Yeşil Zeytin Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
ODTÜ'lü robotlar mayın avlayacak
Collapse
X
-
ne demek şimdi lise hocaları bu konuda geniş bilgiye sahip olamaz mı? Teşbihte hata var, düzeltelim... :10_1_129v:
-
Tuzdan enerji diye googlede bir arama yapayım dedim karşıma ilk sırada keyborsa çıktı.
Sn üyemiz, işiniz zor gibi....:a55:
Yorum
-
Osmotic energy veya osmotic power plant olarak ararsanız bu konu ile ilgili ne var ne yok herşeyi bulursunuz.simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTuzdan enerji diye googlede bir arama yapayım dedim karşıma ilk sırada keyborsa çıktı.
Sn üyemiz, işiniz zor gibi....:a55:
Osmotic plant için 856.000 sonuç var.
Neyi nasıl arayacağını bilirseniz, google inanılmaz bir kaynaktır.;)
Yorum
-
sn. yeşil zeytine bugünlerde dokunmayın demiştim ama..:36_1_13:apruncurtigin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn yesil zeytin, yanilmiyorsam siyahlasmak istiyorsun:a5: hic gelen misafire öyle denirmi? belki baska arkadalarin bilgisi vardir
Yorum
-
-
apruncurtigin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu konuda google da arama yaparak bir cok adrese ulasabilirisniz. yabanci dillerde ararsaniz buraya listenemeyecek kadar cok adres var.. kolay gelsinsimurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTuzdan enerji diye googlede bir arama yapayım dedim karşıma ilk sırada keyborsa çıktı.
Sn üyemiz, işiniz zor gibi....:a55:aramayi bilmek gerek. arayan b....da mevlasini da bulurstockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterOsmotic energy veya osmotic power plant olarak ararsanız bu konu ile ilgili ne var ne yok herşeyi bulursunuz.
Osmotic plant için 856.000 sonuç var.
Neyi nasıl arayacağını bilirseniz, google inanılmaz bir kaynaktır.;)
Borsacıların ve borsanın yeni adresi
[url] www.keyborsa.com[/url]
Yorum
-
uzun uzun yazayım herseyi ben
çok yagmurlu bi gnde saat gece 9la 10 arasında dogmusum... :P
şaka bi yana ben bu konuyu bu bölüme haber olsun diye koydum pek birşey bilemem senin projen konusunda çok bilgim yok bilgim ancak bir biyolojicinin anlattıgı kadar kastım oydu teşbihte hata olmuş hep kötüydüm zaten söz sanatlarında öğretmenlere birşey demiyorum saygısızlık etmek istemem işin ehli değilim sitede de biyolog varsa ne mutlu sana
daha bilimsel bir siteye DE basvurabilir isterse tübitakın web sitesinde sanırım sorulara cevap veriliyordu ama ne kadar sürede cevap gelir istediği bilgiyi verirler mi istediğine tam olarak ulaşır mı bilemem ama proje zor iş çok ugrasman lazım
ama o şirkete bi ulaşmaya çalış derim madem ilk onlar işi bilende onlardır tabi Türkçe veri bulman zor olabilir umarım yabancı dilin iyidir =)
Yorum
-
Nehirlerden akan tatlı suyun deniz suyuna karışması annda ortaya çıkan devasa boyuttaki enerjiyi kullanma mantığı üzerine kurulmuş bir sistem.Yeşil Zeytin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAaa proje mi ne güzel ya
arastırma yapmak zor iş umarım istediklerini bulur basarılı olursun ama benim pek bilgim yok bu konuyla ilgili suyun çok yogun ortamdan az yogun ortama zardan geçişidir benim bildiğim osmoz tuzla baglantısı pek bilemem kusura bakma öss de o çıkmıyor
:P
Kurulan santralde hücre zarı ile birbirinden ayrılmış iki ayrı odacıkda tatlı ve tuzlu olduğu ve ortamlar arası su geçisi temeline dayandığı için osmotic ismi buradan geliyordur.
Last edited by stockbroker; 31 Ağustos 2008, 01:49.
Yorum
-
Çalışma prensibi aşağıda şekil olarak gösterilmiş.
Deniz suyu ve tatlı su hücreleri arasındaki basınç farkından faydalanarak döndürülen bir turbin kullanılarak elektrik üretiliyor.
Yorum
-
Üstad büyüksün ..
Bu projeyi bitirip teslim edeceksin arkadaşa sanırım...
Yorum
-
Sadece google'da konuyu araştırdım.Projeyi gerçekleştiren firmaya ait bir pdf dosyasına göz attm.Çalışma prensibi ile ilgili temel bilgileri öğrendim.Bir işe yarayacağını bilsem, 2-3 ay içinde projeye ait tüm verileri inceler hayata geçirebilmek için adım atabilir hale gelebilirim.simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÜstad büyüksün ..
Bu projeyi bitirip teslim edeceksin arkadaşa sanırım...
İmkan olsaydı ülkemiz için kendi alanımda çok şey yapabilirdim belki.Benim gibi bu potansiyeli olan binlerce işsiz insan vardır muhakkak.
Ama şimdi kendini kurtarmaya çalışan, kıytırık bir borsacı ve işsiz bir mühendis olarak bize verilen bu değerli hayatı geçirmek durumundayız.
Yorum
-
Sendeki var olan bu potansiyeli, en iyi bilenlerden biri sayılırım herhalde..stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSadece google'da konuyu araştırdım.Projeyi gerçekleştiren firmaya ait bir pdf dosyasına göz attm.Çalışma prensibi ile ilgili temel bilgileri öğrendim.Bir işe yarayacağını bilsem, 2-3 ay içinde projeye ait tüm verileri inceler hayata geçirebilmek için adım atabilir hale gelebilirim.
