Hisse_Trade 12
Collapse
X
-
Sevgili GÜKO25 spotta sen Vob da Sevgili eksper'i tek geçerim bu alemde ,bi numarasın gözümde başarılarının devamını dilerim
http://forum.keyborsa.com/showthread...125#post619125Her şey beklemesini bilen kişiye kendiliğinden gelir.
Yorum
-
Çetin Ünsalan
Siyasetçilerin ülkemizi tanımlarken hep kullandıkları bir tabir vardır: “Genç nüfusuyla Türkiye en önemli güçlerden biri olmaya aday.” Teorik olarak evet… Zaten bu görüşten yola çıkarak, Cumhurbaşkanı’nın haddini de aşıp, diline doladığı 3, hatta 5 çocuk meselesi var.
Fakat kimse bu zatlara yönetilemeyen ülkede, gelecek vaat edilemeyen nüfusun, aynı zamanda çok ciddi bir sosyal patlama tehlikesi olduğunu anlatamıyor. Ancak gelecek yarattığınız insanlar sizin olumlu potansiyeliniz haline dönüşür.
Şimdi de Başbakan Davutoğlu TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim ve Teknoloji Kurulu’nda konuya atıfta bulundu. Aslında bu mesele her krizde petrol bulan ülkemizde, siyasetçilerin ‘iyiyiz’ demesinin bir başka yöntemi…
Ama Davutoğlu’nun bakış açısındaki sakatlığın mutlaka tartışılması gerekiyor. Diyor ki: “Tarihte hiç tüketilemeyen, bazen israf edilen, bazen maalesef savaşlarda kayıplar yaşanan ama hiç tüketilmeyen tek kaynak insandır.”
Şimdi meseleye Türkiye’de yaşananlar açısından baktığınızda ne tarafını düzelteceğinizi şaşırıyorsunuz. Bir kere nüfus, doğal bir kaynak değil, varlıktır. Petrolünüz vardır; sondajı vurur çıkarırsınız. Ama insanı değer haline getirmeniz ve emek vermeniz gerekir.
Yani doğumuyla birlikte insan, insan olma özelliğini bir kenara koyup, ülke varlığı penceresinden baktığınızda gerçekçi anlamda bir değer değildir. Eğer siz o çocuğa gerekli aile eğitimini vermezseniz, mahalle gibi unsurlarla toplum kültürünü aşılamazsanız, ihtimal o ki yarın öbür gün bakan olup, hırsızlık bile yapabilir.
Hani bizim ülkemizde olmaz ya, partisi de onu aklayabilir. Ama bu onu değerli bir insan yapmaz. Gelelim eğitim, öğretime… Bilim ve akıl üzerine kurgulanmış, yaratıcılığı geliştiren, analitik zekâyı esas alan bir öğreti sunmuyorsanız, bu da onu rahmetli hocam Cemal Torcuk’un bizlere öğretisiyle diplomalı merkep yapar.
Yani Cemal Hocam’ın söylediği gibi okula gidip gelmekle adam olunmaz. Önce adam olur, sonra okula gidip gelirsiniz. Aksi takdirde ne olur? İlk depremde yıkılacak, temeli olmayan binalar inşa etmiş olursunuz.
Peki mezun ettiniz sonra? Şayet o ana dek, genç nesillerinizin ülke ekonomisiyle bağlantısını kurgulayıp, bu çerçevede yönlendirmediyseniz, işsizler ordusu yaratırsınız. Yıllar önce bizimle aynı seviyeden yola çıkan Güney Kore’ye bakalım.
İlkokula başlayacak çocuklar arasında yaptıkları bir sınavla fen/ matematik ve sosyal kafalı gelecek nüfus potansiyelini belirledi. Buna göre bir üretim stratejisi uyguladı, sonuçta bugün Türkiye gırtlağına kadar borçluyken, onların 5-6 tane dünya çapında tanınan ve katma değer getiren markaları var.
Siyasetçi salt hamaset yapıp, nutuk atan adam değildir. Zaten öylesine adam da demek güç... Siyasete soyunan kişinin memleket kaygısı olması, memleketinin insanını dışarının çıkarlarına satmaması, ütopyalar peşinde koşmak yerine, memleketi adına hayalleri olması ve bunları yerine getirecek de ehliyete sahip olması gerekir.
Yoksa çıkarsınız bir toplantıda, bilimden, teknolojiden, genç nüfustan bahseder; öbür tarafta düşüncesini söyleyen genci döver, hatta öldürür; baklava aşıran çocuklara ağır cezalar verip, yolsuzluk yapanları kendi içinizde aklarsınız.
