Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Yener Yalçın
2008’de Petkim’i aldıktan sonra dev yatırımlara başlayan Socar Türkiye’nin Başkanı Yavuz “17 milyar dolara ulaşacak yatırımlarla Türkiye’nin en büyük yatırımcısıyız. Ciroda da Türkiye’nin en büyüğü olacağız” dedi.
2008 yılında özelleştirmeden Petkim’i devraldıktan sonra dev yatırımlara hızlı bir şekilde başlayan Socar Türkiye’nin hedefi, Türkiye’nin en büyük şirketi olmak. 1989’da özelleştirme kapsamına alınan ve uzun süren özelleştirme döneminde adeta ‘gaz odasına alınmış bir şirket’ olarak tanımladığı Petkim’i Socar Türkiye Enerji AŞ CEO’su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz’la gezdik. Yavuz, 4 bin kişinin yaşadığı, 3 okulun bulunduğu, yüzme havuzuyla, spor salonlarıyla adeta bir kasaba olan Petkim yarımadasındaki dev yatırımları anlatırken, hedeflerinin ciro bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi olmak olduğunu söyledi. Yavuz, Petkim yarımadasını petrokimya, rafineri, enerji, lojistik ve dağıtım entegrasyonuna dayalı Türkiye’nin en önemli üretim üssü haline getirebilmek için yatırımlara başladıklarına dikkat çekti.
ÖZGE YAVUZ
27.10.2013
Süt ve süt ürünlerinde Avurupa Birliği ülkelerine ihracat izni alan Türkiye, süt devlerinin radarına girdi. Hollandalı Friesland Campina ile Alman Meggle Türkiye'de yatırım yapmak istiyor
Süt ve süt ürünlerinde Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat izni alan Türkiye, dünyanın sektör liderlerinin radarına girdi. Hollandalı süt firması Friesland Campina ile Alman Meggle Türkiye'de yatırım fırsatlarını araştırmaya başladı. Kendi ülkelerinde istihdam ve üretim maliyetlerindeki artışın etkisiyle daha ucuz üretim için Türkiye'yi seçen devler, 4-5 aydan beri pazarda araştırma yapıyor. Türkiye'nin Ortadoğu ve Körfez ülkelerine olan yakınlığını da avantaj olarak gören firmalar, lojistik imkânları güçlü olan bölgeleri tercih ediyor.
SEKTÖR UÇUŞA GEÇTİ
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, Türkiye'nin süt ve süt ürünlerinde AB vizesini almasından sonra sektörün uçuşa geçtiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üreticiyi teşvik eden desteklerinin de etkisiyle yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun talep aldıklarını belirten Çallı, "Süt üretimi oldukça kârlı hale geldi. Dünya devleri pazarı araştırmaya başladı. Avrupa'da üretim maliyetleri artıyor" dedi. Çallı, sektöre AB kapısının açılmasının sadece bu ülkelere olan ihracatı değil, Ortadoğu, Afrika ve Balkan ülkelerine yapılan ihracatı da artırdığını belirterek şöyle konuştu: "Maalesef bu ülkeler bile bize 'Siz AB'ye ihracat yapamıyorsunuz' deyip, gümrük kapılarında zorluk çıkarıyordu. Şimdi elimizdeki bu belgeyle buralara daha rahat ihracat yapıyoruz."
12 KASIM'DA İHALE VAR
Çalı, okul sütü ihalesinin 12 Kasım'da yapılacağını söyledi. 17.9 milyon çocuğun bu proje kapsamında 300 bin ton süt içeceğini belirten Çallı, "Bu projeye en başından beri çok önem verdik. Süt içme alışkanlığı çocukluk döneminde başlıyor" dedi. Sütün haftada 3 gün dağıtılacağını ifade eden Çallı, ihaleye 15'e yakın fırmanın katılacağını açıkladı.
