İZMİRLİ_HOCA' nın VİRANESİ....
Collapse
X
-
-
-
Sn Hocam , emegine tesekkurler. Ben birazcik anlayamadim. Altin onsun Turkiye piyasasi beni fazla ilgilendirmiyor o yuzden pek anliyamadim. Aslinda fiziki altin tutmuyorum, birikimimlerimi altin ureten sirketlerde degerlendiriyorum. Anliyacagin ons fiyati yukselince altin ureten sirketleri fiyati artiyor. Bazi forumlarda teknik olarak bir duzeltmeden bahsediliyor. Bu nekadar gercekci olur bilemiyorum.Yeniden bir degerlendirmeniz ve yorumunuz icin tesekkurler.izmirli_hoca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yorum
-
en süt gırnızı yı geçerse yeni kanal olup burayı dip yapmasın buizmirli_hoca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gerçi tl değeri olarak 100 bine gelir diyor ama
Yorum
-
-
Hocam izlediniz mi bilmiyorum HBO Chernobly dizisini. Ana karakterin "yalanların bedeli" konuşması var. Dinledikçe ülkem aklıma geliyor. Borsa yukarı gidiyor dolar aşağı. TCMB viopta uds/try shortluya deli gibi banklar döviz bozup kredi dağıtıyorlar borsada tüm gerçeklere inat yukarıda. Benim bilmediğim gözden kaçırdığım bir şey var mı anlam veremiyorum. Sana zahmet USD/TRY grafik paylaşa bilir misin.
Yorum
-
Dolar grafiği tek başına fazla bir şey göstermez..zulzilal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHocam izlediniz mi bilmiyorum HBO Chernobly dizisini. Ana karakterin "yalanların bedeli" konuşması var. Dinledikçe ülkem aklıma geliyor. Borsa yukarı gidiyor dolar aşağı. TCMB viopta uds/try shortluya deli gibi banklar döviz bozup kredi dağıtıyorlar borsada tüm gerçeklere inat yukarıda. Benim bilmediğim gözden kaçırdığım bir şey var mı anlam veremiyorum. Sana zahmet USD/TRY grafik paylaşa bilir misin.
Çünkü, DOLAR alan, faizden kaybeder..
O halde DOLAR kazancı , Faiz kaybı ile değerlendirildiğinde anlam kazanır.
Yani DOLAR pozisyonu tuttuğunuzda, Bankada Fon' da tutan parayı geçip geçmediğiniz olmalı derdiniz..
İşte, kıstas bu olunca, çıkan grafiği yorumlayalım...
Türkiye' de artık hiiiç kimse, DOLAR' ın değerini koyduğunu artık iddia edemez..
Bir KURUM hariç.. TMB.
Faizlere gelince , yine TÜRKİYE' de,bu konuda, sadece ve sadece bir kişinin sözü geçerlidir.
O zaman Doların Faiz grafiği incelendiğinde , uygulanan Politika ortadadır.
2013 Mayısından beri DOLAR değeri belli bir çizgiye değdiğinde, Bir EL, DOLARI değerli kılmakta ve "o" çizginin üzerinde kararlı bir şekilde tutmaktadır.
Buradan şu anlaşılıyor..
Bu politikayı sürdürenler, iş başında kaldıkça, ve DOLARxFAİZ değeri bu çizgiye yanaştıkça, Yatırımınızı.. rahatlıkla DOLARA yapabilirsiniz..
O çizginin üzerinde, yatırım yapanın, alım ve satım zamanlaması ve grafik okuma becerisi, ancak bir getiri imkanı sağlar veya kaybına sebeb olur.
Resimde , şekil TOBO ya dönmekle beraber, hedefini hiç kimse garanti edemez.

Zaman zaman bu resmi tazeleyerek, durum değerlendirmesi de yapıyoruz.
Ancak herhangi bir YATIRIM TAVSİYESİ OLMADIĞINI da söylemek zorundayız.
Gaybı ancak Yüce MEVLAM bilir.
Yorum
-

9 senelik BORSA ' nın (BIST-100)' ün $ grafiği..
2013 Mayıs ayında, GEZİ olayları ile başlayan AYI sezonu, bütün ihtişamı ile sürmektedir.
Dolar değerine göre çizildiği için 2 adet değişken vardır. BIST-100 ve Dolar..
Resimden tahmin, bu nedenlerle ancak olasılıklar dahilinde yapılabilir.
Düşüş kanalının üst noktasında, Bugünkü endeks değeri ile Dolar, 4.83 TL ye bile inse, AYI sezonu bitmez. Daha da düşmesi gerekir..(endeksin bu günkü değeri ile)
Düşüş kanalının alt çizgisinde yine bugünkü endeks değeri ile, Dolar 11 TL değerini gösteriyor.
Şimdi ters düşünelim.. Yani DOLARI sabitleyelim ve ENDEKSİN, üst ve alt çizgideki değerlerini yazalım...
Üstte IMKB-100 için 164 bin,
Altta ise 74 bin rakamları çıkmaktadır.
Orta çizgi ise bu günkü değeridir.
Yani çok ciddi bir FARK vardır.
Burada ve her yerde yazan ve yorum yapan kişilerin ısrarla birini empoze etmesi,
akıl sağlığı sorun değilse, iyi niyetle karşılanamaz.
Piyasayı ve Dolar değerini yapan her kimse ise.. bunu kendine saklayacaktır.
ANCAK, yinede yatırımcının elinde çok kıymetli araçlar da vardır.
Destek ve Direnç çizgileri..
Bu çizgilerin etrafında dans eden ENDEKS/DOLAR değeri ni takip etmek ve ona göre Pozisyon almak, çok da büyük bir YATIRIM TAVSİYESİ değildir.
Yorum
-
Yorum
-
-
-
-
Halbuki evvelden hep petrol bulurlardı..izmirli_hoca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
demek, artık olmuyor..

Hem artık , Alamanya da bizi kıskanmayı bırakmış diyo lar...
Yorum
-

Yorum