Cafe ELİT

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tarık37
    Yasaklı
    • 07 Mayıs 2009
    • 9126

    #436
    03/06 09:12:57 - bist bulten (integral menkul degerler)



    piyasa haberleri 03.06.2014

    tcmb baskani erdem basci, dun bakanlar kurulu’nda gerceklestirdigi sunumunda, turkiye’nin dezenflasyon surecinde oldugunu belirtti. Reel faizlerin, kriz oncesindeki seviyeden dusuk oldugunu belirten basci boylelikle yuksek faiz iddialarini da kabul etmemis oldu. Piyasalarda bu cumlesi olumsuz algilanan basci’nin bu soylemlerinin ardinda borsa ve doviz sepeti tarafinda hareketlilikler yasandi.

    Dun yogunluklu olarak pmi verileri aciklamalari takip edildi. Turkiye, fransa, italya ve almanya imalat pmi verilerinde daralma goruldu. Abd’de ise ism imalat endeksi mayis ayinda 54,9’den 53,2’ye geriledi.

    Nikkei 0,85% alicili seansi negatif devam ederken, diger asya piyasalarinda pozitif seyir devam ediyor.

    Wall street’te ise s&p 0,07%, dow jones 0,16% oraninda kismi alimlarla dunku seansi sonlandirdi.

    Msci turkiye endeksi; 0,87% oraninda kayipla gunu tamamladi. Endekslerde son durum ise; bist100 endeksi, 80,000 direncine yakin 79,895 seviyesinden donen endeks tarafinda haftaya kayipli basladik. Ozellikle basci’nin faizler konusunda savunma yapmasi endeks tarafina olumsuz yansirken, dususlere ragmen, yukselen trendin surdugu goruluyor. 77,050 puandan gecen ana destegin yani sira ayni zamanda trend alt bandindan 20 gunluk hareketli ortalamanin gecmektedir. Viop30 kontrati; 98,000 seviyesinde tutunma gosteremeyen kontrat, 97,200 seviyesine geriledi. 97,000 seviyelerinden destek bulmaya calisan kontratta seans sonuna dogru bu bolgeden kismi toparlanma yapsa da iki saatlik periyotta bollinger orta bandinin altinda bulunuyor olmasi, asagi yonde satis baskisi yaratiyor. Bist 100 endeksinde bu sabah acilis beklentimiz; asya piyasalarinin alicili seyir izlemesi pozitif beklenti olustursa da, dun hacimde yasanan daralma ve bugun aciklanacak enflasyon rakamlari sebebi ile gun ici kararsiz hareketler beklenebilir. Bu baglamda gune kismi alimlarla baslamasini bekledigimiz endekste, gun ici 79,900-77,600 bandinda yatay hareketler gozlemlenebilir.

    Gun ici destek ve direnc sevileri
    bist100 79,500 / 80,100/ 80,900 direnc,
    77,750 / 77,100 / 76,500 destek;
    viop30 98,500 / 99,100 / 100,200 direnc,
    96,900/ 96,050/ 95,300 destek seviyeleridir

    eczacibasi yapi/ecyap- rusya’da, saglik gerecleri uretimi amaciyla yapmakta oldugu fabrika yatirimini tamamlayarak acilisi gerceklesti. 50 bin adet uretim kapasitesi bulunmaktadir.
    Ihlas holding/ihlas-nakit temettu odenmeyecek
    sekuro plastik ambalaj/ sekur- nakit temettu odenmeyecek
    halk gayrimenkul/ hlgyo-ortaklara verilecek bedelsiz paylarin dagitimina 05.06.2014 tarihinde baslanacaktir.
    Asya katilim bankasi a.s/ asyab- anaparasi toplam 180.859.631 tl tutarindaki tahsili gecikmis alacaklar portfoyu; 36.600.000 tl degerli emtia karsiliginda destek varlik yonetim a.s.'ye devredilmisti


    yezdan aydin
    arastirma uzman yardimcisi



    integral menkul degerler a.s

    Yorum

    • tarık37
      Yasaklı
      • 07 Mayıs 2009
      • 9126

      #437
      03/06 09:11:35 - teknik bulten (seker yatirim menkul)


