önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

farkımız su usaglar....

ben coookkk uzaktan bakıyorum....siz cokkk yakından bakıyorsunuz....

çookkk uzaktan bakmak demek sudur....devletlerin ömrü ile insanların ömrü ölçülürken zaman aynı degildir....insan ömrü yılla ölçülür....devlet ömründe 1 yıl 25 insan YILIDIR....misal cumhuriyetimiz 1923 yılında kuruldu....95 yıl insan ömrü....ö dönemde kuranlar ve kurulusu görenler hepsi gitti....devlet ise böl 95 i 25 e kac yapar...3.8 yapar....yani 4 yasına girecek 5 insan yılı sonra...

kişiler.....devlet ömründe önemli degillerdir....önemli olan o devletin birlikte yasadıgı diger devletlerin ömrü ve tecrubesidir...misal ingiltere magna cartadan beri cumhuriyettir...800 insan YILI ömrü...devlet olarak 32 yasındadır....amriki devlet olarak 10 yasındadır....HER DEVLETİN GÜNNÜK POLİTİKASI....ÖBÜR DEVLETLERİN GÜNNÜK POLİTİKASINDAN DOGAR....

eger öbür devletlerin günnük politikası BOP olmasaidi....ECEVİT hükümeti yıkılmıyacaktı...tayyip bey diye biri olmuyacaktı....o politikalar tayyip beyi getirdi....kimin politikaları DEVLETLERİN....geldi...12 sene o politikaları uyguladı....sıra turkiyenin parcalanmasına gelince...BOP u yırttı attı...4 yasındaki turkiye cumhuriyeti zionizmin kuklaları 32 yasındaki ingiltereye....10 yasındaki amrikiye...hassstir dedi...GERİSİ TEFERRUATTIR...

BEN PARTİ TUTMAM...turkiyede tutulacak parti yok....partilere bak...ikisi bölücü ırkcı biri türkçü öbürü kürtcü...ikisi din eksenli...biri muhafazakar sagcı...öbürü laik solcu....hiçbirinin EKONOMİK MODELİ yok...al birini fur ötekisine...

biz borsacıyız...EKONOMİDİR alanımız....herseye o gözle bakarız....ekonomi gözüyle...

çoookkk uzaktan baktınmı....4 yasındaki ülkemin dört ekonomik modeli var...kurucuların ilk 25 yılı...DEVLETÇİLİK...herseyi devlet yapıyor...kurulusun ikinci 25 yılı...KARMA EKONOMİ....devlet artı özel sektör...koc ve sabancıyı devlet koruya koruya yaratıyor...üçüncü 25 yıl...SERBEST PAZAR EKONOMİSİ...son 25 yıl ....KÜRESEL EKONOMİ....

bakın içindeki insanlar yok....SİSTEMLER VAR....BU UZAKTAN BAKMAKTIR....yakından bakarsan bunu göremezsin...günnük politikayı görürsün...O FASAFİSODUR.

not...cok uzaktan bakmak 25 yıllık BUSİNESS CYLE dır....bu cycle 5 er yıllar şeklinde gider...her on yıldabir ise ekonomik kriz olur...

şimdi yukarıda ülkemdeki dört modeli...geopoliticle birleştireyim....diger devletlerle...

1...ülkemin kuruldugu ilk 25 yılda DEVLETCİLİK VARDI....AVRUPADA İSE FASİZİM VARDI...ODA DEVLETCİLİK...

2...ÜLKEMİN ikinci 25 yılında KARMA EKONOMİ UYGULANDI....devletcilik artı özel sektör...öbür devletlerde kapitalizm ve kominizm yanyanaydı iki super güç....birinde özel sektör amriki....öbüründe devletcilik kominizm....bizde devletcılik artı özel sektör...BAK İKİSİNİ KARMISIZ...kim demiş TURK ZEKİ DEGİLDİR DİYE...diyen ikimi yesin....

3...üçüncü 25 yıl ülkemde SERBEST PAZAR EKONOMİSİ....AYNI ANDA DÜNYADA KOMİNİZM DAGILIYOR...devletcilik bitiyor....bak paralel...

