önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
sevgili MAXIMUS....
GRAFLARIN COK UYUMLU.....iyi okursanız maxımusu......125 000 de....problem baslıyor diyor....bu ne dimagdır....kuzu SHORT KENE ye başlıyacak oralarda dimagdır.....majino hattını maxımus kodu....32 500 dolar endeks....pankacılık indeksi ve dolar-tl de OYLUM OYLUM SELVİ BOYLUM....BU HATTA BASLIYACAK....
TESSEKKURLER MAXIMUS.....yazılarımı cok ustaca graflara dönüştürmen....kalbimdeki yerini coookkk saglamlastırdı....eline saglık ula.....
maxımusa teseekkur yazım bu....butonlara basın....USAG TESSEKKURU HAKEDİY....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
İRAN EMPERYAL BİR DEVLETTİR.....replace....repalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın Kuzu Sağlıkla Huzurla nice senelere ;
80 İran devriminden sonra altın rallisi yaşanıyor..ve yine iran sahnede
engin bilgilerinize susamış ben gibilere serpiştirseniz dehanızdan..
Saygıalrımla
ACEMİN beyni....ortadoguda ingiliz beynidir.....4000 yıl sürmüş bi devlet gelenegi vardır....MEVLANA CELALEDDİNİ RUMİ DAHİL....islamın cıkardıgı tüm feylesoflar....tüm bilinen islami isimler....İRANLIDIR....AVRUPA ORTACAGI YASARKEN....islamda aydınlıgı ayakta tutan tüm bilinen tarihçi siyasetçi...herkes...misal SELÇUKLUYU AYAGA KALDIRAN VEZİR....NİZAMILMÜLK bir iranlıdır....iranda TURK ŞAHTIR HEP....vezir ise yani devlet aklı....iranlıdır....
İRANDA Kİ GÖSTERİLER....bana göre....İRAN AKLININ DEVREYE SOKTUGU.....KONTROLLU GOSTERİLERDİR....bununla gizli vetan hayinlerini tespit edip yokedeceklerdir....
iran...2003 den beri iraqta....2011 den beri suriyede....2013 den beri yemende....1980 den beri lübnanda....EMPERYAL EMELLERİ ÜÇÜN VARDIR....batıya ve ANGLO-ZİONİST neoconlara kök söktürmektedir....batıyı bi tuzaktan öbür tuzaga çekip....onunla dassak geçmektedir...lünbanda kudugu HEZBULLAH ordusu....alman ordusundan güçlüdür....çünki öyle bir ordu bile yok....
velhasıl....replace gaddaş....İRAN EMPERYAL Bİ DEVLETTİR.....ve EMPERYALİZMLE furusmaktadır....
not....bu yeni degildir....bu rejimin devirdigi İRAN ŞAHI REZA DÖNEMİNDDE....İRAN GENE EMPERYALDİ...ORTADOGUNUN CANDARMASI İDİ....amriki ile birlikte....cografyası ATOM BOMBASIDIR....hürmüz bogazını bi sıksa...bi sıksa....PETROL ANINDA 150 DOLAR OLUR....neeee genemi petrol ve para guzu gaddas....YA NE ULA....düyna bele yönetilir ula....PARAYLA DAHA....HA HA HAYAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
PETROL NEDEN 150 DOLAR OLMALI....BU NEDN DÜYNAYI YÖNETMEK ÜÇÜN....bi şarttır....önşarttır....bu kime yarar....
PULOTOCRASİ....nemenem birbişeydir....neden oraya gitmemiz icipetmektedir.....kapitalist mode....SERVET VE KORUNUMU PRENSİBİ NEDİR....kim korur serveti....
devlet nedir....niye devlet vardır....kim icadetmiştir....neüçün icad etmiştir...bilmek gerek bunnarı ki....olayları ÇIPLAK GÖZLE baktıgında gördügün degilde...kalb ve bilgi gözüyle GERÇEGİ VE OLAYLARI BAGDASTIRASIN....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
BEN KURANI KERİMİ.....her yıl bi kere bastan sona okurum....GERÇEGİ ONDA ARARIM....
ÇÜNKİ.....OKUUU....OKU....OKU....İLE BASLAR....
okursun....
derki....insanoglu allahına tap....seni ve senden öncekileri ve senden sonrakileri yaradana tap.....
aslında herseyi yaratmış olanın SENİN ONA TAPMANA İHTİYACI YOKTUR....isterse seni yok eder....
ve gene KURANDA kendi sorar....NİÇİN....NEDEN ALLAHINA TAPMAN GEREKİR....
tabbii cahil ulema hemen atlar....cennete gitmek üçün....bak hemen menfeat peşinde deyyuuzz....
halbuki öyle degil....gene kuran derki....NİÇİN ALLAHA TAPMALISIN.....
Ve kuranda kendi cevap verir....mükemmele ulaşmak üçün.....dogruyu bulmak üçün...kula kul olmamayı ögrenmek üçün.
ve ayetler....ardından ayetlerle...seni üç şeye yönelmeye zorlar....
1....araaaa ara....DOGRUYU BUL....HERKES SANA YANLIŞDASIN DESEDE....sen dogruyu ara bul....mükemmele ulas...
2....DOGRUYU BULDUN MU....ONA TESLİM OL.....
3....VE O DOGRUYLA....yarattıgım nimetlerin meyvelerini ye.....
kuranı okursan.....okurken not alırsan....ayetten ayete geçişlerde....ALDIGIN NOTLARDAKİ İZİ SÜRERSEN....KURAN SANA MÜKEMMEL İNSAN OLMANIN YOLUNU GÖSTERİR....
ve allahın ipine sarılırsan MÜKEMMEL OLURSUN.....o ip kurandır....allahın dilidir....hadisler ve süünnet ise...yüzde 90 ı emevi ve abbasi hükümdarlar zoruyla uydurulmuş....ALLAHIN DİNİYLE ALAKASI HİÇ OLMUYAN BASKA Bİ DİNDİR....DİN BEZİRGANLARINA YARAR...BASKA HİÇBİRİŞE YARAMAZ....
