Hisse_Trade 11

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hızlıtrader
    Aktif
    • 03 Nisan 2012
    • 334

s.a günaydınlar bol kazançlar dilerim
    BURADAKİ YAZILARIM KESİNLİKLE AL - SAT - TUT TAVSİYESİ İÇERMEZ BUNA UYARAK KESİNLİKLE ALIM - SATIM YAPMAYINIZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ

Yorum

• ahilas34
      Bağımlı
      • 02 Kasım 2011
      • 1442

hayırlı haftalar.. Gönlünüzce bi hafta olsun

Yorum

• ahilas34
        Bağımlı
        • 02 Kasım 2011
        • 1442

AnasayfaAraştırma

09.09.2013 Günlük Bülteni

Cuma günü yayınlanan tarım dışı istihdam verisinin ardından varlık alımlarının azaltılma sürecinin ötelenebileceği iyimserliğinin yanı sıra sabah itibarıyla yurtdışı borsaların artıda olması nedeniyle BIST-100'ün bugüne 67.500 civarından başlamasını bekliyoruz.

Geçen hafta Cuma gününe kadar ABD, Çin ve Euro Bölgesi'nde yayınlanan ISM imalat endeksi, inşaat harcamaları, Beige Book raporu, imalat sektörü PMI verisi gibi makro verilerin beklentilerden hayli iyi gelmesinin yanı sıra Avrupa'da imalat sanayinin canlanma sinyalleri vermesi, Çin'deki büyümeye yönelik tedirginliğin hafiflemesiyle değerli metallerin yükseliş kaydetmesi, ABD kamuoyunun Suriye'ye askeri operasyona sıcak bakmamasının bu yöndeki endişeleri azaltması borsa endekslerinin haftayı değer kazançlarıyla kapatmasını sağladı (tarım dışı istihdam verisi önceki dataya göre aşağı yönlü revize edilmiş olsa da).

Bu hafta ABD tarafında makro veri akışının gerek sayıca gerekse de önem derecesi bakımından daha düşük olduğunu görmekteyiz. Etkili olması muhtemel görünen perakende satışlar, tüketici güveni, işletme stokları ve işsizlik maaş başvuruları gibi verilerin haftanın sonuna toplanmış olması, veri akışı açısından piyasa hareketlerinin özellikle Cuma günü yaşanabileceğini gösteriyor. Veri dışında piyasaları dalgalandırabilecek diğer önemli haber akışı ise, İtalya'da Berlusconi'nin senatörlüğünün düşürülüp düşürülmeyeceği olacaktır (oylamanın bugün yapılması bekleniyor). Yurtiçinde ise, önceki haftaların aksine Borsa'ya yön verebilecek derecede önemli ve etkili sanayi üretimi, büyüme, cari işlemler dengesi gibi veriler takip edilecektir. Tüm bunlar kapsamında, BİST-100 endeksinin 70.000'i mi, 65.000'i mi test edeceğini göreceğimiz bu kritik haftada, veri akışının yakından takip edilmesini ve verilerin seyrine göre kısa vadeli pozisyonların yapılandırılmasını tavsiye ediyoruz.

Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: GARAN, HALKB

eti menkul

Yorum

• levent martı
          Kıdemli
          • 06 Eylül 2008
          • 4782

anhyt 399
          “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

Yorum

• ahilas34
            Bağımlı
            • 02 Kasım 2011
            • 1442

Haftalık bültenimizi yayınlamadan önce olası hisse hareketlerine karşı, bu haftaya ilişkin belirlediğimiz hisseleri aşağıdaki gibi bilgilerinize sunarız.