4...son 25 yılında ülkem...20ci yıldayız...KÜRESEL EKONOMİ uyguluyor....düyna....oda öyle...

işte cookkk uzaktan bakınca.....KİŞİLERİ DEGİL....SİSTEMLERİ GÖRÜRSÜN....piriniz ve hünkarınız....kuzu efendi hazretleri....oturdugu MARİFET KAPISINDA Kİ postunun üstünden DÜYNAYA bele bakar....borsada bele oynar...neyle bilgiyle...tırasla degil.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• bridge
      Katılımcı
      • 22 Haziran 2009
      • 74

Bu ülkenin en iyi bilim insanlarını kendi ortağı fetö bahanesi ile işten attın ,
      millet şimdi ahkam kesiyor " halkın % 70 ' i sağcı " neyle ölçtün ,
      sosyolog mu bıraktın , istatistikçi mi?
      Ortalık Yeliz' e kaldı kültür devrimi yapacak bununla
      Al seçtiğin amip

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

usaglar az önce bi toplantıdan geldim....brokerlar...borsacı usaglar FRİDAY night thank god...adı.....komle sohbet...

gıcık oldugum bi yahudi broker var...kafasında hep siyah bere ile gelir...

ona dedim ki....yahu ben yahudi dinine gecmek istiyorum...nasıl olsa öbür iki din ondan türeme dedim...hepsinin GOD ı peygamberleri aynı zaten...

bu çok hoslandı geriye yaslandı....madem aynı niye dinimize gecmek istiyorsun dedi....

dedimki...inceledim....EN COK DİNİ TATİL SİZDE VAR....irahat ederim diye gececegim....usaglar...THANKS GOD İT İS FRİDAY deyip devrildiler...gülme krizi geldi....yahudi bozuldu....kalktı gitti....ha ha ha
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• azizaydin
          Katılımcı
          • 13 Eylül 2007
          • 118

kuzum kısaca yol haritamız nasıl olacak x100 de.
          y.t.değildir.

Yorum

• winvob
            Katılımcı
            • 03 Mart 2009
            • 109

Hahahaha,
            Arkadaşın takıldığı yer önemli yalnız...

Benim gibi sosyolog ve istatikçi olmana gerek yok ki...iki elinle bi şeyi doğrultamıyor musun?

Akp=%42.5
            Mhp=%11
            İyi =%10
            Saadet=%1

Topla bakayım ne yaptı.Sazan gibi atlarsın şimdi Toplam %70 değil diye...Seçime katılım %86...katılmayanları da dağıt bakayım...%70 sağcı mıymış bu ülke ...eeeee

Bak aşağıda ki de sağlaması,

Chp=%22.5 İnce=%30.5

diyeceksin İnce'ye nereden gitti bu oylar... %3 ittifaktan dolayı iyi partililerden diğer %3 te senin gibi HDPKK lılardan.... %70 sağcı mıymış bu ülke ...eeeee

senin ne olduğunu nasıl mı anladım...dedim ya sosyologum...Sizin partiyi Amerika kurduğundan cephen de belli.

Yorum

• oxford
              Tecrübeli
              • 03 Kasım 2013
              • 467

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Yok şimdi bi kere tatsızlık olmaz..Öyle bişi yok.
              Ben RTE ile Atatürk ü karşılaştırmam..
              Bu ne aşırı Atatürkçü olduğumdan veya olmadığından neden Reis ci olup olmadığımdan dır..

RTE batının oyununu bozuyorsa 16 senede DOLAR borcunu yaparken aklı nerede idi.
              Yerli milli herşeyin bozarken dağıtırken aklı nerede idi..
              Hala (çok klişe olacak ama ) köprü geçişleri dolara indeksli..Bari enflasyona endeks lede namın çıkmasın..
              Atatürk yerli ve millici idi..

Çok çok farklı lar..Yani burada sayfalarca tartışsam yine yetmez..

İkinci olarak..

Bunlarla zafer kazandık..
              Geçenlerde çok reis ci gençten bir eleman ile sohbetteyiz..nasıl övüyor süleyman soylu reis oy oy oy..
              batı matı..2 günde diz çöktürürüz şu bu..
              kim ki amerikaaa..

