iyi akşamlar iyi tatiller arkadaşlar.
Hisse_Trade 11
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
-
yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryatırımları,hikayesi olup da kıpırdamayan,toplanma aşamasında olan hedefleri büyük olan şirketleri ayrıştırmak mümkünse...petkm ptofs gibi şirketlerin harekete başlama zamanlarını tespit edebilirsek süper olur...neden bunu soruyorum,tredas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTekniği güzel olanlar da ilaave edilebir
benim gözlemim teknik güzelleşmeye başlayınca
arkasından haberler gelmeye başlar
kendimce halen dağınık çalışıyormuş-(um)-uz gibi his taşıyorum,
“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
ülker grubu ve gözde mesela,
beklentisi bitti mi,
murat bey in konuşmaları ortada,
daha fazla ilgiyi haketmedi mi?“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
-
-
,,,levent martı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAvrupa'nın süt kralları yatırıma geliyor
ÖZGE YAVUZ
27.10.2013
Süt ve süt ürünlerinde Avurupa Birliği ülkelerine ihracat izni alan Türkiye, süt devlerinin radarına girdi. Hollandalı Friesland Campina ile Alman Meggle Türkiye'de yatırım yapmak istiyor
Süt ve süt ürünlerinde Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat izni alan Türkiye, dünyanın sektör liderlerinin radarına girdi. Hollandalı süt firması Friesland Campina ile Alman Meggle Türkiye'de yatırım fırsatlarını araştırmaya başladı. Kendi ülkelerinde istihdam ve üretim maliyetlerindeki artışın etkisiyle daha ucuz üretim için Türkiye'yi seçen devler, 4-5 aydan beri pazarda araştırma yapıyor. Türkiye'nin Ortadoğu ve Körfez ülkelerine olan yakınlığını da avantaj olarak gören firmalar, lojistik imkânları güçlü olan bölgeleri tercih ediyor.
SEKTÖR UÇUŞA GEÇTİ
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, Türkiye'nin süt ve süt ürünlerinde AB vizesini almasından sonra sektörün uçuşa geçtiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üreticiyi teşvik eden desteklerinin de etkisiyle yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun talep aldıklarını belirten Çallı, "Süt üretimi oldukça kârlı hale geldi. Dünya devleri pazarı araştırmaya başladı. Avrupa'da üretim maliyetleri artıyor" dedi. Çallı, sektöre AB kapısının açılmasının sadece bu ülkelere olan ihracatı değil, Ortadoğu, Afrika ve Balkan ülkelerine yapılan ihracatı da artırdığını belirterek şöyle konuştu: "Maalesef bu ülkeler bile bize 'Siz AB'ye ihracat yapamıyorsunuz' deyip, gümrük kapılarında zorluk çıkarıyordu. Şimdi elimizdeki bu belgeyle buralara daha rahat ihracat yapıyoruz."
12 KASIM'DA İHALE VAR
Çalı, okul sütü ihalesinin 12 Kasım'da yapılacağını söyledi. 17.9 milyon çocuğun bu proje kapsamında 300 bin ton süt içeceğini belirten Çallı, "Bu projeye en başından beri çok önem verdik. Süt içme alışkanlığı çocukluk döneminde başlıyor" dedi. Sütün haftada 3 gün dağıtılacağını ifade eden Çallı, ihaleye 15'e yakın fırmanın katılacağını açıkladı.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013...tirima-geliyor“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
-
iyi akşamlar,
ellerinize sağlık,,,“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
Analistlere göre, geçmiş seçimlerde olduğu gibi inşaat, çimento, ulaşım, iletişim ve otomotiv sektörü hisseleri öne çıkabilir…
Beş yılda bir yapılan yerel seçimlere yaklaşık altı ay kaldı. 30 Mart 2014’te yapılması planlanan yerel seçimler için siyasi partiler kolları sıvamış durumda. 2014’te Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılacak. Bu seçimlerin ardından da 2015 yılında genel seçimler var. Genel seçimin 2014 sonbaharı gibi erken bir tarihe alınması konusunda tartışmalar yapıldığını da belirtelim.
Evet, Türkiye yavaş yavaş seçim atmosferine giriyor. Piyasaların istikrarı açısından çok önemli olan seçimlerin geçmişte olduğu gibi borsayı önemli ölçülerde etkilemesi bekleniyor. Bu etkinin geçmişte olumlu yönde olduğunu belirtmekte yarar var. Nitekim son üç seçim döneminde (1989 ve 1994 yılları, hisse sayısının düşük olması nedeniyle çalışma kapsamı dışında tutuldu) Borsa İstanbul’un (BİST) beklentilerin artmasına paralel olarak yükseldiği görülüyor.
