Çer,çöplük..

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ÇAKAL
    Ağa'nın Adamı
    • 27 Haziran 2007
    • 2545

Ayfayı yedik.k24k24k24
    Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
    Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• ÇAKAL
      Ağa'nın Adamı
      • 27 Haziran 2007
      • 2545

Bütün araç sahiplerini ilgilendiren haber
      Kaçak geçerseniz aracınızın muayenesi yapılmayacak ve trafikten men edilecek.
      Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden ücret ödemeden geçiş yapan sürücüleri kötü bir sürpriz bekliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, iki yılda bir yenilenmesi gereken araç muayenesi için 'köprülerden kaçak geçiş' cezasının ödenmesini zorunlu hale getirdi. Daha önce araç muayeneleri için alınan temiz kâğıdı artık yeterli olmayacak. Köprülerden günde ortalama 3 bin 500 araç kaçak geçiş yapıyor.

BUGÜN GAZETESİ - Bütün araç sahiplerini ilgilendiren haber haber sayfası

Yorum

• ÇAKAL
        Ağa'nın Adamı
        • 27 Haziran 2007
        • 2545

İskilipli Atıf Hoca'nın kabrini bulduran vasiyet

İskilipli Atıf Hoca'nın kabri, bir zabıt kâtibinin oğluna vasiyeti ile ortaya çıktı. DNA testi, kemiklerin Atıf Hoca'ya ait olduğunu doğruladı. Eski milletvekili Mehmet Sılay'ın içinde olduğu 15 kişilik ekip, kabri 7 yılda buldu.

İskilipli Atıf Hoca, Ankara İstiklal Mahkemesi kararıyla 4 Şubat 1926'da güneş ışıkları kendini gösterirken idam edildi. Ne cenazesi yıkandı ne de cenaze namazı kılındı. Hava karardıktan sonra Mamak Mezarlığı'nın 'kimsesizler' bölümüne defnedildi. Mezarı bugüne kadar bulunamadı. Nazım Hikmet, Seyit Rıza gibi birçok isme 'iade-i itibar' gündeme gelse de Atıf Hoca konusunda bir adım atılmadı.
        Bu mezarlık 1954'te Gülveren ile Çinçin arasındaki asri mezarlığa taşındı. Atıf Hoca'nın kabri, korkudan dolayı sahip çıkan olmadığı için olduğu yerde kaldı. Mezarlık, Şafaktepe Parkı'na dönüşürken, Atıf Hoca'nın mezarı taşınmayan diğer mezarlar gibi kayboldu. Ancak mezarın yerini bilen bir isim vardı. Mahkemede zabıt kâtipliği yapan kişi, idamda ve definde de görev almıştı. Bu sebeple mezarın yerini, defnedilenin kim olduğunu biliyordu. Ve suçsuz olduğuna inanıyordu. Bu zabıt kâtibi, Atıf Hoca'yı sık sık ziyaret edip dua etmeyi ihmal etmedi. Vefatından önce Atıf Hoca'nın mezarının yerini oğluna da göstererek "Oğlum, bak şurada büyük bir âlim yatıyor. Atıf Hoca haksız yere idam edildi. Onun ruhuna Yasin, Fatiha oku." vasiyetinde bulundu. Vasiyeti alan genç, ömrü boyunca hep mezarı ziyaret etti; parka dönüştükten sonra da kabir ziyaretini unutmadı.

KEMİKLERİ 6 AY BAGAJDA TAŞIDI
        Bu definden yaklaşık 74 yıl sonra, Ankara'da yaşayan Hatay eski milletvekili Mehmet Sılay'ın başını çektiği 15 kişilik ekip, 2000 yılında Atıf Hoca'nın mezarını bulmak için harekete geçti. Birkaç yıl önce de mezarın yerini bilen tek kişiye ulaştı. Sılay zabıt kâtibinin ve oğlunun ismini şu anda açıklamak istemiyor, vakti geldiğinde açıklayacaklarını anlatıyor.
        Atıf Hoca'nın mezarını ortaya çıkarmak için yola çıkan bu ekibe, saçlarına ak düşen bu kişi tarafından mezarın yeri gösterildi. 2 yıl önce, yağmurlu bir günde Şafaktepe Parkı'ndaki mezar gizlice açıldı; toprağın içine su dolmasına rağmen kemikler ortaya çıkmaya başladı.
        Sılay, bu kemiklerden bir numuneyi 6 ay kadar arabasının bagajında taşır; maksadı kemiklerin İskilipli Hoca'ya ait olup olmadığını kesin olarak tespit etmektir. Hoca'nın Çorum'un İskilip ilçesi Toyhane köyünde yaşayan yeğenlerinden (Mehmet, Satı, Hamza, Süleyman İmal) saç, kan ve tırnak örnekleri alır. Ardından toprağın altından çıkan kemikler ile Atıf Hoca'nın yeğenlerinden aldığı örneklerin karşılaştırılması için bir Adli Tıp Kurumu'na müracaat eder. Hatay'da başhekimlik geçmişi de olan Sılay, ikili ilişkilerle bu testi tamamlar. Üç doktorun vardığı sonuç, kemiklerin yüzde yüz Atıf Hoca'ya ait olduğunu gösterir.
        İskilipli Atıf Hoca'nın, çimlerin altından çıkarılan kabrinde önce kafatası bulundu; ardından vücuda ait uzun kemiklere rastlandı. İki köprücük kemiğinin bulunmasına karşın el ve ayak parmakları toprağın altından çıkmadı. Kemiklerin Atıf Hoca'ya ait olduğu kesinlik kazanınca yaklaşık 81 yıl sonra cenaze namazı kılındı. Atıf Hoca babasının, eşinin ve kızının bulunduğu Toyhane köyü mezarlığına değil, İskilip ilçe mezarlığına defnedildi.
        HABERİN DEVAMI AKSİYON DERGİSİ'NDE
        Kaynak: Aksiyon

