Cafe ELİT
Collapse
This topic is closed.
X
X
-

Piknik bahanesiyle PKK tarafından kaçırılan çocukların aileleri Diyarbakır'da eyleme başladı. "Öcalan çocuklarımızı derhal serbest bırakmalıdır" diyen aileler, BDP'nin kendilerine yüz çevirdiğini söyledi
Diyarbakır Lice'de PKK taraf ından kaçırılan çoçukların aileleri, büyükşehir belediyesi önünde eyleme başladı. "Çocukların eli kalem tutmalı, silah değil", "15 yaşındaki çocukların siyasi düşüncesi olamaz" yazılı pankart taşıyan aileler, çocuklarının terör örgütüne götürülüşüne tepki gösterdi.
'PKK'YA TESLİM EDİLDİLER'
Aileler adına basın açıklamasını yapan Halime Gündüz'ün ağabeyi Müslim Gündüz, 15 yaşındaki çocukların yerinin kamplar değil, ailelerinin yanı olduğunu söyledi. Megam-Der tarafından çocukların piknik bahanesiyle Lice kırsalına götürüldüğünü aktaran Gündüz, pikniğe giden bazı çocukların PKK'ya teslim edildiğini öne sürdü. Gündüz, "PKK ve Abdullah Öcalan'a çağrımız, imza attığı uluslararası anlaşmaya uymalı ve çocuklarımızı derhal serbest bırakmalıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve hükümetten destek beklediklerini söyleyen Gündüz, tüm STK'ları da olayın takipçisi olmaya çağırdı. Gündüz, kaçırılan çocukların ailelere teslim edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesi de 3 çocuğun ailelerine iade edilmesini istedi.
PİKNİK BAHANESİYLE KAÇIRDILAR
23 Nisan'da Lice'de meydana gelen olayda lise öğrencileri Halime Gündüz ve Fırat Aydın Eren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenen piknik etkinliğine katılmışlardı. Çocuklardan Habip Temel ise 4 Nisan günü Öcalan'ın doğum gününün kutlandığı Halfeti ilçesinde kaçırılmıştı. Aynı tarihte kaçırılan çocuklardan bazıları, benzer bir eylem sonrasında serbest bırakılmıştı.
'BDP BİZİMLE GÖRÜŞMÜYOR'
Fırat Aydın Eren'in annesi Filiz Eren, oğlunun gözlerinde sorun yaşadığı ifade ederek, gözyaşları içinde oğlunun geri gelmesini istedi. BDP'li milletvekilleriyle görüşmeye çalıştıklarını fakat kimsenin kendileriyle görüşmediğini kaydeden anne Filiz Eren, barış gelmesini dileyerek, artık annelerin ağlamasını istemediklerini söyledi. Aileler Büyükşehir Belediyesi bitişiğinde bulunan Yaşam Parkı'nda oturma eylemi başlatacaklarını açıkladı.
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/...i-geri-ver-apo
Yorum
-
-

