Cafe ELİT

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tarık37
    Yasaklı
    • 07 Mayıs 2009
    • 9126

Bakolarya isyanı çıktı!

YÖK’ün geçtiğimiz yıl yurtdışındaki Türk okullarında okuyanlara uygulamaya kalkıştığı ve Habertürk’ün gündeme taşımasıyla son bulan ayrıcalıklı ve sınavsız üniversiteye geçiş için şimdi de IB, TOEFL ve SAT sistemleri gündeme geldi. YÖK’ün KKTC’de bu yıl, Türkiye’de ise seneye uygulamayı planladığı sistemi YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan açıklamıştı.

4.7 MİLYON ÇOCUĞA HAKSIZLIK

“Uluslararası Bakalorya-IBOlgunluk Sınavı” ile üniversitelere sınavsız öğrenci alınacağını bildiren Özcan, IB diploması olanlara kontenjan ayrılacağını vemezunların LYS sonucuna bakılmaksızın üniversiteye yerleşeceğini söyledi. Türkiye’de IB eğitimi veren okullar incelendiğinde, 4 milyon 748 bin 610 öğrencisi olan 9 bin 281 devlet lisesi içinden sadece İstanbul’daki Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde bu eğitimveriliyor.

SADECE 30 KOLEJ

Sayıları 774’e ulaşan özel liseler içinde ise Türkiye’nin yüksek öğrenim ücretleriyle dikkat çeken eğitimdemarka olmuş 30 lisesinde IB eğitimi verildiği ortaya çıkıyor. 30 kolejde IB okuyan öğrenciler için üniversitelerin kapısı sınavsız aralanmış olurken, bir tek devlet lisesi dışında bu olanaktan faydalanan okul bulunmuyor.

‘İTHAL SİSTEM ONUR KIRICI’

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı CemGülan, bu sisteme sert tepki gösterdi: “Türkiye’ye ait sınav sistemleri değil. Amerikalının yaptığı SAT ve TOEFL’la ben üniversiteye niye öğrenci alayım? Bu çok onur kırıcı. Elâlemin yaptığı sistemle niye öğrenci alınsın? İthal yöntemle öğrenci yerleştirmek Türkiye’yi aşağılamaktır.”

‘YÖK EŞİT FIRSAT SAĞLAMALI’

Sistemin çokmasraflı olduğunu da kaydeden Özel Okullar Derneği Başkanı Cem Gülan, şunları söyledi: “IB uygulayacak olan bir okul kurmakta olan bir kişi olarak söylüyorum. YÖK, bütün çocuklar için eşit imkân sağlamalı. Üniversite için çılgınca bir savaş yapılıyor. Çok küçük bir kesim istediği bölüme giriyor. İstanbul’daki ile Hakkâri’deki çocuğa eşit şans tanımalısınız. Hakkâri’de IB eğitimi veren okul mu var? Hakkârilinin suçu ne?” Gülan, “Şu anda ilköğretimbaşarı puanı da, ortaöğretimbaşarı puanı da resmen sahtekârca satılıyor” diye konuştu.

INTERNATIONAL BAKALORYA (IB)

Uluslararası Bakalorya (IB), dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve 3 değişik gruptan oluşan bir sistem. IB ilköğretim 1. kademe Türk Ulusal Eğitim Sistemi’nde 1-5. sınıflara yani 3-12 yaş grubuna uygulanır. İkinci Kademe, 11-16 yaş grubuna uygulanır. Üçüncü kademe 16-19 yaş grubuna uygulanır ve uluslararası düzeyde üniversiteye girişi sağlayan dip lo ma verilir. 9 ya da 10. sı nıf ta IB dip lo ma prog ra mı na hazırlık düzeyinde eğitim verilir. Diploma İngilizce, Fransızca ya da İspanyolca olabilir.