      teknik bakis
      gune alimlarla, seansin devaminda 79,900 seviyelerine kadar yukselen
      bist, ilk seansi da dusuk hacimle 79,000 uzerinden tamamladi.
      Ikinci seansta ise 78,500 seviyelerine kadar geri cekilen bist’de kapanis
      78,649 seviyesinden gerceklesti.
      Gune yatay baslamasini bekledigimiz bist’de, acilis sonrasinda saat
      10:00’da aciklanacak olan enflasyon rakami yakindan izlenecek. Beklentilerin
      uzerinde gelecek enflasyon rakami bist’de kar satislarinin
      devamina, dolayisiyla da 78,200-77,700 araligina geri cekilmeye isaret
      edebilir. Ancak, beklentilerin altinda bir enflasyon rakami aciklanmasi
      halinde ise bist’de yeniden 79,000-79,800 araligina dogru hareket
      gorulecektir.



      Seker yatirim menkul degerler a.s.


      **raporun tamami ekteki dosyada bulunmaktadir***

      Yorum

      • tarık37
        Yasaklı
        • 07 Mayıs 2009
        • 9126

        #438
        03/06 09:01:33 - gunluk bulten (meksa yatirim)



        gunluk bulten ( 03.06.2014 sali )
        bist100 endeksi dunu 640 puanlik (% 0.81) dusus ile 78.648 seviyesinden 3.109 milyon tl islem hacmiyle kapatti. Endekste kÂr satislari devam ediyor. Banka hisselerinin cikista oldugu gibi geri cekilmelerde lokomotif islevi suruyor. Gosterge bono faiz oranlari ve doviz kurlarinda dusus egilimi devam ediyor. Ancak dovizde hafif yukari yonlu hareketlenme goruldu.
        Basbakan ile merkez bankasi baskani arasindaki faiz indirim tartismalarinin ardindan dun merkez bankasi baskani hukumete beklenen sunumunu gerceklestirdi. Daha onceki soylemelerinden cok da farkli olmayan sunuma karsilik basbakanin ikna olup olmadigi konusunda henuz netlik yok. Mayis enflasyon verisi ve avrupa merkez bankasi’nin faiz karari sonrasi merkez bankasi ve piyasalarin tavri daha belirgin bir hal alabilir. Ozellikle mayis enflasyonu ile birlikte faiz indirim beklentileri yeni bir sekil alabilir. Dis gundemde ise, fed ve avrupa merkez bankasi kaynakli gelismeler, abd makro ekonomik veriler one cikan konu basliklari. Beklenti eksikliginin yaninda mevcut gundemin onemli olcude fiyatlanmasinin piyasalara yansimalari hissedilmeye baslandi.
        Endekste kÂr satislarina ragmen cikis trendi korunuyor. Bu asamada geri cekilmeler “duzeltme” boyutunda. Direncler 79.500 ve 80.000 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyelerde satislar gorulebilir. Ilk destek 78.500 seviyesinde. Bu seviye gunluk islemlerde one cikabilir. 78.500 seviyesinin altinda kalinmasi durumunda sonraki destekler 78.000 ve 77.500-77.200 seviyelerinde goruluyor. 77.200 seviyesinin uzerinde cikis trendi gucunu koruyabilir. Endekste dalgali seyirle birlikte bir sure kÂr satislarinin etkisinde kalinabilir. .
        79.500-80.000 seviyesini gecemeyen cikis denemelerinde veya 78.500 seviyesinin altinda satislar etkili olabilir.
        Viop (gunluk)
        endekste dusus goruldu. Ilk direncler 98.500-99.100 seviyelerinde. Sonraki direncler 99.700-100.000 seviyelerinde bulunuyor. Ilk destek ise 97.200 seviyesinde bulunuyor. Sonraki destekler 96.200 ve 95.300-95.000 seviyelerinde goruluyor. 95.000 seviyesinin uzerinde cikis hareketi gucunu koruyabilir.
        98.500 ve 99.100 seviyesini gecemeyen cikis denemelerinde veya 97.200 seviyesinin altinda satislar etkili olabilir.





