önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanji
    Katılımcı
    • 25 Eylül 2012
    • 195

Yahu Kuzu, kusura bakmada sanırım TR de yaşamadığın için bazı şeyleri net göremiyorsun; Bak ben sana yurdum insanı ne düşünüyor bir atayım, arkasına kendi düşündüklerimide yazayım sen yine 2,80 de...

Sen Dolar 2,80 hedef verdin, 3,50 lerden 3,94 lere geldik... Neden geldik, çünkü senin ülkende gösterilen enflasyon külli yalan, bak kasım sonundan geçen cumaya kadar benzine ne kadar zam geldi biliyormusun? %14,5 elektrik en az 15-20 arası gördü yapmadık deseler bile, muayane ücretleri %20-60 arası zamlanıyor şubat itibariyle, ilaçlar 10,6 zamlı olacak ocak 20... Köprüye %48 zam yapıldı, yanlış yazmadım kirksekiz... Otoyollar %15.... ÖTVler 45 te 60 lara 90dan 110 a çıkartıldı arabalarda... Peki içerde ne var OHAL var, yani iflas edemeyen yüzlerce şirket var. Tüik raporuna göre 1434 TL açlık sınırı asgari ücret 1400 lira, açlık sınırından daha az paraya insanlar yaşamaya çalışıyor yaşamaya... Yoksulluk sınırı 4500lira dört kişilik aile... Ama sen napıyorsun içerde geçinebilsinler diye halkına para bile vermen gerekirken gidiyorsun savaştan kaçtı denen adamlara 20 MİLYAR dolar para harcadığını söylüyorsun övünerek. Bak ben demiyorum sayın cumhurbaşkanımız diyor, bizim böyle bir lüksümüz varmı kendi insanımız bu kadar sefalet içindeyken... Dolayısıyla dolar 2,8 olacakmış 1,35 olacakmış vs bunlar şu anki durumda safsatadan ibarettir benim için, kendin üretmez tüketirken sana mal satanın parasına değer biçip posta atıcan öylemi? Onlarda ağam paşam diyecek? Mantıklı şeyler konuşalım beyin fırtınası yapalım... Biz içerde bunlarla uğraşırken elin oğlu neler yapıyor, ama parası değer kaybedecek...

Ha bu arada kendini mevduat olarak korumak istersen TL ni vadeliye koymak veya herşey dövizle girdiği için döviz tutmak gibi, teröristle eşdeğer olundu artık bilmiyorsan haberin olsun...

Bu arada ben senin birkaç sene evvel 3,8-4 TL olacak sonra insanlar döviz büfelerine saldırdığında bende 4,55 lerden ellerine vericem dediğini hatırlıyorum ne olduda bu değişti merak ettim doğrusu... İçerde %8 mevduat faizi ver, ama enflasyon %20-25 olsun, dolarda artmasın faiz ödeme... Yok öyle bir dünya, MB içinde dolar basıyorlarsa bilemem tabi...
    "Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
    Henry Royce

Yorum

• Misafir

BEéLLrock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      )) Hadi hadi Kemalistler i$esin öyleyse tamda öylesinin üstüne..

Caizdir.. UyaRr..
      Yada zil takıp oynasın etek istemez üstü kalsın..

Naabalım Sn. Hemşo, bu arenalar acımaz kimseye hiç acımadıki

derler hani neyse..
      ...

İyileşince bile geçmez bazı şeyler..

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

neyi görmeye ve göstermiye çalışıyorum size....

yeni amerikan yönetimi....ve AB....yani batı medeniyeti....

bugune kadar...çantasında keklik olan turkiye cografyasına....BİR BEDEL ÖDEMELİ....BELEŞ DEGİL ARTIK....

BU BEDEL...dolar para girişidir....euro para girişidir....

yoksa EBELERİNİN ÖREKESİNİ GÖRÜRLER....

