mescid

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teselli
    Tecrübeli
    • 16 Nisan 2009
    • 355

mescid

her türlü dini - ahlaki paylaşım , soru - cevap yardımlaşma mekanı..
    "Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."

'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'
  • teselli
    Tecrübeli
    • 16 Nisan 2009
    • 355

cumanız mübarek olsun

bütün inananlara hayırlı cumalar..

Yorum

• Dragon
      Bağımlı
      • 09 Haziran 2007
      • 941

Sn.teselli topiğiniz hayırlı olsun.
      Borsa sitelerinde böyle topiklerin pek şansı olmasada sizin bilgilerinizle devamlılığını sürdüreceğinize inanıyorum.
      Şimdi cuma vakti burda cuma namazı kılınamıyacağına göre ben camiye gidiyorum.Hayırlı cumalar.
      Ben ben değilim,Sen olmayınca
      Sen sen değilsin,Ben olmayınca

Yorum

• teselli
        Tecrübeli
        • 16 Nisan 2009
        • 355

evet sayın dragon borsa maddiyat agırlıklı oldugu için maneviyat biraz hafif kalıyor.. kazanma kaybetme altta kalma üste çıkma hır gür ü arasında.. ama yüce yaradan insanı madde ve mana olarak komplike yaratmıştır. bizi daimi aşagılara degersize çeken bir beden ve ulviyete yükseklere ulaşmak isteyen bir ruh. bir nevi ruh bedene esir edilmiş.ama gaye bu degil gaye ayrışabilmek. bu baglamda bedenin bir diger asli söylemle nefsimizin istegi olan madde toplama çogaltma kazanma üste çıkma ugraşları arasında asıl biz olan ölümsüz olacak ruhumuzun (şuurumuzun) ihtiyaçlarına bir nebze yüzümüzü dönmek olsun diye böyle bir topic açma ihtiyacı hissettim.. saygılar

Yorum

• naz
          Aktif
          • 17 Ağustos 2008
          • 373

sayın teselli topiginiz hayırlı olsun yazılarınızdan faydalanmayı nasip etsin yüce yaradan okuyup gecmekten ziyade uygulamak nasip etsin mevlam yar ve yardımcınız olsunboyle bir topigin acılması beni cok mutlu etti:081:
          istedigini soyleyen istemedigini isitir

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

teselli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            evet sayın dragon borsa maddiyat agırlıklı oldugu için maneviyat biraz hafif kalıyor.. kazanma kaybetme altta kalma üste çıkma hır gür ü arasında.. ama yüce yaradan insanı madde ve mana olarak komplike yaratmıştır. bizi daimi aşagılara degersize çeken bir beden ve ulviyete yükseklere ulaşmak isteyen bir ruh. bir nevi ruh bedene esir edilmiş.ama gaye bu degil gaye ayrışabilmek. bu baglamda bedenin bir diger asli söylemle nefsimizin istegi olan madde toplama çogaltma kazanma üste çıkma ugraşları arasında asıl biz olan ölümsüz olacak ruhumuzun (şuurumuzun) ihtiyaçlarına bir nebze yüzümüzü dönmek olsun diye böyle bir topic açma ihtiyacı hissettim.. saygılar
            sevgili teselli
            provakasyonlara açık olan din-siyaset ...
            eğer bunu önleyebilecek ve doğru yaklaşım sergileyebilecekseniz...hayırlı olsun..

borsa işimizin bir parçası..bununla ilgilenmek seans anında para konuşmak bizi maneviyattan yoksun ya da dinsiz yapmaz..bu böyle biline..

Allah ile kul arasına kimse giremez..ve kimin ne kadar iman sahibi olduğunu da yaradan bilir..
            bunlar ışığında;dayatmalardan kaçınılırsa sevinirim..ama bizleri aydınlatıcı bilmediğimiz ,ruhumuzu yıkayacak bilgilere de var ız derim..

