Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • eren@
    Tecrübeli
    • 24 Nisan 2008
    • 2344

delidayim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    taksime çıkacaklarda vardı iddası tutmazsa, ne oldu?
    ben diğer tarafta soydan a da sık sık söylüyorum garan 6,40 dan beri aşağıya diyor ama bu kadar dayanılmaz ki ..
    Boş laf bol nasıl olsa olur diye sonra itibarı düşünen yok ki ..
    Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• leventaslan
      Katılımcı
      • 08 Haziran 2009
      • 166

Ugur yilmaz burada SEREN1 adiyla yazan abimuz. Meshur kamyon soforu

HUAWEI Y320-U10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
      https://twitter.com/LEVENTASLAN91

Yorum

• eren@
        Tecrübeli
        • 24 Nisan 2008
        • 2344

leventaslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Ugur yilmaz burada SEREN1 adiyla yazan abimuz. Meshur kamyon soforu
        o halde SEREN1= Ugur yilmaz beyefendi nin iki haftalık vakti dolmak üzere kaldı bir buçuk gün sonraki hamle ne olacak görelim ...
        Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• kerimkurt
          Yeni Üye
          • 27 Ağustos 2013
          • 19

Herkes tahminini söyleyebilir.

Peki her tahmine itimat edip bol para hırsıyla işlem yapması yanlış değil mi?

Tahmini söyleyenlere kızalım ama balıklama dalanların suçu yok mu?

Normalde her söze kanmamayı herkes düşünür. Ucunda para görünce kanmak istiyor. Hata burda.

Yorum

• leventaslan
            Katılımcı
            • 08 Haziran 2009
            • 166

Gorunce nolacak eren. Farzedelim yanildi. Nolacak .

HUAWEI Y320-U10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
            https://twitter.com/LEVENTASLAN91

Yorum

• eren@
              Tecrübeli
              • 24 Nisan 2008
              • 2344

leventaslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Gorunce nolacak eren. Farzedelim yanildi. Nolacak .
              sevgili levent kardeşim bişi olacağı yok yukarda ben yazdım takip eden ler hayırlı olsun

Yorum

• serdar720
                Yeni Üye
                • 07 Aralık 2012
                • 46

BaBo nun yorumu belli. KMX da bir yorum yapmış... bekleyip göreceğiz..

Borsada olmaz olmaz.. herşey olabilir.. tedbirli olmakta faide var.

ve her kişinin sorumluluğu yine kendisine aittir..

Yorum

• sincapc
                  Yasaklı
                  • 02 Nisan 2014
                  • 141

Uğur Yılmaz çatlaktır ama kötü niyetli biri değil. Gerçek pozisyonunu yazmıştır.

Karl Marx, kilitçi acem deyyusu dikkate almak lazım. Yazdığı mesaj, Chp milletvekilinin 20 gün önce Soma hakkında verdiği araştırma önergesine benziyor.

Yorum

• bikmisbroker
                    BaBo
                    • 27 Şubat 2009
                    • 1009

KMX i iyi tanirim. Kamyoncuyu da.. Herkesin analizi kendini baglar. Ben analizimi yaptim burada sizlerle paylastim. Ihtimalleri de siraladim.
                    En fazla assagida gidebilecegimiz yeri de yazdim. KMX hekimdir. Agir bir hastalik atlatmis olmasina uzuldum. KMX de beni analizlerimden tanir Kmyoncu arkaddasda. Sanal alemde yillardir yazan kisilerdir her 2 si de. Kamyoncu arkadasimizda para piyasalarinda profosyonel yasantisi olmus bir arkadasimizdir.

