TüRKüN VuruşkaN KürşatlarI

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • fuseng
    Yeni Üye
    • 21 Mart 2015
    • 46

Abi o ihtimal ortadan kalkti. Devlet butun kurumlariyla artik Siko'nun denetimine giriyor. Bak, son adliye saldirisi sonrasinda Erdogan, savcinin vucudunda 5 mermi vardir diye aciklama yapti. Cunku, ona oyle bilgi verdiler. Ama 3 gun sonra devletin resmi kurumlarindan 10 mermi oldugu aciklamasi yapildi. Artik Efgan Ala'yi da kimse takmiyor. Kontrolu bir kaybettin mi bir daha toparlayamazsin. Eski niklerimi hatirlasam, eski yazilarimdan bazilarini alt alta kopyaliyacagim. Mesela 17-25 araliktan sonra artik yonetemez diye yazdigim yazi vardi. Gezi sonrasinda Tayyip Erdogan'a bugune kadar yaptiklari icin tesekkur edip, emekliye ayrilmasinda memleketin menfaati vardir diye yazi yazmistim. Isid, Bagdat'a dogru yururken, bunun iki olasiligi oldugunu, birincisinin Sunni-Sii catismasinin Suud'a bulastirilarak, Iran-Suud savasi cikarilabilecegini ve Suud'un uzerinde Siilerin yasadigi petrol bolgesinin Suud dan koparilabilecegini.
    Ikinci olasiligin ise hareketin durdurulup, tehditin kuzeye donebilecegi yani Iran- Turkiye catismasi olabilecegiydi.
    Simdi ikinci olasilik devrede. Musul, pimi cekilmemis el bombasi, orada duruyor. Guneyde Husiler, Aden'den cekildiler. Suud uzerindeki tehdit kesinlikle ortadan kalkti. Tehdit bize dondu. Bu isler, meteoroloji hareketleri gibidir. Hava birden degisir. Olasiliklari koyup, cikan haberleri surekli takip etmek gerekir. Erdogan'in Iran ilgili aciklamasi cok yanlisti. Tahran'dan Iran'a gelme mesaji geldi. Tikrit'te Sunnilere eziyet ediliyor bugun. Erdogan'da tik yok. Gerilimi tirmandirmaya kalkarsa, Iran'la papaz oluruz. Bizim onlarin arkasinda durdugumuz gibi Suud, korfez ulkeleri ve Misir bizim arkamizda durmazlar, derhal satarlar. Netice itibariyle ulkemiz ciddi tehdit altindadir.

Boyle bir durumda onceliginizin internet baglantisi olmasina cok sasirdim. Internet olmasa ne olur ki? Benim bulundugum yer, nispeten issiz bir yer. Burada birinci oncelik guvenliktir. Bunun icin silaha ihtiyac var. Turkiye'de mevcut kanunlara gore, av teskeresi cikararak 100 metrede son derece etkili, ates gucu yuksek otomatik tufekler alinabilir. Bende 2 tane var. Ayrica yine farkli av teskeresiyle uzun menzilli yivli tufek almak gerekir. Bunun icin emniyete basvurdum, bekliyorum. Bunlarin disinda 4 tane kopegim var. Ozellikleri alan koruma, bunlar hic havlamiyorlar, surekli etrafi gozleyip, tel orgulerin icinden devriye atiyorlar. Buraya girmeye calisacak biri olursa Allah korusun, bunlar insani oldurup, yiyebilirler. Bir tanesinin fotosunu cekip, koyayim, becerebilirsem.

Yorum

• Misafir

Orda öyle olunmasa mazallah ayılar vs bile yiyebilir herbişeyi zaten..

Yorum

• kelmiker
        Tecrübeli
        • 02 Aralık 2008
        • 554

Ben internet öncelik demedimki.. internet artık vazgeçilmez bir araçya, bunuda çözmenin bir yolu var mı demek istedim.

Yorum

• fuseng
          Yeni Üye
          • 21 Mart 2015
          • 46

Dersimli Duzgun...

Irakiyi actim, sabahtan beri eski bir arkadasim dustu, aklima ve kalbime ersimli Düzgün. Ilkin 17 yasindayken kapinin onunde gorduydum. Elinde bir sepet, annemin verdigi siparisleri getirmisti. Benden 2 yas buyuktu. O zaman Ayazpasa'da oturuyorduk. Arkadas olduk.

Tunceli'den gelmisler, 3 kardestiler. En buyukleri memet, Duzgun ortancaydi. Memleketlerinde babadan kalma bir kac parca araziyi ve evi satmislar, Ayazpasa'da sokak arasi ufak bir bakkal acmislardi. Memet bakkalda durur, diger kardesler telefonla verilen siparisleri evlere dagitirlardi. Allah yuru ya kulum dedi, once dukkanin mulkunu, sonra baska bir dukkan ve bir depo satin aldilar. Memet, Umraniye'den bir arsa aldi. 12 daireli bir apartman dikti.

6 sene gecti. Bizimkiler Ayazpasa'dan tasindilar. Arkadaslarim, cevrem orada oldugundan bana ufak bir daire aldilar. Yaliniz oturmaya basladim. Duzgun, 3 sokak asagida, cogunlukla bekarlarin yasadigi bir binada, iki goz bir evde otururdu. Bir cekyat, bir masa, 4 kirik-cikik sandalye, yemegini kucuk tupgaz ustundeki bir ocakta yapardi. Ama yuzlerce kitabi vardi, surekli okurdu. Hayatimda gordugum en durust, namuslu ve yufka yurekli insandir. Evinde karincalar yollar yapmisti, ekmek kirintilarini toplar, onlarin gectikleri yerlere koyardi.

