Lev-hal-şer-has vob-varant- hisse

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • eren@
    Tecrübeli
    • 24 Nisan 2008
    • 2344

TCMB faiz oranlarında değişiklik yapmadı.
    TCMB faiz koridorunu yüzde 3,50-7,75% olarak açıkladı(Beklenti 3,50-7,75%, önceki 3,50-7,75% TCMB: Gerek görülmesi halinde bankalar arası piyasadaki faizlerin %7.75 yerine %9 civarında oluşmasının sağlanmasına karar verilmiştir.
    Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• leventaslan
      Katılımcı
      • 08 Haziran 2009
      • 166

bizden çarpılan oldumu acaba..özellikle dışarı çıktımki paniğin içinde olmayım diye.
      https://twitter.com/LEVENTASLAN91

Yorum

• eren@
        Tecrübeli
        • 24 Nisan 2008
        • 2344

leventaslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        bizden çarpılan oldumu acaba..özellikle dışarı çıktımki paniğin içinde olmayım diye.
        kusura bakma tekrar kopyalama gereği duydum ...
        yeşil çizgi kırmızıyı aşağıya doğru geçtiğinde 15/01/2014 saat 12,00 civarı fiat 83,600 ben bu duruma sat dedim ..
        şua an da 20/01/2014 saat 14,00 civarı fiat 81,000 yukarda söz ettiğim yeşil hani kırmızıyı aşağıya kesmişti ya şim di tam tersi aşağıdan yukarıya doğru keserek kırmzının üzerine çıktı ben buna al yani long poz diyorum bakalım nere kadar gider ....
        saat 14,50 civarların da yazıyı paylaşmışım şimdilik sıkıntı yok
        Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• leventaslan
          Katılımcı
          • 08 Haziran 2009
          • 166

Daha önce anlattım..bi daha söyleyim..politika faizine odaklandı insanlar...bu faiz sadece uzun vadeli bono almış olanları ilgilendirir..
          politika faizi REPO faizidir..yani gecelik faiz.
          Bankalar uzun vadeli aldıkları bonoları, bu gecelik faizler ile fonlarlar..
          yani %10 ile tahvil aldıysa..bunu her gün gecelik faizden fonlarlar..bi gecelik faizlerin bileşik faizi.. aldığı tahvilin basit faizinden düşük olmak zorundadır..
          böylece kar ederler..yok gecelik faizin bileşik oranı aldığı tahvilin faizini gecerse banka zarar eder..

Şimdi 2011 yılında 10 yıllık tahvil satılmıştı biliyorsunuz..bununda faizi %11-15 civarındaydı..yanlış hatırlamıyorsam..

İşte bu gecelik faizlerin bileşik oranı bunu geçerse...bu tahvilleri alanlarada GEÇER..çok geçerse...ÇOK GEÇER..olay budur..

2001 yılında DEMİRBANK böyle batmıştı...faizler..adamın elindeki tahvil faizlerini çok geçmişti.. %900 olmuştu..ve DEMİRBANK a harbi geçmişti..:-)

bu sebeple MB faizi yükseltemez..ucuz maliyetli para vermek mecburiyetinde..ve bu asılnda piyasa için iyidir..

TV lerde oluşturulan algı yanlıştır..

Yorum

• leventaslan
            Katılımcı
            • 08 Haziran 2009
            • 166

eren kopyalayıp durma..anlık olarak yazmaya devam et..ben takip ediyorum onu..

Yorum

• leventaslan
              Katılımcı
              • 08 Haziran 2009
              • 166

yukarda anlattığım olay bir merkaz bankacılık sisteminin basitçe anlatımıdır..istenirse detaylıda anlatabilirim..

ama özü budur..bunu bilmek yeterlidir..

Yorum

• leventaslan
                Katılımcı
                • 08 Haziran 2009
                • 166

Yüksek faiz- Yüksek kur ve Enflasyon..en çok borsaya yarar..bunuda bi kenara not edin..
                biz kaldıraçlı işlem yapıyoruz..enflasyon 10 olursa..sen onun 10 katını kazanabilirsin...50 olursada 10 katını kazanabilirsin..

sürekli yükselen bir borsamız olur...
                endeks grafiğine logaritmik bakarsanız..1987 den bugüne bakarsanız..ne demek istediğimi anlarsınız..tl grafik ama..
                bakın bakalım borsa en çok hangi dönemde yükselmiş..% olarak tabii..

Yorum

• leventaslan
                  Katılımcı
                  • 08 Haziran 2009
                  • 166

Bu açtığım 4. pozun üstüne yatabilirim..eğer öyle olursa..1 poz kalıyor..hadi bakalım hayırlısı..

Hasan not alıyorsunuz bunları demi..VOB dersi benim yaptığım:-))

Yorum

• linilsa
                    Yeni Üye
                    • 20 Ocak 2014
                    • 16

Her an AYI ÇIKABÜLÜÜ, GÖKTAŞI DÜŞEBÜLÜÜÜ, ayşe hanım yazmış....

Yorum

• leventaslan
                      Katılımcı
                      • 08 Haziran 2009
                      • 166

linilsa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Ayşe ablanın beklentilerini biliyorum..o beklentilerindede sonuna kadar haklı.. Ben farklı bir trade yöntemi sergiliyorum..açıkladım defalarca..

Takip edin..bakın ben poz açmaya başladığımdan beri borsa daha yükselmedi..her açtığım pozu 1. kontrat diye düşünün ve hesaplayın..görün..

tepede ise bunun short faslını yapacağım..onuda hep beraber yaparız.

Yorum

• eren@
                        Tecrübeli
                        • 24 Nisan 2008
                        • 2344

bizim ayse hani kocası gedikte müdürdü bir ara benimle konuşmuyor aslında benim hiç bir suçum yok ....

Yorum

• linilsa
                          Yeni Üye
                          • 20 Ocak 2014
                          • 16

onunla ilgili bir bilgim yok eren@ ayşe yılmaz süper dünya tatlısı birisi...

Yorum

• eren@
                            Tecrübeli
                            • 24 Nisan 2008
                            • 2344

onunla ilgili bir bilgim yok eren@ ayşe yılmaz süper dünya tatlısı birisi...
                            catetral biliyorum ablayı yıllar önce facede de birlikteydik ama yollar ayrıldı sağlık olsun

Yorum

• leventaslan
                              Katılımcı
                              • 08 Haziran 2009
                              • 166

ya biraz daha gevşese şu DENCM leri yerine koysam..kademelerde boş..almasıda ayrı bi problem onu.

Yorum

• linilsa
                                Yeni Üye
                                • 20 Ocak 2014
                                • 16

gelir levent bey siz istedikten sonra yarın ola hayrola...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information