Hisse_Trade 11

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • levent martı
    Kıdemli
    • 06 Eylül 2008
    • 4782

    #316
    Peki borsacılar?

    Borsacılar aslına bakarsanız bana göre macera ruhlu insanlardır. Ekonomiyi sosyal bilim gibi de algılamak lazım. Ekonominin doğrusu çok yoktur. En son gerekleşen neyse, o doğrudur. Kaba yöntemler vardır. Onu da herkes 3 aşağı 5 yukarı takip eder. Biraz okumuş yazmış olsun, tahmin eder. Ama borsacı ve ekonomiste bunu anlatmak zordur. Ben öyle bir yatırımcı tanırım ki, evinin odasını borsa seans salonuna çevirmiştir. Sabahtan akşama kadar takip etmekle uğraşır.
    “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

    Yorum

    • levent martı
      Kıdemli
      • 06 Eylül 2008
      • 4782

      #317
      Wall Street Journal’ın iktisatçılar arasında gerçekleştiği bir ankette Merkez Bankası’nın yıl sonu kur için yaptığı TL1.92 tahmini paylaşılmıyor.
      Ankete göre, lira bir ölçüde toparlanacak ancak kur TL1.97’de kalacak.
      “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

      Yorum

      • levent martı
        Kıdemli
        • 06 Eylül 2008
        • 4782

        #318
        “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

        Yorum

        • levent martı
          Kıdemli
          • 06 Eylül 2008
          • 4782

          #319
          sa,
          hayırlı ve huzurlu bir haftasonu olması dileği ile...
          “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

          Yorum

          • levent martı
            Kıdemli
            • 06 Eylül 2008
            • 4782

            #320
            KAHVALTI


            Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
            Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı
            Cemal SÜREYA
            “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

            Yorum

            • levent martı
              Kıdemli
              • 06 Eylül 2008
              • 4782

              #321


              MANZARA AYNI,,,
              “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

              Yorum

              • levent martı
                Kıdemli
                • 06 Eylül 2008
                • 4782

                #322


                MANZARA HAFTALIK,YORUMA GEREK VAR MI?
                “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

                Yorum

                • levent martı
                  Kıdemli
                  • 06 Eylül 2008
                  • 4782

                  #323
                  Neşet Ertaş – Ah Yalan Dünya

                  Hep sen mi ağladın hep senmi yandın,
                  Bende gülemedim yalan dünyada
                  Sen beni gönlümce mutlumu sandın
                  Ömrümü boş yere çalan dünyada.

                  Ah yalan dünyada,yalan dünyada
                  Yalandan yüzüme gülen dünyada

                  Sen ağladın canım ben ise yandım
                  Dünyayı gönlümce olacak sandım
                  Boş yere aldandım, boş yere kandım
                  irengi gözümde solan dünyada

                  Ah yalan dünyada yalan dünyada
                  Yalandan yüzüme gülen dünyada

                  Bilirim sevdiğim kusurun yoğdu
                  Sana karşı benim hayalim çoğdu
                  Felek bulut oldu üstüme yağdı
                  Yaşları gözüme dolan dünyada

                  Ah yalan dünyada yalan dünyada
                  Yalandan yüzüme gülen dünyada

                  Ne yemek ne içmek ne tadım kaldı
                  Garip bülbül gibi feryadım kaldı
                  Alamadım eyvah muradım kaldı
                  Ben gidip ellere kalan dünyada

                  Ah yalan dünyada yalan dünyada
                  Yalandan yüzüme gülen dünyada
                  “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

                  Yorum

                  • levent martı
                    Kıdemli
                    • 06 Eylül 2008
                    • 4782

                    #324
                    Hayırlı pazarlar,,,
                    “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

                    Yorum

                    • levent martı
                      Kıdemli
                      • 06 Eylül 2008
                      • 4782

                      #325
                      BANKALAR EYLÜL AYINA DİPTE GİRİYOR
                      Bankalar eylüle dipteki fiyatlarla giriyor. Banka Endeksi, 22 Mayıs’tan bu yana yüzde 36 değer kaybederken, hisseler 2008 krizindeki fiyat kazanç oranlarına yaklaştı. Suriye’ye müdahale olasılığı, FED beklentisi piyasalarda stresi artırırken dipteki hisseler dikkat çekiyor