İŞTE IB'Lİ OKULLAR

AHMET Ulusoy Lisesi, Aka Koleji, Ar-El Koleji, Ankara Yüce Okulları, Bahçeşehir Koleji, Beykent Koleji, Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulu, Darüşşafaka Lisesi, Doğuş Eğitim Kurumları, Enka Okulları, Eyüboğlu Lisesi, Özel Bilkent Lisesi, İstek Vakfı, İstanbul Community School, İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi, Koç Özel Lisesi, Kültür Lisesi, TED Ankara Koleji, TED Bursa Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, TEV İnanç Türkeş Lisesi, Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Özel Kemer Okulları, Özel İzmir Amerikan Lisesi, Özel Yüzyıl Işıl Lisesi, Özel MEF Okulları, Özel MEF Anadolu Lisesi, Özel Marmara Koleji, Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi, Beykent Eğitim Kurumları ile Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi.

Yorum

• tarık37
      Yasaklı
      • 07 Mayıs 2009
      • 9126

Mardin'de 3 Ton Bomba Yüklü Araç Ele Geçirildi

Yorum

• tarık37
        Yasaklı
        • 07 Mayıs 2009
        • 9126

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin eski rektörü

Ünsal Ban’ın 100 bin TL maaş aldığı ortaya çıktı.

Dehhhhhhhhhh ....mına .....dumun çocuğu dehhhhhhhhhh

Ulen memlekette insanlar 900 tl maaşla vergi kira verip

aile geçindiriyor

Yorum

• tarık37
          Yasaklı
          • 07 Mayıs 2009
          • 9126

Amerikalı Profesör: "Ermeniler Van'da tüm Müslümanlar'ı öldürdü"

İngiltere'nin başkenti Londra'da "Birinci Dünya Savaşı'nda Ne Oldu? Osmanlı'nın Dağılması" başlıklı toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Amerikalı tarihçi Prof. Dr. Justin Mc Carthy, Birinci Dünya Savaşı'nda Ermeniler'in Van'ı ele geçirerek bölgedeki tüm Müslümanlar'ı öldürdüğünü söyledi

Merkezi Londra'da bulunan Britanya Türk İlişkileri Enstitüsü'nün (BITAF) düzlendiği toplantıda konuşan Osmanlı, Balkanlar ve Ortadoğu uzmanı, Amerikalı tarihçi Prof. Dr. Justin Mc Carthy, Birinci Dünya Savaşı tehlikesi karşısında Osmanlı Ordusu seferberlik durumuna geçerken Ermeniler'in kendi ülkelerine hizmet etmeleri yerine Ruslar'ın tarafını tuttuklarını söyledi.

"ERMENİLER RUSLAR'A REHBERLİK VE CASUSLUK YAPTI"
          Ermeniler'in Rus yanlısı siyaset izlediğini belirten Profesör Justin Mc Carthy şöyle konuştu, "Ruslar 1828 yılında günümüzde Ermenistan Cumhuriyeti'nin başkenti olan Erivan ilini aldı, Türkler'i oradan çıkardı ve Türk topraklarını vergi bile almadan Ermeniler'e verdi. Ruslar biliyorlardı ki Türkler orada kalsalardı daima topraklarını fethedenlere karşı düşmanlık besleyeceklerdi. O yüzden Türkler'i oradan çıkarıp yerine Ermeniler'i yerleştirdiler. Ruslar 1877-78 savaşı sırasında Anadolu'yu istila ettiler ve bir kez daha Ermeniler'in bir çoğu Ruslar'ın tarafını tutup onlara rehberlik ve casusluk yaptı. Ermeniler işgal edilmiş topraklarda "polis gücü" görevini üstlendiler ve Türkler'e eziyet ettiler. 1878 barış antlaşması sonucunda Kuzeydoğu Anadolu'nun büyük bir kısmı Osmanlılar'a geri verildi. Ruslar'a yardım etmiş olan Ermeniler kendilerinden intikam alınacağından korkarak kaçtılar. Halbuki Türkler hiç de intikam almak yoluna gitmedi."

