Hisse_Trade 11
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
1970' lerde Allah bizimleydi..
Otuz sene önce otuz yaşındaydım. Yaşlandığınızda, otuz yıl önceki olaylar, bugünkülerden daha gerçekçi görünür. 1970'ler...20.yüzyılın en güzel yılları. Henüz tam uygarlaşmamışız. Değirmenlerle savaşta yenilmemişiz daha. Yedi kat yalnızlığa gömülmeşiz.
İnanın bana, o zamanlar aşklar ömür boyu sürerdi. Bir kız, camdan el salladı mı, havalara uçardık. Bir gülücük, mahcup, kaçamak bir bakış, bir merhaba...yavru kuşlar gibi heyecanlanırdık. En büyük hazine kalbimizdeydi. Nasıl utangaçtık; gönül verdiğimiz kişiyi incitmekten de, onun karşısında küçük düşmekten de ödümüz kopardı. Karşılıksız aşklar, ebediyen saklanan sırlara dönüşürdü. Uzaktan sevmek diye de bir şey vardı. Yoksulduk. Canımıza yapışan, kemiğimizi çürüten fukaralığın üstüne kat kat, gıcır gıcır gurur kostümleri giyerdik. Fakir, ama onurluyduk. Çünkü tarihimiz bize kudretten, zenginlikten bahsediyordu. Edebiyat, bütün hücrelerimize azim aşılıyordu. Şarkılarda daima, taptaze bir umut çınlıyordu. Felekle kapışıyor, çaresizliğe meydan okuyor, yer sofralarında yürekten şükrediyorduk.
1970' lerde, Allah bizimleydi.
Seyrettiğimiz filmlerdeki yetim çocukların, yoksul kızların, bahtsız annelerin, mazlum delikanlıların, yorgun babaların hallerine hüngür hüngür ağlardık.
Haysiyet, namus, vicdan gibi kelimeler tedavülden kalkmamıştı. Komşuluk ölmemişti. Komşular sağdı.
Zayıftık, fakat güçsüz değildik.
Uzun yakalı dar gömlekler, İspanyol paça pantolonlar giyiyorduk. Saçlar kabarık, favoriler uzundu. Kocaman güneş gözlükleri takardık. Fotoğraflar silme siyah-beyazdı.
Solcuyduk. Sovyetler Birliği dağılmamış, dimdik ayaktaydık. Sendikalar, grevler. 1 Mayıslar, boykotlar, kıran kırana kavgalar...Alınteri mukaddesti. Haklıydık kazanacaktık.
Faşizm kahrolsundu.
Stres yoktu. Nostalji yoktu. Depresyon yoktu.
Elvis, Yılmaz Güney, Marlon Brando, Orhan Gencebay, Baretta ( Robert Blake), Kemal Tahir, Pink Floyd, Aşık Mahzuni, Bruce Lee, Tanju Okan, Charles Bronsın, Bob Dylan, İsmet Özel, Muhammed Ali, Neşet Ertaş, Federico Fellini, Atilla İlhan, Clint Eastwood, Oğuz Atay, John Lennon, Cüneyt Arkın...Hayat çok hızlıydı,
Ve hepimiz Müjde Ar'ı düşlerdik...
Leon Davidoviç Bronşteyn Troçki (1879-1940)"Yaşlanmak, bir insanın başına gelebilecek en beklenmedik olaydır" demişti, duymuştuk da inanmamıştık..
Murat Menteş
Korkma Ben Varım“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
-
“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
Türkiye’nin ilk özel petrol sondaj akışkanları şirketi Karkim’in de bağlı olduğu CLK Holding’in (BIST CLKHO), yüzde 38.10’u OSSİS Sınai Yatırım Holding A.Ş’ye 27 milyon 500 bin TL bedelle satıldı. CLK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik’e hisse başına 2.75 TL ödenirken, ayrıca OSSİS Holding, CLK Holding’in yüzde 55 hissesine sahip olduğu Çelik İplik’in Murat Çelik’te kalan yüzde 45’lik hissesi için de 27 milyon TL ödeyerek Çelik İplik’in yüzde yüzüne sahip olacak. Toplamda 54.5 milyon liralık sözleşmeye imza atan Murat Çelik, yapılan anlaşma çerçevesinde CLK Holding’teki CEO’luk görevini 6 ay boyunca sürdürecek.
