önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • boş
    Aktif
    • 02 Aralık 2008
    • 253

Şimdi hepberaber büyük bir endişeye kapıldık. İş işten geçmiş. Büyük resimi görüp değerlendiremiyor demekki bizi yönetenler. Şimdi borsa çakılsa dolar nereye gider. Arada biraz korelasyon var sanırım. Bu bahsi geçen yüksek doları bizim borçlu firmalarımız nasıl kaldırır ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

boş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Şimdi hepberaber büyük bir endişeye kapıldık. İş işten geçmiş. Büyük resimi görüp değerlendiremiyor demekki bizi yönetenler. Şimdi borsa çakılsa dolar nereye gider. Arada biraz korelasyon var sanırım. Bu bahsi geçen yüksek doları bizim borçlu firmalarımız nasıl kaldırır ?

şimdi ben olsam....varlık fonunu kullanır borsayı 45 000 e çakarım....borsa çakılırken kimse satamaz....alıcı yok ki satsın....satamayıncada tl elde edemez....tl yoksa döviz alamaz....

ve dolar tl....önce yavaş yavaş....sonra hızla....2.80 e çakılır....sen sag ben selamet....borsada üçbej yabancı ve bıyıklı ayvayı çig yer o gaddin...HALK KURTULUR.

borsayı 45 000 e çakarsam...oradaki malını ipotek edip bankadanda kredi alamaz...ŞİMDİ KARTAL olan sıcak parayı...tüyleri yolunmuş sığırcık gusuna döndürürüm ....minnacık olur....BEN OSSAM.

SUANDADA BORSAYI SATAMIYOR...alıcı yok ki...emme ne yapıyor...117 000 de olan borsadaki malını ipotek edip tl kredisi alıyor....bununla dövize furuyor....ÇÖKEEERTTT BORSAYI 45 000 E....BANKA KREDİYİ GERİ ÇAGIRSIN....ODA KREDİYLE ALDIGI DOLARI BOZSUN....BUDA DOLAR TL Yİ 2.80 E CAKSIN....buaddin basit sevgili bos.

herkesin söylediği nedir turkiyede...yedi düvel biraraya geldi turkiyeyi çökertmek istiyor....

öyleyse....DURDUR O ÇÖKERTMECİLERİ....yatır ve oy...oylum oylum...OYA GİBİ.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

bununla....turkiyede dolara binmiş...yerli yatırımcıyı da yatırırsın....önce hissetmez....sonra dolar tl 3.40 ı asagı kırdımı....GÖKTEN DOLARLAR YAGMAYA BASLAR.....hızla 2.80 e iner....oradada durmaz emme...BEN MERKEZ PANKASI OLARAK ALTINA İNMESİNE İZİN VERMEM....

TABİİİİİ......BEN OSSAM.
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

BAK NEYİ ANLATIYORUM....BORSA ÇÖKMEDEN ÜLKE KURTULAMAZ DİYORUM....

bak bildiğiniz...inandığınız....herseyin yanlış olduğunu söylüyorum....bak...borsayı gereksiz çıkarmak...düpedüz vetan hainliğidir diyorum....

bak ne gaaddin deli bi adamım....bak hersey ne kadarda göreceli....bak...kim deli...kim akıllı diyorum....

bak....batini ve zahiri düynaya....gör gerçek nerede saklı....

bak....marifet kapısında oturan bir alevi pirin dediklerine....negaddinde aykırı tüm bildiklerimize.

bastın mı 45 000 e borsayı....batan geminin mallarını almak üçün girecek 100 milyar dolardanda bahsetmiyorum henüz.

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

kuzu dan sevgilerimle....güzel kardeşlerim.....

Yorum

• boş
              Aktif
              • 02 Aralık 2008
              • 253

😱

Yorum

• sea48
                Katılımcı
                • 08 Mart 2016
                • 137

The European Central Bank (ECB) has postponed its new guidelines for banks because if it did not, the Italian banking system would simply collapse. The ECB

Bail- in kanunu duruyor, ama belki (2019) Draghin'in gitmesini beklenecek
                YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
                Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

bak ne güzel düyna.....yap borsadaki kaardı ipotek....al TL krediyi bankadan...fur dolara dolar 3.94....

çüşşşş....

