önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

dün gece sizleride uyardım.....yukarıdaki yazılarımla....BEN KOMPLE CIKTIM BORSADAN....115 000....128 000 ÖLDİ ARTIK.

AMRİKİ VE MEHDİ PUTİN ANLASMIS DURUMDA SURİYEDE...dün amriki KURT devletini ilan etti.

VE KOMPLE SHORTA GEÇTİM....bu otobüs gidip duvara çarptı....artık İFLAH olmaz....

bir devlet....bir kişi ve onun anlaşılması zor idealojisine teslim edilirse...o devlet ZORDADIR.

not...bi ülkenin...FİNANSAL ARENASINI....GEOPOLİTİC BELİRLER....grafiği o cızar....çızacak şimdi....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      genel durum....bu plato....113 000 ila 117 000....SHORT ACTIRMA PLATOSU....ACIGA SATTIRMA PLATOSU....

BUNDAN SONRAKİ HAMLE....120 000 LERDEKİ....son hamledir.....orada temizlik yapılır.....işte orada KENE açılır....

demiştim ki....2018 ilk çeyrek....yani ocak subat ve mart.....tüm düyna piyasalarında 2007 deki tepedir....on yıllık business cycle....İÇ DİNAMİKLER NEDENİYLE....devreye girer....YÜZDE 25 İLA 40 ARASI DÜZELTMELER GELİR....MİSAL...amriki piyasaları yüzde 25 çökerken....bazı gelişen ülke piyasaları yüzde 40 çöker....

finansal piyasalarda sabırlı olmak esastır....elindeki kaart para yazıyorsa....ki benim KCHOL feci yazıyor....paralar geliyor....onları almak icibeder.....komple maldan çıkıp....komple shorta geçmek icibeder....çünki bu ON YILLIK DÜZELTMEDİR...VE FECİİİ HASLAR....bendeniz bu sefer....borsadan komple çıkıp short olacağım....nerede....oynadığım her piyasada...

bu bakımdan fazla yazmıyorum.....o anı bekliyorum ki....EYLEMLERİMLE YAZAYIM....laflarımla değil....

not...business cycle long runda 30 yıldır....bu 10 ar yıllık alt long run cyclar dan oluşur....ikinci 10 yıldayız....bu tamamlanıyor AMRİKİDE....on yıllık düzeltmede oyuncu....komple maldan çıkar....on yılın karını alır....1 yıl sonra...yeniden aynı mallara yerleşir...nereden alttan....ve yeni on yılda....asla bidaha maldan çıkmaz...yatar malda....karını almış....dibten mala girmiştir artık....buna....piyasalarda....AKILLI PARA DERLER.....

BİRİNCİ ON YIL....küreselleşmede....ikinci genişleme hamlesi idi....yeni ülkeler İNCLUDED oldu....

ikinci on yılda....küreselleşmede....üçüncü genişleme hamlesidir...ARAP BAHARI ile disconected ...ler yıkıldı....bunların bazılarını ıncluded yapacaklar....

üçüncü on yılda.... küreselleşmede.....AMRİKİ FİRST devreye alındı....bu DOLAR ın gücü üçün gereklidir...ona girdik....çok sancılı olacak bu on yıl....
      geopolitik ise bu ON YILLARI belirler....

1945 de....YALTADA....STALİN....CHURCİLL....ROOSVELT....birinci 30 yılın temellerini attılar....1973 ve 1975 de bitti bu...rap israel savası....petrolün 3 pangınottan 30 pangınota basılması....doların altın karşılığının kaldırılması...petrolün dolar dışı parayla satılmasının yasaklanması...

1973 ve 1975....KISSINGER VE NİXON....yukarıdaki hamle ile...ve MAO ile kanka olarak....bugünki ÜRETEN ÇİNİN...TEMELLERİNİ ATTILAR....çin üretecek....amriki satınalacak....çine dolar verecek....çin aldığı o dolarları geri amrikiye TAHVİLLERE YATIRACAK....suudi petrol satacak dolar alacak....geri o dolarları amriki tahvillerine yatıracak...düyna tıkır tıkır yürüyecek...

yürüdü....ve fekattt....üçüncü 30 yılı nasıl TIKIR TIKIR YÜRÜTECEK DÜYNA....mevzumuz bu işte...bu 30 yıllık cycle....al-qaideli usagların newyorkta binalara uçaklarla girmesi ile başlatıldı....genel adı bunun....WAR ON TEROR....
      WAR ON TEROR....adı bu....hedefi ne emme....düynada bitane DİSCONECTED bırakmamak....africa dahil....bu ARAP BAHARI ile ortadoguda ki DİSCONECTEDLERİ hedef aldı....ikinci hedef bu bittimi....ORTA ASYADA OLACAK...ESKİ TÜRK DÜYNASI...sonrada AFRİCA....

BUNDA....amriki....çin...urus....YÖNETİCİ ÜLKELERDİR....tırıskadan kavgaları olur emme....bu geçicidir....üçü düynayı yönetecek...SİSTEM BU....