"800 YILLIK BARIŞIN SONUNU GETİRDİLER"
          Ayaklanan Osmanlı Ermenileri Rusya'nın yanında yer alarak kendilerini güçlü hissettiklerini vurgulayan Profesör McCarthy, "Rusya, isyancıların ayaklanmayı örgütlemelerini ve Osmanlı İmparatorluğu'na gizlice insan ve silah sokmalarını sağlayan bir üs durumundaydı. Ruslar yeniden gelecek olurlarsa neler olacağını biliyorlardı. Ermeniler'in Ruslar'ın safında olduğunu da görebiliyorlardı. Böylece 800 yıllık barış içinde birlikte yaşamın sonu geldi" diye konuştu.
          Van'ı ele geçiren Ermeniler'in bölgedeki tüm Müslümanlar'ı öldürdüğünü belirten Profesör Mc Carthy, Ermeniler'i işgal edip kendilerinin olduğunu iddia ettikleri 6 vilayette Ermeniler'in iki katı Müslüman yaşadığının altını çizdi. Mc Carthy konuşmasına şöyle devam etti, "Osmanlı Ermenistanı olarak adlandırılan altı vilayetin (Sivas, Mamüretülaziz, Diyarbakır, Bitlis, Van ve Erzurum) nüfusunun sadece yüzde 17'si Ermeniler'den oluşuyordu. Bu bölgede nüfusun yüzde 78'i Müslüman'dı. Bu durum Ermeni ihtilalciler açısından önemli sonuçlar doğuracaktı. Çünkü ihtilalcilerin istediği Ermenistan'ın yaratılabilmesi için tek yol orada yaşayan Müslümanlar'ın bölgeden çıkarılmasıydı."
          Ruslar'ın teşviki ile devlet olma hayaline kapılan Ermeniler'in, İngilizler'e birçok teklifte bulunduğuna da değinen Justin McCarthy,1. ve 2. Dünya savaşlarında yaşananlar ile ilgili bilgi ve belgelerin İngiliz arşivlerinde tutulduğunu söyledi.
          McCarthy, aynı zamanda Balkanlar'da yaşayan Türk ve Müslüman toplumun da etnik temizlik siyaseti karşısında nüfusunun üçte ikisini kaybettiğini, ancak bunların yeteri kadar gündeme getirilmediğini ifade etti.

Osmanlı askerleri tarafından Ermeni kilise, manastır ve sığınaklarında ele geçirilen bu cephanelerin öz savunma amaçlı kullanılamacağını ve bunların terör silahları olduğunu belirten Profesör Mc Carthy, "Bu silahlar ve bombalar belirli hedefleri havaya uçurmak ve halkı korkutmak amacıyla kullanılıyordu. İki hafta önce Belçika'daydım ve bunun işe yaradığını gördüm" diye ifade etti.

Yorum

• tarık37
            Yasaklı
            • 07 Mayıs 2009
            • 9126

Yorum

• tarık37
              Yasaklı
              • 07 Mayıs 2009
              • 9126

Şırnak'ta 2 bekçi teröristlere yardım ve yataklıktan tutuklandı.

http://www.milliyet.com.tr/sirnak-ta...undem-2226505/

Yorum

• tarık37
                Yasaklı
                • 07 Mayıs 2009
                • 9126

YABANCILAR ÇİFTE VATANDAŞLAR %35 KONTENJANLA

ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA ÜNİVERSİTELERİN

İSTEDİKLERİ BÖLÜMLERİNE

BAKHELORYA VE YÖS SINAVIYLA

TERLEMEDEN SIKILMADAN YERLEŞİP OKUYABİLİYOR

TED KOLEJLERİNDEN

"IB(Uluslararası Bakelorya )

getirenler sınavsız

veya YÖS denilen YGS den kat be kat basit

formalite sınavla

YÖK'DE BU KONUDA HERHANGİ BİR ŞEY YAPMIYOR AKSİNE

YURTDIŞINDA YÜKSEKÖĞRENİME GİDEN TÜRK ÖĞRENCİLERİN

DENKLİKLERİNİ ALMALARINI ZORLAŞTIRMAKTAN BAŞKA

Bakolarya isyanı çıktı!