İmkan olsaydı ülkemiz için kendi alanımda çok şey yapabilirdim belki.Benim gibi bu potansiyeli olan binlerce işsiz insan vardır muhakkak.
Ama şimdi kendini kurtarmaya çalışan, kıytırık bir borsacı ve işsiz bir mühendis olarak bize verilen bu değerli hayatı geçirmek durumundayız.
Tübitak' a yazsan bir sonuç çıkarmı acaba..
Gerçi borsadaki parada hiçbir yerde yok..
Bu alemde de bilgi açısından çok iyi bir yerdesin..
Tek bir eksiğimiz var..
Bildiklerimizi, düşündüklerimizi eyleme dönüştürmek, hızlı karar verebilmek..
Birde bunu başarabilsek..
Sevgilerimle..İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..
[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:
[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]
Yorum
-
Güvenin için teşekkür ederim abi.KUTERO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSendeki var olan bu potansiyeli, en iyi bilenlerden biri sayılırım herhalde..
Tübitak' a yazsan bir sonuç çıkarmı acaba..
Gerçi borsadaki parada hiçbir yerde yok..
Bu alemde de bilgi açısından çok iyi bir yerdesin..
Tek bir eksiğimiz var..
Bildiklerimizi, düşündüklerimizi eyleme dönüştürmek, hızlı karar verebilmek..
Birde bunu başarabilsek..
Sevgilerimle..
Tübitak'da dayın çalışmıyorsa birşey çıkmaz.Eğer çalışıyorsa projeye hiç gerek yok, uydurma raporlar düzenleyip bir şekilde proje için destek adı altında her türlü parayı tırtıklarız, o ayrı konu...
Borsadaki para senin benim için yok maalesef.IMKB'ye kote 300'ün üzerinde halka açık şirket var.Bunların kaç tanesi küçük ölçekli bireysel yatırımcıya para kazandırıyor?Kaç tanesi yatırımcısı ile kazancını paylaşıyor?Sürekli bedelli sermaye artırımları ile yatırımcısını söğüşleyeni mi, yalan ortaklık ve yatırım haberleri ile yatırımcılarını sürekli dolandıranları mı, ne kadar pislik ararsan burada var.
Bunların üzerine SPK başkanı bir de KOBİ niteliğindeki 250 şirketin daha halka açılabileceğinden bahsediyor.Mevcut şirketlerin yıllardır yatırımcılarını türlü düzenbazlıklarla dolandırmalarını engellediniz de yeni şirketleri halka açacaksınız!Öteki tarafta yatacak yer bulamazlar inşallah!
Bu ülkede para kazanmak, yaşamını sürdürmek istiyorsan başkasını nasıl dolandırırım, nasıl tokatlar kaçarım, onun yollarını öğreneceksin.Aksi halde sen doğru oldukça, dürüst oldukça hayatın daha zor hale gelecektir.
Projeymiş, insanlığa, vatana faydalı olmakmış...Bunlar fasulye düşünceler.
Yorum
-
Doğru söylüyorsun..
Ama yılmamak lazım..İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..
[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:
[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]
Yorum
-
Mamutlar aramıza tekrar dönebilir mi?
Donmuş buz kütlesinin içinde bugüne kadar bozulmadan gelen bir tüy yumağı, Yünlü Mamut (Woolly Mammoth) adı verilen ırkın tekrar hayata döndürülmesini sağlayabilir.

Yalnızca bir tutam tüy parçası olabilir ancak, buzların içinde günümüze kadar dayanabilmiş yumaktan elde edilen DNA örnekleri bilim insanlarının soyu tükenmiş olan yünlü mamutların ölümden döndürülmesine yardımcı olabilir.
Bilim insanları, Sibirya’nın buzulları arasında binlerce yıldır bozunmadan kalabilmiş tüy yumağından elde ettikleri DNA’yı çözmeye devam ettikçe, mamutların günümüzde yaşayan akrabaları olan fillerden şimdiye kadar tahmin edilenden çok daha benzer bir genetik karaktere sahip olduklarını ortaya çıkardı. Bu keşif, bilim insanlarının elde edilen DNA örneklerini kullanarak, günümüzde yaşayan fillerin de yardımıyla, tarih öncesi hayvanın tekrar hayata getirebileceklerine inanıyorlar.
Jurassic Park filmini anımsatan araştırma, Sibirya’da bulunan biri 20 bin diğeri 60 bin yıllık mamut kalıntılarından elde edilen DNA örnekleri ile ilerliyor. İki DNA’yı eş zamanlı inceleyen bilim insanları, bugüne kadar o dönemin büyük devlerinin genetik kodunun %80’ini çözmüş durumda.
Mamutların iki milyon yıl önce iki farklı gruba ayrılığını belirten bulgular, bir ırkın 45 bin yıl önce neslinin tükendiğini, bir diğer ırkın ise 10 bin yıl öncesine, buzul çağının sonuna kadar hayatını devam ettirdiğini gösteriyor.
Şimdiye kadar elde edilen bulgular, buzul çağında yaşamış olan mamutların günümüzde yaşayan fillerin genetik karakterleri ile %99,4 uyumlu olduğunu ortaya koyuyor.
Sibirya’da şimdiye kadar 40 mamut bedeni bulundu.
Ntvmsnbcden alıntıdır
Yorum
Yorum