TüRKüN VuruşkaN KürşatlarI
Collapse
X
-
MISIR DARBESI
Foruma geldik ve stratejinin coktugunu yazdik. 5 madde yazdik, en onemlisi Misir darbesiydi. Misir'da iki darbe oldu. Simdi bu olaylari kendi tarihimizle karsilastirarak biraz acalim.
2012'de Misir'da darbe oldu. Misir'in Ataturk'u Mubarek gitti, yerine Mursi liderliginde Ihvan geldi. Bu darbe, bizdeki 1960 darbesinin kopyasidir. Her iki darbe de Siko'ya karsi yapilmistir. Ama Ihvan yine Siko tarafindan kurulmustu. Bence anlasilmayan konu burasidir. Ihvan bizdeki Akp'dir. Bugun Akp icinde iki farkli grup oldugunu goruyoruz. Onceden bunlari yazdigimizda ciddi tepkiler geliyordu ama artik herkesin kabul ettigi bir gercektir. Akp, kurulusundan ve iktidara gelisinden itibaren 2007 basina kadar, devletin butun kurumlariyla uyum icinde calisti. Hatta Erdogan, zamanin G.Kurmay Baskani Hilmi Ozkok'e "hocam" diye hitap ediyordu. Taraftan Yasemin Congar ise "Pasasinin Basbakani" baslikli makaleler yaziyordu. Ama 5 kasim 2007 sonrasinda, Erdogan, dogrultusunu degistirdi.
Iste Ihvan da aynen boyle bir olusumdur. Mursi ve ekibi Siko'nun adami degildir. Nitekim bugun, Ihvan'i yonetenler, Misir'in Suud'a askeri destegini onayliyorlar. Bugun Misir zindanlarinda idam cezasina carptirilanlar ise kesin oyle dusunmuyorlardir. Ama onlara kimse sormuyor.
2012 darbesinden bir bucuk sene sonra ise, Misir'da Sisi darbesi oldu. Iste bu darbe Siko darbesidir. Bizdeki karsiligi 12 eylul 1980'dir. Tunus' da ise darbe yapmaya gerek kalmadi, yonetim secimle degistirildi.
Butun bunlar olurken, diger ulkelerde de onemli degisiklikler oldu. Sunni-Sii catismasinin mimari, Pentagon istihbaratinin basi Michael Flyn istifaya zorlandi ve 2014 sonunda gorevini birakti. Suud istihbarat sefi Bender gorevinden alindi. Kral oldu yerine gecen kralin Ingiliz yanlisi oldugu biliniyor. Suudi Arabistan'da iki Sii devletin onemli makamlarina getirildi. Katar emiri sessiz bir darbeyle devrildi. Turkiye'de ise Erdogan yetki kullanma makamindan, sembolik temsil makamina terfi ettirildi. En son aciklamasiyla Iran'i karsisina aldi. Yani Sisi ile ayni cizgiye geldi.
Artik Sunni-Sii catismasi icin, oncelikle Abd'de yonetimin degismesi gerekir. Bir dahaki secimde degisecek ama politika hemen degismez. Obama'nin Pentagon istihbaratini degistirmesi 7 sene surdu.
Netice itibariyle acik, kesin ve net olarak strateji cokmustur.
