Hisse_Trade 11

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

iyi tatiller...paylaşımlarınız için teşekkürler...
    sağlıcakla...
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• levent martı
      Kıdemli
      • 06 Eylül 2008
      • 4782

teşekkür ederim,
      iyi akşamlar...
      “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

Yorum

• GÜKO25
        Ankara sponsoru
        • 02 Eylül 2009
        • 11992

24 Kasım Öğretmetler Günü Kutlu Olsun
        Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
        Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• hiram
          Bağımlı
          • 27 Kasım 2008
          • 783

fmzıp yap bır atakda gülsün yüzler

Yorum

• levent martı
            Kıdemli
            • 06 Eylül 2008
            • 4782

sa,
            hayırlı pazarlar...

Yorum

• levent martı
              Kıdemli
              • 06 Eylül 2008
              • 4782

Başbakan Erdoğan, Rusya ile swap (döviz takası) anlaşması yapılacağını açıkladı. Erdoğan, üçüncü ve dördüncü nükleer santral için de yer aradıklarını söyledi

SWAP ANLAŞMASI YOLDA
              "Rusya ile 'dövizde swap anlaşması' yapalım istedik" diyen Erdoğan, iki ülkenin merkez bankası yetkililerinin konuyu görüşmek üzere bir araya geleceğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin konuya olumlu baktı ve talimat vereceğini söyledi. Biz de talimat vereceğiz. İnşallah bir swap anlaşmasına gideceğiz. Böylece bazı uluslararası para birimlerindeki baskılar TL'ye ciddi biçimde yansımayacak. Biz bu tür bir anlaşmayı Çin'le de başka ülkelerle de yapabiliriz. Şu anda Avrupa Merkez Bankası değişik ülkelerle bunu yapıyor."

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013...e-doviz-takasi

Yorum

• levent martı
                Kıdemli
                • 06 Eylül 2008
                • 4782

Bilişim Vadisi'ne vergi teşviki

Bilişim Vadisi'ndeki firmalara vergi teşviki geliyor. Gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacak firmalara sigorta prim desteği de verilecek
                Bilişim Vadisi'ndeki firmalara yüksek teşvikler verilecek. Bu bölgede çalışanlara yüzde 100 gelir vergisi indirimi uygulanacak. Çalışan personelin sigorta primlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacak. Damga vergisinden muaf olacak firmaların tamamı 12 yıl süreyle yüzde 100 KDV muafiyetine tabi olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Bilişim Vadisi'ndeki firmaların 2023'e kadar yaptıkları Ar-Ge ve teknoloji geliştirme çalışmaları nedeniyle gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacağını açıkladı.

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013...-vergi-tesviki

Yorum

• levent martı
                  Kıdemli
                  • 06 Eylül 2008
                  • 4782

2013’ÜN PARLAYAN YILDIZLARI HİZMET VE SANAYİ ŞİRKETLERİ

2013 yılında bankalar erirken, hizmet ve sanayi şirketleri parladı. Ulaştırma ve inşaat şirketleri öne çıkarken bankaların endeksteki ağırlığı azaldı

ZEYNEP AKTAŞ

Borsa İstanbul’da bankalar yılın üçüncü çeyreğini en zayıf mali verileri ile tamamlarken piyasa değerleri de geriledi. Boşluğu ise hizmet ve sanayi şirketleri doldurdu. Banka hisselerinin piyasa değerindeki erime yüzde 13.74’ü bulurken 26 milyar TL ile en fazla değer kaybının yaşandığı sektör oldu. FED açıklamaları sonrasında değer kaybı artan maden sektöründeki hisselerin piyasa değeri ise 2 milyar TL eridi.
                  Yükselen hisseler ise hizmet ve sanayi sektöründeki şirketler. Hizmet sektöründeki şirketlerin piyasa değeri 13 milyar TL yükselirken artış yüzde 12.29 oldu. Bu yıl halka açılan Pegasus ile performanslarıyla dikkat çeken Enka, Türk Hava Yolları, BİM, Boyner, Teknosa ve Turkcell sektörde öne çıkan diğer şirketler arasında.