şöyle bi baktım
              elde iPhone
              gözlük ray-ban
              altında adidas
              araç BMW.. baba inşaatçı

gerekirse şehit oluruz bilmem (bi yandan da caddeden geçen hatunları kesmecede haaa )
              dedim sen önce şu iphonu u bi ver bende 3 gün kalsın
              olmazzz dedi hınzır hınzır gülerek..

bu zihniyet ile mi batıya karşı zafer kazanacaz..
              baktım bedelli kovalıyo..
              bu ordu yerli ve milli değil dinsiz ordu darbeci ordu ben burada askerlik yapmam diyor..
              bu fotoğraftaki gençler çanakkale savaşında bulunmamış gençlerdir...bunlar savaş bittikten sonra hurda toplamaya gelen gençler....bu fotoğrafı Çanakkale Savaşı diye lanse ettiler.. v e maalesef birçok kamu kurumuna astılar. .Bizim askerimizin ustu başı Çanakkale savaşında gayet duzgundu..http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=106949

Yorum

• METE99
                Aktif
                • 29 Mart 2014
                • 224

Teyibin BOP eşbaşkanı olarak başlattığı Kürd(istan)Açılımı Türkiye'ye çok pahalıya maloldu...
                Teyib Açılımı kendi seçmenini ikna edemediği için bırakmak zorunda kaldı ve ABD'nin bu işi tümüyle FETÖ'ye yüklemesine neden oldu.
                Teyib Atatürkçülerden destek istiyorsa şu andaki ikircikli herkese mavi boncuk siyasetini bırakmalı,
                Katil Esed demeyi bırakmalı... NATO'dan çıkmalı.... Üsleri kapatmalı...
                Suriye/Irak/İran/Rusya ile kayıtsız koşulsuz işbirliği yaparak ABD'nin Ortadoğudaki Kürdistan tezgahını toprağa gömmeli ki Suriye ve Irak'ın yeniden inşasında yer alabilsin...
                Sırça köşkte oturan komşusuna taş atmamalı..

Yorum

• Hale Türk
                  Aktif
                  • 05 Haziran 2018
                  • 318

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  şimdide sorarsın....NURULLAH a ne olur diye....o zaman NURULLAH aylık grafa bakacan....

müteahitler kütledi mi....onlardaki konut stoku....aynen NURULLAH ve arkadaslarına devrolunur...

pankalar kanunu bu stoklarda sınırlama getirir...bi süre sonra AÇIK ARTIRMA İLE SATMALARI GEREKİR....işte bu konut fiyatlarını biçer...önce yarıya.....sonra üçte bire...çünkiii hepsi balon...

NURULLAH....7.0 a iner....devlet yardımı bekler....gelmedimi 5.0 a iner...

niye bele cızılmış bu graf kuzu tarafından....çünki yüce rebbim herşeyi bir simetri ve oranlar içinde kurgulamıştır...
                  Şöyle bi geçmişe bakarken ne geldi önüme Sn.Kuzu...Bu nasıl bir çizimdir nurullah 6.30 demişsiniz 6.50 gelmiş...Ama şimdi bakınca insan sormadan edemiyor.Daha nolsun nereye gelsin nurullah die...Acaba bir dip oluşumu varda bizmi kaçırıyoruz Sn.Kuzu?

Yorum

• winvob
                    Katılımcı
                    • 03 Mart 2009
                    • 109

* ABD'nin bu işi Fetöye yükleme işi yeni değil...Bu 50 yıllık CIA planı ve bir kaç sene erkene almak zorunda kaldılar...

Ya Gn.Kur.Başkanı'nın da onlardan olduğu 3-4 sene daha beklenseydi, yapılan darbenin eskiler gibi sadece hükümet devirmeye yönelik olacağı mı zannedilmekte.

Bu 15 Temmuz için de tiyatro vs diyenlerle aynı pencereden bakılmanın tereddütünü yaşamayın...bu istila "SEVR" girişimiydi.

Sevgili Mete, yukarda bazı şeyler anlatmaya çalıştım...partileri, ideolojileri filan...bu ideolojiler kolay değişir mi?Belki de asla değişmez.

Ama düşüncem ve gördüklerimden yola çıkarak, Türkiye rotasını Avrasya olarak çizdi...Biz de burada ki, gerek Shangai İşbirliği'ne üye olacaksak, gerek Batı Asya'da 5 deniz 5 ülke oluşumunu da oluşturacaksak, ortaklığımızı yürüteceğimiz ülkeler zaten Irak'ta ve Suriye'de işlerin yolunda olmasını isterler...Bir problem sezmiş olsalar Güney Afrika'da ki BRICS'e RTE'yi davet etmezlerdi.