                      ZEYNEP AKTAŞ

                      Her yıl sonbahara yükseliş beklentisi ile giren hisse senedi piyasası, bu yıl Suriyeye askeri müdahale ve FED gölgesinde girdi. Altın, petrol, dolar çıkarken BIST Endeksi düştü. Hisse senetleri piyasasında en fazla etkilenenler ise özellikle likit olan hisseler oldu. Daha ziyade yabancı yatırımcının pozisyon aldığı bu hisselerden en fazla düşenler ise banka hisseleri.
                      Endekse ağırlıklı olarak yön veren İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Halkbank ve Vakıflar Bankası 2008 krizi sonrası fiyat kazanç oranlarına gerilemiş durumda. Yatırımcıların yakından takip ettiği göstergelerden birisi olan fiyat/kazanç (F/K) oranı, bir hisse senedinin kazancının kaç katı fiyattan işlem gördüğünü göstermesi açısından önemli.
                      Söz konusu oran bir hisseye ödenen bedelin, hisseye düşen kâr ile kaç yılda amorti olduğunu gösteriyor. Hal böyle olunca F/K oranının düşük olması alım yaparken tercih edilen önemli göstergelerden birisi. F/K oranının tarihi dip seviyelere gerilemiş olması yatırımcıların ister istemez ilgisini çekerken, dipten hisse toplamak isteyen yatırımcıların da iştahını kabartmıyor değil. Ancak 22 Mayıs’tan bu yana ortalama yüzde 36 değer kaybeden banka hisselerdeki kayıpların bir süre daha devam etme olasılığı da yok değil.


                      Alım fırsatı olabilir
                      Geçmiş dönem fiyat kazanç oranlarına bakıldığında, bir iki puanlık daha düşüşler olabilir. Ancak bu durum söz konusu göstergenin diplerde olduğu tespitini değiştirmediği gibi riski göze alanlar açısından alım yönlü harekete geçmek için yeterli bir neden de olabilmekte. Neticede bir süre daha düşüş olsa da temel destek seviyelere gelinmiş olması fırsatı kaçırmak istemeyenler için hareket zamanı olarak görülebilmekte.
                      Böyle dönemlerde piyasada dalgalanmalar ve gelgitler daha fazla olabilmekte. Özellikle gelişmekte olan ülkelerden (GOÜ) yaşanan para çıkışı, piyasaları aşağı doğru çekerken döviz kurunu da yukarı doğru çıkarıyor. Buna bağlı olarak reel sektörde şirketlerin maliyetleri şişiyor. Petrol ve dolar fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların etkileri ise önümüzdeki dönemde bilançolara daha fazla yansıyacak.



                      ABD borsası düşüşte
                      Gelişmekte olan ülkelerdeki (GOÜ) piyasalardan çıkış yapan yabancı yatırımcı, yönünü gelişen ülkelere (GÜ) doğru çevirmiş görünüyor. FED’in açıklamaları çıkışın bir süre daha devam etmesinin temel nedeni olacak nitelikte. Ağustos ayı GÜ hisse senetleri piyasası için de kötü geçti.
                      Önemli piyasa göstergelerinden birisi olan ABD’deki Standard & Poor’s 500 Endeksi, 2009 yılından bu yana yükselişini sürdürmesine karşın geçtiğimiz hazirandaki düşüşten sonra en fazla düşüşünü ağustos ayında gerçekleştirdi. Ancak yaşanan düşüş, uzun vadeli çıkış trendini bozacak mahiyette değil.
                      Bu aşamada düşüş, daha ziyade düzeltme hareketi niteliğinde bulunuyor. Ancak Suriye’ye yönelik olası saldırının beklenmedik şekilde boyut değiştirmesi veya yayılması halinde trend değişikliği ile uzun vadeli destek seviyelerin kırılması ihtimali de gündeme gelebilir.

