Hayırlı olsun Allah utandırmasın.
Yemekçinin Sofrası
Collapse
X
-
-
yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Not: İmla hatalarına aldırmayın
Bu yaştan sonra onu düzeltemem
Yazarken daha da iyisin,ya bir de konuşmanı duysa millet.
Biz seni böylece sevdik abi.
Hayırlı olsun.
Hislerinin ne kadar kuvvetli olduğunu bilenlerdenim o yüzden de ekledim aboneliklere.
Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)
Yorum
-
Hasan Abi ne yalan söyliyeyim şu forum alemlerinde tanıdığım en açık sözlü insanlardan birisisin. Daha öncede defalarca yapmış olduğun karları yazdığın gibi zararları da yazmıştın.
İnanıyorumki VOB konusunda insan piskolojisi açısından senden çok öğreneceğimiz şeyler olacak. Bize yeni bir bakış açısı getireceksin.
iyiki varsın, iyiki D-10 sun.
Bu kötü gününde D10 olarak her zaman yanındayız.Bunu bil.Yeterki dürüm ve yanında cola light ısmarla
Yorum
-
VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu kötü gününde D10 olarak her zaman yanındayız.Bunu bil.Yeterki dürüm ve yanında cola light ısmarla

Kapitalizmin zor sınavı
Bir dönemin sonuna doğru
Yorum
-
Erzincan'da binbaşı dahil 3 kişinin net bir şekilde tutuklanması bence çok önemli hem de .......
Daha düne kadar (Veli Küçük) ifadeleri bile alınamıyanların tutuklanmaları ,
Başbakanı pijama ile karşılayanların nefeslerinin tıkanması da çok önemli.
Türkiye'nin büyük değişim gösterdiğinin göstergesi.
Ama birilerinin geceleri uyumadıkları da kesin.
Dün gece Bakırköy'de cizrelilerin mekanına ve diğer yapılan olaylar çok enteresan.
Düşünüyorum da Kürt halkına bu kadar taviz verilirken salak mı ki sürekli olay çıkarsınlar.
Acaba diyorum birileri bu ortamı ve dış ortamı değerlendirip ekonomik baskı altına almak için endekse bastılar birileri de aşağı gelmesine müsade mi etmedi?
Ki baktılar olmadı dönüp mallarını yerlerine koymaya çalıştılar.
Aslına bakarsan tesadüfen yaşıyor memleket.
Radikal dinci denilen grubun fışkırması cunta döneminde olmuştur.
(
Sizin hayır bildiğinizde şer,şer bildiğinizde hayır olabilir.
)
12 eylüle kadar bu grup çocuklarını okullara göndermez Kur'an Kurslarına gönderirlerdi.İlkokul mezunluğu onlar için yeterliydi.
O dönemde bu tür yerler kapatılarak bu grupların çocukları okullara göndermeye mecbur bırakıldı.
Yaş itibari ile o dönem ortaokula başlayan bu tür insanlar(35-40 yaş) sisteme kazandırılmakla aslında birileri kendi ayaklarına kurşun sıktılar.
Şu an için hepsi bir makam mevki sahibi oldular.
Hele Kur'an Kurslarından uzak dursunlar diye şark kurnazlığı yapılıp açılan İmam Hatipler gün geldi zaptedilemez oldu.
Yani uyuyan dev uyandırıldı.
İdealist insanların gözü açıldı,bu zamana kadar koltukların sıcaklığına alışmış grup ise rahatlıktan kıpırdayamaz haldeler ve bugünkü durum hasıl oldu.
Türkiye çok olaylara gebe.Ya çocuk doğacak hep birlikte sevecez ya da Ana da çocukla birlikte ölecek.(Allah korusun).
Yaninin yanisi
bu doğum biraz sancılı olacak gibi.Eller hep tetikte olmalı.
Günü birlik aşklar bizi bozar.
Herkese hayırlı geceler.Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Yorum
-
İlkgün değerlendirmesiyemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu an dow'un kapanışına ve Euro/usd paritesine göre
yarın güne düşüşle başlama ihtimalı yüksek
(Sabaha kadar tabiki şartlar değişebilir)
EURO/USD paritesi bozulmakta
Dow 10500 üzerinde kalamadı
ama 10388 in altına da gelmedi
Bir kenarda not olarak dursun
Bizim piyasa bayağı dırı
ve yukarı istekli gibi
bu yukarı istek yurt dışı yardımcı olmazsa
py için zor bir durum
Yarın -300,400 puan tölöre edilebilecek durumda
Şu an flat durumda olduğuma göre
sabah piyasanın nerden başlayacağını beklemek
ve acılış anında aceleci davranmamak doğru olur
Yanı spot acılmadan long yada şort olmak yok
Sabaha kadar durum değişti
ve sabah yurt dışınında desteklemesiyele
yukarı başladık
Pıyasa dırı ve canlı durmaya devam etti
biz sabah yukarı acılışı kacırınca vede
61.800 lerden geri gelince 61,550 ortalamayla
yine şort olduk
şartlı emirle stoplos koyduk
oğlen gelen haberle piyasa ciddi yukarı gidince
bizim şartlı emirler maalesef çalışmadı
o bölge jet hızıyla geçildi ve biz sonrası yine stoplos
ve yine biraz daha zarar ve geceye flat
Şimdi ne durumdayız
Pıyasa hala çok canlı ve dırı
haftaya pazartesi başbakan ABD ye gidiyor
her zaman olumlu bir beklenti yaratır
Üstelik pıyasa hazır hızlanmış
her şey yukarıya devama uygun
Long tarafında kimse kalmadı
çok daha can yakmaya uygun bir pıyasa var
py burdan dönelim dermi..?