Moskova ile sorunlar aşılıyor
27 Ekim 2013 Pazar 12:17
Moskova Belediyesi tarafından şehir içerisindeki bazı toptancı hallerinin kapatılmasıyla bu ülkeye yönelik meyve-sebze ihracatında yaşanabilecek sorunların, çözüm aşamasına getirildi.
Zeytinburnu E5 yolu üzerindeki Nakliyeciler Sitesi’nin 10 ay sonra Hadımköy’e taşınması planlanıyor. İstanbul’da inşaat firmalarının iştahını kabartan 123 dönümlük arsanın değeri 250 milyon dolar. Uzun süredir taşınması beklenen ve yılan hikâyesine dönen arazi için çok sayıda şirket yarışacak.
DÜKKÂN BAŞINA 1 MİLYON DOLAR
Nurol, Mesa, Tahincioğlu, Varyap, EgeYapı, Dumankaya, Nef gibi firmaların talip olduğu arsada TOKİ’nin de proje geliştirebileceği konuşuluyor. Dükkân başına ortalama 1 milyon dolar isteyen hissedarlar kat karşılığı iş modeline sıcak bakmayıp, nakit satış hedefliyor.
Trafik nefes alacak
İSTANBUL merkez içinde kalan ve 1976 yılından bu yana Zeytinburnu Seyit Nizam Mahallesi’nde faaliyet gösteren nakliyecilerin taşınmasıyla trafik rahatlayacak. Bölgeden her gün ortalama 500 kamyon ve komyenet tüm illere sevkiyat yapıyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi, ambarların taşınması için 2011 yılında bir karar aldı. Dava açıp kazanan ve geçici olarak eski yerlerinde kalan ambarcılar, Hadımköy’e taşınmak için gün sayıyor.
2 yıldır görüşüyor
Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, bölgedeki hak sahipleri ile yaklaşık 2 yıldır görüştüklerini söyledi. Nurol, Mesa Mesken ve TAO Gayrimenkul konsorsiyomu olarak arsa üzerinde hasılat paylaşımı ile proje yapmak istediklerini belirten Aykaç, “Arsada hak sahibi çok olduğu için süreç kolay değil. Ama görüşmeler devam ediyor” dedi.
Türkiye’de hazır beton sanayisi Avrupa’da üretim hacmi olarak birinci sıraya yükseldi
İnşaat sektöründeki hızlı büyümenin yanı sıra toplu konut ve kentsel dönüşüm projeleri, Marmaray, Üçüncü Köprü ve Yüksek Hızlı Tren gibi büyük çaplı altyapı ve üstyapı yatırımlarının da desteğiyle Türkiye’de hazır beton sanayi Avrupa’da üretim hacmi olarak birinci sıraya yükseldi.
akenr örneğinden gidelim,
şöyle bir plan yapıyorum;
akenr 132,
1. adım:135 üzerinde 143-144 hedefleyebilir
2. adım: buradaki hareketleri önemli,geri gelmesini beklerim,
3. adım:eğer geri gelip144 üzerine geçerse 151-154 hedefleyebilir
şimdi düşünce olarak iki trade aralığım var,
izlerken oyun planım belli,
rakamları not aldım,
izleyelim,
nasıl olsa bedava,
bunu sanal olrak bir refleks haline getirip başarılı olursanız,
gerçekte de uygulanabilirsiniz,
aceleye gerek yok,
plan ve notlar hazır olmalı ilk önce,,,
kişisel olarak tercihim kısada ve hızlı hareket etmektir,
şartlarımıza uyan,uyabilen,dikkatimizi çekenlere,uzun vade bakabilir miyiz?
haber akışları ile takip etmek ilave bir çalışma ve dikkat gerektirir,
olabilir mi,ne kadar olur,bilmiyorum...
yancılar ŞEKUR a gecmişlerrrrrr BERKOSANI ve DENGEYİ yapan grup topluyormussssssss yancı bunlar ytd alsat tut degıldırrrrrrrrrrrrr güko ) alsat tut degildirr!!!!!!!!!
Yorum