Cafe ELİT
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-

'Artık Kürdistan'ı İnşa Edeceğiz'
HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Abdullah Öcalan’ın son görüşmesinde neler söylediğini açıkladı.
Abdullah Öcalan son görüşmesinde dedi ki, ’ Artık sıra bizde; biz özerk Kürdistan’ı inşa edeceğiz. Artık daha derinlikli bir süreci, ya derinlikli bir müzakere sürecini, yada bir savaşlı çatışmayı getirir.’
Yorum
-

Osmaniye merkeze bağlı Karataş Köyü Kayaaltı Tepe Mevkii'ne dün Sabah saat 09.00'da odun kesmeye giden 7 kişi, teröristlerce durduruldu. İsimleri açıklanmayan bu kişilerden 6'sını rehin alan teröristler, diğerine 1300 lira parayla bir erzak listesi verip, listedekileri alarak getirmesini istedi.
Yorum
-

Farklı sektörlerden yabancı yatırımcıları, gösterdiği ekonomik performansı ile cezbeden Türkiye'ye,
17 ABD'li dev şirket yatırım için geliyor.
Yorum
-

burrahkkk bu ayahkları
çıkar İdamı başta köpekbaşı ve Türk milletine kuduz salyalı ağızlarıyla saldıranları
Sallandır ebeddiyyen oy vermezsem namerdim
ama TRİBÜNLERE OYNAMAYALIM
Yorum
-
05/05 09:14:16 - 5 milyar dolar yatirimla 'chemport' kuruluyor - dunya
kimya ihtisas bolgesi somutlasiyor. 5 milyar euroyu bulabilecek projenin basbakan yardimcisi ali babacanin, bir yil onceden verdigi fizibilitesini getirin talimatiyla fizibilitesi tamamlandi. Babacan, bu kez projenin baslatilmasi talimati verdi. Bu gelismeleri kimya sanayicileri dernegi baskani timur erk anlatti. Erk,"sanayi bakanimiz fikri isika da sunum yapildi. Sanayi bakanliginda teknik komite kuruldugunu ogrendik" dedi.
Bu projenin onemi suradan geliyor: Turkiye, akaryakit, yaglar vs. Haric kimyasallar dis ticaretinde 25 milyar dolar acik veriyor. Bu bolge, ozellikle ithalata konu olan bu urunleri, ara girdileri uretmeyi amacliyor. Erkin analizine gore bu 25 milyar dolarlik acigin en azindan yarisinin uretilmesi mumkun... Kimya ihtisas bolgesi iste bunu yapacak. Bu projenin baska bir ozelligi daha var: Turkiyede simdiye kadar kurulmus butun ihtisas bolgelerinden daha komplike bir yapiya sahip olacak. Bunun icin alt ve ust yapilar dahil nihayetinde 5 milyar euroluk bir yatirim gerekecek. 5 milyar euro, dolar olarak ifade edersek 7 milyar dolar demek!
A.t. Kearney fizibilite yapti
projenin fizibilitesini a.t. Kearney yapti. Basbakan yardimcisi ali babacana 29 nisanda yapilan sunumda sirket yetkilileri de bulundu. Kimya sanayicileri dernegi baskani timur erk, "ben daha once konuyu tobb ekonomi surasinda gunde getirmistim ama zaten 1.5 - 2 yildir uzerinde calisiyoruz. Bir yil once sayin babacan, calisin talimati vermisti. Uzman sirketler vasitasiyla saglikli bir fizibilite calismasi yapilmasini istemisti. Onu tamamladik, a.t. Kearneyle yaptik. Projenin cok fizibil oldugu ortaya cikti. Sanayi bakanliginda teknik komite kuruldu. Kimya sanayinin dis ticaret acigi 25 milyar dolardir, yaglar ve yakit haric... Bu proje daha onceden gerceklesmis olsaydi, bunun yarisindan kurtarirdik. Ayrica sektorun 2023 ihracat hedefi acisindan da boyle bir proje zorunlu" dedi.
Fizibilite sirasinda proje icin gerekli olan binlerce donum arazi konusu da arastirildi. Erk, "biga ile bandirma arasinda 30 bin donumluk bir alan tespit edildi. Baslangicta 15 bin donumle yola cikilabilir. Burada 20-25 arasi sirket, turkiyede uretimi olmayan ara girdi niteliginde, katma degeri yuksek urunlerin uretimine baslayabilir" dedi.