Zamanında long yapamadık
burdan mi longlayalım yanı...? çok zor
eeeee şortta çok tehlikeli
peki duyguları bir tarafa birak
Yine de long tarafı daha avantajlı gibi
Kapitalizmin zor sınavı
Bir dönemin sonuna doğru
Yorum
-
Sn M.Dğny dan yarın için önemli rakam
Göz önünde dursun
yanı benim için şort noktası48888 hareketli stoploss,,,
yani kısa vade nin bozulma noktası...
Bakalım yarın destek görevi görüp
üstünde long mu oluruz
yoksa yıkılır ve altında şort mu oluruz
Sabah bakacağızKapitalizmin zor sınavı
Bir dönemin sonuna doğru
Yorum
-
Svg Hasan dostum, bu gün bir ara gözüm ekrana ilişti, korkunç yükselişi gördüm ve aklıma sen geldin... inşallah şort değildir diye...
Anladığım kadarıyla şortta yakalandın yine...!!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!
""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""
Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !
Yorum
-
:040::040::040:guneysu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersvg hasan dostum, bu gün bir ara gözüm ekrana ilişti, korkunç yükselişi gördüm ve aklıma sen geldin... Inşallah şort değildir diye...
Anladığım kadarıyla şortta yakalandın yine...Kapitalizmin zor sınavı
Bir dönemin sonuna doğru
Yorum
-
-
Sn. Yemekçi,
İnsanın kendinde olanı çevresindekilerle paylaşması güzel şey. Mekanın
ziyaretçisinin bol, açtığınız sofranın bereketli olmasını dilerim.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
sevgili yemekci,
Topicin hayirli ugurlu olsun, insallah ilk mesajinda yazdigin amacina uygun olur.
Borsada insan yillar suren stressden sonra gun geliyor stressin kendisini stress sebebi oldugunu da anliyor.
ani demek istedigim su ki;sunun surasinda max. 10 yilin daha var borsada, daha sonra dogru a karar versen yanlisda karar versen stress senin kacmak istedigin ana unsur olacak.
Bu noktada bana diyeceksinki shayatida STRESS ne farkederki?
Farki farkettikce, insan islemlerden de soguyor.
Bir yerde okumustum, ABDde brokerlar 35 yasinda emekli olurlarmis, (ne kadar dogru bilmem) Hatta 40 yasindan sonra bu brokerlrin mahkemede sahitlikleri bile hukuken gecerli sayilmazmis??
Is tamam, meslek tamam, kazanmak, kaybetmek de tamam, fakat horlanan, itelenen bu kadar kotu bir ska meslek daha varmi acaba?
Ustelik maliyeti, stress, stress stress..
Ozel yasantini vurur bu stress, aile yasantini vurur,r bakarsin coluguna cocuguna durduk yerden bagirmaya baslamissin?
Hatta Bir bakarsin alistigin bu stress uzun bayram tatlleinde seni durtmeye baslamis. Yani stress manyagi olmussun..
ABD deki verileri takip edersin, olmadi cindeki verileri de takip edersin.. Olmadi CNBC-E yi dinlersin beraberinde Bloomberg'i takip etmeye calisirsin.
Bir de bakarsin ki Gun 24 saat ve YETMiYOR!
Yillar gectikten sonra yapamadiklarini /yasamadiklarini kesfetmek de ayrica KOR insana.
Birde pidasada kisa vadede kazanan-kaybeden olmadigini gorup servetlerin sadece cep destirdigini farkedince insan sormadan duramiyor DEGERMi?? diye.
Hayirli olsun diye 2 satir yazalim dedik, onun da icine ettik, ozur.
Yorum
-
Beylikdüzü'nden çıkıyorum yola ilk ZORLU'nun kulesi karşımda,yol boyu ford otasan,tüpraş,marshall,eminiş,demirdöküm,yataklar, akenerji,.......denizli'de yan yatmış tümteks.bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterABD deki verileri takip edersin, olmadi cindeki verileri de takip edersin.. Olmadi CNBC-E yi dinlersin beraberinde Bloomberg'i takip etmeye calisirsin.
Bir de bakarsin ki Gun 24 saat ve YETMiYOR!
Yillar gectikten sonra yapamadiklarini /yasamadiklarini kesfetmek de ayrica KOR insana.
Birde pidasada kisa vadede kazanan-kaybeden olmadigini gorup servetlerin sadece cep destirdigini farkedince insan sormadan duramiyor DEGERMi?? diye.
Hayirli olsun diye 2 satir yazalim dedik, onun da icine ettik, ozur.

Babamın evine girince yanımda hanım ve çocukların olduğunu hatırlıyorum.Kafayı kırmışım haberim yok.
Çok güzel özetlemişsin abi.Çok şeyler kaçırıyoruz çok.:040:
Düşman bellediysen birini borsaya bulaştır yeter.Daha da bişey yapmana gerek yok.
Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Yorum
Yorum