Sent from my iPad using Tapatalk

Yorum

• bikmisbroker
                      BaBo
                      • 27 Şubat 2009
                      • 1009

KMX hekimdir derken Borsadan anlamaz seklinde almayin.Vakti zamaninda cok guzel analizleri oldu.Borsa konusunda kitaplari var. (Dr.Arman Afrasi) Farkli yontemleri vardir ve EW yi de bilir. DJi de ve S&P de dusus bekleyenlerin beklentisidir bu BIST te de ayni oranda (belki de daha fazla) dusus yasanacagi konusu. Ben DJi veya S&P ile Bist'in %100 paralellik konusunda bu arkadaslardan ayrilirim.

Yorum

• Cobalt
                        Katılımcı
                        • 25 Kasım 2011
                        • 149

Sn.Bıkmışborker öbür köyde sormadım polemik olmasın diye

Orada maks Beyaz çizgi yani hepimizin bildiği BİST 30 'da 30-31 cent'e düşüş olasılığını biliyrouz.

Ancak bir sonraki cümlenizde KMX ile ortak bir beklentinizin olduğundan bahsetmişsiniz.O da dibin henüz bulunmadığı beklentiniz.

Bunu tam oturtamadım aklımda.

Birde ben Altın Vuruş başladı sanıyordum.Öbür köyde Mart 2015'den sonra başlayacak mı demek istediniz.

Yanlış anladıysam da ne olur kusuruma bakmayın.

teşekkür ederim.

Yorum

• bikmisbroker
                          BaBo
                          • 27 Şubat 2009
                          • 1009

Şöyle yazayım;
                          Altın vuruş bence başladı.
                          Ancak, bir geri çekilme durumunda (pull back-ihtimal %20-25) geleceğimiz yer benim o grafiğimdeki DESTEK çizgim ihtimal % sini de yukarda yazdım.
                          Onun altında (yer yarılsa-ihtimal %10) geleceğimiz yer 2 beyaz cizgi ile gösterdiğim noktadır.
                          Değerler XU30 için ve EURO dur..
                          2015 Mart ayından sonra %25 iner %10'a
                          %10 ise %0'a

Not:Evet Sorularınızı burdan sorun lütfen

Yorum

• filozof16
                            Katılımcı
                            • 10 Temmuz 2011
                            • 144

altın vuruş bence başladı..
                            bu Türk yatırımcısı için yeterlidir..
                            ama tabii ki..siz her zaman bir pay bırakarak..gereken noktaları çizmişsiniz..
                            bir kez daha sonsuz tşk.ler..
                            Türkiye.de bu kadar net yol gösteren ama gösterdiğini belli etmeyen SPK.kurallarna uyan analist az görülür..

eksik olmayınız..
                            hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• sincapc
                              Yasaklı
                              • 02 Nisan 2014
                              • 141

''TPAO’nun 05.12.03 tarihinde basına verdiği tahmini rakamlara göre BP ile beraber yapılan araştırmalar sonucu Karadeniz’de 150.000 varil/gün petrol üretimi olasılığı mevcuttur. Şu anda mevcut petrol kuyularından yılda yaklaşık 2.500-3.000 ton üretim gerçekleşmektedir. Bir varil petrol yaklaşık 160 litre olduğuna göre ve 150.000 X 160 = 24.000.000 ettiğine göre günlük 24 milyon litre petrol üretme olasılığı mevcut olup yıllık değeri bulmak için rakamı yılın günlerine çarparsak 24.000.000 X 365 = 8.760.000.000 litre rakamını elde ederiz. Kabaca bin litre petrolün ağırlığını bir ton kabul edersek (ki daha fazladır) Türkiye’nin yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 9+3=12 bin ton olacaktır. Bu da tüketimin yaklaşık üçte biri eder. Diğer taraftan bir varil petrolü ortalama 25 dolar olarak kabul edersek yıllık 150.000 X 365 = 54.750.000 varil üretim demek 1.368.750.000 dolar yani yaklaşık 1.4 milyar dolarlık bir kaynak demektir. Elbette olaya sadece maddi kaynak açısından bakmamamız gerekir. Gerek yeni iş sahalarının açılması, gerek bazı bölgelerin kalkınması ve refahın yükselmesi de piyasaya canlılık getirecektir. Diğer yandan petrol kaynakların bulunması Türkiye’de petrol arama aktivitelerini arttıracaktır. Gelecekte eğer beklenenden oldukça büyük kaynaklar bulunursa bu sefer bir petrol ülkesi olmanın dezavantajları ve A.B.D.’nin olası planları üzerine kafa yormak zorunda kalacağız.''
                              Bu insanların borsadan para kazanmayı bırak, nasıl yaşamlarını sürdürdüklerini anlamıyorum. Sn.Babo bu vatandaşa aşağıdaki soruları sorar mısınız? Çünkü ben o siteye yazamıyorum, zaten de yazmam.Hödüğün moderatör olduğu foruma yazı yazılmaz.

