bekleşenleride borsada öpecekler gibime geliyor..
                        Kesinlikle içgüdüdür..

Görüldüğü üzere..

Alttan alta birşeyler bir anlaşma ihtimali kuvvetleniyor..
                        Bütün bu yaşadıklarımız aslında ABD ile sürtüşmemizden kaynaklanıyor..Sıcak para kesildi üstüne içeridekiler dışarı çıkmak için birbirini ezdiler..
                        Sonuç bu işte..

1.5 senedir Maslahatgüzar seviyesinde olan ilişkilerimiz büyükelçiye devredildi..Bu bence önemli bir sinyal

Yorum

• azizaydin
                          Katılımcı
                          • 13 Eylül 2007
                          • 118

kuzum doğalgaz bulundu diyorlar akdeniz de bu haber doğruysa ne olacak şimdi.
                          y.t.değildir.

Yorum

• METE99
                            Aktif
                            • 29 Mart 2014
                            • 224

S400 LERI ULKEME YERLESTIREN iradeye saygi duyuyor onu kutluyorum....
                            Bu S400 işi benim için aynı Ergenekon/KürdistanAçılımın'da olduğu gibi bir turnusol kağıdı oldu. Adam saydığım Atatürkçü sandığım epey bir kişinin aslında .öt olduğunu anladım..
                            RTE sonuçta senin vekilin zamanı gelir değiştirirsin yurdun asıl sahibi sensin vekile kızıp da hava sahanı savunmasız bırakmak ne demek!ABD'den aldığın uçaklarla Suriye ve Irak'da olduğu gibi aynı amaçla bir ABD saldırısında ABD uçaklarını düşürmek hem çok maliyetli olurdu hem de başarı şansı da çok az olurdu bu yüzden S400'ler Patriot'dan daha zayıf olsaydı bile yine de S400 alınmalıydı.. Bir ABD saldırısında ABD uçaklarını füzelerini düşürmek için ABD'den silah desteği isteseydik çok gülünç olurduk tam anlamıyla şapa oturmuş olurduk..
                            Sırça köşkte oturan komşusuna taş atmamalı..

Yorum

• semoz
                              Seyirci Üye
                              • 12 Nisan 2014
                              • 62

AB yaptırım kararı aldı. https://twitter.com/dw_turkce/status...11587969765385

Yorum

• Misafir

insan bu tur haberleri alıştıra alıştıra söyler ,krize neden olcaksınız. yüreğimize inecek .

Yorum

Working...
                                X

Debug Information