Yorum

• ÇAKAL
          Ağa'nın Adamı
          • 27 Haziran 2007
          • 2545

Kenya varoşlarında top koşturan kardeş Obama'nın ilginç öyküsü

ABD Başkanı Barack Obama'nın kardeşi olan George Obama'nın Kenya'nın başkenti Nairobi'nin varoş mahallelerinde verdiği yaşam mücadelesini kendi ağzından dinlemeye ne dersiniz?
          Newsweek Türkiye'nin bu haftaki sayısında kendi kaleminden tanıma fırsatı bulduğumuz George Obama, Abisi Barack'ın ABD Başkanı olmasının ardından hayatında ne gibi değişikliklerin olduğunu anlatıyor.

OBAMA'NIN KARDEŞİ OLMAK

Kasım 2008'de, kenya'da bir barda oturmuş Barack Obama'nın yaptığı zafer konuşmasını seyrediyordum. TV'de gördüğüm sevinçle bağıran kalabalık ve Obama'nın onlara "Siz söylediniz", "Siz duydunuz", "Siz çağırdınız" gibisinden sesleniş tarzı bana, sanki Amerika'daki insanlar bu adamı benden çok daha iyi tanıyormuş gibi hissettirdi; babalarımız aynı olmasına rağmen. Eğer Obama kabilesinde önde giden, kılavuz ışık olabilecek birisi varsa bu oydu ve eğer kimsenin sözünü etmek istemediği gölgelik bir yer varsa, herhalde bu da bendim.
          Görece ayrıcalıklı bir çocukluk dönemi geçirdikten sonra, gençlik yıllarımda çöktüm ve kendimi yaktım. Kenya'da Nairobi'nin konforlu sitelerinden varoşların vahşi kaosuna göçmüştüm. İçki ve uyuşturucu içinde kendimi kaybettim ve elinden silah düşmeyen bir gangstere dönüştüm. 2O'li yaşlarımda soygun suçundan Nairobi Cezaevi'nde bir yıl yattım. Cezaevinde açlık grevinden, günlerce aralıksız aşırı kalabalık ve havasız hücrelere kapatılmaya kadar birçok şey gördüm. Ama hapiste başka bir adama dönüştüm ve hayatımı daha farklı bir yola sokmak için kendi kendime söz verdim.
          Gecekondu mahallesindeki arkadaşlarla beraber, varoş çocukları için bir gençlik grubu kurdum. Tutkum futboldu, zaten Afrika'da futbola ibadete varan bir ilgi var. Huruma Futbol Kulübü'nü ilk kurduğumuz zaman bırakın formayı, çocukların hiçbirinde futbol oynamak için bir çift krampon
          bile yoktu. Bazıları idmana öyle aç geliyordu ki çıkıp oynayacak enerjileri bile olmuyordu. Bazen paramız yetmediği için maçları oynayacağımız yere kilometrelerce yürüyerek gidiyorduk. Bütün bunlara rağmen oyuncular hırsla oynadı ve biz kazanmaya başladık. Sonra ağabeyim Amerika'da ve dünyada tanındıkça medya Afrika'daki akrabalarım görmeye geldi. Nihayetinde basın beni gecekondu mahallemde buldu. Yeni şöhretim hem nimet hem lanet oldu. Birçok insan benim Beyaz Saray'a doğrudan bir hatta sahip olduğumu sanıyor ama yanılıyorlar. Seçimden bu yana ağabeyimle yalnızca bir kez konuştum, o da tebrik etmek içindi. Yine de, ağabeyimle bağlantım sayesinde yardımsever kuruluşlardan gençlik grubumuzu desteklemek için kaynak çekmeyi başardım. Topladığımız parayla altın şansı ve yeşil renklerde formalar aldık. Her oyuncunun formasında kendi sırt numarası bile var. Geçen sonbaharda Obama'nın Şampiyonlan, Nairobi Süper Ligi'ni kazandılar. Böyle bir olay birkaç yıl önce bir gecekondu takımı için düşünülemezdi bile. Soyadım sayesinde bulduğum sponsorluklar ile Kenya'nın her yerine gitmek için otobüslere binebiliyoruz. Ben hâlâ Afrika'nın en büyük gecekondu mahallelerinden birinde yaşıyorum. Benimle birlikte dört buçuk milyon insan daha buralarda yaşıyor. Sağlık hizmetlerine ulaşma imkânımız ya hiç yok ya da çok az var. Ortalama gelir günde beş dolardan daha az. Bunu da taksi şoförü, hademe ya da çöp toplayıcısı olarak iş bulabilenler kazanıyor. Geri kalanlar için hiçbir şey yok. Ağabeyim dünyadaki en güçlü ülkenin lideri olabilecek kadar yükseldi. Ben de Kenya'da dünyanın en güçsüzleri, yoksulları, varoş insanları arasında bir lider olmak istiyorum. Umut ağa-beyimin çok lafını ettiği bir kelime. Ama bu kelimenin gerçekten ne demek olduğunu ben yeni anladım. Burada biraz umut için bile çok beklemek gerekiyor.
          (NEWSWEEK)12 Ocak 2010, Salı