Murat Çelik, “Yatırımcılarımıza verdiğimiz sözü tutuyor olmanın huzur ve gururunu yaşıyoruz. Şirketimizi 8 ay gibi kısa bir sürede karlılığını yaklaşık 2.5 kat, cirolarını da yüzde 700 artırdık. Aynı zamanda iş hacmimizi ve pazarımızı da büyüterek yeni yönetime teslim ediyoruz. OSSİS Yatırım Holding’in bize bildirdiği planlamada tekstil, madencilik, sondaj akışkanlarının yanı sıra özellikle petrol arama ve üretimi konusunda yeni yatırımlarla şirketi daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz” dedi.
Tekstil sektöründeki uzun yıllara dayanan deneyimin ardından enerji sektöründeki fırsatları değerlendirmek üzere geçtiğimiz Şubat ayında Karkim’i satın alan ve ardından holdingleşme çalışmalarına tamamlayan Murat Çelik şöyle devam etti:
“Karkim’in satın alınması sırasında firmaya inancımızdan dolayı Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hisse değerinin yüzde 20 fazlasına çağrı yapmıştık. O dönemde bölünme sonrasında 1.71 TL seviyesinde olan hisse fiyatı bugün 2.75 TL’lik hisse fiyatına ulaşmış durumda. Geçen sene 18 kuyuya hizmet veren şirketimiz bugün bizim dönemimizde işleri yüzde yüzden fazla artırarak 37 kuyuya hizmet vermektedir. Hükümetimizin petrol arama ve üretimi konusundaki yeni politikalarıyla şirketin çok daha büyük bir potansiyeli gerçekleştirmeye hazır olduğuna inanıyorum.”
OSSİS PETROL BAŞTA OLMAK ÜZERE ENERJİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜYECEK
OSSİS Sınai Yatırım Holding’i tüm yatırımlarımızı kurumsal bir çatı altında toplamak için kurduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şişmanoğlu “CLK Holding’i Kuzey Irak’ta büyüme stratejisi için satın aldıklarını" belirterek, "Çok kısa sürede özellikle yeni petrol yasası ile çok cazip hale gelmesi beklenen, büyük potansiyel taşıyacak olan petrol arama ve üretim alanındaki yatırımlara yöneleceklerini ve CLK Holding’i başta petrol arama ve üretim olmak üzere enerji holdingine dönüştürmeyi hedeflediklerini” söyledi.Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
Anadolu Cam, İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi, Merkez Efendi Mahallesi'nde bulunan ve bağlı ortaklığı Anadolu Cam'a ait olan arsa ve binasını KDV hariç 320.000.000 TL bedelle İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş Ortak Girişimi'ne satılmasına karar verdi. Satış işleminden 110.302.513 TL kâr sağlanırken satış bedelinin tapu devrinde peşin olarak tahsil edileceği bildirildi.
Anadolu Cam hisse senetleri yüzde 9,28 primle 2,59 TL'den işlem görüyor.
Şişecam ise haberle birlikte yüzde 3,42 primle 3,02 TL'den işlem görüyorMevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
Yorum
-
Ak Yatırım, Kardemir hedef fiyatını 1.19TL'den 1.43TL'ye yükseltti.
Ak Yatırım ( www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, Kardemir hedef fiyatını 1.19TL'den 1.43TL'ye yükseltirken, 'Endeksin Üzerinde Getiri' notunu koruduklarını bildirdi.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"2Y13 daha olumlu gözüküyor, uzun vadeli hikaye devam ediyor...
Kardemir için 12 aylık hedef fiyatımızı 1,43TL (önceki 1,19TL) seviyesine yükseltiyoruz. Yeni hedef fiyatımız %23 yukarı potansiyele işaret ederken ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ notumuzu koruyoruz. Kardemir D, uluslararası benzer şirket çarpanı olan 10,9x çarpanının altında 2014T 7,1x F/K ile %35 iskontolu işlem görüyor. Benzer grupta Ereğli Demir Çelik ile birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden yedi büyük çelik şirketi yer alıyor.
2Y13 tahminlerimizi yukarı revize ettik. Kardemir’in karlılığı 2Ç13’te gerçekleştirilen yüksek ücret artışından da kaynaklı olarak düşük kaldı. Bunun sonucu olarak VAFÖK marjı 1Y12’deki %22.4 seviyesinden 1Y13’te %9,4 seviyesine geriledi. Bir defaya mahsus olarak 51milyon TL
olarak kaydedilen ücret artışı 2Y13’te tekrar edilmeyecek. Diğer taraftan 2Y13’te hammadde maliyetleri de yüksek seyretti. 2H13’te satış fiyatlarındaki artışın hammadde fiyatlarındaki artışı yakalayacağını tahmin ediyoruz. Referans kütük fiyatlarının (Akdeniz) çeyreksel bazda %48 artış ile 230 dolar/ton olduğunu gözlemliyoruz.
