İZMİRLİ_HOCA' nın VİRANESİ....
Collapse
X
-
-
Yorum
-
-
Selamlar sn hocam. Birkac gun once bakiverdigin hisseyi hergun kovalamaktan bir hal oldum. Ben alim dusundukce hergun cok buyuk islem hacmi ile yukseldi , alim firsati vermedi daha dogrusu almaya cesaret edemedim. Simdi birkac gundur dusuyor yada adamlar kar i realize ediyorlar.
Musait olduğunda tekrar goz ativersen bir zahmet. Daha onceki cizimini ve yorumunu takip ettigim forum da bir uzmana ait diye yayinladim. (Iznini almadigim icin ozur dilerim.) Cok olumlu tepkiler aldim biri disinda.
Saygilar.
Yorum
-
hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSelamlar sn hocam. Birkac gun once bakiverdigin hisseyi hergun kovalamaktan bir hal oldum. Ben alim dusundukce hergun cok buyuk islem hacmi ile yukseldi , alim firsati vermedi daha dogrusu almaya cesaret edemedim. Simdi birkac gundur dusuyor yada adamlar kar i realize ediyorlar.
Musait olduğunda tekrar goz ativersen bir zahmet. Daha onceki cizimini ve yorumunu takip ettigim forum da bir uzmana ait diye yayinladim. (Iznini almadigim icin ozur dilerim.) Cok olumlu tepkiler aldim biri disinda.
Saygilar.
Tekrar alım için 50 altı beklenmeli, daha sonra kademeli alım yapılabilinir. Üsteki TREND çizgisi artık kısa vadeli direnç.
Yorum
-

ŞUBAT kolay geçmeyeceğe benziyor. Mart da "kapıdan baktırıp kazma kürek yaktıra" bilir.
Dikkatli olunması önemlidir.
Formasyon 6. lı düzeltme dediğimiz 2 fazın karışmasına benziyor,
genel de düzeltme, yani pahalı alınan malların dağıtımını müteakiben
Pala, gaza yokuş aşağı basar. Cazibeylen akan su gibi olur.
Yorum
-

GEZİ...GEZİ... GEZİ OLAYLARI..
Gezi olayları çok ama çok önemli bir Fenomendi.
Mali dünyada biz borsacılar şunu iyi bilmeliyiz ki, Borsa da dönen para,
Faizde- dövizde dönen paranın yanında devede kulak kalır.
Gerçek işlem hacimlerini sadece tezgahı döndürenler biliyor.
Ve asla da açıklamazlar, ama rakamlar gerçekten çok küçüktür.
Kumarbazın parası,kumarbazda kalır derler ya .. öyle işte..
Geziyi anlamak için Faiz - Dolar ilişkisine bakmak lazım..
Yukardaki grafikte, 1994 - 2013 arasında, Çillerin meşhur "döviz tutanın eli yanacak" sözünün
nasıl tecelli ettirildiğini okuyoruz.
Gezi olaylarının ele alınış biçimi ile, Faizde duran TATLI para (sıcak para) ürkütülmüş ve KAÇIRILMIŞtır (ülkeden).
Ondan sonra gelen FETO kalkışmasında, palazlanan "Cemaat", yine kurtuluşu "paraları ile kaçmakta" bulmuşlardır.
Dövize kuruyan Ülkenin bundan sonraki "döviz Faiz sarmalı"ndaki saçma sapan idaresi herkesce malumdur.
İşte bu sarmaldan çıkamayanlar, kendi hatalarını göremeyip, GEZİ olaylarını didiklemekteler.
Olayları anlamak için PARAYI takip et derler..
Burada Para , GEZİ yi takip etmiştir. Eğer GEZİ Paranın çıkşından sonra olsaydı, "Gezi" nin yanında olanları suçlayanları
haklı görürdüm. Ancak GEZİ olaylarını ele alınış biçimi, TATLI -SICAK PARAYI ürkütmüş ve Hazineden uğraşsız PAra kazanma
trendini bozmuştur. Doğru idare edilebilseydi belki ülke yararına bile olabilirdi.
Son zamanlarda verilen Tavizler işte bu sıcak PARA sahiplerinedir, % 50 üzerinde verilen dolar faizi ile
bu tavizler Ülkeyi iyice batırmaktadır.
Buradan çıkış ancak, "yanlışı yapanın" düzeltmesi eşyanın tabiatına aykırı olduğuna
göre ancak demokratik bir Değişim ile mümkündür.
NOT: İşte bu dönemin sancıları ile Karar alınana kadar tüm Borsa yatırımcıları,Para koymakta gönülsüzdür.
Yorum
-
-
Yukarıdaki Resim XU100 endeksinin $ değerinin Ons ALTIN ederinden değeri dir.
Aşağıdaki resim ise Parasını BANKADA (DEVLETİN BANKASI) tutan sade VATANDAŞ ın ALTIN karşısındakiDEĞER kaybını gösteriyor.

Bu 2 resim gösteriyor ki, TÜRK HALKININ en kıymetli dostu ALTIN dır.
"Senede bilmem kaç ton altın ithal ediyoruz, yazık.. ", "yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmalıyız"
LAFlarını edenlerin karakterlerine yakışan bir isim vermeyi sizin vicdanınıza bırakıyorum.
Bu hesabı, onların yapamadığını sanıyorsanız, çok iyi niyetlisiz.
Yorum
-

Yatay çizgi üzerinde Kaldıkça sorun yok, ne kadar uzarsa aşağıdaki destek o kadar sağlam olur.
Ayrıca, Enflasyon, oldukça karda olan bademlerin şuursuz satışlarının (BOFA üzerinden tüm aracı kurumlar) hızını kesiyor.
Peki neden satıyorlar ?
Olası bir erken seçim, beklemedikleri bir sonuç doğurduğunda, Nasrettin Hocanın Kazan'ının,
Doğurduğu gibi Öldüğünü de bilecek kadar akıllılar .. Daha fazla değil.
Yorum
-
Yorum
-
ALTIN ın Faiz karşısındaki muhteşem Performansını gördükten sonra, altın ithaline getirilen zorlukların,
kimin işine yaradığını anlamak çok kolay, şöyle ki, bu kişilerin ALTIN toplayan halk olmadığı kesin.

Tabii, bu arada bu kapının da geleceğini görmek lazım..2050 tl/gr ile 4150 tl /gr olması muhtemel ALTIN
hala yeşil ışık yakıyor."NAS" diyenlerin ne topladığı görünüyor.
Yorum
-

Yorum