NEYLE görürler....petrol ve gaz fiyatları ile görürler....KORİDOR TURKİYEDİR....NOKTA.
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• freeyourmind
          Katılımcı
          • 12 Mart 2016
          • 198

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          AKP nin dinci görünümünü ihmal et...görme onu bir süre....ondan eser kalmıyacak....o görünüş...skenderin muslüman cografyada İSLAMI kullanma politikasının bir parçasıdır....ESEN RUZGARDIR....dikkate bak...turk ordusu suriyede MUCAHİTLERLE furuşuyor...zaman ver...hersey yoluna girecektir...

bende senin gibi...o tarafına baktım mı...cıldırıyorum emme....şimdilik o konu acil degil...
          Canı gönülden haklı olmanı isterim ama ben iyimser olamıyorum. pinpon topuna çevirdiler ülkeyi bir oraya bir buraya. yarın ne olacağı belli değil. bizim stabil ayakları yere basan bir politikamız yok ki. sorun ülke çıkarları için politika yapılmamasında, birilerinin koltuğu ve geleceğini garanti altına alması için yapılıyor herşey. Yani bugün tu kaka dediklerine yarın kardeşim diyip sarılmaları çok olası.
          umarım hayal kırıklığına uğramazsın.

Ayrıca TL getirisi bu kadar düşükken ben doların ineceğini falan düşünmüyorum. çevremde ne kadar adam varsa birazcık inse de dolar alsak diye bekliyor...

Yorum

• phaon
            Aktif
            • 13 Şubat 2016
            • 200

Akp'nin Türkiye'yi nereye götürdüğünü biliyoruz, sadece bunu söyleyecek cesarette adam yok.
            Bernard Lewis açık açık söyledi 'önümüzdeki yıllarda iran ile türkiye rolleri değişecek'
            Bunun haricindeki fikirler de dinlemeye değer ama kimin ne istikamete gittiği çok belli.
            Bunu görenler zaten şu anda kaçabildikleri hızda türkiye'yi terkediyor.
            0.618

Yorum

• stefano
              Aktif
              • 13 Kasım 2008
              • 229

Kemalist politikalar uyguladığını söylediğin adamların yeni eğitim müfredatındaki Atatürk'ün yeri

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...aturk_yok.html

Yorum

• Misafir

stefano Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Kemalist politikalar uyguladığını söylediğin adamların yeni eğitim müfredatındaki Atatürk'ün yeri
                'adamların' demişin sayın forumdadaş, adam falan değil onlar, olamazlar..

Öyle böyle adamlık olmaz..

Yorum

• Misafir

İmdii Sayın forumDada$lar,

Dememiz o ki; piyasaların bu lavukba$ı ve dahi! ilgi güruhuyla tüm

gerek i$ ve i$lemleri an itiBARıyla bitmi$$tir..

Atıl durumda ihtiyaç fazlası ve hatta tıbbi atık durumundadırlar..

Çok şükürler olsun..

Herbikeslere kolay gelsin, iyi trade'ler..

Saygılar, sevgiler, selamlar..

Yorum

• phaon
                    Aktif
                    • 13 Şubat 2016
                    • 200

Bu ülkenin Kuvay-ı Milliye ruhu liberallerdir.
                    0.618

Yorum

• phaon
                      Aktif
                      • 13 Şubat 2016
                      • 200

Kuzu Emmi
                      Öngörülerin muhteşem. Anlatış tarzının bir eşi daha yok. Uzun zamandır seni takip ederim. Söylediklerin hep çıkıyor doğrudur, inşallah biz yanılırız. Sürç-i lisan ettikse affola.
                      0.618

Yorum

• ÇOLAKOĞLU
                        Katılımcı
                        • 07 Mart 2016
                        • 188

stefano Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...aturk_yok.html

https://www.change.org/p/atat%C3%BCr...B1r%C4%B1lamaz
                        Kuzu dayıyı anlıyorum muhalefete bakıyorsun heç yani koskoca heç... çok şeyler yazıcamda simurg kesin ceza verir

