142740 maliyetle 15 cort yeniden açıldı
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
-
Kuzu,ben bunu anlamadım, ne demek bu? 2009 dan başlayan kanalın üst bandına yakın seyrediyor, üst tarafı kırsa ne olacak, x2 x3 mü olacak? Bence sadece kırılmış olur, ama şu anki kur bile çok yüksek, özellikle bu euro paritesiyle, bir euro 4,70TL. Senin dediğin gibi doları euroyu bu paradan convert edebilecek Türk lirası nerede?? fiyatı oraya çekerse kime ne satacak, euronun doların bu seviyede kalması Avrupanın işine gelen birşey değil bizim gibi 80 milyonluk pazardan mahrumlar şon 2-3 senedir... E/$ paritesinde senle aynı görüşteyim hedef 0,80-85, valör 3-5 sene max... Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde de euro son tepesini yapıp geri dönüş harekatına başlar haziran gibi sanırım. Dolar TL içinse 2,80 iyidir, 3,20-3,40 yüksek, üstü her türlü balondur benim görüşümce...kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbuyur dolar -tl....ne diyor graf....üst cızgıyı yukarı kırdım mı.....ALMANYAYI KÜTLETİRİM DİYOR...çünki CAPİTAL CONTROL SINIRI BU....ne demek kapital kontrol....döviz cıkışlarını durdururum....dövizlere el koyarım....BU ÇIZGI YUKARI KIRILDIMI O ŞARTTIR...sabit kur...kapital kontrol....bu cok uygulanan ve hatta encok uygulanan yöntemdir.

kuzu referansları....oku...oku...oku...KAPİTALİST MODE VE KAPİTAL AKÜMÜLASYON PROSESLERİ...by kuzu.
ögren....POZİZYON AL....SUS...SUS...SUS....VE PARALARI AL GİT...."Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
Henry Royce
Yorum
-
kanjim....hadise sudur...cizgi onemlidir....Kanji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterKuzu,ben bunu anlamadım, ne demek bu? 2009 dan başlayan kanalın üst bandına yakın seyrediyor, üst tarafı kırsa ne olacak, x2 x3 mü olacak? Bence sadece kırılmış olur, ama şu anki kur bile çok yüksek, özellikle bu euro paritesiyle, bir euro 4,70TL. Senin dediğin gibi doları euroyu bu paradan convert edebilecek Türk lirası nerede?? fiyatı oraya çekerse kime ne satacak, euronun doların bu seviyede kalması Avrupanın işine gelen birşey değil bizim gibi 80 milyonluk pazardan mahrumlar şon 2-3 senedir... E/$ paritesinde senle aynı görüşteyim hedef 0,80-85, valör 3-5 sene max... Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde de euro son tepesini yapıp geri dönüş harekatına başlar haziran gibi sanırım. Dolar TL içinse 2,80 iyidir, 3,20-3,40 yüksek, üstü her türlü balondur benim görüşümce...
2009 yunanistan cizgisidir o.....anlami....turkiyeye euro kredisi vermis banka ve sirketlerin....verdikleri kredileri alanlarin bu kur seviyesinin ustunde BU PARAYI ODEMEMIZ IMKANSIZ DEDIGI YERDIR....bunu dediler mi....yunanda ne olduysa o olur....yunani oku gorursun ve anlarsin ne dedigimi....
yunan euro da oldugu ucun devaliasyon yapamadilar....yerine...capital control...ve SAC TRASI GELDI....
biz tl de oldugumuz ucun devaliasyon geldi ve bununla sorunu erteledik....bu sinir O CIZGIDIR...gecildimi...erteleme sonudur bu ...veeee....SORUNA COZUM ISTERLER.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
bogunki gun.....duyna ekonomik buyuklugu 80 trilyon dolardir....
bunun 20 trillon dolarini amriki uretir....
bunun 15 trillion dolarini mao nun evlatlari uretir....ikisi 2018 sonu duynanin yarisina ulacak...simdi 35 trilliondalar....