BU BAKIMDAN....rusyaya güvenip....amrikiye çatmak....düynadan haberi olmuyanların yapacağı iştir....sonuçta ikisi mutlaka anlaşacak sen açıkta kalacaksın....ANA FELFESEDİR.
      yoruldum ula....imdilik bugaddin yeter....

bunnar emminiz kuzunun....KIRKLARA KARIŞIP....uzaydan düynaya bakıp gördükleridir...ANA MESELELERDİR....ülkelerdeki hükümetleride bunnar kurar veya yıkar...onlar basit dtaylardır...DÜYNA YÖNETİLMELİDİR....YOKSA KAOS OLUR....

ELE BEN ŞERİATLA ÜLKEMİ YÖNETECEGİM DERSEN....ele olmır ula....buna izin yok...DİN DİYE BİŞEY YOK...bu sistemde...o var...emme halkların vicdanlarında....isterse ağaca tapsın...emme yanındaki adamı gel sende tap diye zorluyamaz...örnek vereyim....SUUDİ....ya bu wahabizmi kaldır....yada biz seni kaldıracağız dediler bile....ONLARDA HEMEN KALDIRMA HAREKETİNİ BASLATTI...erkekse kaldırmasın....

yazdım....yazdım....yazdım....bunları izledim...

dün gece sizleride uyardım.....yukarıdaki yazılarımla....BEN KOMPLE CIKTIM BORSADAN....115 000....128 000 ÖLDİ ARTIK.

AMRİKİ VE MEHDİ PUTİN ANLASMIS DURUMDA SURİYEDE...dün amriki KURT devletini ilan etti.

VE KOMPLE SHORTA GEÇTİM....bu otobüs gidip duvara çarptı....artık İFLAH olmaz....

bir devlet....bir kişi ve onun anlaşılması zor idealojisine teslim edilirse...o devlet ZORDADIR.

birbirine bağlı bu bilgilerlede.....tası gediğine kodum...ilgili GEOPOLİTİC icibi....

not...bi ülkenin...FİNANSAL ARENASINI....GEOPOLİTİC BELİRLER....grafiği o cızar....çızacak şimdi....

dası gediğine kodum....bu bilgiler icabı....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

.TASI GEDİGİNE KODUM....çünkii....bir geopolitic ilan edildi....uygulamasına geçildi...kurt ordusu kuruldu....sınırlarını koruyacak....ellerinde uçaksavar silahlarla....NORMAL Bİ ORDUDA OLACAK HERSEYLE....

Yorum

• SubZero5
          Katılımcı
          • 25 Mayıs 2009
          • 87

ne otobusu ne duvari

otobus duvara carpsa belki kurtulan olur

bu bildigin basasagi pike yapmis ucak

Cockpit uzun suredir , TERRAIN TERRAIN - PULL UP uyarisi ile yankilaniyor...

Artik cok gec

Dis politika coktu (kurdistan kuruldu, avrupa birligi hayal oldu)
          Ic politika coktu ( darbe girisimi , bitmek bilmeyen OHAL , kutuplasmis Turkiye)
          Ekonomi coktu ( KGF ile batis kesinlesti, insaat balonu patlamak uzere)

Yazik ki ne yazik

Ulkenin geldigi durumu sadece Kanal istanbul projesi uzerinden bile cok rahat yorumlayabilirsin. Yuzyilin en gerzekce projesine,koskoca ulkede hayir diyebilecek bir kisi cikamiyor. Padisahim cok yasa mantigi midir? Korku daglari midir? Akil tutulmasi midir ? Buyu mudur ?
          Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
          Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
          Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
          Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..

Yorum

• oxford
            Tecrübeli
            • 03 Kasım 2013
            • 467

hec bi sey olmaz..haberler kötü ise borsa dusmez...Bu bir guzu kuralıdır..121 gormeden gitmem..Guzu emmiye rağmen Guzu kuralını uygularım..

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

oxford Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              hec bi sey olmaz..haberler kötü ise borsa dusmez...Bu bir guzu kuralıdır..121 gormeden gitmem..Guzu emmiye rağmen Guzu kuralını uygularım..
              oxfordum....

bu sefer farklı....haberler kötü ise borsa çıkar....bu doğru kuzu kuralı bu....

fekatttt oxfordum....bu haber değil artıc....GERÇEK BU....DÜN KURDİSTANI İLAN ETTİ AMRİKİ....bu haber değil...GERÇEK.

Yorum

• Misafir

Anap zamanında kuzey ırak.akp zamnında kuzey suriye.ne bu tesadufmu

Yorum

• oxford
                  Tecrübeli
                  • 03 Kasım 2013
                  • 467

oxfordum....

bu sefer farklı....haberler kötü ise borsa çıkar....bu doğru kuzu kuralı bu....

fekatttt oxfordum....bu haber değil artıc....GERÇEK BU....DÜN KURDİSTANI İLAN ETTİ AMRİKİ....bu haber değil...GERÇEK.
                  Guzu emmi Turkiye Mehdi İran izin vermezse hec bi sey olmaz..emme urus ve coni anlaştıysa o zaman iş baska..bu hafta belli olur.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Anap zamanında kuzey ırak.akp zamnında kuzey suriye.ne bu tesadufmu
                    HEEEE aynen ele oldu....irakta....Bİ KOYUP ÜÇ ALACAGIZ DEDİ....rehmetli....ÜÇÜN BİRİNİ ALDIK....ha ha ha

bu İslamcı siyasetten hiçbişey anlamadım ben....ANLIYAN BERİ GELSİN....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