Seçimlerden bir ay öncesi baz alınarak BİST endekslerinde bir değerlendirme yapıldığında borsanın hep değer kazandığı görülüyor. Nitekim 2009 yılındaki seçim döneminde (28 Şubat-29 Mart 2009) BİST-100 endeksi yüzde 6.95; 2004 yılında (28 Şubat-28 Mart 2004) 10.31; 1999’da (18 Mart-18 Nisan 1999) 9.91 oranında değer kazanmıştı. (Hazırladığımız tabloda söz konusu dönemlerde BİST-30 ve BİST-Tüm endekslerin yükseldiğini görebilirsiniz.)
Kısacası seçim dönemlerine yaklaşık bir ay kala borsada ağırlıklı olarak endeks hisselerinin değer kazanmaya başladığını söylemek mümkün. Seçimler yaklaşırken sektörel bazda özellikle çimento, holding, yatırım şirketleri, kimya ve kâğıdın talep gördüğü gözleniyor.
Bu yıl yapılacak seçimlerden önce de BİST’te klasik ‘’seçim hareketi’’nin yaşanacağını öngören analistlere göre, yatırımcılar bu süreçten yararlanmak için şimdiden hisse seçmeye başlamalı.
Endeksin yılbaşına kadar maksimum 85 bin-86 bin seviyelerine çıkacağını öngören analistler, seçim dönemine kadar içerde ya da dışarıda olumsuz bir gelişme olmazsa yükselişin devam edeceğini düşünüyor. Yerel seçimlere kadar da (Mart 2014) endeksin yükseliş trendini sürdürmesi bekleniyor.
DIŞ FAKTÖRLERE DE BAKILMALI
Son üç dönemdir iktidarda tek partinin olduğunu hatırlatan ALB Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, “Bu durum güven yaratarak piyasalarda olumlu bir seyre neden oldu” diyor. Ancak yerel seçimlerde, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de, dengelerin bozulması halinde siyasi istikrar konusunda belirsizlik yaşanabileceğini kaydeden Karabulut’a göre bu durumda piyasalar olumsuz tepki verebilir.
Geçen üç seçim döneminde AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının seçim sonrasında borsanın yükselmesini sağladığını hatırlatan Karabulut, “Bunun nedeni siyasi istikrarın devam edeceği beklentisiydi.
Önümüzdeki seçim de sandıktan siyasi istikrarın çıkması halinde piyasalar aynı biçimde tepki verebilir. Ancak bu dönemde yurtdışı faktörler de göz önünde bulundurulmalı. Suriye konusunun tekrar ortaya çıkması ve FED’in (Amerikan Merkez Bankası) parasal genişlemeden çıkmaya başlaması bu süreçte göz önünde bulundurulmalı” diyor.
Karabulut’a göre, söz konusu dönemde her şeye rağmen borsada öncelikle siyasi istikrar fiyatlanacak.
İNŞAAT, ÇİMENTO, ULAŞIM
ATIG Menkul Değerler Araştırma Departmanı Yönetmeni Osman Kadri Koca ise yerel seçim dönemlerinde Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde mali disiplinin kamu harcamaları kanalıyla bozulduğunu hatırlatıyor. Koca’ya göre, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde aday belirsizliği yaşanabilir. Bu durum ise özellikle yaşama kanadında alternatif isimleri ve oluşumları gündeme getireceğinden belirsizliği yükseltebilir.
Bu nedenle Koca, söz konusu seçim öncesinde siyasi gelişmelerin iyi takip edilmesini öneriyor. Yerel seçimlerin genel seçimlerin öncü göstergesi olması açısından yakından takip edilmesi gerektiğini ifade eden Koca, “Seçimler, orta ve uzun vadeli yatırımlardan çok kısa vadeli yatırım kararlarının alındığı dönemler olarak dikkat çekiyor. Öte yandan seçim öncesinde tamamlanmamış büyük projelere hız veriliyor. Bu nedenle söz konusu dönemde inşaat, çimento ve yoğun propaganda sürecinin etkisiyle ulaşım iletişim sektörleri ön plana çıkabilir” diyor.
