Paradan, ATATÜRK resmi çıkarıldı !!!

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • puhu
    Yasaklı
    • 20 Ocak 2012
    • 46

Paradan, ATATÜRK resmi çıkarıldı !!!

http://www.odatv.com/n.php?n=hatira-...ldi-1506121200

"HATIRA" İÇİN BASILAN BU PARADAN ATATÜRK ÇIKARTILDI
    Hatıra için basıldığı söyleniyor fakat alışverişte kullanılıyor. Bu konu ulusal basında haber olmadı. Sadece internet medyasında odaTv ve ulusal kanal gibi sitelerde cılız haberler çıktı.

Muhalefet partileri Chp ve Mhp konuyu gündeme almadılar.

Bunun sebepleri nedir? Tartışabilir miyiz?
  • JAKO
    Kalender Amca
    • 30 Mart 2009
    • 561

alıştıra alıştıra
    hazmettire hazmettire
    yersen..
    yoklama çekiyorlar.
    önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
    otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
    deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
    hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
    hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• radyolog
      OKURYAZAR
      • 03 Ağustos 2008
      • 23764

kurbağa yı malum aniden kaynar suya atarsan çığlık atar ama suyu yavaş yavaş ısıtır ve sonun da kaynatırsan aklı ancak piştiği zaman başına gelir

böyle bir paraya rastlamadım henüz ama rastlarsam ilk buraya fotoğrafını koyarım
      DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• stockbroker
        Master
        • 28 Temmuz 2008
        • 4807

puhu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        http://www.odatv.com/n.php?n=hatira-...ldi-1506121200

Hatıra için basıldığı söyleniyor fakat alışverişte kullanılıyor. Bu konu ulusal basında haber olmadı. Sadece internet medyasında odaTv ve ulusal kanal gibi sitelerde cılız haberler çıktı.

Muhalefet partileri Chp ve Mhp konuyu gündeme almadılar.

Bunun sebepleri nedir? Tartışabilir miyiz?

Nominal Değeri 50 TL
        Metal 925 Ayar Gümüş
        Çap 38,61 mm
        Ağırlık 31,10 gr
        Baskı Özelliği Proof Kenar Tırtıllı
        Maximum Baskı 2.000

Nominal değeri 50 TL olan ve darphane tarafından 100 TL'ye satılan gümüş parayı alışverişte kim nasıl kullansın?;)

Basılan bu gümüş para, diğer birçok hatıra para gibi bellirli bir günün, olayın hatırasına yapıldığı için üzerinde Atatürk resmi bulunmaz.

Sayıştay'ın 150. Yılı Hatıra Parası(Gümüş)

Kırkpınar Yağlı Güreşleri 650. Yıl Hatıra Parası

Yıldız Teknik Üniversitesi 100. Yıl Hatıra Parası

Yorum

• stockbroker
          Master
          • 28 Temmuz 2008
          • 4807

Eğer basılan hatıra paralar üzerinden, Atatürk düşmanlığı yapıldığı veya Atatürk'e hakaret edildiği iddia edilecekse o haberi yapan art niyetlilere başka malzemeler de var.

Alın size manşet!!! Paradan Atatürk resmini çıkarıp, boz ayı resmi koymuşlar!!!

Araştırmayan, okuduğunu sorgulayamayan insanları kandırmak ne yazık ki çok kolay...

Boz Ayı Hatıra Parası

Nominal Değeri 1 Türk Lirası
          Metal Cu85-Ni05-Zn10 / Cu75-Ni15-Zn10
          Çap 26,15 mm Ağırlık 8,300 gr.
          Kenar Tırtıllı Maximum
          Baskı 15.000
          Tedavül Süresi 02.01.2012 - 02.01.2014

Yorum

• puhu
            Yasaklı
            • 20 Ocak 2012
            • 46

Nominal değeri 50 TL olan ve darphane tarafından 100 TL'ye satılan gümüş parayı alışverişte kim nasıl kullansın?
            Yukarıdakiler farklı...
            Tedavülde olan 1 TL ler var. Ben, simitçinin elinde gördüm. Kullanılıyor.

Yorum

• stockbroker
              Master
              • 28 Temmuz 2008
              • 4807

Yukarıdakiler farklı...
              Tedavülde olan 1 TL ler var. Ben, simitçinin elinde gördüm. Kullanılıyor.
              Yukarıdaki 2. mesajımdaki boz ayı resimli para gibi, Türkçe Olimpiyatları için de 1 TL 'lik hatıra paralar da basılmış. Türkçe Olimpiyatları için 1 milyon adet 1 TL'lik basıldığı haberlerine 4 gün önce ulaşılabiliyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25358244/

Bu da 1 TL'lik Fil hatıra parası

Yorum

• radyolog
                OKURYAZAR
                • 03 Ağustos 2008
                • 23764

yani bu paralar ( türkçe olimpiyatları için bastırılanlar ) alışveriş te kulllanılabilirmiyor mu

merak ettiğim o
                DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• puhu
                  Yasaklı
                  • 20 Ocak 2012
                  • 46

Yukarıda resmini koyduğunuz paralar hatıra paralar...Doğrudur daha önce de basılmış hatıra paralar var. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 2 bin adet hatıra para basarak satışa sunmuş.

Fakat, hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürüldü.

Böyle bir şey Türkiye'de ilk defa oluyor. Galiba 2.dünya savaşı sırasında İsmet Paşa'nın resmi olan paralar basılmıştı.