        Meksa yatirim menkul degerler as.
        Meksa.com.tr

        **raporun tamami ekte bulunmaktadir***

        Yorum

        • tarık37
          Yasaklı
          • 07 Mayıs 2009
          • 9126

          #439
          03/06 08:59:12 - gunluk bulten (turkish yatirim)




          ism dun acikladigi abd imalat sektoru satinalma yoneticiler endeksi verisini, mevsimsel etkilerden arindirmanin yanlis uygulanmasi nedeniyle duzeltti. Ism, dun gece yaptigi aciklamada, imalat sektoru pmi verisini aciklananin aksine yukseldigini vurguladi. 12 aydir yukseliste olan imalat sektoru pmi, nisan ayindaki 54,9 puandan 55,4 puana yukseldi.
          ? Avrupa merkez bankasi uyesi ve avusturya merkez bankasi baskani ewald nowotny, negatif mevduat faizi konusunda henuz bir karar verilmedigini, negatif mevduat faizi uygulayip uygulamamaya karar vermenin uzun muzakereler gerektirdigini soyledi.
          ? Cin'de hsbc tarafindan hazirlanan imalat sektoru satinalma yoneticilere endeksi (pmi) mayis ayinda nihai veriler ile bir onceki aya gore artis gosterdi ancak 50 puan olan basa bas seviyesinin altinda kalmaya devam etti. Mayis ayinda hsbc pmi, nisan ayindaki 48,1 puandan 49,4 puana yukseldi. Ancak mayis ayi nihai pmi, 22 mayis tarihinde oncu veriler ile aciklanan 49,7 puanin gerisinde kaldi.
          ? Avrupa birligi otoritleri, basbakan mateo renzi'nin borc yukunun hafifletilmesi yonundeki ab zorunluluklarinda bir soluklanma alani aratilmasi talebine karsin, dun italya'dan daha fazla kemer sikma politikasi uygulamasini istediler.
          ? Hindistan merkez bankasi, repo ve ters repo faiz oranlarini degistirmedi. Hindistan merkez bankasi'ndan yapilan aciklamaya gore, repo faiz orani yuzde 8,00, ters repo faiz orani yuzde 7,00 olarak kaldi.
          ? Almanya basbakani angela merkel, avrupa halk partisi’nin (epp) avrupa birligi komisyonu baskan adayi jean-claude juncker’e verdigi destegi geri cekmesiyle olusan siyasi kriz merkel’e “u” donusu yaptirtti. Basbakan merkel, ab komisyonu baskanligi icin luksemburg eski basbakani juncker’i destekledigini acikladi.
          ? Japonya maliye bakani taro aso, bakanlik olarak 2015 nisan ayindan baslayarak kurumlar vergisi oraninda bir indirime imkan vermeye hazir olduklarini, ancak oncelikle alternatif vergi gelirinin guvenceye alinmasi gerektigini soyledi. Aso, kurumlar vergisi oraninda indirimin kamu finansmaninda buyuk bir delik acmayacagini da savundu. Aso, "eger hukumet alternatif vergi gelirini guvenceye alacak sorumlu bir plan ortaya koyabilir ise kurumlar vergisi oraninda indirime izin verilebilir" diye konustu. Japonya'da kurumlar vergisi orani hali hazirda yuzde 35 ve abe hukumeti bunu yuzde 30'un altina indirmek istiyor.
          ? Egeli & co girisim sermayesi yatirim ortakligi, yeni kurulacak'eurasia enerji yatirimlari anonim sirketi'ne yuzde yuz payla istirak edecek. Sirketten konu ile ilgili kap'a yapilan aciklamada su bilgiler verildi: "sirketimiz yonetim kurulunca, "eurasia enerji yatirimlari anonim sirketi" unvanli, 100.000 tl odenmis sermayeli yeni kurulacak sirkete %100 oraninda istirak edilmesine karar verilmistir."
          ? Balikesir'in bandirma ilcesi'ne 10 kilometre uzakta bulunan bandirma gubre fabrikalari'nda (bagfas) yangin cikti. 3 saatte sondurulen yanginda can kaybi olmazken maddi hasar meydana geldi.
          ? Radikal gazetesi yazari erdal saglam, ziraat bankasi'nin bank asya'yi satin alacaginin konusuldugunu yazdi.