Bir gun onun evinde oturup, raki ictik. Gece 12'de cekyata uzandim, uyumusum. Uyandigimda sabah olmus, ezan okunuyordu. Uzerime bir battaniye ortmus. Kendi de bir battaniyeye sarilmis, sandalyeye oturmus, basini masaya koyup, uyumus. Uyandirdim. Duzgun dedim, neden boyle yaptin, uyandirsaydin, ben gidip evimde yatardim, sen de boyle rahatsiz olmazdin.

Soyle dediydi :"Uyuyan bir cani nasil uyandirabilirim ki?"

Duzgun'u evlendirdiler, ayni kendi gibi yuregi olan, civil civil Dersim'li bir kizla: Kader. Kader, iste yukarida anlattigim bu iki goz odaya gelin geldi. Hicbir seyden sikayet ettigini duymadim. Kader hamile kaldi.

Doguma bir kac ay kala, Duzgun abisiyle konustu. Abi dedi, cocugum olacak, oturdugum yer uygun degil. 12 ev var, evlerden birini bize verebilir misin? Memet kardeslerin en buyugu ve butun mallar, onun uzerine kayitli. Mal mulk sahibi olmus ama yuregi de kaskati olmustu. Memet olmaz dedi, mallarin hepsi bana ve cocuklarima ait.

Duzgun, ama abi dedi, biz babamizin malini satip dukkan actik, bu dukkanda da hep birlikte calistik. Bizim hic mi hakkimiz yok? Memet kestirip atti. Sizin hicbir hakkiniz yok.

Duzgun'un tabiatinda catismak, hak aramak hic yoktu ki...Hic itiraz etmedi, oradan cikip, evine gitti. Camasir ipini tavana bagladi ve ipin ucuna kendini asti.

Kader eve gelip, kapiyi actiginda, ipe asili kocasini gordu. Sokakta bir feryat duyuldu, bir ciglik ama tarif edilir gibi degil. Duzgun'u morga, Kader'i Taksim Ilkyardima goturduler. Sinir krizi geciriyordu, ilac verip, uyuttular. Kader, sabaha karsi 3'te uyandi. Nereden bulduysa bir ip buldu, yatagi biraz cekti, ipi kalorifer peteginin ustundeki boruya bagladi, diger ucunu ise boynuna gecirdi. Yatagin kenarindan yere dogru kaydi, yerle 30 cm mesafede ceke ceke kendini bogdu. O da karnindaki cocuguyla birlikte, Duzgun'un yanina gitti. Nasil yasayacakti ki?

Asil memet öldü. Duzgun hic olmedi ki, yaşar hep kalbimde, onu taniyanlarin kalplerinde.

Iraki cekiyom, ıssızlıgin ortasinda, ağliyorum anasini satim.

Yorum

• butsu
            Aktif
            • 16 Haziran 2009
            • 257

Ustam ne güzel yazmışsın, valla bizi de ağlattın

Yorum

• Guerra
              Kadrolu
              • 02 Ağustos 2011
              • 5596

Yorum

• Misafir

Şugır sweet de 13,02-10-12 farklı olur..

Acelesi yok aşağı salınmasın kâfi..

13,13 yaktımı üstünde bol long trade kâr-al yapılır.. Daha rahat..

Yorum

• Guerra
                  Kadrolu
                  • 02 Ağustos 2011
                  • 5596

Yorum

• Misafir

Lüzumsuz bi salındı şeker11eme.. Toparlasa, dibi olsa haftanın ne

trade olur be ya ??.. 12,85 çok azcık kâr-al daha çalıştı açılışında..

Re-long için de erken, kapanan düşük yüzdeli kâr-al dilimleri için..
                    ...

Bizt'ik mystic diğer herbişey flat devam.. Elmas trade'i buluruz flat çıkışı

indeks hareketine bu gidişle.. Umarım..

Dawares uçmuş, pe'troller coşmuş.. Dolares gevşemekle meşgul..

Yarın ola hayrola.. Selamlar iyi trade'ler..

Yorum

• Misafir

Sn. simurg, Sn. kuzu ve ilgi yönetimden ivedi olarak rica edelim bu topiğimiz tekrar

herkese açık olsun lütfen bi zahmet.. Tüm üyeler ve misafir okuyucular girebilsin..

Nitekim kapalı vede üyelere bile filtre topic olmasını şart koşan, öneren, isteyen,

organize eden ve destekleyen hiçkimseler kalmadı bile neticesinde.. Ya yasaklanmış oldular

yada gelişmeler sebep yazmaz-paylaşmaz oldu ve kayboldu söz konusu talepkâr üyeler malesef..

Kaldık burda bir başımıza ve anlamsızca paylaşımsız kapalı bir halde.. Biz kalan sağlara mı

kıyak atmış olundu sanki yani ??.. Ölür burası da valla bu gidişle..

Şurda yazan 3-5 kişi kalmadık daha neyin ekstra lüksü olacak ki böylesi bir durum..

Bari normal paylaşıma açık olsun da bi işe yarasın topiğin varlığı vs., belki katılım

ve izlenme de iyileşir zamanla eski günlerine döner burası..??

Yorum

• Guerra
                        Kadrolu
                        • 02 Ağustos 2011
                        • 5596

Yorum

• Guerra
                          Kadrolu
                          • 02 Ağustos 2011
                          • 5596

Yorum

• stockbroker
                            Master
                            • 28 Temmuz 2008
                            • 4807

Konu, Borsa İstanbul Genel forumu altında eskiden olduğu yere taşınmıştır.

Yorum

• Misafir

En hızlısından katkınız için teşekkür ederiz..

Umarız daha canlı olabilir yine buralar..

Selamlar..

Yorum

• Guerra
                                Kadrolu
                                • 02 Ağustos 2011
                                • 5596

Yorum

Working...
                                X

Debug Information