OTOMOTİV İZLENMELİ
Integral Menkul Değerler Kıdemli Analisti Ozan Batu, seçimler öncesinde piyasaların dolar kuru ve gösterge tahvil faizlerindeki gidişatı yakından takip ettiğini hatırlatıyor. Seçim döneminde küresel piyasaları da ele almak gerektiğini ifade eden Batu, yatırımcılara şu uyarılarda bulunuyor:
“ABD’nin kepenk kapatma krizini aşmasına rağmen istihdam ve konut piyasasında istenilen seviyeye ulaşılamadı. Bu da dolar endeksini piyasadaki küçük hareketliliklerde bile aşırı volatil (oynak) hale getirebiliyor. Bu yüzden Türkiye’de seçimlerin borsaya etkisini bu kez tekil olarak ele almamak gerekir. Ancak her seçim dümeninde olduğu gibi inşaat sektöründe bölgesel avantajı bulunan şirketlerin yanı sıra teşvik alabilme olasılığı olan otomotiv sektörü de hareketli olabilir.”Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
Yorum
-
TEB Yatırım tarafından TAV Havalimanları için hazırlanan teknik analiz raporunda şu değerlendirmelere yer verildi:
Temel Açıdan:
Tavsiye: AL
Hedef Fiyat : 16,50 TL
Teknik Açıdan:
Kısa Vadeli Hedef: 15,20
Orta Vadeli Hedef: sırasıyla 15,60 ve 16,00
Ana Stop Loss: 13,75
Hissede orta vadeli yükselen trendin devam ettiğini görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 45 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 13,75 seviyesi takip edilebilir. 14,25 ve 14,10 seviyeleri ara destek noktaları olarak önemli bulunmaktadır.
Hisse üzerinde hafta ortasından beri artan satış baskısının sürmesi halinde, teknik açıdan 13,75 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden 15,20 seviyesine doğru yeni bir hareketlenmenin yaşanması beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine yönelmiş olması bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 13,75 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
Geri çekilme hareketi içinde 13,75 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.
Daha uzun süreye yükselişin yayılarak devam edebilmesi için ise 15,20 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 15,60 ve 16,00 seviyeleri gösterilebilir.
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 15,20 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 15,60 ve 16,00 seviyelerine oluşabilecek hareketler gözlenebilir.Mevlana der ki;
Yorum
-
-
CİROLAR % 9 ARTTI KÂRLAR % 14 ERİDİ
Dolar ve faiz yükselirken sanayi ve hizmet şirketlerinin kârları eriyor. İlk dokuz aylık sonuçlara göre 99 sanayi ve hizmet şirketinin cirosu yüzde 9 artarken kârları yüzde 14 eridi. Döviz açık pozisyonları ise yükseldi
Zeynep Aktaş
Borsa şirketleri yılın ilk dokuz aylık sonuçlarını açıkladı. 99 sanayi ve hizmet şirketinin cirosu yüzde 9 oranında artış gösterirken kârları yüzde 14 geriledi. Şirketler yurtiçi pazar daralınca yurtdışına yöneldi. Ancak söz konusu yönelim dahi artan maliyetler karşısında kârların erimesine engel olamadı.
Kârların erimesinde asıl etkili olan etmen ise finansal gelirlerdeki gerileme. Esas Faaliyet Dışı Finansal Gelirler kalemi toplamda 2.6 milyar TL’den 814 milyon TL’ye düştü. Faaliyet dışından elde edilen kârın yüzde 69 oranında erimesi şirketlerin kârlılığına da ister istemez olumsuz yönde yansıdı.
Diğer taraftan kur farkından kaynaklanan zarar şirketlerin kâr marjlarını da geriletti. Yabancı para cinsinden borçlanan şirketlerin katlandıkları maliyetler yükselince, beklentilerin altında veriler açıklamak durumunda kaldılar.

Kasım ayları dalgalı geçiyor
FED’in 29 Ekim toplantısının ardından tahvil alımını azaltmak için önümüzdeki yılı beklememe olasılığı piyasalarda satışı da beraberinde getirdi. Dolar değer kazanırken son bir ayda ilk kez dolar/TL kuru 2 TL’nin üstüne çıktı. Euro/dolar kuru 1.38’den 1.34’e geriledi.Gösterge faizi yüzde 8’i geçti.
Bu hafta ise gözler açıklanacak enflasyon verisine çevrilecek. Eğer enflasyonda yükseliş devam ederse bu durum ister istemez piyasalar üzerinde etkili olacak. Borsanın geçmiş göstergelerine bakıldığında kasım aylarının genelde dalgalı geçtiği gözleniyor. Son 25 yılın 13’ünde borsa kasım aylarında değer kaybederken 12’sinde yükseldi.

Yorum
-
3 devden 3 milyar dolar yatırım
Yorum
Yorum