Kürt siyasetçi İlhan Cihaner, PKK’nın büyük bir iç savaş hazırlığı yaptığını belirterek,
“Büyük Kürt isyanı için 100 bin kişi silahlandırılacak” dedi.
Bölücü terör örgütü PKK, çözüm süreciyle oluşan boşluğu lehine çevirme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, son dönemde gözünü özellikle çocuklara dikmiş durumda.
Kurulan sözde derneklerin(MEGAM-DER) çatısı altında açılan kurslara katılmaları sağlanan çocukların kandırılmaya, olmadı kaçırılmaya çalışıldığını söyledi.
DERNEK KANDİL HATTI
Hükümetin büyük riskler alarak başlattığı Çözüm Süreci’ni fırsat bilen PKK, militan sayısını artırmak için son günlerde çocukları kaçırmaya başlamıştı. Birçok aile çocuklarının geri verilmesini istemiş kimi aileler ise günlerce süren oturma eylemi yapmıştı. Hala birçok aile çocuklarının örgüt elinde olduğunu belirtirken, PKK ise çocukları kaçırmaya devam ediyor. PKK’nın kaçırdığı çocuklara nasıl ulaştığı ise merak konusu olmuştu. Örgütün çocuklara ulaşabilmek ve örgüt propagandası yapabilmek için dernek faaliyetlerini kullandığı belirlendi. Örgüt bölgede kurduğu dernekler aracılığıyla çocuklara ulaşıyor ve çocuklar için militan olma yolundaki süreci başlatmış oluyor.
KURSLARA DİKKAT!
Bebek katili PKK’nın paravan kuruluşlarından biri olan MEGAM-DER, yaptığı aktiviteleriyle örgüte eleman bulmaya ve yetiştirmeye çalışıyor. Başta Diyarbakır olmak üzere BDP’li belediyelerin olduğu illerde örgütlenen dernek, sağlık, kadın ve veterinerlik alanlarında faaliyetlerini sürdürürken son aylarda gençlere yönelik verdiği eğitimlerle dikkat çekiyor. Köylere kadar yayılmaya başlayan sözde dernek taşradan bulduğu çocuklara gitar, bağlama, erbane, İngilizce, bilgisayar, folklor ve Kürtçe kursları veriyor. 2013 yılı içerisinde yüzlerce çocuğa kurs verdiğini söyleyen dernek yöneticilerinin eğitimler sırasında örgüt propagandası yaptığı belirtiliyor. Derneğin PKK’lılarla belirlediği çocuklar ise daha sonra bir piknik organizasyonunda kaçırılarak Kandil’e götürülüyor. Çocukların burada zorla tutularak savaş ve bomba eğitimine tabi tutuldukları ifade ediliyor. Güvenlik güçleri ailelere dernek adı altında yapılan sosyal faaliyetlere çocuklarını yalnız göndermemeleri konusunda uyarırken, velilerin bu konuda dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.
“BÜYÜK KÜRT İSYANI İÇİN 100 BİN KİŞİ SİLANLANDIRILACAK”
Yaptığı açıklamada çarpıcı iddialarda bulunan Selam Anadolu Derneği Başkanı Kürt Siyasetçi Galip İlhaner, PKK’nın kirli bir oyun peşinde olduğunu söyledi. Örgütün çocukları kaçırarak büyük bir Kürt isyanına hazırlandığı belirten İlhaner, 100 bin kişinin isyan sırasında silahlandırılacağını öne sürdü. İlhaner, “PKK, Türkiye’yi Suriye gibi bir iç savaşa sürüklemeye çalışıyor. Büyük Kürt isyanını planlıyor PKK. Silâhaltına alacağı en az 100 bin kişi belirlemiş durumda. PKK, büyük bir iç savaş planlıyor. Türkiye’yi Suriye’ye çevirme planları yapıyor. Birileri de ayrı bir hesap içerisinde. Batıda Cemaat, Doğuda HüdaPar hedefte, algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu şekilde Türkiye’yi kaosa sürüklemeye çalışıyorlar. Türkiye ciddi bir iç savaş yaşarsa; Türkiye, Suriye gibi olursa, hepimizin anası ağlar. Suriye’den daha beter bir duruma geliriz” dedi.
ANALAR: ÇOCUKLARIMIZI GERİ VER
Terör örgütünün Çözüm Süreci’ni kendi çıkarları için kullandığını ve bu süreç içerisinde eskisinden çok daha güçlü bir hale geldiğini vurgulayan tecrübeli siyasetçi İlhaner, PKK’nın verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade etti. Örgütün bölgede şiddet olaylarını artırmaya çalıştığını aktaran İlhaner, “Kürtçü siyaset Roboski olayını istismar ederken, PKK tarafından kaçırılan çocukları ise görmezden gelme numarası yapıyorlar. PKK’nın kaçırdığı çocuklar, Roboski olayı kadar önemlidir. Akil insanlar heyetindeki herkesin bu konuya duyarlı olması gerekiyor. Cesur anaları yürekten kutluyoruz. Cesur anaların eylemlerini sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. ‘PKK! Çocuklarımızı Geri Ver’ diyoruz” diye konuştu.
Yorum
-

