önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • SubZero5
    Katılımcı
    • 25 Mayıs 2009
    • 87

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5.80 den garan a talibim
    Hepimizin hem fikir oldugu bir konu var
    bu kriz cumhuriyet tarihinin en buyuk krizi olacak

400 milyar $ betona yatirildi..
    merkez bankasinda faizi odeyecek para yok
    parasal genisleme bitti , para bulmak zor olacak
    Siyasetin durumu ortada
    hane halki borclu
    üretmiyoruz

Garanti 'Too big to fail' kategorisinde olsa bile beni korkutuyor.

Son olarak isra suresi 16. ayeti paylasayim

"Biz bir toplumu yok etmek istediğimiz zaman onun şımarık liderlerine orada hırsızlık ve kötülük yapmasına izin veririz. Böylece o topluma verilmiş söz gerçekleşir ve onu yerle bir ederiz." (Ayet Isra:16)
    Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
    Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
    Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
    Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..

Yorum

• stefano
      Aktif
      • 13 Kasım 2008
      • 229

Kuzu baba halkta garanda 1 dolar, şimdi ne olacak ????

Hedefinde 1 dolar vardı malum.

hani olaya ciddi ciddi bakarsak bist 15 000 altına geldi dolar endekste

geçmişten
      ""evet....neredeyse geldik....1.76 dolardı....1.90 da....sen buraya indigimizde bu grafı tekrar as....beni uyar....grafın lınear....onu log yapıver....dipleri birleştir bi destek line ı yap....2012 dibi ile 2017 dibini....dolar-tl 5 pangınota giderse....bu dip benim grafta 1 dolarda....yani HALKİNKİ 5 TL....DOLAR-TL 5....BURADA halkinkine YEDDİ CEDDİMLE GİRECEGİM....1 dolardan alıp 8 dolara 2 yıl sonra satmak üçün....""

buradaki dolar olayı komple şaştı ülkede ama kesin birşeyler vardır ağada

Yorum

• boş
        Aktif
        • 02 Aralık 2008
        • 253

avrupa bankalarınıda peşimizden sürükledik ve peşinden DOW ve Nasdaq ta düzeltmeye girdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Misafir

destek rusyadan geldi.turkiye abd yaptirimlarina direnmeli.töbe töbe.

Yorum

• Misafir

Click image for larger version

Name:	DkOP3YXXsAA25Ua.jpeg
Views:	1
Size:	26.2 KB (Kilobyte)
ID:	521279dayan tr ye

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

degerli dostlarım.....

bu topic neden acıldı 2013 de.....turkiye iç politikası nedeniyle mi...HAYIR...ne sayarsanız sayın hayır derim....

bu topic acıldı....çünki....kuzu...KAPİTALİZM NEDİR....NASIL AYAKTA DURUR....bunu biliyordu.....

bu topic acıldı....çünki....kuzı....KAPİTAL AKUMULASYON PROSESLERİ VE KAPİTALİST MODE ....diye bi makaleler dizisi yazıp....bu sistem nasıl çalışır onu tüm detayları ile İRDELEMİŞTİ....

Topigi actıgında....ileri sürdügü sebeb bi tane idi....ON YIL DOLDU....ÇÖKECEGİZ DEDİ....ne zaman dedi 2013 de....

hedefler verdi....dolar-tl 4.6....overshootingle 5.20 dedi....BORSA ENDEKSİ....50 000 DOLAR ENDEKSTE İDİK ....15 000 DOLAR ENDEKSE ÇÖKECEK DEDİ...bugün oraya çöktük....

GECMİŞ ON YILDAKİ EKONOMİK MODEL NE İDİ.....DISARIDAN BORCLANARAK VE ÖZELLEŞTİREREK KALKIN MA İDİ....bu on yıl sürer ve biter...BORCLANMA LİMİTİNE GELDİN....ARTIK BORC ALAMAZSIN....vermezler....ondan bitti....

ne gerek.....YENİ EKONOMİK MODEL GEREK.....acıklandı bugun.....bi ekonomik model filan yoktu....TEMENNİLER felan filan vardı....

niye ACIKLANMADI.....HASAR TESPİTİ YAPAMADILAR HENUZ....suan dolar-tl 6.40 da....BUNUN HASAR TESPİTİ YAPILACAK....

BÖYLECE DEGERLİ DOSTLARIM....

2013 te actıgım bu topicte.....VERDİGİM HEDEFLERE GELDİK....actıgımda bana gülenler...hissenetten beni kovduranlar....orada benimle dalga gecenler...NE YAZIK Kİ BATTILAR....çok üzgünüm....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

PEKİ ŞİMDİ NEOLACAK....ÇÖKTÜK ÇÖKMESİNE emme....belemi kalacagız....

minumum 1 yıl BELE KALIRIZ....adı....HASAR TESPİTİ VE YARALARINI YALAMAKTIR....

TÜM KAPİTALİST KRİZLERDEN ÇIKIŞLARDA.....işe yaramıyan ŞİRKETLER batırılır....işe yarıyacak zordaki şirketlerin SAHİPLERİ DEGİŞİR....geçtigimiz ON yıldaki borcları...İNSAAT SEKTÖRÜ YEDİ....o şirketler batırılır....onümüzde ki on yılda....borcumuzu ödememizi saglıyacak...DOLAR GETİREN İHRACAAT ŞİRKETLERİ FİŞEKLENİR....

