Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
geceden sabaha yıllanmış portakal içenler gastrit olmuyorda sabah akşam mis gibi taze sıkılmış portakal suyum içincemi gastrit olacağız.....zaten forum itibariyle burda yazdığımıza göre az çok herkes borsayla ilgileniyor...siz hiç gastriti olmayan borsacı gördünüzmü.....görsenşz dahi o artık sixi tanımaz emin olunki......bu arada canım portakalı siyasallaştırmayalım.......
sen dahı sıyasallastın portakal napsın ayak uyduruyo sana...
Yapısında karoten bulunduğu ve kanı temizlediği için portakal aynı zamanda cildi güzelleştirir ve ona tatlı bir pembelik kazandırır. Güney Fransa'da ve İtalya'daki köylü kızları, ciltlerinin parlaklığı ve pembeliğini portakala borçlu olduklarını söylerler. Kabuklarındaki esans sivilcelere sürüldüğünde biraz yanma yapar ama 2 ayda ortadan kaldırır. Soğuk algınlıklarına karşı doğal ilaçtır: İçinde bol miktarda C vitamini bulunduğundan organizmayı grip ve nezle gibi kış hastalıklarına, soğuk algınlıklarına karşı korur. Diğer yararları: 1. Kanı zehirlerden temizler. 2. Sanlığa ve karaciğer hastalıklarına karşı etkili bir doğal ilaçtır. 3. Bağırsakları yumuşak tutar. 4. Bedene güç ve enerji verir. Organizmanın vitamin ve madensel tuz gereksinimini karşılar. Özellikle gelişme dönemlerinde çocuklara bol bol portakal yedirmekte yarar vardır. 5. Portakal ağacı çiçeklerinin kaynatılmasıyla elde edilen su spazmı giderir, damar sertliğini ve felci önler. Portakal kabuk esansında da aynı olumlu etkiler mevcuttur.
PORTAKALI ÖZETLERSEK:
Bileşimindeki etken maddeler
C vitamini
Karbonhidrat
Potasyum
Folik Asit
Bioflavin
Genel faydaları:
Soğuk algınlığı, grip, kas incinmesi, kalp hastalıkları ve felçten korur,
Portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller, ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar,
İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır,
Kanın pıhtılaşmasını,mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır,
İçerdiği yüksek potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.Aynı zamanda,içerdiği potasyum, cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da önler,
Çocukların hastalıklardan korunması ve fiziksel gelişiminin tam sağlanması için gerekli olan cevherler dolu bir meyvedir.
Kabuklarında bulunan uçucu maddenin bazı kanser türlerinin tedavilerinde çok önemli iyileştirici bir madde olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Özetle;portakalı ve diğer narenciye ürünlerini birer hayat iksiri olarak görmeli ve bütün yıl boyunca mutlaka bol tüketmelisiniz.Portakalın gerçek değeri daha ileri yıllarda anlaşılacaktır.
Başlığa baştan sona tekrar baktım bir tane bile ne bardak ne portakal göremedim.
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
Başlığa baştan sona tekrar baktım bir tane bile ne bardak ne portakal göremedim.
ne zaman istersen lafı bile olmaz
özellikle resim koymadım ki maliyetten kaçayım diye.
malum güzel duruyor sonra herkes bende istiyorum diyince
bundan sonraki isteklerin yüzde%10 senin.k28
eline sağlık fotoğrafta da canlı canlı duruyormuş gibi.canım çekti gideyim biraz içeyim.
ne zaman istersen lafı bile olmaz
özellikle resim koymadım ki maliyetten kaçayım diye.
malum güzel duruyor sonra herkes bende istiyorum diyince
bundan sonraki isteklerin yüzde%10 senin.k28
eline sağlık fotoğrafta da canlı canlı duruyormuş gibi.canım çekti gideyim biraz içeyim.
Kimseye ısmarlamam Rakı sofrasımı bu kafayı bulunca hesaplar benden de
Resmi görünce benim Büyük kız da sıktı kendine
hepsini içmeden yakaladım bardaktaki resmide çektim ama
Laptopun resim çekme kalitesi bozuk k24k24
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
Yorum