Yorum

• ÇAKAL
            Ağa'nın Adamı
            • 27 Haziran 2007
            • 2545

Elhamdilillahirabbilalemin.
            Hamd alemlerin Rabbi olan Allah içindir.

Mars'tan şok eden görüntüler!

Mars'ı izleyen HiRISE tarafından NASA'ya gönderilen fotoğraflar bilimadamlarını şok etti...

milliyet.com.tr
            Mars yörüngesindeki HiRISE adlı kamera tarafından NASA'ya gönderilen fotoğraflar, NASA'yı şok etti.
            Başka bir gezegene gönderilen en güçlü kamera olan HiRISE'ın, Mars'ın kuzey kutup noktasında tespit ettiği şekiller, ağaçları andırıyor.
            Fotoğrafı inceleyen bilimadamları, bunun bir optik aldanma olduğuna karar verdiler.
            Mars'ın kuzey kutup noktasının yakınlarında çekilen fotoğrafta ince bir donmuş katman karbon dioksitle kaplanmış kum tepecikleri görülüyor.
            Fotoğrafta görülen ağaç benzeri şekillerinse Mars baharında buzların erimesiyle ortaya çıkan toprak kaymalarının kalıntıları olduğu açıklandı.
            Hatta fotoğrafın merkezinde, hafif sol tarafında göreceğiniz kum bulutu da, bilimadamlarının bu bulgusunu doğrular nitelikte.

Yorum

• mecaz
              Tecrübeli
              • 02 Şubat 2009
              • 438

Akıllı adamın birinden duymuştum. " Bu kadar yıldız, biz geceleri seyredip de duygulanalım diye olmadı herhalde." demişti.

.......................
              EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........

Yorum

• ÇAKAL
                Ağa'nın Adamı
                • 27 Haziran 2007
                • 2545

http://www.sabah.com.tr/fotohaber/ya...r?tc=14&page=1

Yorum

• mecaz
                  Tecrübeli
                  • 02 Şubat 2009
                  • 438

Hala duruyor mu burası
                  =))

.....

Yorum

• mecaz
                    Tecrübeli
                    • 02 Şubat 2009
                    • 438

.
                    Hayat üçbuçukla , dört arasındadır,
                    Ya korkudan üçbuçuk atarsın , ya dört dörtlük yaşarsın..

..................
                    Neyzen Tevfik'den devşirme.
                    ..................................

Yorum

• ketenhelva
                      ..................
                      • 10 Aralık 2008
                      • 1488

dottore,ne güzel kamçılı adamsın sen demiş bir çok bilen,cildin abanoz gibi parlıyor,yüzün mevzun,gözlerin derin..''ispartaküs,trakyalı galadyatör dizisinden bir enstantane..''
                      her şey olacağına varır..

Yorum

• mecaz
                        Tecrübeli
                        • 02 Şubat 2009
                        • 438

Sayın Keten Hocam , bu varoşlara uğrar mıydınız siz..
                        Muhabbetinizden bizim de kısmetimize düşer miydi..
                        Way ne etsek
                        Kırmızı halılar mı döşesek,
                        Ne veciz laflar etse şu yarım aklımız da bize cevap verseniz...

.................................

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

yarım akıldan veciz degil,ceviz laf çıkar.onunda içi boş çıkar..
                          her şey olacağına varır..

Yorum

Working...
                          X

Debug Information