çökert borsayı yuzde 15....100 000 e....banka krediyi geri çagırsın...BU KERİZZ DOLARI SATSIN...DOLAR...3.60.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

bu seneryom her an....ama her an....uygulamaya konulacaktır....

kimse bu salaklıga devam edemez....

kaart üstünde BELEŞ TL ÜRETİMİNİ DURDURUN.....

TL yoksa....döviz alamaz....borsaya yukarı basan...BELEŞ TL ÜRETMEK İÇİN BASTI....DOLAR ALIP BU BELEŞ TL İLE KENDİNİ HEDGE EDİYOR...

CAKKK BORSAYI YÜZDE 15 ASAGI....OY OYA GİBİM....oylum oylum.

Yorum

• liono
                      Tecrübeli
                      • 17 Ağustos 2011
                      • 420

İktidar avenesi dolar zengini borsa çıkıyor ekonomi süper zaten seçimde var TSK nın zaferine kendi zaferi gibi görüyor sanki daha önce datbeci balyoz Ergenekon diye yıpratmamışlar gibi buna inan bir kesim var ben tl kazanır tl harcarım diyor dolardan banane diyor bütün bunlar göz önüne alındığı da senin senaryonun ortaya konması çok zor be kuzum Dayım.
                      Sevgiler..

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

liono Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        İktidar avenesi dolar zengini borsa çıkıyor ekonomi süper zaten seçimde var TSK nın zaferine kendi zaferi gibi görüyor sanki daha önce datbeci balyoz Ergenekon diye yıpratmamışlar gibi buna inan bir kesim var ben tl kazanır tl harcarım diyor dolardan banane diyor bütün bunlar göz önüne alındığı da senin senaryonun ortaya konması çok zor be kuzum Dayım.
                        Sevgiler..
                        ben bizi yönetenlerin koyacağına inanmıyorum....kim koyacak....krediyi kullandırmış olan pankacılar koyacak....kol kestirip MANO topluyacaklar...işlem hacimleri tavan olacak....bekle gör.

Yorum

• hocamurat2001
                          Aktif
                          • 26 Haziran 2014
                          • 367

Bak pirim demek seni eyyi okuyorum dün bende dolar telede ilk parti cortlarimi vadeli dolartlde açmişim )))[ATTACH=CONFIG]1010[/ATTACH]

Yorum

• Kanji
                            Katılımcı
                            • 25 Eylül 2012
                            • 195

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            ben bizi yönetenlerin koyacağına inanmıyorum....kim koyacak....krediyi kullandırmış olan pankacılar koyacak....kol kestirip MANO topluyacaklar...işlem hacimleri tavan olacak....bekle gör.
                            Peki Kuzu, diyorsun ki borsadaki kağıtları yukarı basınca kredibilitesi artıyor, alıyor krediyi dolara vuruyor? Bankalarda aynı teraneyi yapamazmı, 1-2 puan yüksek TL faizi verip piyasadan TL'yi çekip dolara vurur? Buna nasıl önlem gelecek?
                            "Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
                            Henry Royce

Yorum

• hocamurat2001
                              Aktif
                              • 26 Haziran 2014
                              • 367

Kanji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Peki Kuzu, diyorsun ki borsadaki kağıtları yukarı basınca kredibilitesi artıyor, alıyor krediyi dolara vuruyor? Bankalarda aynı teraneyi yapamazmı, 1-2 puan yüksek TL faizi verip piyasadan TL'yi çekip dolara vurur? Buna nasıl önlem gelecek?
                              peki kanjim müsadenle ben gendiime göre cevap versem beni mazur görün bu pankalarımız düşüş short pozisyonlarından da para kazanabileceğini bilmiyorlar mı....?

Yorum

• freeyourmind
                                Katılımcı
                                • 12 Mart 2016
                                • 198

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Kuzu hocam en son yapılan hakimi, savcı atamalarını gördün mü? Bu ülkenin sağlıklı bir geleceği olmayacak hocam maalesef...

Click image for larger version

Name:	1(64).png
Views:	1
Size:	26.9 KB (Kilobyte)
ID:	521249
                                Click image for larger version

Name:	2(65).png
Views:	1
Size:	28.8 KB (Kilobyte)
ID:	521250

Yorum

Working...