ileride oluşacaklar için şimdiden uyarı niteliğinde yazmak zorunluluğu hissettim...daha önceki tecrübelerim bunlar..
            ve hayret ki ne hayret yüzyıllardır müslüman olan ülkemde hala dinimizi öğretme çabaları oluşu..
            herşey kur-an da var oysa..
            beni rahatsız eden budur..üzerinize alınmayınız..başarılar dilerim..
            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• teselli
              Tecrübeli
              • 16 Nisan 2009
              • 355

naz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sayın teselli topiginiz hayırlı olsun yazılarınızdan faydalanmayı nasip etsin yüce yaradan okuyup gecmekten ziyade uygulamak nasip etsin mevlam yar ve yardımcınız olsunboyle bir topigin acılması beni cok mutlu etti:081:
              Allah razı olsun.baktım mescid eksik forumda. ilk tuglası benden olsun istedim.. sonuçta bir çok yazarımızın da dedigi forumda yazmalarının sebebi insanlara faydalı olmak Allah rızası ve paylaşım için degilmi..bizlerde kendi çapımızda din adına bildiklerimizi veyahut aklımıza takılanları burda karşılıklı görüşlerle geliştirelim sonuca ulaşmaya çalışalım. kesinlikle tartışmaya veya aşırılıklara ayrımcılıga düşmeden ..saygılar

Yorum

• teselli
                Tecrübeli
                • 16 Nisan 2009
                • 355

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sevgili teselli
                provakasyonlara açık olan din-siyaset ...
                eğer bunu önleyebilecek ve doğru yaklaşım sergileyebilecekseniz...hayırlı olsun..

borsa işimizin bir parçası..bununla ilgilenmek seans anında para konuşmak bizi maneviyattan yoksun ya da dinsiz yapmaz..bu böyle biline..

Allah ile kul arasına kimse giremez..ve kimin ne kadar iman sahibi olduğunu da yaradan bilir..
                bunlar ışığında;dayatmalardan kaçınılırsa sevinirim..ama bizleri aydınlatıcı bilmediğimiz ,ruhumuzu yıkayacak bilgilere de var ız derim..

ileride oluşacaklar için şimdiden uyarı niteliğinde yazmak zorunluluğu hissettim...daha önceki tecrübelerim bunlar..
                ve hayret ki ne hayret yüzyıllardır müslüman olan ülkemde hala dinimizi öğretme çabaları oluşu..
                herşey kur-an da var oysa..
                beni rahatsız eden budur..üzerinize alınmayınız..başarılar dilerim..

ilginize ve hassasiyetinize özellikle teşekkür ederim.. islam inancı geregi Allah ile kul arasına girmeyi(ruhbanlıgı) kendi içinde yasaklamıştır zaten..
                borsa ve diger bütün işlerimizde bizi maneviyattan sogutmaz veya eksik bırakmaz sizinde dediginiz gibi.hatta çalışan üreten insanın üretmeyenden üstün oldugu özellikle ifade edilmiş.bunda da hemfikiriz. iman ölçmek veya bir digerini yargılamak sorgulamak asla haddimiz olamaz.din ögretmek yada şahısları egitmek adına bir iddiamızda olamaz. bu topigi halisane paylaşım için açtım..asla polimik için degil. dinin polemigi olamaz olmamalı. ama borsa forumların da 'şarap içiyorum' adlı topic varsa yada 'rakı sofrası' varsa birde mescid olmasının sıkıntı yapmayacagını ümid ediyorum. hatta hristiyan veya musevi veya budist üye arkadaşlarımızın bir havra veya kilise diye topic açıp kendi aralarında dini paylaşımlarda bulunmalarıda asla benim açımdan sorun olmaz bilakis dahil olup sohbet etmek dahi isterim.. saygılar.

Yorum

• teselli
                  Tecrübeli
                  • 16 Nisan 2009
                  • 355

İbni Kayyım el-Cevziyye’ye göre, “kalbin azığı, ruhun gıdası, gözün nuru olan sevgiden mahrum olanlar ölüler sınıfından sayılırlar.”

Sevmek kalbin en soylu eylemidir. Gerçek sevgiye ulaşabilmenin yolu sevdiğini tanımaktan geçer. Bilip tanımadan, tanıyıp anlamadan sevdiğini söylemek dilden gönüle inmeyen kuru bir sözden ibarettir; ilk sınanmada sahibini yalancı çıkarır. Allah’ı sevmek O’nu tanımayı, O’na hamdetmeyi, O’na şükretmeyi, O’ndan razı olmayı, O’ndan korkmayı, O’ndan ummayı, O’nunla huzur ve sükûna ermeyi, O’nunla ünsiyeti gerektirir. Allah sevgisi, elde edilmesi için her türlü fedakârlığın seve seve göze alınacağı en yüce gayedir. Kendi ruhundan üfleyerek bizi var kılanı yâr kılabilmektir. İnsanoğlunun dünyaya gönderilişinin hüzünlü hikâyesinde ümit ışığının menbaıdır. O’nun dostluğunu kazanan her şeyi kazanmış, başka dost aramaya ihtiyacı kalmamış demektir.

Yorum

• teselli
                    Tecrübeli
                    • 16 Nisan 2009
                    • 355

İnsan, Allah’ın en mükemmel eseridir. Şu var ki, bu harika eser bir imtihana tabi tutulmuş, hayır ve şerden, iman ve küfürden, adalet ve zulümden, hafifmeşrep ve ahlaktan dilediğini seçmekte serbest bırakılmıştır. Bu fani dünya hayatında ki bu kısa serbestlikten sonra, bütün insanlar ölümü tadacaklar ve insanlık sermayelerinden hesaba çekileceklerdir

Yorum

• naz
                      Aktif
                      • 17 Ağustos 2008
                      • 373

[quote=teselli;90787]İnsan, Allah’ın en mükemmel eseridir. Şu var ki, bu harika eser bir imtihana tabi tutulmuş, hayır ve şerden, iman ve küfürden, adalet ve zulümden, hafifmeşrep ve ahlaktan dilediğini seçmekte serbest bırakılmıştır. Bu fani dünya hayatında ki bu kısa serbestlikten sonra, bütün insanlar ölümü tadacaklar ve insanlık sermayelerinden hesaba çekileceklerdir[/quoteyar

hocam bende risalei nurdan kitaplar okumayı cok seviyorum insanın ufkunu acıyor sizinde tarzınızı benzettim dogrumudur yıllardır risale okuyup anlamaya calıstım yeterli oldugumuda sanmıyorum sizden cok seyler ogrencem insallh allah razı olsun:081:

Yorum

• teselli
                        Tecrübeli
                        • 16 Nisan 2009
                        • 355

naz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        [

hocam bende risalei nurdan kitaplar okumayı cok seviyorum insanın ufkunu acıyor sizinde tarzınızı benzettim dogrumudur yıllardır risale okuyup anlamaya calıstım yeterli oldugumuda sanmıyorum sizden cok seyler ogrencem insallh allah razı olsun:081:
                        estg. çok şeyler haddime degilde olan bir şeyleri tabiki paylaşmak isterim.risaleyi nur uda diger bütün islam alimlerinin eserleri gibi severim sizin tahminizdeki gibi extra bir mensuplugum vs yoktur. saidir nursi yi çok severim davası için dik duran dik yaşayan boyun egmeyen inandıgı ugrunda teklif edilen makamı şöhreti zenginligi kabul etmedigi içinde fazladan saygım vardır. yagdanlık misali sıradan basit ucuz söyledigi ile yaptıgı bir birini tutmayan dünyaya secde etmiş ne kadar din alimi görünümlü şarlatan varsada alayından nefret ederim. heleki kaç kere cuma namazını ortada bırakıp çıkasım gelmiştir.. sadece insanlar arasında fitneye sebep olamktan korkuma sabretmişimdir.imam geçinen şahıs eline almış bir kagıt kem küm hem hüm.. ya 15 yıl egitim gördün haftada 1 kere hutbe okuyacaksın be birader hadi egitiminden içinde bişey biriktiremedin insanlara bakarak hitap edemiyorsun bu ne biçim hatipliktir tamam merkez hutbe metni yolluyor hiç 2-3 kerede okumazmısında kelimeleri yanlış okursun hecelersin bocalarsın.. çok ayıp imam önder demek zaten namazda cemaatin en önüne geçiyorsun yani bu mudur olması gereken vasıf veya gösterilmesi gereken özen bilemiyorum.. biraz içimdeki yaraya denk geldi haddimi aştıysam affola..

Yorum

• teselli
                          Tecrübeli
                          • 16 Nisan 2009
                          • 355

bir gönül dostundan

Emanete ihanet etmeyin..
                          Halinizden şikâyet etmeyin..
                          Büyüğünüze emretmeyin..

Bos şeylerde ısrar etmeyin..
                          Cahillerle sohbet etmeyin..
                          Kimseye minnet etmeyin..

Kötülüğe meyil etmeyin..
                          Her şeyi merak etmeyin..
                          Suçunuzu inkâr etmeyin..

Sırrınızı açık etmeyin..
                          Vataninizi terk etmeyin..

Nefesinizi boşa tüketmeyin..
                          İnsanları bekletmeyin. ..

Etrafınızı kirletmeyin..
                          İnsanları yüzüne karşı methetmeyin..
                          Kimseye küfretmeyin..
                          Şerefinizi kaybetmeyin..

