- En iyi iyinin düşmanıdır (Le mieux est fennemi du bien). (fransız atasözü)
Atasözleri ve deyimler
Collapse
X
-
Hocam bunlar büyük laflar. Baya gelişme var.mancurya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster''At gözlüğüyle bakmak''
Benzer gelişmeleri kendimden de bekliyorum tabi...Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
tşk ...firenze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUmantar'dan alıntı:
darı unundan baklava , incir ağacından oklava olmaz
bide ben yazayım .. aracısız

"Hayvan yularından, insan ikrarından tutulur"
( Yular, bir hayvanın idare edilmesinde oldukça önemlidir. Bir yere döndürülmesi, çekilip götürülmesi, bir yere bağlanıp tutulması yular vasıtasıyla olur. Bir insanı ise sözü (ikrarı) bağlar. Verdiği sözden dönen kimse, itibarını da yitirmiş sayılır. İhbarını düşünen kimse sözünden caymaz. Eğer cayarsa, bu kendisine hatırlatılır; sözünün istikametine yönelmesi istenir.)Sabır, çoğu kimsenin zannettiği gibi bir eylemsizlik, tepkisizlik, edilgenlik yahut acizlik hali değildir. Bir direniştir, kararlılıktır, dik durma çabasıdır, sürekli bir mücahededir. Yiğitliği gerektirir.
Yorum
-
sÖz gÜmÜŞse, sÜkut altindirfirenze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersn mançurya buna bir atasözü ile cevap vermek istiyorum.
Acele giden ecele gider.
hayvan yularından, insan sözünden tutulur..
Yorum
-
bu söz benim yaklaşık 9 aydır imza olarak kullandığım bir söz.UMANTAR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstertşk ...
bide ben yazayım .. aracısız

"Hayvan yularından, insan ikrarından tutulur"
( Yular, bir hayvanın idare edilmesinde oldukça önemlidir. Bir yere döndürülmesi, çekilip götürülmesi, bir yere bağlanıp tutulması yular vasıtasıyla olur. Bir insanı ise sözü (ikrarı) bağlar. Verdiği sözden dönen kimse, itibarını da yitirmiş sayılır. İhbarını düşünen kimse sözünden caymaz. Eğer cayarsa, bu kendisine hatırlatılır; sözünün istikametine yönelmesi istenir.)
severim...hayvan yularından, insan sözünden tutulur..
Yorum
Yorum