1-Petrolün yoğunluğu nedir?
                              2-5000 metreden petrol çıkarmanın maliyeti nedir?
                              3-Değiştirilen petrol kanununa göre, ''günlük 150 bin varil petrol üretimi püsküllü yalanını'' doğru kabul etsek bile bundan Türkiye'ye düşecek pay nedir?

Gelelim ''Karadeniz'de günlük 150.000 varil petrol üretimi'' püsküllüsüne...Yahu bunu artık Mısır'daki sağır sultan anladı.

TBMM 2003'de meşhur teskereyi kabul etmedi. Bu teskere kabul edilseydi, Abd 60.000 askerini güneydoğuda konuşlandıracak, bir mermi atmadan güneydoğuyu işgal edecek, şimdiye kadar da çoktan Büyük Kürdistan kurulmuş olacaktı. Tabii teskerenin reddiyle Abd hedeflerinden vazgeçmeyecekti, zaten bunu da görüyoruz. Bunu bırakalım.

Reddedilen teskerede Karadeniz ile ilgili bir istek vardı. Abd; Trabzon ve Sinop limanlarını da stratejik üs olarak istemişti. İşte teskere reddedilince, Karadeniz'de petrol masalı uyduruldu ve petrol arama masalıyla pek çok batı ülkesinin istihbaratçıları Trabzon ve Sinop'a aktı. Mesela aynı dönemde Tel Aviv-Trabzon direk seferleri başlamıştır. Burada ulusal çıkarlar çatıştığı için karşı casusluk faaliyetleri ve sabotajlar da olmuştur. Mesela bir Abd petrol şirketinin 3 platformu batırılmıştır.

Abd'nin Karadeniz'e çıkmak istediği herkesin malumudur. Bulgaristan,Romanya ve Gürcistan devrimleriyle istediği üslere de sahip olabilmiştir. Fakat Karadeniz'de sürekli askeri gemi bulunduramaz. Montrö'ye göre Bir Abd askeri gemisi Karadeniz'e açıldığında galiba bir ay sonra geri dönmek mecburiyetindedir.

İşte bunu aşmak için, petro masalıyla birlikte Lev Ericson platformunu getirdiler. Onunla birlikte GFC Explorer adlı gemi de gelmişti. Bu gemi senelerce Sinop limanında demirli durdu. Lev Ericson platformu, 5 yıldızlı otelden farksızdır. Petrol arama masalıyla buradan askeri ve istihbari faaliyetler yapılmıştır.

Milletimiz de petrol çıkacak, zürriyetimiz kurtulacak masalıyla uyutulmuştur. Yahu bunları Mısır'daki sağır sultan biliyor.

Yorum

• bikmisbroker
                                BaBo
                                • 27 Şubat 2009
                                • 1009

sincapc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Milletimiz de petrol çıkacak, zürriyetimiz kurtulacak masalıyla uyutulmuştur. Yahu bunları Mısır'daki sağır sultan biliyor.
                                Sayın sincapc

Ben siyasetin bu kısmı ile ilgilenmem, çünki ilgilensem bile doğru dürüst bilgilenmem mümkün değil.
                                Yazdıklarınız (ABD, karadenize çıkma isteği vb) bana çok ilginç geldi çünki farklı bir yorum, ve galiba haklılık payı yüksek.