Borsa İstanbul'da işlem gören 2 şirket sermaye artırımı ve temettü nedeniyle bugünden itibaren ilgili hakları kullanılmış olarak işlem görecek
21.05.2014 tarihinden (bugün) itibaren Enka bedelsiz sermaye artırımı ve BİM Mağazalar temettü ödemesi nedeniyle ilgili hakları kullanılmış olarak işlem görecek.
Enka yüzde 12,5 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapacak. Enka hisselerinde bedelsiz sermaye artırımı nedeniyle bugünkü ağırlıklı ortalama fiyat 5,44 TL olarak hesaplandı.
BİM Mağazalar ise yüzde 50 brüt, yüzde 42,5 net temettü ödemesini nakit olarak yapacak. BİM için bugünkü ağırlıklı ortalama fiyat 46,20 TL olarak hesaplandı.
http://www.borsagundem.com/haber/nak...rtirimi/593797
Yorum
-
hoylu_bey Nickli Üyeden Alıntıkol_ağası Nickli Üyeden Alıntı
'Artık Kürdistan'ı İnşa Edeceğiz'
HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Abdullah Öcalan’ın son görüşmesinde neler söylediğini açıkladı.
Abdullah Öcalan son görüşmesinde dedi ki, ’ Artık sıra bizde; biz özerk Kürdistan’ı inşa edeceğiz. Artık daha derinlikli bir süreci, ya derinlikli bir müzakere sürecini, yada bir savaşlı çatışmayı getirir.’
http://www.habervaktim.com/haber/370...-edecegiz.html
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kullanılan kaçak elektriğin faturasını tüm Türkiye ödüyor.
http://www.habervaktim.com/haber/369...a-cikiyor.htmlYamak Nickli Üyeden Alıntı

Sözcü'nün haberine göre Baş*ba*kan Er*do*ğa*n'*ın he*di*ye*si olan yak*la*şık 300 li*ra*lık ya*rım Cum*hu*ri*yet altını*nın fa*tu*ra*sı 1 mil*yon 200 bin li*ra. 2013 yı*lı*nın ilk 8 ayın*da 873,6 mil*yon TL'*ye ula*şan ör*tü*lü öde*nek har*ca*ma*la*rı ile ken*di ala*nın*da bir re*ko*ra sa*hip olan Er*do*ğan, Di*yar*ba*kı*r'*da*ki dü*ğün he*di*ye*le*ri*nin kay*na*ğı*nı da bu fon*dan sağ*la*dı.
Öteki_Berber Nickli Üyeden Alıntı14 ilde 2B arazilerine 320 bin başvuru geldi
En fazla arazi Antalya’da
İl 2B arazisi İl 2B arazisi
Adı (Hektar) Adı (Hektar)
Antalya 45.548 Kırıkkale 12.706
Mersin 39.287 Burdur 8.363
Balıkesir 34.887 Edirne 4.122
Ankara 31.706 Kütahya 5.152
Sakarya 29.643 Denizli 4.265
Muğla 29.138 Konya 4.895
İstanbul 18.233 Çankırı 4.516
Bolu 16.095 Manisa 6.848
Samsun 15.290 Aydın 5.134
Kırklareli 14.757 Tokat 3.558
İzmir 14.772 Tekirdağ 2.991
Bursa 14.534 Kocaeli 5.338
Bolu 16.095 Amasya 3.602
Adana 12.357 Hatay 3.856
Afyon 10.673 Isparta 3.174
Zonguldak 10.910 Uşak 2.769
Gaziantep 9.960 Malatya 2.645
Eskişehir 9.456
Kaynak: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
2B ARAZİLERİ EN AZ OLAN İLDEN COK İLE SIRALI