Biraz sabır...toplumları değiştirmek kolay değil...RTE seçmeni ne de olsa herşeye hülooo diyor ama bu biraz daha zaman alabilir...yani Katil Esat olayı, NATO filan...Nato'nun kendini fesh etmesi de yakın gibi duruyor zaten...AB ordusu hazırlıkları var.

Nasip diyelim...Bu işler RTE'ye kaldı...CHP, CHP olsaydı da bu işlere Atatürk'ün partisi olarak öncülük etseydi ama yönümüz Batı diyenlerin CHP si silinip gidecek artık.

Kısaca yeni bir dünya kuruluyor ve Türkiye'de yerini alıyor

Yorum

• METE99
                      Aktif
                      • 29 Mart 2014
                      • 224

winvob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      * ABD'nin bu işi Fetöye yükleme işi yeni değil...Bu 50 yıllık CIA planı ve bir kaç sene erkene almak zorunda kaldılar...
                      Ya Gn.Kur.Başkanı'nın da onlardan olduğu 3-4 sene daha beklenseydi, yapılan darbenin eskiler gibi sadece hükümet devirmeye yönelik olacağı mı zannedilmekte.
                      Bu 15 Temmuz için de tiyatro vs diyenlerle aynı pencereden bakılmanın tereddütünü yaşamayın...bu istila "SEVR" girişimiydi.
                      FETÖ darbesine tiyatro diyenler CHP'yi işgal eden ve başlarında Dersimli Kemal'in olduğu Hdp'li Kürtçülerdir. CHP seçmenini ikna için çok uğraştılar ama artık vazgeçtiler.
                      PKK-FETÖ eşgüdümünü CIA sağlıyor, ABD darbedeki suçunu gizlemek için bunu tiyatro ilan etdi.
                      "15 Temmuz darbe girişiminden sonra firar eden 3’ü general 60 darbeci subay Kandil’e kaçıp PKK’ya sığındı. Hainlerin PKK terör örgütünün “inine” sığınması Milli İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı'nca teyit edildi." http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/...gindi-1343915/

Teyib artık ABD/NATO ile eski mutlu günlerine geri dönemez, araya kan girdi defterinin dürülme kararı alındığı açığa çıktı..
                      Gideceği tek yol artık ikircikli hareketleri bırakıp avrasya ülkeleri ile derin işbirliğine girişmek...

Yorum

• bir bilmeyen
                        Katılımcı
                        • 21 Ağustos 2011
                        • 93

Çok kez söylemekle yalanlar gerçek olamaz, 15 temmuz da neler olduğunu tüm Türk halkı merak ediyor. Peki ne yapılmalı, tüm yönleriyle ıncığına cıncığına kadar, bı olaya katkı sağlamış olanlar ve dahi olabilecekler aydınlatılmalıdır. Mesela amerika atlantik cart curt, bu bağlantılar net ortaya konmalı ve amerikan muhibi kim varsa yüzüne çarpılmalı . Değil mi?
                        Peki böyle mi yapılıyor? Mecliste soru önergesi veriliyor, 15 temmuz araştırılsın. Kapatılıyor. E fetönün siyasi ayağı araştırılsın, iktidar oylarıyla reddediliyor.
                        13-14 temmuzda mit başkanı ile diyanet işleri başkanı başbaşa 3-4 saat görüşüyor (organize selaları hatırlayın)
                        15 temmuz da saat 15 te bir subay mite gelip darbe ihbarı yapıyor. 17 de mit başkan yardımcısı, 17:30 da mit başkanı Genelkurmay a geliyor. 1 saat kalıp gidiyorlar. Genelkurmay başkanı öylece bekliyor. Ne emir ne darbeyi engelleme şu bu. 21:30 gibi darbecilerce derdest ediliyor. Vs vs. Bu darbenin tiyatro olup olmadığını bilmiyorum Bunu söyleyen amerikancı mı oluyormuş bilmiyorum ama gerçekler yukarıdaki gibi. Benim görüşüm kalkışmanın devlet tarafından bilinegeldiği ve darbe olmaksızın yapılacak geniş çaplı tasfiyelerin, işten atma ve tutuklamaların toplumdan destek bulamayabileceği ve ayrıca fetöcüler iyice açığa çıksın diye düşünüldüğünden darbenin oluşuna izin verildiği şeklindedir.
                        Son not hiçbir türk askeri fetöcü deolsa pkkya teslim olmadı.http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ts...nlama-40185631

