Sağlıklı ve Naturel Yemek Tariflerim; Et,Balık,Tatlılar vb...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • dalgıçkerem
    Yeni üye
    • 04 Eylül 2009
    • 10

Sağlıklı ve Naturel Yemek Tariflerim; Et,Balık,Tatlılar vb...

Bu topikte kendi yaptığım ve bildiğim yemek tariflerini, tatlıları sizlerle paylaşacağım. Pratik ve herkesin yapabileceği tarifler olacak. Sizlerinde yaptığınız yemek tariflerini paylaşırsanız çok daha faydalı olur. Et yemekleri, balıklar, tatlılar yemekle alakalı bildiğimiz ve yaptığımız ne varsa paylaşalım.
    İlk tarifim herkesin bildiği ve yaptığı mercimek çorbası. Ama benim tarif çok pratik, kolay ve lezzetli.
  • M.Dğny
    ...........
    • 28 Nisan 2009
    • 0

sevgili kerem
    yeni topiğinin foruma ve üyelere çok faydalı olacağından eminim...
    çok teşekkürler...
    ZAMAN HERŞEYİN DOĞRUSUNU GÖSTERİR...

Yorum

• dalgıçkerem
      Yeni üye
      • 04 Eylül 2009
      • 10

Mercimek Çorbası Tarifim...

Onlarca mercimek çorbası tarifi vardır, bu yazacağımı belki bilenleriniz vardır ama yapması çok kolay bi tarif;
      --------------------------------------------------------------
      Orta boy bi tencere için malzemeler:
      1- İki kase kırmızı mercimek,
      2- Bir orta boy soğan,
      3- Üç dört diş sarımsak,
      4- Bir çorba kaşığı dolusu tereyağ, aynı miktarda da zeytinyağ,
      5- Bir kaşık salça,
      6- Yeteri kadar su, tuz, karabiber, üstü içinde kuru nane
      ---------------------------------------------------------------
      Soğanın kabuklarını soyup doğrayın, sarımsaklarıda ezin. Tencereyi ocağa koyun, içine 5 bardak kadar su doldurun, içine mercimekleri dökün, ocağın altını yakın. Tencereye, doğradığınız soğanla sarımsağıda ekleyin, tereyağla zeytinyağını ve salçayıda dökün, kaynamaya bırakın. Mercimekler pişene kadar kaynatın, ölçüsüde mercimek hamur gibi eriyecene kadar, katılığına göre su ilave edin. Pişmesine yakın az karabiber ve tuz ilave edin. Tuzu az katın tadına bakın azsa biraz daha ilave edin. Mümkün olduğunca tuzu yemeklerde az kullanın. Tencerenin altını kapatmadan naneyide dökün 1-2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. El blenderiylede tencerede çorbayı benderden geçirirseniz süzme mercimek çorbası gibi olur.
      Önemli bi ipucuda mercimek pişerken 1 limonun kabuklarını ince rendeyle çorbanın içine rendelerseniz çorbasınız açık sarı bi renk alır.
      Afiyet olsun... Hayatınızda 4 zehiri çok az kullanın; UN,ŞEKER,TUZ,YAĞ.

Yorum

• dalgıçkerem
        Yeni üye
        • 04 Eylül 2009
        • 10

M.Dğny Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        sevgili kerem
        yeni topiğinin foruma ve üyelere çok faydalı olacağından eminim...
        çok teşekkürler...
        Teşekkür ederim Murat abicim, bildiğim kadarıyla paylaşımlarda bulunacağım, inşallah faydalı olur.

Yorum

• ÇAKAL
          Ağa'nın Adamı
          • 27 Haziran 2007
          • 2545

dalgıçkerem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bu topikte kendi yaptığım ve bildiğim yemek tariflerini, tatlıları sizlerle paylaşacağım. Pratik ve herkesin yapabileceği tarifler olacak. Sizlerinde yaptığınız yemek tariflerini paylaşırsanız çok daha faydalı olur. Et yemekleri, balıklar, tatlılar yemekle alakalı bildiğimiz ve yaptığımız ne varsa paylaşalım.
          İlk tarifim herkesin bildiği ve yaptığı mercimek çorbası. Ama benim tarif çok pratik, kolay ve lezzetli.