VAFÖK ve net karda görünüm daha iyi. 2013 VAFÖK tahminimizi 199milyon TL’ye (önceki 137milyon TL), 2014 VAFÖK tahminimizi ise 359 milyon TL’ye (önceki 331 milyon TL) yükseltiyoruz. Net kar tarafında ise 2013 tahminimizi 58 milyon TL’ye (önceki 14 milyon TL), 2014 tahminimizi ise 173 milyon TL’ye (önceki 131milyon TL) revize ediyoruz (tahminler tüm şirket için).
2Ç13 sonuçları ray satışlarındaki sıçramayı gösteriyor. Ray ürün satışı 2Ç13’te yıllık bazda %162 ve 1Y13’te yıllık bazda %117 artışla 83 bin tona ulaştı. Bu seviyedeki yüksek montanlı ray satışının daha olumlu marjlarla birlikte tüm yıl sonuçlarına ve yukarı yönde revize ettiğimiz VAFÖK beklentimize destek olacağını düşünüyoruz. Kardemir Türkiye ve bölgedeki tek ray üreticisi konumundadır. Türkiye’nin ve bölgenin ray talebinin gelecekte önemli ölçüde artış göstermesini bekliyoruz.
Kapasite artışı büyümenin kaynağı. Kardemir ham çelik üretim kapasitesini şu anki yıllık 1,3 milyon ton seviyesinden 2015’e kadar 3 milyon tona artırmak için yatırım projesine sahiptir. Buna ek olarak özel endüstriyel çelik üretimi için 700 bin ton kapasiteye sahip haddehanenin 2014 yılında faaliyete girmesi planlanıyor.
TEKNİK ANALİZ
Hissede 1.10/15 bandı son dönemde önemli destek olmuş durumda. Genel olarak bu bant korunduğu sürece yükseliş yönlü beklentinin de korunacağından bahsedebiliriz. 1.22 ve 1.30 ise sırasıyla dirençler. 1.30 üzerine çıkılması durumunda hareketin yeni bir boyuta taşınacağını düşünüyoruz. Bu durumda ilk aşamada 1.45/50 bandı hadeflenebilecektir. 1.10 seviyesinin altına yaşanacak sarkmalarda ise 1.0’a kadar hareket görebiliriz."Mevlana der ki;
Yorum
-
Beşiktaş yılın son 3 aylık dönemindeki karını açıkladı. Kulüp, 3 aylık zaman diliminde 31.442.468 TL zarar açıkladı.Mevlana der ki;
Yorum
-
iyi sabahlar...
dünya telaşı,dertleri,sevinçleri vs vs vs sizlerle birlikte olamadım uzun zamandır...
kendime ceza verdim...
bıraktığım günden itibaren neler yazmış dostlar diye okumaya başladım...
yeni açılan topik bile 350 sayfayı aşmış...olsun...akşam yemeğinden beri okuyorum
ne güzel şeyler yazmışsınız...endeks dipleri test ederken bile güzel hisseler yazılmış...bazıları uçmuş gitmiş...
notlar aldım...elimde kalem kağıt...
kimyadaki mol den,otobüs beklemeye,yemek yapmaktan vedalara...
şiir,resim,müzik,edebiyat,felsefe...
baştan sona okuyup gelirken kah gülümsedim,kah üzüldüm...
çok değerli paylaşımcılar var...yeni katılan m21r1t1 dost gelmiş...yazılmış,çizilmiş,plan program yapılmış...dostlar sıcak bir odada çay yudumlarken muhabbet ediyor gibi paylaşmış,paylaşmış,paylaşmış...
bense portföyün yarısından çoğunu eritmiş,sıkıntılı,çaresiz güveni kaybolmuş bir şekilde izlemekle yetinmiş...
borsada kaybedilen borsada kazanılır dedikleri gibi inşallah umuduyla dostlar arasına katıldım...bayram tatili girecek...bir yerlerden başlamak lazım
ne takip edeceğimi bilmiyorum...
yazılanlar seanslık mı değerlendiriliyor?orta uzun vade mi?bilemedim...gördüğüm şey kısa vadede trade edildiği...bazı hisselerin ise yoluna hala devam ettiği...
tkfen de epey çarpıldım...arada yazılmış...çizgileri düzelirse listelere girerse bu sefer ben onu çarpayım
herkese bol kazançlar dilerim...
sağlıklı,mutlu,huzurlu günler...Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
-
-
-
günaydın hayırlı cumalar bol kazançlar arkadaşlar..Mevlana der ki;
Yorum
Yorum