BU PROSES 1 VEYA 2 YIL SÜRECEK....ADI....GEÇİŞ DÖNEMİ....Bi on yıldan....bi baska on yıla gececegiz....
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

hasar tespiti yapılamadıgı üçünde.....bugün EKONOMİK MODEL diye acıklanan şey....sadece iş olsun beri gelsindi....modeli 2019 ocak veya subatta görürüz...

bugün acıklanan model....onların doları varsa....bizimde halkımız,hakkımız ve allahımız vardır...diye bayburtta acıklandı....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

GEÇİŞ DÖNEMİNDE....BORSAMIZIN ZİRVESİ 95 000 DİR....BUGUNKİ KAPANIŞ....

1 YIL....95 000 İLE 65 000 ARASINDA KALIRIZ...VE acıtıcı...acıtıcı EKONOMİK MODEL GELİR.....GELEBİLMESİ İCİN....65 000 DE ASSAGI KIRILIR....54 000 LERE....

DOLAYISIYLE....1 VEYA 2 YIL...beleyiz....

photo url

Yorum

• stefano
                      Aktif
                      • 13 Kasım 2008
                      • 229

Haydar abi biz dolardan daha tokat yermiyiz yakın zamanda,

ki gene dolar yukarıya gitmeye devam ederse senin 65-95 aralığı revize olur mu ?

Doğru söylemek gerekirse son birkaç işlemde hep sattığımın üzerinden alım yapıp onu bile kar ederek kapattım. Baktım ki durmuyor tekrar tekrar aldım ve sattım. Ama yön hep yukarı oldu, hiç düzeltme yaşamadık.

Bugünkü tahvil %24,80

https://www.bloomberght.com/tahvil/gosterge-faiz

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Sn.Kuzu, Bugün tüm zamanların işlem hacmi kırıldı.YF 470 mio TL mal aldı ama piyasayı tutamadı.Ben 123.250 short açtım.Sabah karlı olanları kapamıştım.Kocaoğlan/Kochol/Celocan ve Bankalar geberik.Petkim bugün %15 ile endeksi tuttu.Ben ortalığın kan gölüne döneceğini düşünüyorum...Jöleli Reisten almış yetkiyi 150 mio dolar ile cirit atmaya çalışıyor YF dan.Doğrayacaklar onu...
                        bu ikisini birlikte okuyun....ikisindede....sadece sonsuz miktarda tl si olan bi adam veya kurum var....EREGLİ...ASELSAN...KARDEMİR...PETKİM...GARA NTİ....işlem yapıyor...feciii rakkamlarla....tl hepsi...tl darphanesi var....VE DOLARI YOK....dolar ve dolara dayalı hiçbir varlıkta yok bu herif veya herifler....

BU NEDENLE.....ALDIGIM POZİZYONLARI YAZMIYORUM....çünki meydan....ERMEYDANI DEGİL....

Yorum

• Misafir

ytd. kriz görmeyen ky lar gibi kriz görmeyen bir hükümetin kriz yönetimini görelim.

Yorum

• stefano
                            Aktif
                            • 13 Kasım 2008
                            • 229

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bu ikisini birlikte okuyun....ikisindede....sadece sonsuz miktarda tl si olan bi adam veya kurum var....EREGLİ...ASELSAN...KARDEMİR...PETKİM...GARA NTİ....işlem yapıyor...feciii rakkamlarla....tl hepsi...tl darphanesi var....VE DOLARI YOK....dolar ve dolara dayalı hiçbir varlıkta yok bu herif veya herifler....

BU NEDENLE.....ALDIGIM POZİZYONLARI YAZMIYORUM....çünki meydan....ERMEYDANI DEGİL....

Adamı tanıyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Göbeğini kaşıya kaşıya iş yapıyor. Yukarıda verdiğiniz hedefler de bu adam o koltukta oturduğu sürece pek tutmayacak gibi duruyor.
                            Bugün yine TUPRAŞ ve PETKİM de çalıştı

Yorum

• oxford
                              Tecrübeli
                              • 03 Kasım 2013
                              • 467

sizce neden faizi hızla 30-40 gerekirse 50 ye basıp proaktif önlem alınmıyor...bu arada idlip basladı....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sn.Kuzu, Bugün tüm zamanların işlem hacmi kırıldı.YF 470 mio TL mal aldı ama piyasayı tutamadı.Ben 123.250 short açtım.Sabah karlı olanları kapamıştım.Kocaoğlan/Kochol/Celocan ve Bankalar geberik.Petkim bugün %15 ile endeksi tuttu.Ben ortalığın kan gölüne döneceğini düşünüyorum...Jöleli Reisten almış yetkiyi 150 mio dolar ile cirit atmaya çalışıyor YF dan.Doğrayacaklar onu...
                                stefano Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Adamı tanıyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Göbeğini kaşıya kaşıya iş yapıyor. Yukarıda verdiğiniz hedefler de bu adam o koltukta oturduğu sürece pek tutmayacak gibi duruyor.
                                Bugün yine TUPRAŞ ve PETKİM de çalıştı

kimse bu herif veya herifler....yabancının malını tepeden blok alıp ona FECİİİ BÜYÜK TL VERİYOR....oda gidip bu tl lerle....doları 6 70 lere bastı bugün....hiçkimse kendi parasını böyle çarcur edemez....bu herifteki para sahipsiz galiba....

SAKIN POZİZYON YAZMAYIN....KENE yi dün bu yüzden kapattım....bu herif veya herifler varken....FUR-KAC yapacagız hep...bugün fecciii kazandım....çünki artık....ONUNDA NE YAPABİLECEGİNİ SİMULE EDİYORUM....oyun tarzı artık belli....YELPAZE....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information