                      ALTIN, PETROL VE DOLAR KRİZLERDE TIRMANIYOR

                      Altın 2000-2011 döneminde sürekli olarak çıkış yaparken özellikle yatırımcısına ciddi kazançlar sağladı. 2000 yılının ilk günlerinde altının onsu 280 dolar seviyesinde bulunurken, Eylül 2011’de fiyatı 1915 dolara kadar çıktı.
                      Sonrasında ise sürekli düşen bir ivme. Ancak bu düşüş geçtiğimiz temmuz ayında test edilen 1.185 doların ardından tekrar yukarıya döndü. Suriye’ye askeri müdahale olasılığı ise çıkışın daha da güçlenmesinde etkili.
                      Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana benzeri bir çıkışı döviz kurlarında da görüyoruz. Kuşkusuz bunda piyasalarda satışa geçerek ülkeden ayrılmak isteyen yabancı yatırımcının döviz talebinin de etkisi görülüyor. FED kararları özellikle GOÜ piyasalarını bu noktada zorluyor. Suriye ile ilgili gelişmelerin de ilave olmasının ardından dolar kuru 2 TL’yi aştı.
                      Doların tarihsel seyrine bakıldığında 2 TL psikolojik bir kırılma noktası. Bu nedenle kurun 2 TL seviyesinin üzerinde kalıp kalmaması oldukça önemli. Bu seviyenin üzerindeki bir hareketin devamı, özellikle döviz borcu olan firmaları mali açıdan sıkıntıya sokacağı gibi ithalat yolu ile ticaret yapan firmaların da ticaretini olumsuz yönde etkileyecektir.




                      İLK YARIDA EN KÂRLI GIDA FİRMALARI

                      Borsa şirketlerinin ilk yarıyıl solo bilançoları 12 Ağustos’ta, konsolide bilançoları ise 26 Ağustos’ta tamamlandı. Açıklanan bilançolara göre kârını en fazla artıran sanayi şirketleri arasında gıda sektöründeki firmalar öne çıkıyor. Kuşkusuz mevsimselliğin de etkisi ile gıda şirketleri dokuz aylık bilanço dönemde de ilgi odağı olmaya devam edecek.
                      Bu sektörde özellikle ihracat ağırlıklı çalışan şirketler kur hareketlenmesinden de olumlu yönde etkilenecek. Ancak bu olumlu etkilenme, döviz girdi maliyetler ile çalışan firmalarda sınırlı kalmasına neden olacak. Zira her ne kadar artan döviz nedeniyle gelirleri artmaktaysa da hammadde girdi maliyetleri nedeniyle bu firmaların giderleri de artacak. Bu da karın belli bir dengede kalmasına neden olmakta.

                      Gayrimenkul ve çimento...
                      Gıda sektöründe kârlılığı ile öne çıkan şirketlere baktığımızda ise Anadolu Efes, Tat Konserve ve Coca Cola İçecek’in yüzde 100’ün üzerindeki kar artışları ile öne çıktığını görüyoruz.
                      Öte yandan Emlak Konut GMYO, gayrimenkul sektöründe öne çıkarken, Çimsa çimento sektöründe, Ereğli Demir Çelik ise demirçelik sektöründe öne çıkan borsa şirketleri oldu.


                      “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

                      Yorum

                      • levent martı
                        Kıdemli
                        • 06 Eylül 2008
                        • 4782

                        #326
                        Varlık Barışı ile beyan edilen 27-29 milyar doların izi kayıp

                        “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

                        Yorum

                        • duranduran
                          Aktif
                          • 01 Mart 2008
                          • 221

                          #327
                          hayırlı sabahlar
                          bol kazançlar
                          saglıklı günler dilerim

                          Yorum

                          • levent martı
                            Kıdemli
                            • 06 Eylül 2008
                            • 4782

                            #328
                            Hayırlı haftalar.
                            “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

                            Yorum

                            • general72
                              Tecrübeli
                              • 24 Nisan 2009
                              • 433

                              #329
                              vesbe 285

                              Yorum

                              • levent martı
                                Kıdemli
                                • 06 Eylül 2008
                                • 4782

                                #330
                                vesbe planımız belli,,,
                                “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

                                Yorum

                                Working...
                                X

                                Debug Information