Reel sektör etkileniyor
                  Hizmet ve sanayi sektörlerinin yılbaşından bu yana piyasa değeri artmasına rağmen aynı artışın kârlılıklarında yaşanmadığı gözleniyor. Cirolarındaki büyümeye rağmen kârları geriledi. Para hareketleri reel sektör şirketlerini vuruyor ve vurmaya da devam edecek. Faiz ve döviz artışı ile artan maliyetlerdeki dalgalanmanın önümüzdeki dönemde de bilançolar üzerindeki etkisinin sürmesi yüksek ihtimal. Uzman raporlarına baktığımızda da şirketlerin kârlılıklarındaki erimeye dikkat çekildiğini görebiliyoruz.
                  Gedik Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Kemal Ozan Sayın’ın analizine göre, yılın üçüncü çeyrek ve ilk 9 aylık döneminde genel anlamda şirketlerin ciro ile faiz ve vergi öncesi kârları büyüdü. Bununla birlikte kurdaki hızlı yükselmeler ve bunun döviz pozisyonuna yansımaları nedeniyle faiz ve vergi öncesi kâr artışı net kârlara yansımadı. TL’ye baktığımızda ise üçüncü çeyrekte döviz sepeti karşısında yüzde 8 oranında değer kaybettiğini görmekteyiz.
                  Banka sektöründeki hisselerin değerinde görülen gerilemeye bağlı olarak endeks üzerindeki etkinlikleri de düştü. Endeks üzerinde daha önce yüzde 36’yı bulan dört büyük bankanın ağırlığı yüzde 29’a inerken boşluğu diğer firmalar doldurdu. Bu süre zarfında Emlak Konut ağırlığı en fazla artan hisse oldu.
                  Kârda ve satışta istikrar
                  Son beş yılda sanayi ve hizmet şirketleri içinde satış ve karlılığı ile öne çıkan sadece iki borsa şirketi var: Adel Kalemcilik ve Bim Mağazalar. 9 aylık dönemler itibari ile son beş yıla bakıldığında her yıl satış ve kârını artırmayı başaran bu iki şirketin performansı da borsa endeksinin üzerinde bulunuyor.
                  Adel Kalemcilik’in fiyatı 57.75 TL. Fiyat/Kazanç oranı ise 9.38. Piyasa değeri 454 milyon TL olan şirketin, defter değeri 3.08. BİM de hızlı büyümesi ile yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor.

FED gelişmekte olan piyasaları germeyi sürdürecek

Gelişmekte Olan Piyasalar (GOP), FED’in ekim ayı toplantı tutanaklarının açıklanması ve FED yetkililerinden gelen açıklamaların ardından, değer kaybediyor. MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi son bir ayda yüzde 2.92 değer kaybederken, MSCI Türkiye Endeksi yüzde 5.68 geriledi. MSCI Brezilya’nın kaybı ise yüzde 5.77 oldu.
                  Gelişmiş Piyasalar (GP) ise yükselişte. Geçtiğimiz hafta ABD’de 10 yıllık gösterge tahvil faizleri yüzde 2.84’e yükselerek 18 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
                  FED’in tahvil alımını aralık ayında azaltmaya başlayabileceği söylemi bile ABD’de faizlerin ve hisselerinin hızla yükselmesine yetiyor. Kağıt varlıklara güvenin artması, yükselişi beraberinde getiriyor. Gelişmekte Olan Ülkeler (GOÜ) ise yabancı çıkışların olabileceği beklentisiyle tedirgin

Yorum

• levent martı
                    Kıdemli
                    • 06 Eylül 2008
                    • 4782

ATV satıldı

ATV'NİN YENİ SAHİPLERİ
                    Çalık Grubu'nun TMSF ihalesinde 1.1 milyar dolara satın aldığı ATV-Sabah grubunun en önemli markası olan atv'nin yeni sahibi artık Kalyon İnşaat- Kolin - Limak ortaklığı.

HAVAALANI İNŞAATINI ALAN GRUP
                    ATV'nin yeni sahiplerini cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olan İstanbul'daki 3'üncü havaalanı inşaatından tanıyoruz. Hatırlanacağı gibi 4 şirketten oluşan Limak-Cengiz-Mapa-Kalyon-Kolin Ortak Girişim Grubu ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile kazanmıştı.
                    Ortak Grişim Grubundaki 3 firma ATV'nin de yeni sahipleri oldu. Firmalarla ilgili bilgi de verelim. Üç şirketin ortak özelliği inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor olmaları. Bunun yanında devlet ihalelerine ortak girişim grubu olarak katılmaları ile de biliniyorlar.
                    LİMAK : Ortaklıkta yer alan Limak'ın temeli 1976'da atıldı. İnşaat alanında yoğunlaşmış durumdalar.
                    KALYON GRUP : Kalyon şirketinin temelini de 1974'te kurulan inşaat şirketi oluşturuyor.
                    KOLİN : ATV'nin üç ortağından biri olan Kolin'de bir inşaat şirketi. Kurumun temelleri 1977 yılında atıldı.
                    Bu üç firma havaalanı dışında baraj ihalelerinde de ortaklık sahibiler. Bunlardan biri de Yusufeli Barajı'nın inşası. Yusufeli Barajı'nın dünyanın en yüksek 3. Barajı olacağı açıklanmıştı.

http://www.borsagundem.com/haber/atv-satildi/525247

Yorum

• levent martı
                      Kıdemli
                      • 06 Eylül 2008
                      • 4782

Piyasada FED korkusu

FED'in tutanaklarına piyasaların aşırı tepki verdiğine dikkat çekiliyor.

