Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .
Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .
Sakın yanlış anlamayın bu kadehle halkımızın hizmetinde kullanılıyor ...
Cumhurbaşkanı'nın atıf yaptığı o yargıç bakın ne demişti?
"Cüzdan ve vicdan arasında sıkışmak" deyimini kullanan eski Yargıtay Başkanı'nın 1998'de yaptığı konuşmayı hatırlayınca
bir büyük ironiyle karşılaşıyoruz...
Yeni Türkiyenin yöneticilerinin en ifrit olduğu durum şantiyeye dönen ülkede herhangi bir inşaatın usule aykırı olduğu yahut tarihe,
kent dokusuna, çevreye ve hatta cana halel getirdiği gerekçesiyle durdurulması.
Buna çok ama çok hiddetleniyorlar. Daha doğrusu hiddetleniyor. O.
Yani eski başbakan, yeni cumhurbaşkanımız. Kendisinin en katlanamadığı şey elcağızlarıyla düzenlediği çarklarda en ufak dişlinin oynaması. Olmaz, olamaz, nayır.
Yine öyle bir gün Galataport projesinin şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından durdurulması meselesi halka şikayet ediliyor.
Bunu konuşmak dertleşmek zorundayız. Böyle gittiği zaman biz ülkemizi ayağa kaldıramayız uçuramayız. İşte burada bu proje neredeyse 1 milyar dolarlık proje. Böyle bir dev projeyi ne kadar rahat engelleyebiliyorsun ya, böyle bir şey olabilir mi?
Kalkınma Bakanlığı, son dönemde işsizlikte yaşanan artışın ekonominin yavaşlamasından kaynaklandığını bildirdi. Bakanlığın ortaya koyduğu teknik analizlere göre bir yılda 463 bin kişi daha işsizler ordusuna katıldı.
TÜRKİYE KÖTÜ YÖNDE AYRIŞTI
Bakanlık, Türkiye’nin aksine ABD ve AB ülkelerinde işsizliğin düştüğü tespitini de yaptı. Raporda “Son dönemde Türkiye’de işsizlik oranlarındaki artış eğiliminin diğer ülkelerden ayrıştığı gözlenmektedir” denildi.
Raporda Ekim 2014 döneminde ABD’de işsizlik oranının yüzde 5,9’a gerilediği, Almanya’nın da küresel krize rağmen sergilediği güçlü performans sayesinde işsizliği yüzde 5 civarında tuttuğu belirtildi.
Ayrıca Türkiye’de ekim ayında yüzde 8,96’ya çıkan enflasyon, en son kasım ayında yüzde 9,15’e tırmandı.
SURİYE’deki savaştan kaçan Reem Sahhaf (32), kocası Aimen Sayegh (42) ve 4 çocuğuyla Türkiye’ye sığındı. Ailesiyle Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde bir gecekonduda yaşam mücadelesi vermeye başladı. Sahhaf; eşi Aimen Sayegh 4 çocuğunu yanına alıp yardım almak için kayıt yaptırmak üzere 3 Kasım’da Polis Merkezi’ne gittiği sırada evi terk etti.
kocasına, “Beni kaçırdılar, işkence yapıyorlar, öldürecekler” diye mesaj attı. Koca olayı polise bildirdi. Ankara Polisi, kadının bulunması için özel ekip kurdu. Kamera kayıtlarına ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuran polis, bir sonuca ulaşamadı.
TELEFON SİNYALİ YAKALATTI
Polis, Sahhaf’ı telefon sinyalinden takibe başladı. Sinyal takibinde Sahhaf’ın Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde olduğu belirlendi. Sürekli yer değiştiren kadının telefonundan son olarak Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’nde sinyal alınınca kent girişindeki yollarda denetim yapıldı. Sahhaf, bir yolcu otobüsünde bulundu. Emniyette Sahhaf, önce “Kaçırıldım, kaçıranları tanımıyorum. Beni dövüp bıraktılar” dedi.
Polis Sahhaf’ı çapraz sorguya aldı. Sahhaf sorguda, “Muhhamed Java W.’yle Türkiye’de tanıştım. Gönül ilişkimiz vardı, plan yaptık. Eşimden 15 bin dolar alıp Avrupa’ya kaçacaktık dedi.
Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olan yaklaşık 150 bin elektrik abonesiyle helalleşmeye çalışıyor.
Helalleşmek istenen borç, faizini katmadan 3.2 milyar TL... Faizi hesaplanırsa 12 milyar TL'yi buluyor. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, İstanbul'daki Marmaray'ın maliyeti 8 milyar TL, 3. köprü maliyeti ise 4.5 milyar TL.
MIKNATIS BAĞLANIP SOMYA KIZARTILIYOR
Kaçak elektrik tüketimi için birçok farklı metod kullanılıyor:
- Genelde elektrik hatlarına kanca atılarak elektrik konuta çekiliyor.
- Bazen trafolardan çekilen kaçak hat, amatör yeraltı kablolarıyla dağıtılıyor.
- Metal somyaya kaçak elektrik verip kızarmasını sağlayan veya tuğlanın etrafına tel sarıp sobaya çevirenler var.
- Bazıları mıknatısla elektrik saatinin metal kadranını yavaşlatıyor.
- Elektronik sayaca virütik yazılımla müdahale eden ve uzaktan kumandayla
yönetenler var.
- Kırsalda elektrik sayaçları yatak odalarına alınıyor. Denetim memuru evin hanımı yalnızsa tepki görme korkusuyla yatak odasına giremiyor. Buna karşı yeni yeni kadın kontrol memuru istihdam ediliyor.
KIZILTEPE'DE KAÇAK YÜZDE 95'İ BULDU
Geçen yıl Türkiye'de 240 milyar kilovat saat elektrik üretildi. Bunun yüzde 7'si kayıp, yüzde 7'si ise kaçak.
Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak'ı kapsayan Dicle Bölgesi yüzde 78'e varan kaçakla ilk sırada. Mardin'e bağlı Kızıltepe yüzde 95 kaçak elektrikle dikkat çekiyor. Dicle Bölgesi'ni yüzde 65 kaçak ile Van, Bitlis, muş ve Hakkari'yi kapsayan Van Gölü Bölgesi izliyor.
Yorum