Zorlu'dan arta kalanlarla ise bu yemeklerin tadı bir başka olur.
          Lakin en son 13 yıl önce tavada yumurta yaparken tavanın sapı elimde kalmıştı.Daha da girmem mutfağa.Yırttım anlayacağın.
          Mangal dersen o başka,o bir zevk, o bir keyf.
          Yine de takipteyim topiği.Hayırlı olsun topik.
          Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
          Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Survival
            Birleştirici
            • 30 Nisan 2009
            • 6

Onlarca mercimek çorbası tarifi vardır, bu yazacağımı belki bilenleriniz vardır ama yapması çok kolay bi tarif;
            Orta boy bi tencere için malzemeler:
            1- İki kase kırmızı mercimek,
            2- Bir orta boy soğan,
            3- Üç dört diş sarımsak,
            4- Bir çorba kaşığı dolusu tereyağ, aynı miktarda da zeytinyağ,
            5- Bir kaşık salça,
            6- Yeteri kadar su, tuz, karabiber, üstü içinde kuru nane
            ---------------------------------------------------------------
            Soğanın kabuklarını soyup doğrayın, sarımsaklarıda ezin. Tencereyi ocağa koyun, içine 5 bardak kadar su doldurun, içine mercimekleri dökün, ocağın altını yakın. Tencereye, doğradığınız soğanla sarımsağıda ekleyin, tereyağla zeytinyağını ve salçayıda dökün, kaynamaya bırakın. Mercimekler pişene kadar kaynatın, ölçüsüde mercimek hamur gibi eriyecene kadar, katılığına göre su ilave edin. Pişmesine yakın az karabiber ve tuz ilave edin. Tuzu az katın tadına bakın azsa biraz daha ilave edin. Mümkün olduğunca tuzu yemeklerde az kullanın. Tencerenin altını kapatmadan naneyide dökün 1-2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. El blenderiylede tencerede çorbayı benderden geçirirseniz süzme mercimek çorbası gibi olur.
            Önemli bi ipucuda mercimek pişerken 1 limonun kabuklarını ince rendeyle çorbanın içine rendelerseniz çorbasınız açık sarı bi renk alır.
            Afiyet olsun... Hayatınızda 4 zehiri çok az kullanın; UN,ŞEKER,TUZ,YAĞ.
            Kerem dostum,
            Topik hayirli ugurlu olsun.. Bu topik sanirim benim icin son derece hayat kurtarici oldu.. Hanimla birlikte calisiyor olunca evde yiyecek yemek olmuyor k24 Surekli makarna, pilav, hazir kofte isit ye isleri de sagliksiz oluyor k24.. Gerci Yuce Allah bugunumuzu aratmasin, kuru ekmek yesem bile mutlu olurum orasi ayri ama biraz yemek yapmayi da bilmek lazim.. Ben de kendi kafama gore yaptigim ama tadi guzel olan mercimek corbasi tarifimi toparlayip eklerim

Bendeniz 30 yasin uzerinde olup yakin bir zamana kadar dolaptaki tarhanayi mercimek sanip, yikamaya calisarak ve hatta yikamayi basararak sonrasinda cesitli sebzelerle bir corba haline getirmis olmakla beraber yemek yapmayi severim

Yorum

• VOLVO
              indikatör
              • 30 Nisan 2009
              • 1448

Kerem bilerek mi açıyorsun bu topiğik24k24

Tam bu hafta diyetisyene başlıyacağım senin yaptığın işe bak. neyse biraz erteleriz bizde

Kerem küçük oğlumuz nasıl ?

Yorum

• yemekçi
                Gurme
                • 22 Mart 2009
                • 3314

Öncelikle topik hayırlı olsun
                nede olsa ilgi sahamız

Firmamizin web sayfasını yazayım
                sayfanın alt tarafında günün tarıfı var
                sayfa yenilendimi yeni tarıf geliyor
                Ordan kopya yapacaktım
                olmadı
                sanırım bizim webci.............. koruma koymuş
                sevgili simurg hocamizin affına sığınarak
                biraz reklam yapmış olalım
                Kapitalizmin zor sınavı
                Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• ÇAKAL
                  Ağa'nın Adamı
                  • 27 Haziran 2007
                  • 2545

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Öncelikle topik hayırlı olsun
                  nede olsa ilgi sahamız