kol_beyi Nickli Üyeden AlıntıDevletin doğu ve Güneydoğuda bir karış yeri yoktur hepsini bağışlamıştır. Batı Ortaanadolu ve diğer bölgelerdeki köylerde yaşayan fakir fukaranın tarla ve evlerini açık artırmayla kenevir tüccarlarına mafyaya kara para aklayanlara PEŞKEŞ çekmedir şu anki 2B uygulaması batının orta anadolunun yoksul köylüleri nereden bulacakki parayı oysa doğuda gdoğuda adamlara herşey serbest herşey mübah kenevir ekiyorlar beyaz kadın ticareti yapıyorlar kaçakçılık ona keza devletde maşallah elektriğinden sağlığına aşiretin neredeyse çoban köpeklerine kadar maaş ödüyor harcama da yok yeşil kartlarda cepte ekilemeyen taşlık alanlara dahi mercimek mısır ekiliyor nasıl oluyorsa adam izmirde istanbulda antalyada oturuyor tarlasını resimde dahi görmüyor oysa devletten yüzlerce dönüm ekim teşviki alıyor
şimdi soruyorum bu insanlarda para çuvalla bir kilo toz bir otoboz diyen zihniyetle yoksul garip anadolunun diğer insanlarının zor zahmet köyünde başını sokacak inşaa ettiği köhne evleri çoluk çocuğuna bir dilim ekmek için ekip biçtiği bir kaç dönüm tarlasını kenevir tüccarlarına pazarlamak marifetmi
sıkıyorsa sahil boylarında mafyanın yaktığı ormanları imara kapatın yiyorsa büyük şehirlerde mafya ve eşkıyaca işgal edilen para edecek arsaları orman alanlarını hazine arazilerini satın
Adamlık devletine güvenip inanmış bu topraklar uğruna defalarca kanını dökmüş ve her ne istemişse vermiş bu vatana şehit olmuş gazi olmuş aç sefil olduğu halde hainlik yapmamış yapmayıda düşünmemiş dağa çıkmamış askerine polisine silah doğrultmamış illegal kazancı haram sayarak yaşamış insanların bedelini canıyla ödedikleri toprakları elinden almak değildir.
SOMA’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasındaki hüzünlü hikayelere bir yenisi eklendi. Madende çalışan Ahmet Yankın, ocakta ölen ağabeyinin naaşının taşındığı battaniyeyi “İhtiyacı olan başka kişiler de kullanır” diyerek Kızılay’a iade etti.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26455990.asp
Zihniyet farkına bakarmısınız
Yorum
-

Madencinin Baba Evi Harçlıksız Kaldı
Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında yaşamını yitiren Osman Fındık'ın ailesi ortada kaldı.
http://www.haberler.com/madencinin-b...053037-haberi/
Yorum
-

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi’nde yapımı süren bir karakola giden yola döşenen patlayıcılar, bir askerin patlayıcıya bağlı beyaz kabloyu görmesi ile fark edildi. Biri 60, diğeri 5 kiloluk el yapımı patlayıcılar bölgeye giden uzman ekip tarafından etkisiz hale getirilerek, muhtemel bir facia önlendi.
Yorum
-
ata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersn dimitri ,aslında iyiki buluşmadık o gece ,halbuki ben kapıdaki görevlilere sizin fotonuzu da bırakmıştım ,bu kişi gelirse direk benim masama gönderin diye ,foto yu görünce önce mırınkırın ettiler
sonra ben dedimki: bu adam Dayımızın en has yieenlerinden dır ,yanlış yaparsanız Dayı duyduğunda gövde üstünde baş bırakmaz mekanınızda , tırstılar tabii
tamam abi dediler 
ANJELİQUE dedim ,iletişim no yu verdim ,kapıdakileri ayarladım
size kalan sadece mekana girmekti ,eh mekana girince de ,100 bin kazandığım bir günün gecesinde benim masamı bulmak zor olmazdı 

3.24-10.10
Yakışıklı kardeşim
Sen hiç LINK vermezdin ,direk klibi gönderirdin
Gene kapamadık LINK I ; iyi mi
ata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
demin bahsettiğim hatun aradı ,anca uyanmış , güzel yemekler yaptım bu gece de gel diyor
tabii mevzu yemek değil herhalde
tam uyanmış yani 

şimdi ben çıkıyorum ,malum hisse 7.54 (+%6) tabelada 3 sırada ; Vob 91975
bu akşam yokum anladığın gibi

yarın gelebilirim gelmeyedebilirim 
duruma bağlı

ben şimdi karı'ya gidiyorum
çauv

VOİB 94500
Nasılsa sana her yer şanselise , de mi
Yorum
-
Yazmayım , yazmayım diyorum
ama
bir yere kadar
34.51 olan TUPRS'ı henüz 4 ay olmadan 50.25 de görünce.....
Şifre imza'ydı...ŞİFRE tüm bu 20 yıllık dönemde hep imaz'ydı....Değil mi Dayı
Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu kendin yaratmaktır.
Hörmetler
Yorum
-
-
-

Yorum