Bu söylediğimi, bu iktidar içinde anlayabilecek kişi sayısını bilemiyorum. Ama dile getirmekten de geri kalmayacağım. Nicelik değil, nitelik önemli… Nitelik yoksa ortada kaynak diye bahsettiğinize nüfus değil, kuru kalabalık derler. O kuruluk da nerede yangın çıkarır belli olmaz.
cetinunsalan@yahoo.comDÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Yorum
-
iyi dilekleriniz için teşekkürler lakin ben bir numara olamam bu alemde ne cevherler var biz onların yanında son numara bile olamayız.CR7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSevgili GÜKO25 spotta sen Vob da Sevgili eksper'i tek geçerim bu alemde ,bi numarasın gözümde başarılarının devamını dilerim
http://forum.keyborsa.com/showthread...125#post619125
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
Bank Asya Bursa Yıldırım Şubesinde "bankacılık işlemlerinde usulsüzlük" iddiasıyla polis ekiplerince inceleme yapılıyor.
Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, akşam saatlerinde Bank Asya'nın merkez Yıldırım ilçesindeki şubesine geldi.
Read more: http://www.finansgundem.com/bankacil...#ixzz3OAIDcmATMevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
Yorum
-
ABD hisse senetleri verilerin büyümeye ilişkin iyimserliği artırması ile 5 günlük düşüşü sonlandırarak, 3 haftanın en büyük yükselişini kaydetti. Petrol fiyatları kazançları azaltırken, Avrupa hisseleri yükseldi. Euro deflasyonun teşvik ihtimalini artırması ile geriliyor.
Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 12:13'te yüzde 1 yükseldi. ABD hisseleri, Almanya'da koalisyon ortaklarının Yunanistan'ın yeni hükümeti ile borç yardımı görüşmelerine açık kapı bırakmasının ardından kazancını artırdı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 4 baz puan düşerek yüzde 1.98 oldu. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) stokların arttığını gösteren veri sonrası kazancını azalttı. Euro dolar karşısında 8 yılın en düşük seviyesine geriledi.
S&P 500 Endeksi son beş günde yüzde 4.2 düştü ve Aralık 2013'ten bu yana en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirdi. Küresel hisse senetleri, 2015 yılında toplam değerinde 1.6 trilyon doların üzerinde bir erime yaşamasının ardından değer kazandı ve ABD hisse senetleri 2008 yılından bu yana en kötü yıl başlangıcını yaptı. Petroldeki sert düşüş, deflasyonla mücadele eden merkez bankalarının çabalarını olumsuz etkilerken, Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları Aralık ayında beş yıldır ilk kez sıfırım altına indi ve tahmin edilenden daha hızlı bir düşüş gerçekkeştirdi. ABD'de bugün açıklanacak olan özel sektör istihdam verisi ve Fed toplantı tutanakları, Fed'in 2006'dan bu yana ilk kez yapacağı faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler verebilir.
Londra'da Commerzbank AG küresel hisse senetleri ekonomisti Peter Dixon, "ABD açık bir şekilde oyunun önünde gidiyor," dedi ve "Büyüme güçlü ayaklar üzerinde. Petrol düşmekte, ancak şok biraz abartılı görünüyor. Piyasaların son haftalarda kaybettiği zeminin bir kısmını geri almasını bekliyorum" şeklinde görüş bildirdi.Mevlana der ki;
Yorum
-
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Aralık Ayı Beklenti Anketi'ne göre, katılımcıların yüzde 59'u ocak ayında Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksine ilişkin değişim beklemiyor. Altı aylık ve yıllık dönemler için yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 43 ve yüzde 46 oldu.
SPK'nın, 210 üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2014 Aralık Ayı Beklenti Anketi'ne göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 67'si ocak ayında, yüzde 41'i gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 49 olarak gerçekleşti.
Dolara ilişkin olarak katılımcıların yüzde 64'ü ocak ayında değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için artış bekleyen katılımcılar çoğunluğu oluşturdu. Bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 58 ve yüzde 62 oldu.
BIST 100 endeksine ilişkin aylık katılımcıların yüzde 59 ile çoğunluğu gelecek ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 43 ve yüzde 46'ya ulaştı.Mevlana der ki;
Yorum
-
ABD'de TSİ 22:00'de kredi büyümesi takip edilebilir. Kredilerdeki artış ekonomideki ivmelenmeyi teyit etmekte. Buna ek olarak TSİ 15:30'da rutin haftalık işsizlik verileri takvimde yer almakta. TSİ 14:30 Challenger İşten Çıkarma verisi ise artık güçlü bir gerileme trendinde ve piyasanın radarının dışında kalmakta.
Türkiye gibi Macaristan (TSİ 10:00) ve Norveç (TSİ 11:00) Kasım ayına ilişkin sınai üretim verilerini açıklayacaklar. Macaristan'da üretim önemli ölçüde hız kesmekte. İlk olarak yaz sonunda otomotiv sanayinde baş gösteren yavaşlama ekonominin geneline yayılmakta. Son olarak Salı günü merkez bankası başkanı Matolcsy 2015 yılı enflasyon beklentilerini %0 - %1 aralığında açıkladı. Oysa ki Aralık ayı enflasyon raporunda 2015 enflasyon tahmini %0,9 oranındaydı. Macaristan'da bu yıl yeni bir faiz indirim döngüsü görmemiz muhtemel. Norveç ise petrol fiyatlarındaki düşüşten Kolombiya ve Kanada ile birlikte en çok etkilenen ülkelerden. Norveç'in küresel rekabet gücünü koruyabilmek için ciddi bir yeniden dengelenmeye ihtiyacı bulunuyor.