YÖK’ün geçtiğimiz yıl yurtdışındaki Türk okullarında okuyanlara uygulamaya kalkıştığı ve Habertürk’ün gündeme taşımasıyla son bulan ayrıcalıklı ve sınavsız üniversiteye geçiş için şimdi de IB, TOEFL ve SAT sistemleri gündeme geldi. YÖK’ün KKTC’de bu yıl, Türkiye’de ise seneye uygulamayı planladığı sistemi YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan açıklamıştı.

4.7 MİLYON ÇOCUĞA HAKSIZLIK

“Uluslararası Bakalorya-IBOlgunluk Sınavı” ile üniversitelere sınavsız öğrenci alınacağını bildiren Özcan, IB diploması olanlara kontenjan ayrılacağını vemezunların LYS sonucuna bakılmaksızın üniversiteye yerleşeceğini söyledi. Türkiye’de IB eğitimi veren okullar incelendiğinde, 4 milyon 748 bin 610 öğrencisi olan 9 bin 281 devlet lisesi içinden sadece İstanbul’daki Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde bu eğitimveriliyor.

SADECE 30 KOLEJ

Sayıları 774’e ulaşan özel liseler içinde ise Türkiye’nin yüksek öğrenim ücretleriyle dikkat çeken eğitimdemarka olmuş 30 lisesinde IB eğitimi verildiği ortaya çıkıyor. 30 kolejde IB okuyan öğrenciler için üniversitelerin kapısı sınavsız aralanmış olurken, bir tek devlet lisesi dışında bu olanaktan faydalanan okul bulunmuyor.

‘İTHAL SİSTEM ONUR KIRICI’

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı CemGülan, bu sisteme sert tepki gösterdi: “Türkiye’ye ait sınav sistemleri değil. Amerikalının yaptığı SAT ve TOEFL’la ben üniversiteye niye öğrenci alayım? Bu çok onur kırıcı. Elâlemin yaptığı sistemle niye öğrenci alınsın? İthal yöntemle öğrenci yerleştirmek Türkiye’yi aşağılamaktır.”

‘YÖK EŞİT FIRSAT SAĞLAMALI’

Sistemin çokmasraflı olduğunu da kaydeden Özel Okullar Derneği Başkanı Cem Gülan, şunları söyledi: “IB uygulayacak olan bir okul kurmakta olan bir kişi olarak söylüyorum. YÖK, bütün çocuklar için eşit imkân sağlamalı. Üniversite için çılgınca bir savaş yapılıyor. Çok küçük bir kesim istediği bölüme giriyor. İstanbul’daki ile Hakkâri’deki çocuğa eşit şans tanımalısınız. Hakkâri’de IB eğitimi veren okul mu var? Hakkârilinin suçu ne?” Gülan, “Şu anda ilköğretimbaşarı puanı da, ortaöğretimbaşarı puanı da resmen sahtekârca satılıyor” diye konuştu.

INTERNATIONAL BAKALORYA (IB)

Uluslararası Bakalorya (IB), dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve 3 değişik gruptan oluşan bir sistem. IB ilköğretim 1. kademe Türk Ulusal Eğitim Sistemi’nde 1-5. sınıflara yani 3-12 yaş grubuna uygulanır. İkinci Kademe, 11-16 yaş grubuna uygulanır. Üçüncü kademe 16-19 yaş grubuna uygulanır ve uluslararası düzeyde üniversiteye girişi sağlayan dip lo ma verilir. 9 ya da 10. sı nıf ta IB dip lo ma prog ra mı na hazırlık düzeyinde eğitim verilir. Diploma İngilizce, Fransızca ya da İspanyolca olabilir.

İŞTE IB'Lİ OKULLAR

AHMET Ulusoy Lisesi, Aka Koleji, Ar-El Koleji, Ankara Yüce Okulları, Bahçeşehir Koleji, Beykent Koleji, Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulu, Darüşşafaka Lisesi, Doğuş Eğitim Kurumları, Enka Okulları, Eyüboğlu Lisesi, Özel Bilkent Lisesi, İstek Vakfı, İstanbul Community School, İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi, Koç Özel Lisesi, Kültür Lisesi, TED Ankara Koleji, TED Bursa Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, TEV İnanç Türkeş Lisesi, Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Özel Kemer Okulları, Özel İzmir Amerikan Lisesi, Özel Yüzyıl Işıl Lisesi, Özel MEF Okulları, Özel MEF Anadolu Lisesi, Özel Marmara Koleji, Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi, Beykent Eğitim Kurumları ile Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi.

http://www.haberturk.com/yasam/haber...a-isyani-cikti
                ..........

