Ankara Eskişehiryolu'nda arsası olan/arsa arayan

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tolstoy87
    Yeni üye
    • 07 Eylül 2009
    • 6

Ankara Eskişehiryolu'nda arsası olan/arsa arayan

Sevgili forumdaşlar,

Bu topiği Eskişehiryolu'nda arsası olanlar ile arsa arayanların temasa geçebilmeleri, ayrıca bölge ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşların aralarında bilgi alışverişi yapabilmeleri ve birbirlerine soru yöneltebilmeleri maksadıyla açıyorum. Hayırlı olsun .
  • ayhan53
    Rallici Başkan
    • 27 Nisan 2009
    • 2657

hayırlı olsun arsanız bol olsun
    [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
    M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• Akresi
      Katılımcı
      • 17 Ekim 2008
      • 58

Sayın Tolstoy87, topic hayırlı olsun. Çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu manada ilk sorumu soruyorum. Hızlı trenin o hatta kazandıracakları nelerdir sizce?

Yorum

• tolstoy87
        Yeni üye
        • 07 Eylül 2009
        • 6

Akresi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sayın Tolstoy87, topic hayırlı olsun. Çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu manada ilk sorumu soruyorum. Hızlı trenin o hatta kazandıracakları nelerdir sizce?
        Sn. Ayhan53 ve Akresi dosta teşekkür ederim.

Hızlı trene gelince, güzergahın Eskişehiryolu olması önemlidir. Ancak unutulmamalı ki, orada zaten hali hazırda çalışan bir tren yolu var. Şimdi hızlı tren ile daha modern ve hızlı bir ulaşım sistemi devreye gireceğinden bu kara ve havayoluna alternatif oluşturacaktır. Daha çok insan tercih edecektir.
        Ancak tek başına öyle geniş bir bölgenin gelişimine çok büyük katkılar yapacağını beklememek gerekir. Olaya bütün olarak bakmak ve hızlı treni de bu bütünün bir parçası olarak bölgeye kendi payına düşen katkıyı yapacaktır şeklinde algılamak gerekir. O bütün de Ankara'da ağırlık merkezinin Eskişehiryolu'na kaymakta olduğu gerçeğidir. Şu anda örneğin Ankara şehir merkezine 55.km'de bulunan Temelli'de son beş senede 3 tane organize sanayi bölgesi kurulmuş ve biri tam kapasite olmak üzere faaliyet göstermektedir. Demek ki sanayi de oraya geliyor. Onun çevresinde daha önce Bayındırlık bakanlığı'nın kooperatiflere tahsis ettiği 25000 konutun bir kısmının yapımı devam ediyor. Onlardan ileride Beyobası tarafında şu anda hazlihazırda içinde oturulan TOKİ konutları var, otobüsüyle, doğalgazıyla ve sair altyapısıyla orada bir yaşam başladı. Bir süre sonra o proje de genişleyecek. Temelli'nin rehabilite edilen gölün sürüklediği bir de rekreatif özelliği de var biliyorsunuz.

Ondan daha şehre yakın kısımda 28-32. km arasındaki bölgede 10000 konutun ihalesi yapılma sürecinde. 4500 konutluk Turkuaz zaten bitti. Onun daha ilerisinde başka Toki projeleri ile birlikte toplamda 50000 konuta yakın bir meblağ tutuyor. Bunun 3000 dönüm üzerinde kurulacak tema parkı, devam eden ya da proje safhasındaki üniversite kampüs alanları ve sosyal donatıları derken Ankara-Temelli arası 7-8 sene içinde İstanbul-Gebze arası gibi birleşecek görünüyor. 2023 Nazım imar planında sadece Temelli'de 650.000 nüfusun yaşaması öngörülüyor.
        Eskişehiryolu'na çivi çakılsa bu orada mülkü olan arkadaşlara faydadır. Hızlı tren de oradaki gelişmelerin ulaşım boyutuna bir artı getirmesi bakımından faydadır. Sonuçta ülkenin en büyük iki şehri alternatif bir ulaşım moduyla daha birbirine bağlanıyor. Hattın geçtiği bölgelere tedrici bir katkı sağlar bu. Örneğin, Eskişehiryolu'nda oturan ve İstanbul'a gitmek isteyen vatandaş, tutup da şehrin merkezine gelmek zorunda değil, hemen Eskişehiryolu'ndaki istasyondan binebilir trene. Mesele hemen aklıma gelen somut bir fayda.
        Şimdilik bu kadar

Selamlar,

Yorum

Working...
        X

Debug Information