Yorum
-
fuseng Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterNe demek abi, buyuklerimize saygimiz sonsuzdur. Yanliz Sn.manaw latifeyle karisik "gidersen borsa yukselir" demis, cok kirildim. Borsa duserken de para kazanilabiliyor. Mevzu bunu onceden nasil bilecez? Bence borsada orta ve uzun vadeli tahmin yapilamaz. Tabii yapan yapar ama matematiksek bir temele dayandiramaz. Matematiksel temele dayanmiyorsa, yapilan tahmin bilimsel degildir. Bence gun icinde yada ertesi gun icin tahmin yapilabilir. Borsa hareketleri, meteoroloji hareketlerine benzer. Butun dunya ulkeleri, hava tahminleri konusunda olaganustu esgudumle hareket ederler. Butun veriler herkese aciktir. Ulkelerin meteoroloji kurumlari hatta bakanliklari vardir. Bunlara devletlerden ciddi butceler aktarilir. Universitelerde meteoroloji muhendisligi bolumleri vardir. Kurumlar, en yetenekli uzmanlari yetistirip, calistirirlar. Kurumlarda dunyanin en gelismis bilgisayarlari, en gelismis analiz programlari kullanilir. Mesela bilgisayarlar ilk icat edildiklerinde, once istihbarat kurumlarinda hemen sonrasinda ise meteoroloji kurumlarinda kullanilmaya baslamistir. Meteoroloji kurumlarinda 1950'den beri bilgisayarlar ve bilgisayar progranlari kullanilir.
Butun bu teknolojik altyapiya ve uzmanlara ragmen, yapilan 12 gunluk hava tahminleri tutmaz. Bugun sadece 2-3 gunluk tahminler yuksek dogrulukla tutmaktadir. Haftalik tahminler tutar veye tutmaz.
Orta ve uzun vadede borsayi tahmin ediyorum diyen biri matematiksel modelini ortaya koyabilirse, nobel odulu kazanmakla kalmaz, dunyanin en unlu kisisi olur. Cunku, bu sadece borsayi ilgilendiren bir konu degildir, ekonomiyi, bilimi, teknolojiyi kisacasi insanligin gelecegini ilgilendiren bir konudur.
Bu arada borsa bugun + kapamis. Cozdum mu acaba? Ufak ufak goturuyoz iste. Herseyin hayirlisi.
Hörmet bendendir ,bu güzel yazıya itibar gönderdim fakat dön dolaş gel dedi...artık ne demek istediyse
Büyük bir zevkle takip ediyorum ,Sevgiler.. Saygıyla beraber.
Her şey beklemesini bilen kişiye kendiliğinden gelir.
Yorum
-
Değerli bayımBEéLLrock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDün akşamki iletinin ilgi kısmına dair teşekkür ve rica ederim, sizde kusurumuza
bakmayın madem lütfen fuseng bayım, eyvallah..
Yorum
-
Tesekkurler abi. Simdi, forumda sizin gibi, Sn.manaw, sn.okut, sn.egeli gibi cok degerli katilimcilar var. Bu arkadaslar da katki yaparlarsa pek cok seyi anlayabiliriz. Bizim de aklimiz var, kimseye de ihtiyacimiz yok. Ismini sayamadigim diger katilimcilardan ozur dilerim. Ozellikle Sn.manaw uzun zamandir takip ettigim bir forumcudur, ben nickleri pek hatirlayamiyorum da yanilmiyorsam daha onceki nicki Ingilizce bir nickti. Tabii degerlendirmek benim haddim degil, ama kendi gorusumu yazabilirim, kendisi ve diger isimler gordugum en iyi borsacilar. Baskalarinin yazmasini beklemesinler bence, once onlarin yazmasi gerekir.
Benim bildigim yontem su: Tez, antitez, sentez. Bir tez ortaya koydugumda antitez gelmeyince, ben de mecburen kendi kendime satranc oynamak zorunda kaliyorum.
Simdi yeni mottoyu soyle koymustuk :"En kotu duzen duzensizlikten iyidir.En iyi duzen de gercek Islamdir."
Ulkelerin borsalari var. Milletleri, bunlarin inanclari var. Devletleri ve kurumlari var, iktidarlar ve muhalefetler var. Ulkelerin tarihleri var ve stratejik hedefleri var. Sayet iktidar ve lider, bir ulkeyi, uluslararasi konjokture uygun bicimde bir stratejiyle bir hedefe kilitleyebilirse, basarili olur. Bu durumda borsa da yukselir, ulke de cag atlar.