YARAMADIGI ÜÇÜNDE....islam ülkeleri bügün perişandır....1.5 milyar musluman 20 milyon yahudiden sürekli tokat yemektedir...
sebebi....
KURANI bırakıp...baska bir din olan UYDURULMUŞ İSLAM ı uyguladıkları üçün....yüce rebbim bu yüzden onları cezalandırıyor....
çünkiiiii......
HÜKÜM ALLAHINDIR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
GELİN BU YIL SİZDE BENİMLE BİRLİKTE OKUYUN....HER YIL OCAK 15 DE BASLAR....SUBAT 15 DE BİTİRİRİM....
bu senin ruhunu temizler....bu senin kendini tanımanı saglar....kendinle hesaplaşırsın....neyde mükemmele ulaştım...neyde hala ulaşamadım....dogruyu bulmak üçün kullandıgım metotlar dogru mu....
velhasıl usaglar....İYİ BİR MÜSLÜMAN KENDİYLE HESAPLASABİLEN MÜSLÜMANDIR....
gelin bu sene sizde hesaplasın kendinizle....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
bir süre yazayım....bu sizi cezbetsin....
''Güneş dürüldügünde....yıldızlar bulandıgında,daglar yürütüldügünde,kıyılmaz mallar bırakıldıgında,vahşi hayvanlar biraraya toplandıgında,denizler ateşlendiginde,ruhlar eşlestirildiginde,diri diri topraga gömülen kıza soruldugunda,hangi suctan öldürüldü diye,defterler açıldıgında,gök sıyrılıp açıldıgında,cehennem kızıstırıldıgında,ve cennet yaklaştırıldıgında,HERKES NE GETİRMİŞ OLDUGUNU ANLAR,andolsun gizlenen yıldızlara,bir akış içinde yerini alanlara,yöneldigi an geceye,agarmaya baslıyan sabaha,,..............''
okunmazmı bu....okuyup araştırmazmısın....ne diyor....DOGRUYU BUL DİYOR SONUNDA....
git cübbelinin yanına....ondan cennetin anahtarını al demiyor....onları hadis ve sünnet diye yüzde 90 nını uydurdukları hadis ve sünnet diyor....git bi evliyaullah bul diyor....kim kimin evliyaullah oldugunu nereden biliyor....allaha ortakmısın senki....şu evliyadır su degildir diyesin....BU YÜZDEN 1.5 MİLYAR İNSAN....MÜSLÜMAN DÜYNA....İLİMİ İRFANI....DOGRUYU ARAMAYI DURDURMUŞ....evliya diye üç DİN BEZİRGANININ elinde yuzyıllardır sürünmektedir.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Saygi deger hocam, yazilarini zevkle okudum. Yerden goge haklisin. kafamda iki soru var kendime cevap vermekte zorlaniyorum. yardimci olursan sevinirim.Kur'anin Turkce ve ingilizce yazilmis mealini bircok defa okudum, her okudugumda yeni yeni manalar edindim. Birde senin yorumunu bilmek isterdim. Nisa suresi? orda anlatilmak istenen gercek ne? Ikinci olarak, Turkiyede yasarken yuksek okulunu Almanya da tamamlayan ve yasayan ve su an rahmetli olan birinden buyuk onderimizin kunusmalarindan derlenmis bir Plak dinledim bu plakda da yuce onderimiz Ataturk'un soyledigi "yuce Turk Milleti bir devecinin arkasindan gidemez" Bu deveci kimdir sence? Bir bilim insani olarak Avusturya devlet arsivlerine girebilirsen bu kayitlari bulabilecegini umuyorum.Orginali oradaymis.
Kal saglicakla.
Yorum
-
mitli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMeali tefsirle desteklemek lazım..
doğru bu....tefsiri kendin yapacaksın....onunüçün dedimki not alacaksın.....ayetlerden ayetlere geçişte....önceki ayetteki öz....sonraki ayette kendini tekrarlamışmı....ÖNYARGI İLE OKUMUYACAKSIN....sanki ilk kez duyuyormuşsun gibi davranacaksın....aklında bi tek şey olacak....NEDEN İSLAM.....çıkar çıkmaz hızla o dönemin en önemli iki dini olan hırıstıyanlık ve mecusilik dinlerinin hüküm sürdüğü alanlara yayılmış.....ÖNERDİGİ TOPLUMSAL VE EKONOMİK MODEL NE....:neyi önermiş ki....halklar hızla bu dini kabul etmiştir...
ikinci şeyde aklında olmalı....kapitalizm bi toplumsal düzendir....KURANDA ki islamın önerdiği düzen buna alternatifmidir....uyduruk hadisler ve sünnetle bozulmuş islam değil....KURANDAKİ İSLAM BUNA ALTERNATİFMİDİR....yeni bir toplumsal önermesi varmıdır....VARSA NEDİR....bunu arıyacaksın....
vardır....ve adil bir dünya düzeninin temel taslarını koymuştur....o taslar...uydurulmuş hadis ve sünnetlerle yokedilmiş....islam ŞEKİLCİ BİR DİNMİŞ GİBİ.....namaza ve oruca indirilerek....ana konsepti saklanmıştır....ana konsepti olan EKONOMİK MODEL şekilci detaylarla örtülmüştür....VE DÜYNA NUFUSUNUN YUZDE 1 ELİNE TOPLANMIŞ SERVET....insanoğlunu perişan etmiştir........YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum