Ramazan Ayı

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

Ramazan Ayı

Tüm dünya için imsakiye...

https://twitter.com/keyborsa_simurg
  • baymetin
    Yeni Üye
    • 22 Mayıs 2007
    • 13

Keyborsa camiasının Ramazanını kutluyorum.Ayrıca Ülkemizin ve tüm İslam Alemininde Ramazanı kutlu olsun.

Yorum

• guneysu
      Rize
      • 01 Mart 2009
      • 646

hayırlı ramazanlar...........
      !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• MIHNANA
        Kartal
        • 23 Haziran 2009
        • 59

Hayırlı Ramazan'lar diliyorum
        UYARI:Burada yazdığım bilgi, haber ve yorumlar TAVSİYE niteliğinde olmayıp, YATIRIM DANIŞMANLIĞI kapsamında DEĞİLDİR! Zaten borsadan pek anlamam zarar edersiniz...

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

"Ramazan geldi; aşk ve iman padişahının sancağı erişti! Artık maddî yiyeceklerden elini çek! Çünkü göklerden manevî rızık geldi ve can sofrası kuruldu!"

"Bu mübarek ayda gönül de boş durmadı; ümitsizlik perdesini yırttı, göklere uçtu! Can, zaten bu kirli dünyaya mensup değildi, meleklerdendi; onlara ulaştı!" (Mevlana)

Yorum

• Dragon
            Bağımlı
            • 09 Haziran 2007
            • 941

Rahmet,bereket ve mağfıret ayı olan Ramazan-ı Şerif hepimize hayırlı olsun...
            Ben ben değilim,Sen olmayınca
            Sen sen değilsin,Ben olmayınca

Yorum

• FNT
              KARAKARTAL
              • 29 Mart 2008
              • 4754

Mübarek Ramazan Ayı ; sana Vücudunun sıhhat ve selameti olan "az yemeğe".... Ruhunun sıhhat ve selameti olan "günahsız olmaya"..... dininin sıhhat ve selameti olan "Peygamber Efendimizin güzel ahlakına sahip olmaya" vesile olsun....

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

Dünyaya geldiğimde kainatı hoş gördüm.
                Seyrettim âsumânı, saltanatı boş gördüm.
                Din, dil, millet farkını gözetmedim erenler!
                İkiliği kaldırdım, birlikte güneş gördüm.

Söz sarrafın elinde bir cevherdir. Eyvallah! ..
                Sözü dinleyebilmek bir hünerdir. Eyvallah! ...
                Celaleddin dünyâda en hakiki gerçek şu:
                Sözünü dinletenler muzafferdir. Eyvallah! ...

(Mevlana)

Yorum

• Operasyoncu

Tüm islam aleminin ve keyborsa üyelerin ramazanlanının hayırlı mutlu geçirmesi dileyiğle

Hayırlı Ramazanlar

Yorum

• DERİN
                    Katılımcı
                    • 22 Mayıs 2009
                    • 58

[QUOTE=simurg;151749]Dünyaya geldiğimde kainatı hoş gördüm.
                    Seyrettim âsumânı, saltanatı boş gördüm.
                    Din, dil, millet farkını gözetmedim erenler!
                    İkiliği kaldırdım, birlikte güneş gördüm.

Söz sarrafın elinde bir cevherdir. Eyvallah! ..
                    Sözü dinleyebilmek bir hünerdir. Eyvallah! ...
                    Celaleddin dünyâda en hakiki gerçek şu:
                    Sözünü dinletenler muzafferdir. Eyvallah! ...
                    (Mevlana)

İşte bu insanlığın hayat felsefesi olmalı bence...
                    tşkler ...
                    Hayırlı ramazanlar...
                    Amor patriæ nostra lex

Yorum

• simurg
                      Administrator
                      • 10 Mart 2007
                      • 9248

Allah mekanını cennet etsin....Ramazanda aklıma geldi birden...

Yorum

• DERİN
                        Katılımcı
                        • 22 Mayıs 2009
                        • 58

Aldıkların yada alacağın herşey kaderin dışında kalır.Ancak vermiş oldukların, her zaman için servetin olacaktır...
                        Birisine güzel sözler söylemek yada sadece gülümsemek bile vermektir...
                        Amor patriæ nostra lex

Yorum

• ibrahimd
                          Tecrübeli
                          • 31 Mayıs 2009
                          • 220

Ey erenler Zikr nedir?nedir zikr?

ZİKİR NEYE DENİR ?
                          Allah (c.c) Hz.’lerinin, Kuran-ı kerimden zikri emreden ayeti kerimelerinden bir kaçını gözlemleyelim:
                          “Allah’ı çokca zikredin (anın ki), kurtulasınız” (Cuma 10).
                          “Ey iman edenler Allah-ı kalbinizle ve dilinizle çeşitli tesbihlerle çok zikredin.” (Ahzab: 41-42).

Allah (c.c) Hazretleri, Habibi’ne dahi kendisini tesbih etmesini şöyle emrediyor:
                          “(Ey Resulüm) Rabbini güneşin doğuşundan önce ve batmadan önce hamd ile tespih et. Bir de gecenin bir kısmında ve namazların sonlarında Allah-ı tesbih et”.
                          (Kaf: 39-40). Allah-u Zül-Celal Hazretleri, evrenin zikrini de şöyle bildiriyor:
                          “Tüm göklerde olanlar, tüm yerde bulunanalar hep Allah-ı tesbih etmekte. O, Yücedir Azizdir-Her şeye kaadirdir, Hakimdir-Hikmet sahibidir.” (Haşr. 1).
                          “Yedi gök ve yer bir de bunlar içinde bulunanlar cümlesi Allah-ı tesbih ederler. Hiç bir varlık yoktur ki, O, nu şükür ile tesbih etmesin. Fakat siz, onların tesbihini anlamazsınız. O,Halim’dir, Gafur’dur.” (İsra: 44). Kuran-ı Kerim de böyle zikri, tesbihi emreden ayet-i kerimeler pek çoktur. Kur-an-ı Kerim de tüm ibadatler zikir sayılmaktadır. Zikir: Allah (c.c) Hz.’lerini anmaktır. İbadetin şekli ne olrsa olsun hepsinde Allah (c.c) anıldığı için zikirdir. Nitekim Enbiya Suresi 50. ayet-i kerimesinde buyuruluyor ki: “Ey iman edenler Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman hemen Allah’ın zikrine gidin.” Bu ayet-i kerimelerden anlaşılıyor ki, Kur’an Namaz hepsi zikrin içine giriyor. Demek oluyor ki tüm ibadetler zikir kelimesiy le ifade ediliyor. Zikirlerinen faziletlisi ve en üstünü gerek tefekkürle, gerekse isimlerinden birini dille ya da kalple söyleyerek sürekli Allah (c.c) Hazretleriyle beraber olmaktır. Namazda bu zikirlerin hepsi mevcut olduğu gibi bu zikirlere devam etmek de devamlı namaz kılmak sayılır. Bakınız Mevlana Sultan ne Söylemiş: “Halkı aydınlatan, yol gösteren alimlerin namazı beş vakittir. Fakat aşıklar devamlı namaz içindedirler” “Allah aşkının mahmurluğu bulunan başlar ne beş vakitle yetinir ne de dinlenir, Onlar, namaz dışında da sürekli tefekkür ve zikir içerisinde bulunur, bu yolla da, Alah’a yakınlık dereceleri artar, ve O’nun tecellilerinden Ayrılmazlar.”

Yakutun,incinin,elmasın ne kıymeti vardır ki;bir sevgili uğruna harcanmadıktan sonra.
                          *Hz.Mevlana*

Yorum

• ibrahimd
                            Tecrübeli
                            • 31 Mayıs 2009
                            • 220

Bismillah : Diyelim başınza istemediğiniz bir olay geldi.
                            Yıkık, perişansınız. Kimse ile görüşmek istemiyorsunuz. Çoğunluk size küsmüş gibi. .

Herkes benden uzak, herkes bana kırgın düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz.
                            Yalnızlığın ardındanbu ayet bir güneş gibi doğuyor:
                            "Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı"(Duha-3)
                            Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin.
                            Rabbim terk etmiyor, kırılmıyor ya, ne gam! .. Bu ne büyük ferahlık değil mi? ..

Başınızda ağır bir dert var. Sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor.

Sanki bu sorun hayatınızın sonunu hazırlıyor gibi. işte o an ayet yetişiyor
                            imdada:
                            "Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! " (inşirah-5/6)
                            Garantiyi veren ! .. Hem de ne garanti, her zorlukla beraber bir de kolaylık gelecektir "mutlaka" ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor.
                            Ayet; kolayllığın zorluk içinde saklı olduğunu, çözümün sorunda gizli
                            olduğunu da fısıldyor. Bu manayı duymuş olan Niyazi Mısri(k.s) ?öyle demiş:
                            "Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş?

Maddi sıkıntınız hat safhada. Yoksul düştüğünüzü hissediyorsunuz. iflas ettiniz..
                            Sıfırı tükettiniz yani. Nasıl ayağa kalkarım düşüncesi içinde boğulurken
                            ayet size yeni bir ümit veriyor: "Eğer yoksulluktan korkarsanız, dilerse lütfuyla sizi zengin kılar.

şüphesiz hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir." (Tevbe-28 )

Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü. Doktorlar fazlaca ümit vermiyorlar.
                            Çoğu kere Onu nasıl teselli edeceğinizi dahi bilemiyorsunuz. Gerçek ortada iken moral

vermeye çalışmak sanki sahte davranmak gibi geliyor size. Ciddi bir delil olmalı ki hastanıza
                            siz de inanarak moral verebilesiniz. Eyyub Nebi var Kur'an'da... Hastalıkların, dertlerin en
                            ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş. Onun hali size dayanak oluyor:
                            Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti:
                            "Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu!
                            Ve ona, bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun. (Sa'd-41/43)

Ama yine de baz? ?eyleri yediremiyorsunuz kendinize. Bir tutamak ar?yorsunuz. Ayet el veriyor size: "Olur ki, siz bir şeyden ho?lanmazs?n?z; oysa o, hakk?n?zda hay?rl?d?r. Olur ki, siz bir ?eyi seversiniz; ama o, sizin hakk?n?zda bir fenal?kt?r. bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara-216)

Rabbimiz , Rasülümüz Muhammed(s.a.v) ,
                            Kitab?m?z Kur'an, Yolumuz S?rat-? Müstakim! .. Bizden bahtiyar? yok dünyada! ..

Her ne olursa olsun, ne ya?an?rsa ya?ans?n zafer ve ba?ar? bizim. Bunu da kafadan söylemiyoruz, Kur'an konu?uyor:Vel Ak?betü lil Müttakin(Kasas-83):Ak?bet(hay?rl? son, güzel sonuç) Müttakiler (takvay? ku?ananlar, korunanlar, inanca sar?lanlar) içindir! ..

Yakutun,incinin,elmasın ne kıymeti vardır ki;bir sevgili uğruna harcanmadıktan sonra.
                            *Hz.Mevlana*

Yorum

• ÇAKAL
                              Ağa'nın Adamı
                              • 27 Haziran 2007
                              • 2545

Ey güzel ramazan geldi de geçiyor bile.Rabbim yeterince faydalanmayı nasip etsin.
                              Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                              Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

Working...
                              X

Debug Information