Turkiye'de 12 yildir referansi Islam olan bir iktidar var. Ikiye bolunmus olsa da bence Baskanlik sistemi ve yeni anayasa konusunda sadece aralarinda Baskanin kim olacagi ve partiye kimin hakim olacagi konusunda anlasmazlik var. Yoksa temel stratejileri degismez, boyle olmasaydi bir arada duramazlardi.
Temel stratejiyi Metiner, gecen gun net acikladi:"Anayasanizi parcalayacagiz."
Bu konuda epey adim atildi. Devletin kurumlari adim adim ele gecirildi. Simdi sadece 400 vekile ihtiyac var. Bundan sonra ne yapacaklar? Artik ben de Islamci olduguma gore kendimi onlarin yerine koyarak dusunebilirim. Ben olsam soyle yaparim.
Islamci olduguma gore ve anayasayi parcalayacagima gore tek hedefim var laikliktir. Yeni anayasada laiklik ilkesini kaldirip, yerine "ulkenin dini Islam'dir" yazmam gerekir. Ama bu ici bos bir kavram olur. Cunku, Islam'in uhrevi bir lideri yoktur. Simdi sayet bu ulkenin dini katolikliktir derseniz bu olur. Cunku, katolikligin uhrevi lideri Vatikan ve Papa'dir. Onceden kimilerinin iddia ettigi gibi sembolik de olsa Halifelik vardi. Ama Cumhuriyet, halifeligi kaldirdi. O zaman halifelik kurumunu yeniden kurmak gerekir.
Fakat bu da yeterli degil. Diyelim ki Turkiye'de ekseriyet bunu kabul etti, geri kalanlar da sindirildi. Peki diger Musluman ulkeler ne olacak? Halifeyi onlara da kabul ettirmek gerekecektir. Sayet Mursi Misir'da iktidarda kalabilseydi, Suriye'de Esad gitseydi ve Musluman Kardesler iktidar olsaydi. Bu dalga Suud rejimini yiksaydi, basarilabilirdi.
Diyelim ki, bunlari da basardim. Musluman ulkelere halifeyi de kabul ettirdim. Yani 1 milyardan fazla Muslumani ortak bir hedefe kilitledim. Evet, artik bu onunde durulmaz bir guctur. Boyle bir durumda Turkiye cag atlamayi birakin, artik dunyanin en onemli devletidir.
Bence bunlar yapilabilirse borsanin yukselmesi hayirlidir. Yapilamayacagina inaniyorsaniz, borsanin da dusmesinin daha hayirli oldugunu kabul etmek zorundasiniz.
Yorum
-
Değerli Hörmetli fuseng
Gün içinde treyt yaptığımda helecan yapıyorum ..muhtemelen sende helecan yapıp yazıyı iki defa gönderdin
gerçi ben ikisine de teşekkür ve beğenilerimi gönderdim ,bi şey eksilecek mi benden ..yohh
fakat yeryüzündeki toplam mutluluğa bir eklemişmiyim ,eklemişim işte
dopdolu olan yazılarına tek kliple yanıt vereceğim.. Hazar bölgesinin uşağı olduğundan dolayı net anlıyacağını umuyorum.
http://forum.keyborsa.com/showthread...-online/page71
Daha önce de yazdım Hörmet bendendir.
Yorum
-
Abi suan dagbasi bir yerdeyim, baglanti cok zayif, cekmiyor buralarda, mesajlar tek tikla gitmiyor. Tekrar tiklayinca iki defa gondermis oldum. Evet haklisiniz trade ederken yorum okumak, yazmak zor. Diger traderlar katilirsa, bu yorumlari aksam ve hafta sonlari yapabiliriz. Kimsenin kafasini bulandirmamis oluruz.
Yorum
-
Japonya'yi Skender isgal etmedi. Dilimde tuy bitti yine de anlatamadim. Yasli bir adama laf anlatmak ne zor ismis. Borsalardan uzak dur, borsa genclerin istigal alanidir. Bizimle at oynatamazsin, aliriz elindeki avucundakileri.