Firmamizin web sayfasını yazayım
                  sayfanın alt tarafında günün tarıfı var
                  sayfa yenilendimi yeni tarıf geliyor
                  Ordan kopya yapacaktım
                  olmadı
                  sanırım bizim webci.............. koruma koymuş
                  http://www.tem-as.com.tr
                  Abi vebci mi cepci mi söyle de ona;anasayfanıza tencerenin dışında yemek görüntüsü de koysun.Neydecez koca tencereleri.k24

Yorum

• dalgıçkerem
                    Yeni üye
                    • 04 Eylül 2009
                    • 10

VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Kerem bilerek mi açıyorsun bu topiğik24k24

Tam bu hafta diyetisyene başlıyacağım senin yaptığın işe bak. neyse biraz erteleriz bizde

Kerem küçük oğlumuz nasıl ?
                    Abi napalım az çok anladığımız şey bu, borsadan yazsam bana uyanlar batar . Muhammed hakkındada epeydir yazmamıştım. Epey sürpriz gelişmeler oldu, bu yaz ortalarında muahmmedin görmeyen sağ gözü kendi kendine açıldı, Allahın mucizeleri sonsuzdur. Son kontrolleri içinde geçen ay doktoruna gittik 1 sene öncesine göre baya iyi maşallah, ufak ufak konuşmayada başladı ama acayip yaramaz ele avuca sığmıyo. Şimdilik bi dikkat eksikliği var o konudada eğitim için uğraşıyoruz hayırlısı bakalım.

Yorum

• preLUDE
                      Katılımcı
                      • 16 Mart 2009
                      • 68

Abi napalım az çok anladığımız şey bu, borsadan yazsam bana uyanlar batar . Muhammed hakkındada epeydir yazmamıştım. Epey sürpriz gelişmeler oldu, bu yaz ortalarında muahmmedin görmeyen sağ gözü kendi kendine açıldı, Allahın mucizeleri sonsuzdur. Son kontrolleri içinde geçen ay doktoruna gittik 1 sene öncesine göre baya iyi maşallah, ufak ufak konuşmayada başladı ama acayip yaramaz ele avuca sığmıyo. Şimdilik bi dikkat eksikliği var o konudada eğitim için uğraşıyoruz hayırlısı bakalım.
                      konunuz hayırlı, yavrunuz da bundan 1000 kat daha sağlıklı olsun.
                      HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Yorum

• ÇAKAL
                        Ağa'nın Adamı
                        • 27 Haziran 2007
                        • 2545

Hamdolsun.Rabbim yardımcın olsun.
                        Hayrihi ve şerrihi minellahüteala....ile ahir.
                        Hayır ve şerrin Allahü Teala'dan geldiğine iman ettik.
                        İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.
                        "Şüphesiz biz Allah'tan geldik ve O'na döneceğiz."
                        Amenna ve saddagna.
                        İmtihan dünyası,herkes bir şeyle imtihan olmakta Keremim.Elinde tüm imkanlara sahip olanlar için belki de o sahip oldukları öte de onlara yük olacak.
                        Rabbim verdikleri nimetlerin şükrünü eda edenlerden ve son nefes dahil imanla göçenlerden eylesin.

Yorum

• dalgıçkerem
                          Yeni üye
                          • 04 Eylül 2009
                          • 10

Fırında karagöz

Tarifler karışık olacak, çok basit bi balık yemeği, fırında karagöz ya da ne balık bulursanız Fotoğraftaki büyük balık 1,5 kiloya yakın baltabaş karagöz. Bu balığı parayla alacak kadar zengin almadığım için ancak zıpkınla vurarak yeme şansım oluyor.

----------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------

Tarifi çok kolay balıkları ayıklayın, balıklar büyük kalınsa yanlarından çizik atın, Tepsinin altını yağlayın soğanları halka halka doğrayıp serin, balıkları tuzlayıp üzerine dizip üstlerine parça tereyağla defne yaprakları koyun, fırına atın. Bu kadar basit. zor olan baltabaş karagözü bulmak

Yorum

• simurg
                            Administrator
                            • 10 Mart 2007
                            • 9248

Hayırlı olsun topiğiniz, en iyi izleyicilerinizden birisi olacağım....
                            https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
                              Administrator
                              • 10 Mart 2007
                              • 9248

Dulaarımız sizinle...Allah acil şifa versin...
                              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

Working...
                              X

Debug Information