FED / ECB Konuşmacıları
Boston FED Başkanı Eric Rosengren Wisconsin'de TSİ 19:00'da Wisconsin Bankalar Birliği'ne hitap edecek. Konuşması aslında 3 Ocak günü Boston'dakinin bir tekrarı. Bu nedenle yeni bilgi özelliği düşük.Mevlana der ki;
Yorum
-
benim penceremden yazdıydımdı ,Sonuçta numaralama benim di idi ..kiGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteriyi dilekleriniz için teşekkürler lakin ben bir numara olamam bu alemde ne cevherler var biz onların yanında son numara bile olamayız.
mütevaziliğinizi de eklersek .
Saygılarımla
Her şey beklemesini bilen kişiye kendiliğinden gelir.
Yorum
-
GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster41 üstü 43.70 hedefli biraz mallandım bakalım nassı olcak
EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBence ne olduğunu yazda diğer arkadaşlarda faydalansınlar.GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteronlar demir peşinde koşuyorr emme yinede yazayım sen dedikten sonra
cmbtn 38.90 alış verişi nasıl yapacaksınız onada siz karar verin ::
))))))))))
sığdır tikkat edin .GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterne tutturmuşsunuz eregli eregli diye demirden bişe olmaz çimentolara bakın :::
)))))GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdün aşınan 6.37 işctr 6.48 den gittiGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstercmbtn la yola devamGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster241 den biraz karton aldım baklım nasıl olur .GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstercmbtn perfonması iyi % 7 yapmış
EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergünaydın arkadaşlar.
CMBTN için tebrikler GÜKO
dünden bugüne ne olmuş bitmiş....GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstertoplantım var kağıtlara sahip çıkın geliyorum .
efekent hocam konya karton bir göz atıverirsen memnun edersin beni.
Mevlana der ki;
Yorum
-
Demek kiGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdünden bugüne ne olmuş bitmiş....

Tekrar saygılar ,ee tabiiki Sevgi ile beraber
Her şey beklemesini bilen kişiye kendiliğinden gelir.
Yorum
-
GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstercmbtnu tavana yapıştırmuşsınız :::
)))))))))))
bırakın demirleri çimentolara bakın diye yazmıştıkkkGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterevet arkadaşlar daha ne diyeim nasıl edeyim bilemedim
an itibari ile cmbtn 44.50GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterendekste seans sonlarına doğru bir düzeltme olacak diye his var nedense
)GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstercmbtn 38.90 alış 45 veriş daha ne olsunGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterradyolog abi netaşı gözüme kestirdim haberin ola :
)GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster41 üzerinde 43,00-43,70 hedefleri. ağam öle demiş
sonrası 49-51,70 aralığı.
cmbtnnGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersonlara doğru hareket gelmeliGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterseans sonu yakklaşıyor bu konya karton ya zıplayacak yada verecekler elime
hangi şık sana daha yakın geliyor radyolog abi
GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkonyacı kartoncular ::
)))))))))))yazılmış dakika dakikaGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterben daha ne diyem dakika dakika ne zaman ne olacağını yazım radyolog abi ::
)))))))))))))
Mevlana der ki;
Yorum
-
GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbirde tavana kilitleseler öperim onları ben ::
))))))))))))))))))))GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterçimento turlarımı bitirdikten sonra demirlere gelecem beklesinler ::
))GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkonyamı tavan
şimdi kartonda sıraGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteronların ardından nataşamız kalkacak tavana yapışacak ::
))))))))))))))))GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdün cmbtn yazdık %15 yapmış
sabah konya karton dedik tavandalar daha ne edek ağam
EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterha anladım. bak güzel diyorsun.
burada yazılanlarla ilgilenirim. başka birşeye bakmam.
öyle şu ne yapar bu ne yapar diye sormayalım yani.
hak veriyorum ve katılıyorum.GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu iş ekip işi radyolog abim ve ağam sağolsun
GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkartonda büyük sikintı yarattım herhalde tavan edemiyor pala amcam ::
))))))))))))))))GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösternetaşcının 6.30lara kadar yolu var ben beklerim düştükçe alırım bilesin pala :::
))))iki günlük macera sonunda muhteşem mutlu son ::::GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhangi kağıt kimin elinde kalmış ki senin elide kalsın çıkarsa satarsın çıkmaz ise stoplar kurtulursun ..
ben yazıyom bir poğ bildiğimden değil işlemlerinizi kendi aklınızı kullanarak yapın her yazılan gidecek diye bir kural yok bu borsada
)))))))))))))
Mevlana der ki;
Yorum
Yorum