soruda su....mao nun evlatlari yuzde 7 yillik buyume ile amrikiyi yakalamak uzere.....iste bu cok kotu....GUMMMMMRUUUUKKKK DUVARLARI YOLDA.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Kuzum Yunanlar artık kendi topraklarında kiracı gibiler, parayı verdiler ama herşeylerini aldılar ellerinden. Aynı şeyi bize yapabilecek olsalar sence 1 dakka dururlarmı? Şimdi anlayamadığım şey şu, demişsinki TL’yi devalue ettik erteledik, adamlar bize misal 10M euro sendikasyon kredisi verdi ise, o tarihte bu 20 katrilyon yapıyorsa şu an 50 katrilyon yapıyor bunun neresi erteleme? Fazladan 1,5 kat Tl bazında daha fazla ödemek karşılığındamı erteliyor?? Kusura bakma benim zihnim böyle karmaşık hesapları anlamaya yetmiyor kuzu, acık anlatıver sana zahmet. Sendikasyon kredileri uzun vadeli alınabiliyor dünya bankasından vs, ve bizim bankalar bunları düzenli geri ödüyor vadelerinde, ama her euro yükseldiğinde tahsil ettikleri para euro karşısında eriyor daha fazla TL verip euro alıyor. Ortalama %15 le piyasa dağıttığını varsayarsak, geri öderken kabaca %25 daha fazla Tl almak zorunda kalıyor, kardan düşsen net %10 cebinden Tl ekleyip euro alıp geri ödüyor diyelim kabaca. E bu bankaların çeyrek bilançolarına bak ilk çeyrek %25 ten az kar eden yok gibi?? Bilançodada ali cengiz oyunu yaparlar diye düşünelim ve hersene TL bazında zarar ettiklerini devalue den dolayı , o zaman şu anki durumlarının per perişan olması lazımdı?? Ama en büyük sanayi kuruluşlarındn daha çok kar ediyorlar?? Ben hiçbirşey annamadım cahilliğimi mazur gör senseikuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkanjim....hadise sudur...cizgi onemlidir....
2009 yunanistan cizgisidir o.....anlami....turkiyeye euro kredisi vermis banka ve sirketlerin....verdikleri kredileri alanlarin bu kur seviyesinin ustunde BU PARAYI ODEMEMIZ IMKANSIZ DEDIGI YERDIR....bunu dediler mi....yunanda ne olduysa o olur....yunani oku gorursun ve anlarsin ne dedigimi....
yunan euro da oldugu ucun devaliasyon yapamadilar....yerine...capital control...ve SAC TRASI GELDI....
biz tl de oldugumuz ucun devaliasyon geldi ve bununla sorunu erteledik....bu sinir O CIZGIDIR...gecildimi...erteleme sonudur bu ...veeee....SORUNA COZUM ISTERLER.
"Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
Henry Royce
Yorum
-
GÜMRÜK DUVARLARI / TİCARET SAVAŞLARI
Bize muhtemel etkileri ?
Ülke bazında
Şirket bazında
Biz avrupa gümrük birliğine dahiliz.
Ancak üçuncü ülkelerin AB ile anlaşma ve ihtilaflarına taraf değiliz. Diye biliyorum. Yanılıyor muyum?
ABD'nin (Trump'un) tüccar davranışlarının arkasında dış ticaret açığını kapatmak mı var ?
Nasıl olsa her türlü hammaddem var, nüfusum da iç pazar olarak iyi bir rakamda, dünyaya ihtiyacım yok, kendi kendime yeterim. Mi diyor ?
Sorular çok.
Her durumda genelde dünya ticareti, özelde de Türkiye bundan nasıl etkilenebilir?
Yorum
-
günaydınlar Hayırlı işleregelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster143500 ve 143850 cortlar gelmiş çalı dibine erketeye geçelim
142 ye fileto mallar (139500/144500 arası git gel yapacak giibi yukarı gelişe çakarım gene
Yorum
-
"Moody’s, Türkiye'nin notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Ba1"den "Ba2"ye düşürdü, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi." dunya.comYAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
Eveeetttt imdi geldikkkkkkkkkkk vergi cart curtlarının faide ve zararlarına,, bu akşam dananın guyruğu gopuvereceeek garriii....yarına kapama emirlerim gerçekeşirse inaşlaah burda yayınlayıveririrm ...
Yorum
Yorum