şimdi bi payitaht dizisi çektiler....abdulhamid asla izin vermedi Yahudilere diyorlar dizide....

diziyi çekenler....zahmet edip....israel tarihini yazan israel devletini ve tarihçilerini....FİLİSTİN tarihini yazan...Filistinli tarihçileri ve filistin tarihini....OKUMAMIŞLAR BİLE....iki tarafta filistinde olanları kronolojik olarak yazmış...

her iki tarihte...Filistinlilerin yazdığı...israellilerin yazdığı örtüşüyor...AYNI ŞEYLER YAZILI....

baslıkları filistine Yahudi göçleri....birinci ALİYAH(GÖÇ)....İKİNCİ...ÜÇÜNCÜ...DÖRDÜNCÜ.....ETC. ...

diyorlarki....milat 1880....bu tarihte filistinde 10 000 safardic Yahudi var....bunlar oranın yerlileri...

BİRİNCİ GÖÇ....1880 İLA 1897 ARASI....rusya ve polonyadan....30 000 Yahudi geliyor....

İKİNCİ GÖÇ.....1903 İLA 1912 ARASI....50 000 Yahudi geliyor....

bu gelenler....filistinde toprak satınalıyorlar....kimden..filistinde yasamıyan....beyrutta...şamda...ve istanbulda yasayan Osmanlı toprak sahiplerinden....paşalardan...vezirlerden...kazask erlerden....felan filan....

peki bu tarihlerde Osmanlının basında kim var....abdulhamid han var....1908 e kadar...ilk iki göç bu dönemde oluyor...

kim yalan söylüyor....

kendi tarihlerini yazan Filistinliler mi....

kendi tarihlerini yazan israillier mi....

yoksa...payidaht dizisini çeken üçkaartcı İslamcılar mı....

gidin okuyun ulen...hem fili,stinlileri....hem İsrailliler...tarih orada googl da....

Yorum

• e.yegen
                        Tecrübeli
                        • 05 Mart 2009
                        • 530

oxfordum....

bu sefer farklý....haberler kötü ise borsa çýkar....bu doðru kuzu kuralý bu....

fekatttt oxfordum....bu haber deðil artýc....GERÇEK BU....DÜN KURDÃSTANI ÃLAN ETTà AMRÃKÃ....bu haber deðil...GERÇEK.
                        kuzu 128000 iptalmi baskan.hedef yerin dibimi?..

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

e.yegen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          kuzu 128000 iptalmi baskan.hedef yerin dibimi?..
                          yeğen....128 000 artık imkansız....tüm piyasa oyuncuları korku içinde...KİMSE ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMAZ....PARA BU YAWW...

128 000 E GİDECEKTİ....amacı suydu....115 000 büyük destek deyip....orada mala gelenlere....malı yıkacaktı....MAL DESTEKTE VERİLİR...kuzu kuralı bu....

öyleyse tepe 118 000 ise....bu durumda....mal hangi destekte çıkılır....gündemimiz olacak...misal 108 000....

skender....

oyun planını....platolara göre yapar....DESTEK VE KÖSTEK İŞİ....skenderin işidir....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

kuzu kurali....PLATO DEGİŞİMDE....bir günde yüzde 4 düşüş olmalıdır....bunu yarın izliyecegiz....olacak mı....olmuyacak mı....

her plato.....10 000 puvanda oluşturulur....118 000 di...çık 10 000 i....108 yapar....

plato dibi....GERİLME NOKTASIDIR....maliyetlere göre....oyuncular GERİLİR....kar ve zarar kardeştir artıkın....nötr nokta.

Yorum

• e.yegen
                              Tecrübeli
                              • 05 Mart 2009
                              • 530

kuzu kurali....PLATO DEGÃÃÃMDE....bir günde yüzde 4 düþüþ olmalýdýr....bunu yarýn izliyecegiz....olacak mý....olmuyacak mý....

her plato.....10 000 puvanda oluþturulur....118 000 di...çýk 10 000 i....108 yapar....

plato dibi....GERÃLME NOKTASIDIR....maliyetlere göre....oyuncular GERÃLÃR....kar ve zarar kardeþtir artýkýn....nötr nokta.
                              %4 duserse 108 bin direk yarin.afrini vuracak adam ben geliyorum demez ..firat kalkani gibi 10 gune unutulur. endeksde bilanco zamani unutulur 120 bin gorur..

Yorum

• hurolg
                                Aktif
                                • 09 Mart 2016
                                • 320

Aynı görüşteyim...Rte bunları iç tribünlere söylüyor her olayda olduğu gibi...Kapalı kapılar ardında usa derin devletiyle bizim derin devlet yani genelkurmay anlasmislardir konular üzerinde...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Working...
                                X

Debug Information