Velhasıl sayın Kuzu, gavur kullanmayacağı eşeğin önüne ot koymayacağından musulu bize vermelerindeki amaç nedir? 1 koyup 3 almak isterken, 3 ün 1 ini alıp, ülkenin 3 te birini kaptırmayalım

Yorum

• smartinvestor
                          Tecrübeli
                          • 29 Kasım 2015
                          • 901

kuzu kuralı....momentum....deception....momentum....momentumla longa yerleştir....deception la longcu kes short actır...yeniden momentumla shortcu kes....İKİLMİŞ VE ikildigini stop yaptım diye gizlemiş....KORKU VE ŞÜPHENİN pencesindeki mötlerde TEDAVİ İMKANSIZDIR....

short basılma bugündü...

rezonans bittimi ki bugün bitti.....kuzu efendi hazretleri gelir....cesed toplar ve gömer...3 iş günü var...haftaya çarsamba....yeni dipteyiz...
                          Kötü haberlerin artık pek etki etmediği şu anki şartlarda nasıl üç günde 96 dan 88 e ineceğiz kuzu emmi... bilmediğimiz birşey mi var??

Bir de faiz artışı yapılmadığı gün %-3,5 düşüp tulum çıkarıp ertesi gün %+3,5 çıkaran tulum giydirmedi mi??? Bunu yapan uçuşa geçmiyor muydu???

Kafalar artık iyice karıştı. Algılar bozuldu. Testere ortamında, bu şartlarda kimse ne çıkışa ne düşüşe tam inanamıyor... Bu da tam olarak dip çalışması olduğunu göstermez mi ???

Yolumuzu aydınlattığın için her daim teşekkür ederim...

Yorum

• METE99
                            Aktif
                            • 29 Mart 2014
                            • 224

bir bilmeyen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            ....
                            Son not hiçbir türk askeri fetöcü deolsa pkkya teslim olmadı.http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ts...nlama-40185631
                            Bu istihbarata inanırsak 15 temmuza kadar sayısız FETÖcü subay ihbarına karşı TSK'da hiç FETÖcü subay bulamayan istihbarata da inanmamız gerekir.. ABD ajanı bir örgütün müritleri zaten Türk askeri kabul edilmez..

Yorum

• şemsi
                              Katılımcı
                              • 10 Haziran 2009
                              • 107

Kuzu üstadim senin dediklerin tek tek cikiyor ve çikacak.Munbic yakinda kaymakam atanir ve Gaziantepe baglanir , ayrica Halep konusundada anlastilar gibi.Ardida gelecek bu arada.Ayrica yakinda IMF ilede perde arkasindan anlasip isi bitiriz.Hislerim oyle diyo.
                              Sizin bu konudaki son yorumunuz nedir.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

evetttt usaglar....esas işimiz olan borsaya dönelim gariii....ev tasıyorum...mesarıfım gani....skenderden almam icipeder....

eee nasıl alacagız....NE SHORTA...NEDE LONGA günlerdir gurus koklatmıyor....AMA BEN SİZE DEDİM USAGLAR....koklatmaz NURULLAH on yıllık destekte...

düşecek demiştim işte dedigim graf...

[B]şimdide sorarsın....NURULLAH a ne olur diye....

NURULLAH....7.0 a iner....devlet yardımı bekler....gelmedimi 5.0 a iner...

niye bele cızılmış bu graf kuzu tarafından....çünki yüce rebbim herşeyi bir simetri ve oranlar içinde kurgulamıştır...

düştü 6.50 ye....BURADA BİRAZ MAL DAGITACAK Kİ.....tekrar düşebilsin....nereye....bi bakalım kuzu MALİYET TARAMASI ANALİZİNE....nurullahın on yıllık ortalaması 7 de....oraya düştü...bu düşmek mi....hayır bilader ortalamaya inmiş....DÜŞMEK...ortalamadan yukarı yüzde kac cıkmışsa....ortalamadan assagı aynı yüzde düşmekle olur....o kac 5.0 ila 4.5...arası....İŞTE NURULLAH BU HAREKETİNE BASLIYACAK....NUR SACACAK NUR...

İNCİK DERSİNİZKİ....nurullah zaten nursuz ne nuru...lem olum tarihe bak...bütün NURU nursuzlar sacar....nurlu nur sacmaz...allahtan korkar.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information