Piyasaya sürülen 1 TL'in resmi aşağıda,
                  Eklenen Dosyalar

Yorum

• puhu
                    Yasaklı
                    • 20 Ocak 2012
                    • 46

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    yani bu paralar ( türkçe olimpiyatları için bastırılanlar ) alışveriş te kulllanılabilirmiyor mu

merak ettiğim o
                    Ben, alışverişte kullanılırken gördüm. Olimpiyat logolu paradan bahsediyorum.

Fil parası yada bozayı parasını ilk kez görüyorum.

Yorum

• stockbroker
                      Master
                      • 28 Temmuz 2008
                      • 4807

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

merak ettiğim o
                      Haberlerden anlaşıldığı üzere, diğer 1 TL'lik hatıra paralar gibi kullanılabilir.İsteyen eline geçen parayı kullanır, isteyen kendine saklar.

Yorum

• stockbroker
                        Master
                        • 28 Temmuz 2008
                        • 4807

Yukarıda resmini koyduğunuz paralar hatıra paralar...Doğrudur daha önce de basılmış hatıra paralar var. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 2 bin adet hatıra para basarak satışa sunmuş.

Fakat, hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürüldü.

Böyle bir şey Türkiye'de ilk defa oluyor. Galiba 2.dünya savaşı sırasında İsmet Paşa'nın resmi olan paralar basılmıştı.

Piyasaya sürülen 1 TL'in resmi aşağıda,
                        Konu, başlıktaki Atatürk'ün resminin paradan çıkarılması söyleminden normal bir seyre ulaştı. Esas haber yapılması gereken noktaya ulaşmış olduk. Neden bu kadar çok sayıda 1 TL'lik hatıra paranın basıldığı...

Daha önce basılan hatıra paralarından bir kısmı elime geçmişti. Basım adetlerinin daha az olduğu muhakkaktır.

Sayısal olarak bu kadar kalabalık, memleketin her köşesini ele geçirebilmiş bir cemaatin mensuplarının, dolaylı-dolaysız cemaat destekçilerinin hoşnutluğu için çok sayıda hatıra para basılması beni şaşırtmıyor.

TV'den bir başbakanın cemaat liderine "ülkene dön" çağrısı yaptığı ülkede, basılan hatıra para sayısı 10 milyon adet de olsa beni şaşırtmaz.

Yorum

• puhu
                          Yasaklı
                          • 20 Ocak 2012
                          • 46

Sayısal olarak bu kadar kalabalık, memleketin her köşesini ele geçirebilmiş bir cemaatin mensuplarının, dolaylı-dolaysız cemaat destekçilerinin hoşnutluğu için çok sayıda hatıra para basılması beni şaşırtmıyor.

TV'den bir başbakanın cemaat liderine "ülkene dön" çağrısı yaptığı ülkede, basılan hatıra para sayısı 10 milyon adet de olsa beni şaşırtmaz.
                          Çok teşekkürler...Gelmek istediğim yer burasıydı. Fakat bu konuda benim yorumum farklı olacak. Bu konuyu açmamın sebebi, konu siyasi olsa da ekonomi ve borsayı direk etkileyecek olmasındandır. Şimdi ilk tespiti yapalım, sizin de yazdığınız gibi, çok açık ve net , üzerinde Atatürk resmi olmayan paraları cemaat bastırdı.

Cemaat, sizin yazdığınız gibi sempatizanlarının hoşnutluğu için bu paraları bastırmış olabilir. Bana göre böyle değil. Son aylarda, hükümet sözcüleri doğrulamasa da Avrupa'da ki ekonomik sıkıntı Türkiye'ye sirayet ediyor, halkın içinde şikayetçi kesimler artıyor. Benim ikinci tespitim şudur : Türkiye'de son aylarda Kemalizm yükseliyor. Mümtaz Soysal, Tansel Çölaşan gibi Kemalistlerin açıklamalarından bunu görebiliyoruz.

Şayet bu tespit doğru ise, cemaatin tam da bu sırada üzerinde Atatürk resmi olmayan para basması, Kemalizmi daha da yükseltir.

Peki, cemat niçin böyle bir şey yapsın?

Bu sorunun cevabını, forumda yazan kocamankus nickli katılımcı bir sene önceden beri yazmıştı. Tayyip Erdoğan ve cemaat arasında savaş olduğunu defalarca yazmıştı. Bakın bu konu daha yeni ulusal basına düştü.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20716859.asp

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20724298.asp

Peki, Tayyip Erdoğan ile cemaat arasında savaş varsa, Tayyip Erdoğan cemaat liderini Türkiye'ye niçin çağırdı?

Öncelikle, Türkiye'ye gelemeyeceğini biliyordu. Kocamankus'un defalarca yazdığı gibi, Fethullah Gülen Abd'de kontrol altında tutulmakta, onu kontrol altında tutanların, siyasi hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için kullanılmaktadır.

İkinci sebep ise, Akp'yi destekleyen yüzbinlerce cemaat sempatizanı var, Akp içindeki savaş ortaya çıktığından bunların kafaları karışıktı, Tayyip Erdoğan siyasi bir manevra yaparak, aramızda sorun yoktur görüntüsü vermeye çalıştı.

Her ne kadar manevralar yapılsa da Akp içinde kılıçlar çekilmiş durumda, konunun Mit, Uludere, pkk bağlantıları var. Bu konuda kocamankus kapsamlı bir yazı yazarsa önümüzü görebiliriz. Çünkü bir seneden beri yazdıkları doğru çıktı.

Yorum

Working...
                          X

Debug Information