DOAS, GARAN, KCHOL, SISE, THYAO

eti menkul

Yorum

• levent martı
              Kıdemli
              • 06 Eylül 2008
              • 4782

clebi 1075
              takip etmek isteyen ö mesaj atabilir

Yorum

• radyolog
                OKURYAZAR
                • 03 Ağustos 2008
                • 23823

günaydın arkadaşlar
                DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• levent martı
                  Kıdemli
                  • 06 Eylül 2008
                  • 4782

clebi 10 85

Yorum

• hızlıtrader
                    Aktif
                    • 03 Nisan 2012
                    • 334

samat 1,89
                    BURADAKİ YAZILARIM KESİNLİKLE AL - SAT - TUT TAVSİYESİ İÇERMEZ BUNA UYARAK KESİNLİKLE ALIM - SATIM YAPMAYINIZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ

Yorum

• ahilas34
                      Bağımlı
                      • 02 Kasım 2011
                      • 1442

Merhaba Arkadaşlar,

Cuma günü 15:30 ABD verisiyle tahmin ettiğimiz beklediğimiz hedefe erişmese de (68900 tahmin etmiştik ancak 68171 e kadar sürdü) bir tepki yaşadık, sonrasında haftasonuna nakit girmek isteyenler le tepkiyi fırsat bilenlerin satışları hakim oldu ve 67232 puandan günü tamamladık..

Dış piyasalardaki değişimlere göz atacak olursak;

Dax atğına devam ederek 8275 seviyesindeki kanal direncini test etmeye başladı. Dow ise sıkıştığı dar aralıkta kısa bir marj içinde harekete devam ediyor..

Dolar/TL paritesinde 2,04 de varan bir geri çekilme gözlemlenirken Euro/dolar paritesi de 1,317 seviyesine düşmüş durumda.

Altın 1387 dolar/ons civarında son düşüşün tepkisini devam ettiriyor..

Petrol 116 dolar / varil seviyesindeki direncini test ediyor.

Faizler %9,55 seviyesinde ve Yaqbancı takas da düşmeye devam ediyor..

Dışarısının durumu kısaca bu..

Endekse gelirsek artık grafikte de kırmızıyla gösterdiğim bir trendimiz var..

Bugün için bu trend destek değeri 67050 olacak, dirençlerimiz ise 68900 ve sonrasında 70100 seviyelerinde gerçekleşecektir..
                      Bir alttaki ana desteğimiz olan 66000/65800 seviyesi yakın olduğundan stoploss değeri olarak burayı alıyorum..

16-18 Eylül Fed karar toplantısına yaklaşırken etraftan gelen haber/ beklenti bombardımanı ile Suriye ile olan gelişmeler piyasalarda ani düşüş/çıkış gibi hareketlere sebep olabilir, böyle durumlarda paniğe kapılmadan soğukkanlı olmakta fayda var. Aksi halde böylesi voletil durumlarda piyasaya girip çıkmak sadece portföyleri aşındırmaktan başka bir işe yaramaz. Ya hiç pozisyon açmadan nakitte kalmalı ya da başta pozisyon açarken belirlenen stop ve hedef seviyelerine göre pozisyonu taşıyıp bunlara kattiyetle uymalı, dışındaki gelişmelere de kulak tıkanması lazım..

Bugün sabaha karşı Çin ve Japonya ile ilgili veriler bizde seans başlamadan yayınlanmış olacak. Bu verilerin durumu sabah açılışımızda etkili olabilir..,

Hepinize hayırlı ve bol kazançlı bir hafta dilerim..

pıcus

Yorum

• levent martı
                        Kıdemli
                        • 06 Eylül 2008
                        • 4782

68 086
                        68 285 geçemezse geri gelir

Yorum

• levent martı
                          Kıdemli
                          • 06 Eylül 2008
                          • 4782

clebi 11

Yorum

• levent martı
                            Kıdemli
                            • 06 Eylül 2008
                            • 4782

anhyt 404

Yorum

• radyolog
                              OKURYAZAR
                              • 03 Ağustos 2008
                              • 23823

levent martı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              clebi 1075
                              takip etmek isteyen ö mesaj atabilir
                              neden ÖM
                              DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• levent martı
                                Kıdemli
                                • 06 Eylül 2008
                                • 4782

arclk 10 70

Yorum

Working...
                                X

Debug Information