Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Kötü hiç bir zaman olduğu yerde kalmazş mutlaka ki bir zaman. bir yerde yolumuza çıkar.
Bize dokunmayan yılana bin yıl ömür dilersek, yolumuza çıkar o uzun ömrün bir noktasında.
Kötü hiç bir zaman olduğu yerde kalmazş mutlaka ki bir zaman. bir yerde yolumuza çıkar.
Bize dokunmayan yılana bin yıl ömür dilersek, yolumuza çıkar o uzun ömrün bir noktasında.
Olmasın kötülük.
.........
kötülük yapana iyilikle yaklasmak herzaman güzel neticeler vermistir yasadıgım icin tecrübeli oldugum icin söylüyorum denemekde fayda var karsıdaki insan sadece soyledikleriyle kalır baska hicbirsey yapamaz soylenen acı sözlerden dolayı ister istemez özüntü duyulacak fakat madalyonun diger yüzüde var
kötülük yapana iyilikle yaklasmak herzaman güzel neticeler vermistir yasadıgım icin tecrübeli oldugum icin söylüyorum denemekde fayda var karsıdaki insan sadece soyledikleriyle kalır baska hicbirsey yapamaz soylenen acı sözlerden dolayı ister istemez özüntü duyulacak fakat madalyonun diger yüzüde var
Sayın Naz,
Ne mutluluk verici tecrübeleriniz var. Ne yazık ki bunların genel bir gerçekliği ifade etmesi çok zor. Çok denenmiştir inanın. Ancak en güvendiğiniz anda, en boş bulunduğunuzda sırtınızdan hançerlenince ve üstelik buna bahaneyi siz bulup da masumca bir kez daha aynı yerden ihaneti görünce, o kadar da iyi niyetli kalınamıyor.
Ne mutluluk verici tecrübeleriniz var. Ne yazık ki bunların genel bir gerçekliği ifade etmesi çok zor. Çok denenmiştir inanın. Ancak en güvendiğiniz anda, en boş bulunduğunuzda sırtınızdan hançerlenince ve üstelik buna bahaneyi siz bulup da masumca bir kez daha aynı yerden ihaneti görünce, o kadar da iyi niyetli kalınamıyor.
............
sayın mecaz bu affetmek olayı herkonu icin gecerli degildir bazı konular vardırki geregi yapılması gerekir isler cıgırından cıkmıstır o zaman amenna ama ufak tefek seyler icin benim bahsettigim affedici olmakda yarar var ornegin siz bana kırıcı kelimeler sarfettiniz bana ne oldu kolum yada bacagımmı kırıldı elbetteki hayır insan insana bisey yapamaz yaradana havale etmek ona sikayet etmek en guzeli bu tür mevzular ince konulardır aslında affetmek karsıdaki insanı haklı bulmak degildir
Sayın Naz,
Zaten sözünü ettiğimiz şey, düşüncelerin çatışmasından dolayı yaşanan ufak tefek kırıklıklar, ya da kötü bir ruh haliyle söylenmiş tatsız sözler değil. Bunların sözü bile edilmez bana göre, benim bahsettiğim çok daha vahim ihanetler.
Bazen bunları bile affederiz, yani gerçek kötülüğü..
Ama kötülüğü affedince, daha da güçlenir şerri ve daha yüzsüzce yapışır yakamıza.
Zayıflığımız ise o kötülüğün girdiği kılıktadır.
Kötülük silinmez, belki siner, gizlenir, susar, ama silinmez.
Sayın Naz,
Zaten sözünü ettiğimiz şey, düşüncelerin çatışmasından dolayı yaşanan ufak tefek kırıklıklar, ya da kötü bir ruh haliyle söylenmiş tatsız sözler değil. Bunların sözü bile edilmez bana göre, benim bahsettiğim çok daha vahim ihanetler.
Bazen bunları bile affederiz, yani gerçek kötülüğü..
Ama kötülüğü affedince, daha da güçlenir şerri ve daha yüzsüzce yapışır yakamıza.
Zayıflığımız ise o kötülüğün girdiği kılıktadır.
Kötülük silinmez, belki siner, gizlenir, susar, ama silinmez.
Yaralarımız hep sıcak ve irinli. Atamıyoruz üzerimizden talihsizliği ve öğrenemedik bir türlü umudu kesmeyi, güzel günlere, içimizdeki bitmeyecek bahara, sonsuz olana.
Kim bilir, belki de nafile bu masumiyeti korumak.
Ama, hangi varlık aykırı yaşayabildi ki doğasına..
Cesaretle düşünmek gerek geçmişi, şimdiyi ve geleceği.
Geçmişe bakarken gösterilen cesaret, yaptığın her çirkin ve kötü şeyi dürüstçe olduğu gibi hatırlamana, utanman gerekiyorsa utanmana, gerekiyorsa cesaretle pişman olmana yarar. Yaptığın iyi ve güzel şeyleri, artık yoksalar hayatında, neden yok ettiğini anlamanı sağlar, içini sızlatan hasretle birlikte. Ve becerebiliyorsan yol gösterici olur bu gününe ve geleceğine.
Sadece utanmaya ve pişmanlığa cesaret etmen yeterli.
Bu yaşadığın ana cesaretle bakmalısın, vereceğin kararların sonuçlarını düşündükçe için korkuyla dolsa bile. Nerede hangi yanlışı yapabileceğinin ya da kaçırma ihtimalin olan sonsuz mutluluğun belki de yanından geçip gitmiş olabileceğinden korkup hareketsiz kalmadan.
Sadece sonuçları göze alabilmen ve karar vermeye cesaret etmen yeterli.
Geleceğe cesaretle bakmalısın ki bu en büyük yüreklilik gerektirendir. Geçmişin pişmanlıklarıyla, daima hatırlanacak yanlışlarla, kaybedilmiş fırsatlarla, kaçırılmış mutluluklarla uğraşmamak üzere dik durmalısın. Çünki seni en çok korkutacak gelecektir. Bllinmez olduğunun bilinciyle en vahşi korkuları salabilir ruhuna. Seni, kendini tanımaktan ve gününü yaşamaktan alıkoyabilir. Kendi kendinin tuzağına düşürebilir. Onurlu ol, yaptıklarında iyi niyetini kaybetmediysen, sana dokunamaz gelecek korkusu. Bırak günler yanından geçip gitsin ve sonunda sen hala ayakta duruyor ol. En sonunda bile.
Ve cesaretle yürüdüğün, iyi niyetini kuşandığın her yolculukta, yaşadığın her güzel anı birbirine ekle. Kararından dönmeyi düşündüğün anlarda, anıların örgüsüne bak, oku onları hafızandan, çok uzakları görebildiğini yeniden farkedeceksin.
Kötülük seni bulduğunda yine ve yine, hep yeni yüzüyle, sinsi sevgisiyle, aldatıcı hoş kokularını sürünmüş ve dokunduğunda parmaklarına bulaşan çürümüşlüğü örten; mutluluk denilen, eklenmiş anlar örgüsünü ört onun üstüne.
Bırak, senin için hala güzellik demek olabildiğini, aldatamadığını, bile bile aldandığını bilsin.
Yolunda git, cesaretle ve onurla, iyi niyet kuşanıp.
Yorum