Yorum

• levent martı
                        Kıdemli
                        • 06 Eylül 2008
                        • 4782

Uzmanlar 2014'te borsalar için temkinli

STEVEN RUSSOLILLO VE ALEXANDRA SCAGGS

S&P 500 endeksi bu yılkı %27'ye varan primleriyle yılın son haftalarına girerken, küresel ekonomideki durağanlık, şirket kazançlarındaki yavaş artış ve Fed'in parasal sıkılaştırmaya gideceği beklentisi ise kafalarda soru işareti yaratıyor.

Bir çok stratejist gelecek yıl ortamın düzelmesini ve faiz oranlarının düşük seyretmesini beklerken borsalarda yaşanan rallinin soğumasını bekliyor. 2014 için getiri beklentileri genelde tek haneli.

Yorum

• levent martı
                          Kıdemli
                          • 06 Eylül 2008
                          • 4782

Taraf: Cemaat şirketlerinde vergi baskını korkusu

KOÇ GRUBU İNCELEMESİ SÜRÜYOR
                          MALİYECİLER BEKLENİYOR
                          Bu çerçeve de Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, dershane geriliminin devam etmesi halinde, cemaate yakın şirketlerin de çeşitli kanallarla sıkıştırılması gündeme gelecek. Ankara kulislerinde, vergi denetim elamanlarının cemaate yakın olarak bilinen şirketler üzerinde vergi incelemesi başlatabileceği konuşuluyor. Bu söylentiler nedeniyle cemaate yakın birçok şirketin zor günler geçirdiği, şirketlerin endişe içinde oldukları bildirildi.
                          KREDİLERDE SIKINTI
                          Kamuoyunda cemaate yakın olarak bilinen bir mobilya şirketinin üst düzey temsilcisi, hükumet ile cemaat arasındaki gerginliğin şimdiden kendilerini etkilediğini kaydetti. Mobilya şirketinin temsilcisi, krizin ilk yansımasının kredilerde görüldüğünü belirterek, bankaların “dershane krizi” nedeniyle kredi notlarını düşürdüklerini söyledi.
                          CEMAATİN EKONOMİK BÜYÜKLÜĞÜ
                          Cemaatin ekonomik büyüklüğü konusunda net bir bilgi yok. Ancak daha önce kamuoyuna yansıyan MİT raporlarında cemaate yakın olarak bilinen şirketlerin yıllık cirosunun 7 milyar doları aştığı öne sürülmüştü. Cemaatin ekonomik büyüklüğünün ise 100 ile 150 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Cemaatin, medyadan bankacılığa kadar birçok alanda şirketi bulunuyor.

Cemaate yakın işadamlarında maliyeci korkusu başlarken, Gezi Parkı Eylemleri’ne destek verdiği iddiasıyla hükumet tarafından eleştirilerin hedefi haline gelen Koç Grubu’na yönelik inceleme ise sürüyor. Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Koç Grubu’na ait üç enerji şirketine aramalı olarak vergi incelemesi başlatmıştı. İnceleme halen devam ediyor.

Yorum

• levent martı
                            Kıdemli
                            • 06 Eylül 2008
                            • 4782

Vodafone Arena Yenileme Projesi 1. kısım kaba inşaat işlerinin ihalesi verilen fiyat teklifleri yeterli bulunmadığından dolayı değerlendirilmedi
                            İSTANBUL - Vodafone Arena Yenileme Projesi 1. kısım kaba inşaat işlerinin 18 Kasım'da yapılan ihalesinde verilen fiyat tekliflerinin, BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ İhale Komisyonu tarafından yeterli bulunmadığından dolayı değerlendirilmediği bildirildi.

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ İhali Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, beton ve demir malzemelerinin işveren tarafından temin edilerek "işçilik teklifi" alınmasına karar verildiği kaydedildi.
                            http://www.dunya.com/verilen-teklifl...di-209274h.htm

Yorum

• levent martı
                              Kıdemli
                              • 06 Eylül 2008
                              • 4782

Yorum

• levent martı
                                Kıdemli
                                • 06 Eylül 2008
                                • 4782

Yorum

Working...
                                X

Debug Information