Skender 1914'e kadar at oynatti. 1914'de silahlar cekildi, 2.dunya savasinin sonuna kadar Skender, Londra siginaklarinda fareler gibi yasadi. Fdr'nin nazilerden ne farki var? Almanya'nin isgaline bakalim. Monti, Normandiya uzerinden, Patton Italya uzerinden Berlin'e yuruyorlar. Nicin kim once Berlin'e girecek diye yarissinlar? Ikisi de ayni tarafta degil mi? Degil iste, Berlin'e once cokmek icin yarisiyorlar. Once Monti yani Skender geldi. Sadece 1 saat sonra Patton yetismisti. Ingilizlerin poposuna tenekeyi bagladi, Almanya'nin disina cikardi. Tum Alman sirketlerini eski sahiplerine iade etti. Abd, Almanya'ya yardim yagdirdi. Patton bu yardimlari son derece adil bir sekilde dagitti. Bunu yaparken tutuklanmamis nazilerle isbirligi yapti ve Almanya'yi ayaga kaldirdi. Ingilizler isgal etseydi, Almanya bugun Polonya ayarinda bir ulke olurdu.
Japonya'nin isgali de aynen boyledir. Japon imparatoru ve Japon elitleri oldugu gibi yerlerinde kalmislardir. Japonlarda bir soy sistemi vardir. Devletin ve sirketlerin tum ust duzey pozisyonlari bunlarin elindedir. Buralara siradan Japon gelemez. Japonya dunyadaki hicbir ulkeye benzemez. Oncelikle etnisite sorunu yoktur. Nufusun tamami Japondur. Benzetmek icin zorlarsaniz belki Almanya'ya benzetebilirsiniz. Fakat cok daha disiplinli bir toplumdur. Skender'in Japonya'ya sizmasi 1970-80 lerden sonra olmustur. Skender, Japon gencliginin bir bolumunu bozmus olsa da bunlarin muma sokulmasi kisa zamanda mumkundur.
Japon parasinin degerlenmesinin sebebi, urettikleri mallarin birer sanat eseri, muhendislik harikasi olmasindandir. Mesela otomotiv sanayinde Almanlari 15 sene once gectiler. Lexus ve Infinity yapiyorlar. Ayrica Japonya sanayisini devamli korumus ve tesvikleri cok duzenli ve adil dagitmistir. Halen de korumaya devam eder. Bunlar Skendere tamamen ters politikalar. Skender korumaciliga tumden karsidir.
Skender'in uretim tesisleri Cin ve Hindistan'dadir. Cin ile Japonya arasinda ise surekli gerilim vardir. Cin'in nukleer kapasitesi Abd ve Avrupa'yi vurmaya yetmez. Tehdit edebilecegi iki ulke vardir. Japonya ve Rusya. Bu bakimdan Japonlar Skender'in en bas dusmanidirlar.
Bugun Obama ve Holand durzuleri sebebiyle Skender, ortadoguda ve dunyada at oynatsa da yakinda yapilacak secimler sonrasinda dengeler yeniden degisir. Skender karsisinda soyle bir cephe bulacak: Abd, Fransa, Almanya, Rusya, Japonya, Iran.
Yorum
-
Sen benim yazdiklarimi dikkatli okumuyorsun. Bak, ben satir aralarini bile okuyorum. Soyle olmasi lazim, enerji gecis koridoru olmasi sebebiyle en sanssiz ulke Turkiye'dir. Dunyada enerji gecis koridoru olarak birbirine cok benzeyen iki ulke vardir.1-Afganistan, 2-Turkiye.bu tersinmez geopolitic dengede....en sansli ulke....TURKIYEDIR....enerji gecis koridorudur...VE SAHLANACAK TEK ULKEDIR....bu sahlanmanin ve 1dolar=1 gayme nin....kosullari bundan sonraki yazilarda islenecektir.
