Kuzu hoca petrol 100 dolara giderse kurda 3 lere gelmesi lazim muhtesem simulayondan 3 dolR kurunda tepe 5 dolarsa 150 bin hedef .oyle anliyorum takipcin olarak bu arada halkb grafiginde o cikis basladimi? 10,75 den geri dondu merkez faizi haberini asagida karsilayacak sanirim.sizin sumulasyonda halkb hedef 20 eski zirve vade 6 ay anliyorum..
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
beni anlamanız üçün....ikinci bi örnek verecegim....yukarıda verdigim örnek...şimdi verecegim örnek....SULAR NASIL YÜKSELİR....SULAR NASIL ÇEKİLİR....ve miniminnacık karınca BALIGI nasıl yer...
örnek 2....BİTCOİN....
700 dolardan 19 000 dolara çıktı....
şimdi size soruyorum....NEDEN ÇIKTI....saadet zinciri filan cevabı geçerli degil...NEDEN ÇIKTI....
cevaplarınızdan önce...PARA TANIMINI HAZMEDİN...ki dogru cevabı bulasınız...
petrol...altın...dolar....euro...tl....BUNNARLA BİTCOİN ARASINDAKİ FARK NEDİR.....
Kİİİİİİ.....
BİTCOİN BUNNARA KARSI CIKIYOR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
EFENDİM....
KUZU ATIYOR....düyadan hubarı yok....hassstir ulen ahmakkkk....halkımı GRAFLA kandırma....goygoycular....ha ha ha
bilgi zordur....beceremirem....aklım yetmiyor deee.....sana bulasmıyayım....ha ha ha....yoksa feciii ezerim ula....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Barajlari actilar kuzum bitcoin ondan dolayi cikiyor para bollugu yaratiyorlar. Dolarda yaptiklari para basma isini simdide bitcoin ile devam ediyorlar.
Yorum
-
kuzu abi neden 2007 yilini referans aliyoruz?kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterusaglar....
bundan sonra yazacaklarım....kuzunun SIMULASYONLARINI YAPTIGI ESAS BİLGİLERDİR....önceki yazdıklarım ANA HATLARDIR....
BU YAZACAKLARIMI ANLAMANIZI KOLAYLASTIRMAM İCABEDİYOR....yoksa oldukça karmaşıklar....
karmaşıklar...
çünki....altın fiyatı petrol fiyatı ve tüm pariteler....arasındaki ilişkileri ANLAMAK BÜYÜK MARİFET GEREKTİRİR....
bu işi size kolaylastıracagım....kıvrak zekamla....
turkiyeyi ele alalım.....
2007 de ki turkiye ve şimdiyi kıyaslıyalım....petror ve dolar-tl üzerinden...
diyelim ki turkiyeye 1 varil petrol yetiyor....rakkamları basitleştirmek istiyorum....
soru su....turkiye 2007 de 1 varil petrole ne ödüyordu....şimdi ne ödüyor....TL OLARAK....türkiyenin parası bu...
2007 de....
dolar-tl 1.45 ortalama....petrol fiyatı 150 dolar/varil....
NE ÖDÜYOR 2007 DE....1 VARİL ÇARPI 150 DOLAR ÇARPI 1.45 EŞİTTİR...217.5 TL....
2017 DE...
dolar-tl 3.85 suan...petrol 63 suan....
NE ÖDÜYOR 2017 DE.....1 VARİL çarpı 63 dolar çarpı 3.85 eşittir...242.5 tl
bakınız....2007 de 1 varile 217.5 tl öderken....şimdi 242.5 tl ödüyor turkiye....denge nerede....yani gene 217.5 tl ödemesi üçün....3.45 dolar-tl de....
öte yandan....2007 de....türkiyenin tükettigi petrol miktarı....büyüyen ekonomisi ile artmış....bu artan petrol miktarınıda koyarsan....
DENGE NEREDE.....DOLAR-TL 2.80 İLA 3.0 ARASINDA...
BUNUN TL HACİMSEL BÜYÜMESİ İLE İLİŞKİSİ NEDİR....bu hacimsel büyümenin ENFLASYONA ve dolayısıyla FAİZE ETKİSİ NEDİR...gibi kuzunun 8 parametresi var...bu parametreler oransal olarak aynı büyümemişse...veya küçülmemişse...
KARINCA MI BALIGI YER....BALIK MI KARINCAYI YER....sorusu gündeme gelir...kimin gündemine...kuzu nun....
efendim cevap basit....
sular yükselince....balık karıncayı yer....sular çekilince....KARINCA BALIGI YER...
SORUDA SU.....HANGİ SULAR....
peki petrolun fiyati 30$ a duserse ne olacak?Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..
Yorum
-
Aslında bu güne kadar yaptığı artirimlar ne diyeceksiniz.carry trade parayı çağırmak için. Bu sayede dow buralara geldi.bir diğer ihtimalde para borsa gibi enstrümanlardaysa bundan sonraki faiz artirimlarina şüpheyle bakmak gerekir.enflasyonun olmadığı yerde faiz olmaz.
Yorum
-
bu sorunun dogru cevabı verilemedi henuz....bu soruyu götürün öbür yorumculara sorun....bilemezler....bilgi yok çünki....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbeni anlamanız üçün....ikinci bi örnek verecegim....yukarıda verdigim örnek...şimdi verecegim örnek....SULAR NASIL YÜKSELİR....SULAR NASIL ÇEKİLİR....ve miniminnacık karınca BALIGI nasıl yer...
örnek 2....BİTCOİN....
700 dolardan 19 000 dolara çıktı....
şimdi size soruyorum....NEDEN ÇIKTI....saadet zinciri filan cevabı geçerli degil...NEDEN ÇIKTI....
cevaplarınızdan önce...PARA TANIMINI HAZMEDİN...ki dogru cevabı bulasınız...
petrol...altın...dolar....euro...tl....BUNNARLA BİTCOİN ARASINDAKİ FARK NEDİR.....
Kİİİİİİ.....
BİTCOİN BUNNARA KARSI CIKIYOR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ne oldu....hani FED faiz artırırsa çökerdik.....
kuzu ne diyordu....FED FAİZİ ARTIRIRSA RALLİ BASLAR....ve yıl sonu 117 000 ahan orada diyordu....
duuuuu bakalım neörecek...
şimdi ikinci sorumu soruyorum....DOLARIN FAİZİ ARTARSA DOLAR DÜŞER....DOLARIN FAİZİ SIFIRA İNERSE DOLAR FEYZAYA GİDER....
2013 DEN BERİ...BUNU YAZIP DURUYORUM....hangi bilgi bana bunu yazdırıyor....neden ben herkesin tersindeyim...
bu soruyuda götürün gendini bi pohh diye yutturanlara sorun....bilemezsel....bilgi yok çünki....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum