Rüçhan Hakkı Kupon Pazarı İşlemleri

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • marko
    Yasaklı
    • 05 Nisan 2009
    • 581

Tire Y : 1,70
    Tire : 2,90

1,7 + 1 TL = 2,70 mi yapar
    1,7*1,53 = 2,60 mı yapar

yani tire Y aldiğimda eski ile karşilaştirdiğimizda maliyetim 2,60 mı 2,70 mi olur şu anki duruma göre?

yanlış hesapliyorsam tire Y mi almak karlı tire almak mı?

teşekkür ederim.

Yorum

• stockbroker
      Master
      • 28 Temmuz 2008
      • 4807

marko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Tire Y : 1,70
      Tire : 2,90

1,7 + 1 TL = 2,70 mi yapar
      1,7*1,53 = 2,60 mı yapar

yani tire Y aldiğimda eski ile karşilaştirdiğimizda maliyetim 2,60 mı 2,70 mi olur şu anki duruma göre?

yanlış hesapliyorsam tire Y mi almak karlı tire almak mı?

teşekkür ederim.
      Sermaye artırımı yolu ile hisse alınırsa, kapanış fiyatlarına göre TIRE Y maliyeti;

TIRE Y = TIRE R + 1 TL
      TIRE Y = 1,62 + 1
      TIRE Y = 2,62 TL

Şu an cari fiyattan, tahtadan TIRE Y alınacak olursa 1,70 TL
      TIRE eski alınacak olursa 2,90 TL

Yorum

• Bear_Bull
        Spread Trader
        • 09 Şubat 2009
        • 773

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sermaye artırımı yolu ile hisse alınırsa, kapanış fiyatlarına göre TIRE Y maliyeti;

TIRE Y = TIRE R + 1 TL
        1,528751 krş.
        TIRE Y = 1,62 + 1
        TIRE Y = 2,62 TL

Şu an cari fiyattan, tahtadan TIRE Y alınacak olursa 1,70 TL
        TIRE eski alınacak olursa 2,90 TL
        Sn stockbroker
        Bedelli sermaye arttırım oranı % 152,8751 olduğundan. (% 100 olarak hesaplamışsınız) gözünüzden bdl. oranıkaçmış.;)

Her aldığınız 1 lot R için 1,528751 krş. karşılığı 1 lot 528 adet Yeni hisse senedi alınır.
        Hesabı buna göre yapmak gerekir.

Ruçhan fiyatı + 1,528751 krş (bdl. yatırılması gereken) / 1,528 = Yeni fiyatı bulunur.
        bu işlem için yukarıdaki linkte bulunan Excel dosyasını indirip kullanabilirsiniz.

sn lahmacun
        lahmacun
        ben de sonradan biraz sacmaladigimi farkettim
        benim hesabima ruchan kuponlari falan gecmedi. sanirim tire hisselerini bedelli aciklandiktan sonra aldigim icin boyle oldu. ama ben ruchanlari kendim alacagimi dusunerek ruchan pazarindan ruchan hisse satin aldim.
        ama bedeliye katilmak icin boyle birseye gerek yok sanirim.
        neyse, bugun aldigim ruchanlardan bir kismini cikardim elimden.
        su anda 1950 eski hissemden var, ve 1950 adet de ruchan hisse.
        simdi ikisiyle birden bedelliye girebilir miyim?
        yani herbiri icin 2983YTL yatirip toplamda 1950+1950+2983+2983 hisse sahibi olacagim diye dusunuyorum. yaniliyor muyum?

acemilik zor is ilk kez boyle bir durumla karsilasiyorum.
        cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
        Siz bu bedelli bedelsiz senetlere fazla bulaşmayın Hele Hele 0.01 gibi fiyatlardan işlem gören xxxx R tahtalarına hiçmi hiç bulaşmayın ekranınıza bile almayın.
        Tüm paranızı kaybedebilirsiniz.
        Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• kuzey_28
          Yeni üye
          • 03 Mart 2009
          • 1

deva holding %200 bedelli sermaye arttırımı yapacak. Elimde 50 lot var. bedelli sermaye arttırımına katılmak için ne kadar para yatırmam gerekli.

Yorum

• stockbroker
            Master
            • 28 Temmuz 2008
            • 4807

kuzey_28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            deva holding %200 bedelli sermaye arttırımı yapacak. Elimde 50 lot var. bedelli sermaye arttırımına katılmak için ne kadar para yatırmam gerekli.
            Hisse haberlerinde aksi belirtilmediyse bedelli artırım 1 TL üzerinden yapılır.Elinizde 50 lot olduğuna göre,%200 oranında bedelli sermaye artırımına katılabilmek için hesabınızda 100 TL bulundurmalısınız.Hisselerinizin bulunduğu aracı kurum veya bankayı arayarak bedelli sermaye artırımına katılmak istediğinizi belirtmelisiniz, bunu yaparken de yatırmanız gereken tutarın doğruluğunu teyit edersiniz.

Genelde söz edilmez, ancak bu işlemler esnasında aracı kurumların alacağı komisyon + BSMV de düşünülerek bedelli sermaye artırımı için ihtiyaç duyulandan bir miktar fazla yatırılması uygun olacaktır.;)

Yorum

• tufan19
              Yeni üye
              • 29 Nisan 2009
              • 1

Tire-y hakkinda

29.04.2009 günü 1.71 den tire-y aldim ilk defa bu hisse eskisiyle birleştiğinde ne olacaktir. Ruçhan eklenecek çikarilacak felan gibi yorumlar kafami kariştirdi.bu hisse çok düşmüştü borsa çikiş yaparken bende alayim dedim ancak düştşüğü yerden kipidamadi çikişi yakalarmi bilmiyorum kağit hakkinda bilgisi olan cevaplasin lütfen

Yorum

• teselli
                Tecrübeli
                • 16 Nisan 2009
                • 355

tufan19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                29.04.2009 günü 1.71 den tire-y aldim ilk defa bu hisse eskisiyle birleştiğinde ne olacaktir. Ruçhan eklenecek çikarilacak felan gibi yorumlar kafami kariştirdi.bu hisse çok düşmüştü borsa çikiş yaparken bende alayim dedim ancak düştşüğü yerden kipidamadi çikişi yakalarmi bilmiyorum kağit hakkinda bilgisi olan cevaplasin lütfen
                pek borsa nın çıkışına ayak uydurcagını sanmam.. kagıttayım ve bugun düşecegini tahmin etmeme ragmen 28 inde satmadım..biraz sabır gerektiren bayagı bir fillerin tepiştigi bir kagıt.. durulmasına var biraz.. daha birleşme kısmıda var oda sancılı olacak..aceleciysen ve özellikle strese gelemiyorsan yol yakınken ver kurtul derim.. ama acelem yok kafayada takmam dersen ekmek yersin diye ümit ediyorum saygılar..
                "Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."

'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'

Yorum

• balbadem
                  Yeni üye
                  • 03 Aralık 2009
                  • 1

yardımcı olursanız cok memnun olacam
                  elimde 800 lot TİRE hissesi var şimdi bedelli ve rühcan hakkı falan veriyo
                  şu an ne yapmam gerekiyo okuduyum yorumlardan tam bi şey cıkaramadım
                  banka hesabıma paramı yatırmam gerekir yada tire r , yi nasıl almalıyım hesabımda para olursa otamatik olarak hesabıma bu hisseden gecer mi nasıl talimat vermem gerekir bu konuda ,beni aydınlatırsanız cok mem nun olacam şimdiden teşekkürler.

Yorum

Working...
                  X

Debug Information