Brim kilo fiyati 3 dolar kriteri
"ihtisas bolgesi" statusunde olmasi dusunulen bolgede isteyen her firma degil de bir kumelenme yaratabilmek icin, birbirini destekleyen, turkiyenin ithalati yuksek ara girdileri ureten firmalar tercih edilecek. Baska bir kriter de katma degeri yuksek urunler uretmek. Timur erk, "bir kriteri de ihracatta birim kilo fiyati 3 dolarin uzerinde olmasi" dedi. Turkiyenin toplam ihracatinda birim kilo degerinin 1.5 dolar civarinda! Erk, bundan sonraki gelismeler konusunda su bilgileri verdi: "simdi biz chemport kimya sanayicileri platformu gibi bir yapi olusturacagiz. Kamulastirma yapilacak. Bolgede kamu arazileri ve kucuk ozel mulkler var. Meyilli bir arazi. Denize yakin. Arkasindan enerji hatti geciyor. Demiryolu geciyor. Burasi belirlenecek metrekare fiyattan sanayicilere 30 yilligina tahsis olacak. Kumelenme modeli. Her bir uretici birbirini destekleyen urunler uretecek. Fabrikalar arasinda boru hatti baglantilari dusunuyoruz."
en onemli yapi liman
projede neler olacak? Bu 5 milyar euroluk yatirim nereye gidecek? Timur erkin ifadeleri soyle: "burasi limansiz olmaz. Tehlikeli kimyasallarin bogazlardan gecisini de onlemek icin liman zorunlu. A.t kearney raporuna gore 3 milyar euroluk altyapi yatirimi gerekiyor. Liman, iskele, su, elektrik, enerji hatlari vs. Ust yapisi da rahat 2 milyar euro dedigimizde 5 milyar euroluk bir proje. Bunun ornekleri var dunyada. Biz de zaten o orneklerden yola ciktik."
-dunya-
Yorum
-
http://forum.keyborsa.com/showthread...harts../page17
İbretlik bir kıssadan hisse
Burada 3.20 den YKBNK ,2.50 den PETKM sattıklarını ilan edenler ,millete malını borsa daha da düşecek deyip sattıranlar
GRNYO tavandan millete kitleyenler
2.40 den millete Dolar aldıranlar
Buradaki organize hareketleriniz gecikmeli de olsa anlaşıldı ,Defolup gönderildiniz ,peki ... öbür dünyada bunun hesabını nasıl vereceksiniz? mehmetkirsoy ve benzelerinin ahının tutmayacağını mı sanıyorsunuz... yazıklar olsun sizin gibi spek uşaklarına; yazıklar olsun.
Yorum
-
Ben burada fazla kalıcı değilim , burada bulunmamın tek amacı var
Zamanında doğruları söyleyenleri organize bir şekilde küstürüp uzaklaştırdıklarınızın ve burada olmayanların arkasından utanmazca atıp tuttuklarınızı yüzünüze bir tokat gibi vurmak için buradayım
Dayı ve Emminin fedaisiyim , sağda solda bu iki kişi hakkında yalan dolan + 1 konuşana gerekli cevabı en sert bir şekilde vereceğim ,birisi 88 birisi 65 yaşında ,ayıp denen bir şey var ,edep yahu illa edep illa edep.
Ben 28 yaşındayım ,yiyorsa gelin bana laf atın eyyyy spek uşakları.
Yorum
-
Beslediğim kedilerden bir tanesi bir fare yakalamış ağzında ıslata ıslata geldi camın önüne bıraktı canlı fareyi ,veterinere bu hareketin anlamını sordum ,kediler kendilerine iyi bakanlara bir hediye olarak bu hareketi yapiyorlarmış ,çok duygulandım...Fare nin özgür kaldıktan sonra bir gidişi vardı ,görmeye değer.
Yorum
-
peki ,112 bin hedef verip de ısrarla portfoyumu tutuyorum diyen kimdi?

Hani bunlar ikisi aynı kişiydi
Biri Amerika dan yazıyor ,biri İstanbul dan , 4 aydan fazla modere eden çakma kişi anlamamış mı farklı yerlerden yazdıklarını
Bir kere saat farkı var ,hadi borsadan anlamıyorsunuz ,hiç mi kafanız da çalışmiyor

Yorum
-

Yorum