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

phaon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Kuzu Emmi
                          Öngörülerin muhteşem. Anlatış tarzının bir eşi daha yok. Uzun zamandır seni takip ederim. Söylediklerin hep çıkıyor doğrudur, inşallah biz yanılırız. Sürç-i lisan ettikse affola.

bende sizin gibi izliyorum....tabii cok uzaktan izliyorum....içeride sizin gördükleriniz ve yasadıklarınızdan bihaberim...

furguladıgım nokta su....turkiyenin dış politikasındaki büyük degişim.... 180 derece zıt yöne dönüş...ben buna furgu yapıyorum....BU DÖNÜŞLE....TURKİYE....üstünde yasadıgı önemli cografyayı paraya dönüştürebilir....

bu dönüşüm....bizi...ekmegini finansal piyasada kazanan insanları ETKİLER....BU DÖNÜŞÜMÜ...finansal pozlarımızda önemsemeliyiz...yoksa para kaybederiz...

ortaya attıgım herseyi....tartısın ve dogruyu bulalım diye atıyorum....israrlı degilim...ACABA....ACABA...ACABA DİYORUM...

ESAS TARTIŞMAMIZ GEREKEN İSE....turkiyeyi....2002 ila 2013 arası FETOCULARI KULLANARAK SKENDER Mİ yönetiyordu...

şimdi...fetocular yok....dolaysıyla skender yok....kalan AKP....sudan cıkmış bir balık mı...dolar-tl yi durduramıyor...

bunu on gün sonra gündeme getirecektim emme....senin gibi...cok deger verdigim bir dostum...konuya parmak basınca öne aldım...

iki konuyu birlikte tartısın o zaman....
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

soru su o zaman....kalan AKP sudan cıkmış bir balık mı....bu 14 yılda muhalefette mi idi...öyle konusuyor...öyle davranıyorlar...

bu dogru ise....yandik ki ne yandık....bir an önce dolar-tl yi 2.80 e cakamazlarsa....

bunnar gercekten iktidara 2013 de geldiler....geldiklerinde dolar-tl 1.75 di....şimdi 3.80 derler adama...

onun ucun...iktidar gibi konusmalılar....muhalefet gibi degil....

boyle devam ederlerse....gene tefe koyar çalarım bunnarı....nisana kadar avans verdim...sevgili phaon....avans bu....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

ÇOLAKOĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Kuzu dayıyı anlıyorum muhalefete bakıyorsun heç yani koskoca heç... çok şeyler yazıcamda simurg kesin ceza verir

dalgamı geçiyorsun...sen bu foruma emek vermişsin....seni kimse kovamaz...kovma yok artık...kaldırdık onu...

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

banka endeksi beni desteklemiyor henuz....

2013 aralık....205 000

2014 ocak......110 000

2015 ocak......180 000

2016 ocak......115 000

2017 ocak......135 000...

BIST diger endekslerle yükselirken....bu sıkıntıda.....sebebleri var ama...geride...hemide feci geride kalması ÜRKÜTÜCÜ....

UYUM SAGLAMASI UCUN....135 degilde 150 olmalıydı....simulasyonumu bozan bu endekse dikkat etmeliyiz....önümüzdeki hafta cosamazsa farklı seyler var demektir....bu endeksin DOLAR-TL ile olan korelasyonuda bende sıkıntı gosteriyor...

motor kaartları iki guruba ayırdım....

dolar-tl ile ilişkilerine göre.....

bu ilişkide....

1....patron kaart satar....

2....patron kaart alır veya nötrdür....şeklinde....bankalar kaart satarda....

bugune kadar para bulmaları merkezden kolaydı....bundan sonra zor....bulacaklar ama tl pahalı artık....o zaman...patron para bulmak için....BENDEKİ KORELASYONU ZORLUYACAKTIR....bunu izliyecegiz....bu gelen hafta....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information