Tayyip Agam hayatinin hatasini, Tanap'in temelini atmakla yapti. Daha 1 hafta olmadi. Tanap, Skender'in mi?
Skender'in hatti BTC. Btc'nin anlasmasinin yapilmasindan 15 gun once, Turkiye uye ulke ve kurumlara % 12'den asagi kesinlikle imza atmayacagini tum dunyaya beyan etmisti. Hicbir uye ulkeden itiraz gelmediydi.
Ama anlasmanin yapilacagi gunun sabahinda ajanslara bir haber dustuydu. Pkk, teskereye giden silahsiz 33 askeri, otobusten indirip kursuna dizmisti. Uye ulkeler bu haberi bahane ederek, anlasmanin imza torenine gelmeyi tek tek iptal etmislerdi. 15 gun sonra anlasma imzalandi ama Turkiye'nin payi sadece %6'diydi. Btc'de en buyuk paylar Bp, Shel ve turevlerine aittir.
Tanap'a bak bakalim kimlere ait, Turkiye'nin payi ise % 30. Siko bunu yedirir mi?
Daha 3 gun once NSA'nin Washington merkezine terorist saldiri oldugunu yazdim. Ertesi gun bizim adliyeye saldiri oldu. Ayni gun ulkenin elektrik networku coktu. Nsa'nin 2014 basinda yazdigi rapor var. Soyle diyor: Cinliler siber saldiriyla, aralarinda Turkiye'nin de bulundugu 20 civarinda ulkenin elektrik networklerini cokertebilirler. Yani Ingiltere'yi aciktan hedef gostermiyor ama resmen isaret ediyor. Resmi rapor ya, resmen kamuoyuna aciklamis. Niye Ingiltere'yi direk isaret etmiyor. Cunku Abd'de belki 50 milyon Ingiliz menseli insan var. Amirali var, generali var, istihbaratcisi var, var oglu var.
Siko 2 mesaj veriyor: 1-Ulkenden gecen hatlar sebebiyle enerji sorununu cozdum sanma, borularin icinden gecen senin degil, anca boru kirasi alirsin. Tanap'i yaptirmam, % 30 yedirmem.
2-Yokardaki sarti kabul etmezsen Alevileri sokaga dokerim, onlar uzernden teror orgutlerim.
Oyle direk sentez yapilmaz. Once tez, sonra antitez, en son sentez. Ac bak bakalim hangi basinda var bu yorum. Ama benden kacmaz.
Kuzu hocam son 6 aydir Kaz daglarinin eteklerindeyim. Burada elektrik sebekesinden bagimsiz, kendi elektrigimi uretecek sistem kurdum. Hibrit ruzgar ve gunes enerjisi sistemi var akuyu besliyor. Trojan aku aldim, 800 pangnot. Adamlar 7 sene garanti verdiler. Yanliz mesela 1 haftalik elektrigin 3-4 gunluk kismini uretebiliyor. Bende distan yanmali motur yaptim. Odun, komur, saman, zeytin cekirdegi, findik kabugu yanacak herseyi yakabiliyor. Tabi hayvan gubresinden elde edilecek biyogazi da yakar. Akuler % 30 bosaldiginda devreye girip, akuleri sarj ediyor. Normal akuyu sifira kadar bosaldiktan sonra sarj edersen 400 dolumda atiyorsun, % 50 bosaldiktan sonra sarj edersen 800 dolum, % 30 bosaldiktan sonra sarj edersen 1400 doluma kadar kullanirsin. Benim aldigim akuleri 10 yil kullanacagimi hesapliyorum.
Bu gunleri onceden gordum tedbirimi de aldim. Sen bu kafayla elindeki, avucundakileri kesin kaybedecen de sakin endiseye kapilma. Ben seni ortada gomam. Burada yerin hazir. Verecem eline bir comak, buralarda koyun gutturecem sana. Seni gidi seni.
Yorum

Yorum