18–27 Yaş Arasındaysan Piyasa Volatilitesini "Masrafsız" Yönetmek Mümkün

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Diler
    Üye
    • 20 Mayıs 2026
    • 2

18–27 Yaş Arasındaysan Piyasa Volatilitesini "Masrafsız" Yönetmek Mümkün

Piyasalarda belirsizliğin yüksek olduğu dönemlerde, özellikle genç yatırımcılar için en büyük sorun küçük bakiyelerin işlem ücretlerine ve vade kilitlerine kurban gitmesi oluyor. Portföyü büyütmeye çalışırken her işlemde kesilen masraflar, uzun vadede ciddi bir getiri kaybı demek. Ben bu süreci gençlere özel turuncu hesap ile yönetiyorum. Ayrıca Ingli olduğu için de dijitalden yaptığım para transferlerinde (EFT/FAST/Havale) hiçbir masraf ödemiyorum. Bu sayede küçük tutarlarla farklı enstrümanlara geçerken komisyon yükü düşünmek zorunda kalmıyorum.

Ayrıca para kilitli kalmadığı için vade bekleme derdi de olmuyor; param günlük getiriyle değerlenirken, piyasada bir fırsat gördüğümde saniyeler içinde o nakitle fon alabiliyorum. Üstelik Spotify ve Netflix gibi abonelik harcamalarının bir kısmının iade edilmesi, o tutarın da tekrar yatırıma dönmesini sağlıyor.

Özellikle sermayesini yeni büyüten biriysen, bankaya masraf ödemek yerine parayı likit tutup her an yatırım fonuna geçecek hızda kalmak şu an en mantıklı savunma hattı. Piyasadaki hareketlilik ne yöne olursa olsun nakit hızını korumak, fırsat kapısını her zaman açık tutar.

Sizce bu dönemde nakitte bekleyip fırsat kovalamak mı, yoksa kademeli alım mı daha mantıklı?
  • Sungurlu
    Üye
    • 06 Mayıs 2026
    • 1

Küçük bakiyelerle uğraşırken işlem ücretleri gerçekten ciddi yük oluyor. ING’nin masrafsızlık ve vade beklemeden fona geçebilme hızı genç yatırımcılar için büyük avantaj.

Yorum

• Karacasu
      Üye
      • 24 Mayıs 2026
      • 1

Piyasa bu kadar hareketliyken nakit hızını korumak en mantıklısı. Hem günlük getiri alıp hem de masrafsız işlem yapabilmek bu dönemde hayat kurtarır. Gençler için dijital platformlardaki üyeliklerde %50 indirim sunması çok iyi.

Yorum

Working...
      X

Debug Information