Yorum

• tarık37
                  Yasaklı
                  • 07 Mayıs 2009
                  • 9126

http://www.ensonhaber.com/hdpli-veki...016-04-14.html

Yorum

• tarık37
                    Yasaklı
                    • 07 Mayıs 2009
                    • 9126

Yorum

• tarık37
                      Yasaklı
                      • 07 Mayıs 2009
                      • 9126

Yorum

• tarık37
                        Yasaklı
                        • 07 Mayıs 2009
                        • 9126

Yorum

• tarık37
                          Yasaklı
                          • 07 Mayıs 2009
                          • 9126

Diyarbakır'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan bölgenin kanaat önderlerinden Mehmet Göktaş,
                          "Muhammed'siz Türkler ve Muhammed'siz Kürtler Allah yanında sıfırdır.
                          Biz Muhammed aleyhisselamla birlikte varız, o varsa biz varız." dedi.

Diyarbakır'da, Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği sona erdi.

Merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Diyarbakır'ın 1. Dünya Savaşı'nda işgal edilemediğini, burayı işgal edemeyenlerin intikam almak istediklerini belirterek, "Ne kadar terbiyesiz dernek varsa bu Müslüman Kürt kardeşimin dinini imanını elinden almak için yanıyordu. Allah'ın nurunu ağızlarıyla üfleyerek söndürmek isteyen kafirlere sesleniyorum; bu coğrafya İslam'dan başka rengi tanımayacak, hiçbir rengi kabul etmeyecek." dedi.

Daha önce bu meydanları defalarca dolduran Peygamber sevdalılarını hesaba katmayanların kendilerine göre çözüm yürütenlerin hesabının tutmayacağını ifade eden Göktaş, şöyle konuştu:

"Bu işler şurada milyon Peygamber sevdalısı dura dura eğer siz bu coğrafyanın yaralarını şarkıcılarla türkücülerle çalgıcılarla artistlerle çözmeye kalkışırsanız işte böyle olur. Allah'tan korkun. Bu millete neden bu bedeli ödetiyorsunuz, Bu insanlar size ne yaptı da şehirleri ilçeleri viraneye çevrildi? Herkese, örgütlere sesleniyorum; Kürt gençlerini, sadece bir yıl içerisinde binlercesini kurban eden, harcayanlara sesleniyorum; Allah'a hesabını nasıl vereceksiniz?"

"Muhammed'siz Türkler ve Kürtler Allah yanında sıfırdır"

Bu yıl düzenlenen Siyer sınavlarına yüz bin kişinin katıldığını ve katılımcıların defalarca Hazreti Muhammedi'in hayatını okuduğunu vurgulayan Göktaş, "Bu coğrafyanın, bu ümmetin, bu dünyanın yegane ilacı Hazreti Muhammed'i sevmektir, anlamaktır, elinden, eteğinden tutmaktır. Aksi takdirde yok olacağız. Muhammed'siz Türkler, Allah yanında bir sıfırdır, hiçtir, Muhammed'siz Kürtler Allah yanında sıfırdır. Biz Muhammed aleyhisselamla birlikte varız, o varsa biz varız." ifadelerini kullandı.

İlahi ve ezgiler eşliğinde alanı dolduran vatandaşlar halay çekti. Hafta dolayısıyla okunan hatim, salavat, Yasin ve tesbihatların sayısı açıklandı.

Okunan duanın ardından etkinlik sona erdi.

Yorum

• tarık37
                            Yasaklı
                            • 07 Mayıs 2009
                            • 9126

Yorum

• tarık37
                              Yasaklı
                              • 07 Mayıs 2009
                              • 9126

Yorum

• tarık37