          Turkish yatirim

          Yorum

          • tarık37
            Yasaklı
            • 07 Mayıs 2009
            • 9126

            #440
            “ten points” goes to...
            Doviz kuru hareketlerinin gecikmeli etkileri, yagislarin dusuk seyretmesi ile gida fiyatlarinda yukari yonlu risklere bagli olarak enflasyonun onumuzdeki donemde de yuksek seyredecegi tahmin edilmekteydi.
            ? Tcmb baskani basci’nin aciklamalarina gore de enflasyonda tepe noktasina mayis ayinda ulasilacagi dusunuluyordu.
            ? Cnbc-e anketine gore tufe beklentisi %0,51 seviyesindedir. Gecen sene bu rakam %0,15’di.
            ? Beklenti dahilinde gelecek veri ile yillik tufe 9,8’e yukselecektir.
            ? Cift hane icin tufe’nin %0,71 ve uzerinde gelmesi gerekiyor.
            ? Onumuzdeki donemde tuketici kredilerindeki yavaslamanin ve ozel kesim talebindeki ilimli seyrin maliyet soklarinin enflasyon uzerindeki etkisini sinirlamasi beklenmektedir.
            ? Enflasyondaki dususun haziran ayi verisinden itibaren gozlenecegi tahmin edilmektedir. Kredi buyume hizi %15 seviyesine yaklasmaktadir (bakanlar kurulu sunumu).



            Tekstil yatirim arastirma

            **raporun tamami ekteki dosyada bulunmaktadir***

            Yorum

            • tarık37
              Yasaklı
              • 07 Mayıs 2009
              • 9126

              #441
              03/06 08:52:43 - teknik analiz (ziraat yatirim)


              endeks tarafinda ilk ara destek seviyesi dun kirildi ve geri cekilmeler gozlemlendi. 10 dakikalik grafige bakacak olur isek uclu tepe sonrasi her tepe bir oncekini asamadi ve dusus basladi. Bu surecte tepki alimlari beklenirken veri akisinin yogun olmasi tahmin konusunda teknik seviyelerden cok veri akisini on plana cikaracak. Fakat yukselis trendi icerisinde endeks tarafindaki duzeltmeler ortalama %3,90 gerceklesmis oldugundan %3’luk bir potansiyel bulunmakta. Gunluk bazda indikatorleri inceleyecek olursak stochastic fast ve rsi asiri alim bolgesinden geri cekilirken, macd tarafinda yatay egilim devam ediyor. Kisaca yukari yonlu trend duzeltme surecine girebilir ancak gun baslangicinda tepki alimlarinin baskin gelerek yukselisle baslanacagi dusunulmekte.



              Ziraat yatirim menkul degerler a.s.

              **raporun tamami ekteki dosyada bulunmaktadir***

              Yorum

              • tarık37
                Yasaklı
                • 07 Mayıs 2009
                • 9126

                #442
                ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. / ASYAB [] 03.06.2014 09:16:30

                AÇIKLAMA:
                25.03.2014 tarihli özel durum açıklamamızda da kamuoyuna açıklandığı üzere, Bankamızda stratejik ortaklık tesis edilmesine yönelik olarak Qatar Islamic Bank ile münhasır görüşmelere başlanmış olup, söz konusu ortaklık görüşmeleri devam etmektedir. Söz konusu süreç haricinde Bankamıza ulaşmış herhangi bir ortaklık teklifi bulunmamaktadır.

                Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                Yorum

                • NUH
                  Aktif
                  • 12 Nisan 2014
                  • 207

                  #443
                  Vefa nedir...


                  Yorum

                  • NUH
                    Aktif
                    • 12 Nisan 2014
                    • 207

                    #444



                    96900-98750 , kapanış 97700 (+%0.08)

                    Gram Altın yönü ve 5 günlük EMA ; süper tesbitlerdi Sayın Dombıra

                    Sizi biraz hafife almışım anlaşılan ; affola.....

                    Yorum

                    • NUH
                      Aktif
                      • 12 Nisan 2014
                      • 207

                      #445


                      İyi akşamlar ve iyi geceler...

                      Yorum

                      • tarık37
                        Yasaklı
                        • 07 Mayıs 2009
                        • 9126

                        #446


                        Teröristlerin gariban Kürt çocuklarını dağa çıkarmasını savunan BDP yöneticilerinin çocukları ise lüks içerisinde yaşıyor. Çoğu özel okullu...

                        BDP'nin seçkin katmanının çocukları hep kolejlerde veya yurt dışında okuyor.

                        BDP elitlerinin çocuklarının ellerinde taşlar, molotof kokteylleri yok.

                        Onlar Güneydoğu'daki yaşıtlarından farklılar.

                        Hayatlarında mahkemeler, karakollar da yok. Çünkü onların ellerine taş veren kimse yok. Bölge halkı BDP yöneticilerinin halkın parası ile zengin olduklarına inanıyor.