İyiliğe niyet edin..
                          Büyüklere hürmet edin..
                          Sıkıntıya sabredin..
                          Aza kanaat edin..
                          Sözünüzde sebat edin..
                          Bildiğinizle amel edin..
                          Hatanızı Kabul edin..
                          Yaramaz ise def edin..
                          Varken tasarruf edin..
                          Âlimlerle sohbet edin..
                          Nefsinizle inat edin..

Sofranıza davet edin..
                          Zararlıysa men edin..
                          Seviyorsanız ifade edin..
                          Kalpleri fethedin..
                          Misafire ikram edin..
                          Muhtaca yardim edin..
                          Bilseniz de istişare edin..
                          Tehlikeye dikkat edin..
                          Hakki teslim edin..
                          Esirgemeyin lütfedin..
                          Gariplere merhamet edin..
                          Kazanmaya gayret edin..
                          Çalışanı takdir edin..
                          Başarıyı tebrik edin..
                          Mazereti Kabul edin..
                          Her an tevekkül edin..
                          Hastaları ziyaret edin..

Çocuğunuzu terbiye edin..
                          Herkese tebessüm edin..
                          Güvenseniz de kontrol edin..
                          İnanmayana ispat edin..

Unutacaksanız kaydedin..
                          Fakirleri gözetin..
                          Hayır, için sarf edin..

Yorum

• naz
                            Aktif
                            • 17 Ağustos 2008
                            • 373

teselli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            estg. çok şeyler haddime degilde olan bir şeyleri tabiki paylaşmak isterim.risaleyi nur uda diger bütün islam alimlerinin eserleri gibi severim sizin tahminizdeki gibi extra bir mensuplugum vs yoktur. saidir nursi yi çok severim davası için dik duran dik yaşayan boyun egmeyen inandıgı ugrunda teklif edilen makamı şöhreti zenginligi kabul etmedigi içinde fazladan saygım vardır. yagdanlık misali sıradan basit ucuz söyledigi ile yaptıgı bir birini tutmayan dünyaya secde etmiş ne kadar din alimi görünümlü şarlatan varsada alayından nefret ederim. heleki kaç kere cuma namazını ortada bırakıp çıkasım gelmiştir.. sadece insanlar arasında fitneye sebep olamktan korkuma sabretmişimdir.imam geçinen şahıs eline almış bir kagıt kem küm hem hüm.. ya 15 yıl egitim gördün haftada 1 kere hutbe okuyacaksın be birader hadi egitiminden içinde bişey biriktiremedin insanlara bakarak hitap edemiyorsun bu ne biçim hatipliktir tamam merkez hutbe metni yolluyor hiç 2-3 kerede okumazmısında kelimeleri yanlış okursun hecelersin bocalarsın.. çok ayıp imam önder demek zaten namazda cemaatin en önüne geçiyorsun yani bu mudur olması gereken vasıf veya gösterilmesi gereken özen bilemiyorum.. biraz içimdeki yaraya denk geldi haddimi aştıysam affola..

said nursi hazretlerinin hayatı cok ibretli hayatını tekrar tekrar okudum davasında dimdik durması hainlere yasasın cehennem demesi sizin bahsettiginiz hocalara ben kısaca sosyete hocası diyorumrisale zevkle okuyorum cok ince detaylar ele alınmıs daha dogrusu yazdırılmıs diyelim ilerleyen gunlerde levhi mahfuz la ilgili yazı rica etsem kader mevzusu sizinde bildiginiz gibi cok ince konudur ve izahı oldukca zordur bilgilerinizden faydalanmak isterim

Yorum

• teselli
                              Tecrübeli
                              • 16 Nisan 2009
                              • 355

kader ve ruh mevzusu gerçekten derin ve netameli konulardır.levhi mahfuz, alınyazısı ,kader konuları gerçek manada çok farlı yerlere çekilmiş hatta bazı insanlar için fitne olmuştur.(batıl kaderiyye mezhebi ve mutezile gibi)
                              kader konusundaki en büyük soru izledigim ve çevremden gözlemledigim kadarı ile:
                              madem kaderimde var bunda benim ne suçum var alnımın yazısı yaşamaya mecbursam alnıma yazan suçlu şeklindeki düşünce tarzıdır. hatta bu söylenişler maalesef şarkı sözü olmuş haşa kahpe kader vs şeklinde şarkılar yazılmıştır.kaderi yazan yüce yaratıcıysa onun yazdıgı ve imanın şartı olan kadere imana kahpe demenin bunu dile dolamanın yüce yaratana hakaret olacagı ve iman dairesinde kalamayacagı gün gibi aşikardır.

Yorum

Working...
                              X

Debug Information