Ben borsaya bu gözle bakmadığım için (sizin anlattığınız şekilde) sorgulama gereği de hissetmedim.
                                KMX a bu konuda soru sormam için yukarda yazdığınız konulara hakim olmam lazım, hakim değilim.

Ben sade vatandaş sıfatı ile Karadenizde petrol bulundu lafı üzerine heye-can-landım.
                                KMX da Kuzu gibidir.

Bu KMX Makro analiz yapıyor ayağına yazar çizer, ancak EW ci dir.
                                Teknik Analizden den de anlar.

Hangi analiz yöntemini ağırlıklı olarak kullanıyor bilmiyorum.

Ama MAKRO analiz çerçevesinde yazar çizer birşeylere dayandırır ve HEDEF fiyat verir.

12 Yılda %2400 kazandığını da lütfetmiş yazmış.
                                Bu da benim tarzım değildir.

O yazısından alıntı yaparken bu detayları çıkardım, çünki polemiğe girecek vaktim de yok enerjimde.

Ha, KMX TREND takipçisidir.
                                Bu yönünü beğenirim.

Trendin ümmüğünden yakaladınmı zaten istediğin gibi YAZ-ÇiZ..

Bir önceki ALTIN VURUŞ un bittiği yerde grafik yayınladım, hemen özel mesaj kutum DOLDU!!

-Abi Türkiye bildiğin eski Türkiye değil.. Şeklinde başlayan benzer mesajlar içeriyordu hepsi de.
                                Ve bu hususu da belirten yazımı Para Nasıl Kaybedilir topiğinde grafik ekinde paylaştım ve Gün gelecek bu topik ağlama duvarına dönecek dedim.
                                Uzun vadeciler ve Temettücüler ufak ufak toplayın Gün sizin gününüz, AMA şikayet etmeyin diye de ekledim!!

Şimdi de Aralık 2013 deki dibini KERTERİZ alarak 4.cü ALTIN VURUŞu başlattım.

Halep ordaysa Şam da burada.
                                Endeks de 20 bin PUVAN düşecek gibi SANSASYONEL tarzda yazılar yazmak benim tarzım değil.

Grafiğim ORTADA ve ÇİZGİLERİM değişmez.
                                Gevşeme olursa nereye gideceği bellidir.

Endeksin çıkıp çıkıp (atıyorum) 80 bine değip 20 bine gevşemesi de bir tahmindir, benim grafiklerle çizgilerle destek ve dirençleri göstermem de bir tahmindir.

Grafikten anlayan KURT lar kendi alım-satım stratejilerini benim o garfiklerime bakarak kesinleştirirler.
                                Kuzu kılığında gezen KURT piyasada çok olduğu için, onlara da ses çıkarmam.

Kimisi de burada gördüklerini başka şekillerde başka platformlarda allayıp pullayıp satarlar.

Her 2 durum da beni ırgalamaz.

Forumculuk, kendini tatmin etmek ile eşdeğer bir şekilde gelişti Türkiyede.
                                Her FORUMCU bir şekilde Masturbasyon yapıyor yani kısacası.
                                Bilgi paylaşımı YOK.. Öğretme YOK!! 14 senedir binlerce grafik yayınladım.
                                Yüzlerce teknik analist yetişti bu güne kadar.
                                AYNI SÜRE İÇERİSİNDE YAZIP CİZEN VE ANALİZ YAPIYORUM DİYEN AMA (NEDENSE) 1 TANE BİLE GRAFİĞİNİ GÖRMEDİĞİM DÜDÜKLER VAR PİYASADA..

Masturbasyona Devam.
                                Selam ve sevgilerimle.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information