                        İŞTE BAZILARI

                        BİNİCİ’NİN OĞLU AMERİKA’DA KOLEJ’DE OKUYOR



                        PERVİN BULDAN'IN OĞLU, GAYRİMENKUL ZENGİNİ

                        İstanbul Üniversitesi’nde okuyor. İyi bir eğitim görüyor. Kızlarla çekilmiş samimi fotoğrafları facebook sayfasını süslüyor. Neçirvan Buldan, daha 20 yaşında ama gayri menkul zengini. Üzerine kayıtlı Diyarbakır Seyrantepe'de 14 dükkan ve marketi, İstanbul Kalenderhane'de 5 tane dükkan, 1 tane sinema, ve bir apartmanı bulunuyor. Neçirvan Buldan'ın Ankara'da da 1 evi var.



                        ZENDERLİOĞLU’NUN KIZI

                        Husamettin Zenderlioğlu’nun kızı Beyzar Zenderlioğlu da özel okul mezunu. Beyzar Özel Kervan Akşam Lisesi’nden mezun olmuş.

                        ÇELİK’İN OĞLU

                        Demir Çelik'in oğlu Özgür Çelik’in de Özel Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde okuduğu öğrenildi. Çelik’in yıllık masrafı 20 milyarı geçiyor.

                        KAPLAN’IN KIZI

                        Hasip Kaplan'ın kızı Işıl Kaplan ise İstanbul Fatih Pertevniyal Anadolu Lisesi (Fransız Dili ve Edebiyatı)’nden 2003 yılında mezun oldu.
                        Diğer kızı Güneş Ruken Kaplan da özel okul mezunu, Güneş İstanbul Özel AR- EL Lisesi’nden mezun oldu.

                        BİRDAL’IN KIZI

                        Akın Birdal'ın kızı Evren Birdal-Sharma Ankara Özel Arı Lisesi mezunu. Bu lise Ankara’nın en pahalı okullarındandı. Evren Birdal İngiltere uyruklu Ajay SHARMA ile evliydi.

                        BOZLAK’IN OĞLU

                        Murat Bozlak'ın oğlu Rukan Bozlak da 1992-1995 yılları arasında Özel Yüce Fen Lisesi’nde okudu. Rukan Bozlak'ın kendi adına kayıtlı Ankara'da bir akaryakıt istasyonu ve 20 dönüm arazisi bulunuyor. Murat Bozlak'ın diğer oğlu Ramazan Bozlak da Özel Yükseliş Lisesi’nde Ankara’da okudu. 1997 yılında ise Özel Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunu paralı okudu.

                        TÜRK’ÜN OĞLU

                        Ahmet Türk’ün oğlu Umut Ejder Türk de 1995-1999 yılları arasında Ankara’da Özel Yükseliş Lisesi’nde okudu.

                        Yorum

                        • tarık37
                          Yasaklı
                          • 07 Mayıs 2009
                          • 9126

                          #447




                          tepkiymiş pehh

                          bu g...t ları fil boynuzlarına oturtacaksın diyarbakıra kadar üstünde oturur vaziyette

                          götürüp Oradaki gözü yaşlı Analarımızın önünde secdeye eğilinceye kadar fil üstünde bekleteceksinki

                          tepki olsun Kuzuları ellerinden alınan annelerimizin yürekleri soğusun

                          Yorum

                          • tarık37
                            Yasaklı
                            • 07 Mayıs 2009
                            • 9126

                            #448


                            Yorum

                            • tarık37
                              Yasaklı
                              • 07 Mayıs 2009
                              • 9126

                              #449


                              Sokak ve caddelerde Kazım Karabekir’in isminin değişeceğini söyledi



                              ........******* SAPIĞI ZATEN İNSANCA İCRAAT YAPSAN ŞAŞARDIM

                              Yüce Allah sana yeryüzünde verilecek en kıymetli hediyeyi aldı elinden hala imana gelmedin

                              o........ç........

                              Yorum

                              • tarık37
                                Yasaklı
                                • 07 Mayıs 2009
                                • 9126

                                #450


                                Cizre'de facia son anda önlendi!

                                İzinsiz gösteri düzenleyerek yolu trafiğe kapatan grup, piknik tüpüne bağladıkları patlayıcıyla Cizre köprüsünü havaya uçurmak istedi.

                                Yorum

                                Working...
                                X

                                Debug Information