Türkiye'de hız denemesi: 1609km/s

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    Bağımlı
    • 09 Haziran 2007
    • 941

Türkiye'de hız denemesi: 1609km/s

Hız tutkunları sınırları sonuna kadar zorlamaya devam ediyor. 2011'de teste hazırlanan ve saatte 1609 km hız yapabilen Bloodhound SSC ilk kez Türkiye'de denenebilir.

Dakikada 10.000'den fazla kez dönen tekerlekleriyle saatte 1609 km (1000 mil) hıza çıkabilen özel tasarımlı Bloodhound SSC (super sonic car) isimli araç için çalışmalara başlandı. Alçak irtifada uçabilen bir uçaktan veya tabancadan çıkan bir kurşundan çok daha hızlı hareket edecek olan Bloodhound,12.8 metre uzunluğunda ve 6.4 ton ağırlığında olacak.

Hız denemesini daha önce de Ekim 1997'de saatte 763 mil hıza çıkmayı başararak Thrust isimli bir araçla rekor kıran Andy Green gerçekleştirecek. 2011'e kadar hazırlanması beklenen ve roketi andıran araç insanların dikkatini mühendislik, bilim ve teknolojiye çekmeyi de amaçlıyor.

Londra Bilim Müzesi'nde İngiliz hükümeti adına katılan ve projeyle ilgili bilgiler veren Bilim Bakanı Paul Drayson, sponsor desteğiyle yürütülen projenin sadece rekor kırmayı amaçlamadığını, aynı zamanda bilimin, geleceğin araçlarında kullanılmak üzere yakıt tüketimi veya güvenlik gibi konularda ne derecede geliştiğimizin bir göstergesi olacağını aktardı.

Hız rekoru için test Türkiye'de yapılabilir

Bloodhound ekibi test aşaması için de hummalı bir çalışmaya girdi. Tüm dünya genelinde bu süper aracın çıkabileceği en yüksek hıza uygun zeminler inceleniyor. Belirtilen hızlara çıkılabilmesi için zeminin kusursuz bir düzgünlükte ve en az 16km civarında bir uzunluğa sahip olması gerekiyor. Son üç yıl boyunca da zeminin kuru kalmış olması şart koşuluyor. Öte yandan çevredeki yaşam şartları, teknik yeterlilikler ve güvenlik imkanları da test sürecini etkileyecek diğer seçim kriterleri.

Şu an için ekibin belirlediği 14 farklı nokta var. Bunlardan 8 tanesi Amerika'da, 4 tanesi Avustralya'da, birisi Güney Afrika ve birisi de Türkiye'de.

Ben ben değilim,Sen olmayınca
    Sen sen değilsin,Ben olmayınca
  • Dragon
    Bağımlı
    • 09 Haziran 2007
    • 941

2025 yarış arabaları

Audi R25
    Audi, Le Mans serisinde kazandığı başarıdan yola çıkarak 2025 Amerika Le Mans serisi için R25’i tasarladı...

Yorum

• Dragon
      Bağımlı
      • 09 Haziran 2007
      • 941

GM Chaparral Volt

GM’in tasarımcıları Volt isminin geleceğine inanıyorlar. Bu aracı da 2025 LA Times Grand Prix için tasarlamışlar. Bu geleceğin yarış senaryosunda Chaparral Volt, yakıt için durmak zorunda kalmayacak çünkü enerjisini güneş, rüzgar ve kinetik enerjiyi elektiriğe çeviren frenleme sisteminden alacak...

Yorum

• Dragon
        Bağımlı
        • 09 Haziran 2007
        • 941

Havada karada denizde

Honda tasarımcıları dünya çevresini 24 saatte dolanacak bir yarış hayal etmişler. Katılımcılar Amerika’yı kara, Asya’yı deniz ve Avrupa’yı havadan geçecekler.

Yorum

• Dragon
          Bağımlı
          • 09 Haziran 2007
          • 941

Havada karada denizde

Burada Honda’nın tasarımını Asia’yı deniz yoluyla geçerken görüyoruz...

Yorum

• Dragon
            Bağımlı
            • 09 Haziran 2007
            • 941

Havada karada denizde

Burada ise Avrupa’yı geçiyor...

Yorum

• Dragon
              Bağımlı
              • 09 Haziran 2007
              • 941

Mazda'dan elektriklenme

Mazda için elektriklenme gelecek anlamına geliyor. Burada tasarladıkları Otomobil gücünü elektriklenmiş pist yüzeyinden alıyor...

Yorum

• Dragon
                Bağımlı
                • 09 Haziran 2007
                • 941

Formula Zero

Mercedes-Benz 2025’te de yatçılık tipine daha yakın duruyor. Gelecekteki yarış senaryosunda Formula Zero’ya elektrik gücüyle çalışan tekerlerin yanısıra güneş enerjisi destek oluyor. Yelken de ektradan rüzgarı kullanmasını sağlıyor...

Yorum

• Dragon
                  Bağımlı
                  • 09 Haziran 2007
                  • 941

Mitsubishi MMR25

Mitsubishi’nin MMR25 tasarımında sürücü kapalı kokpitin dışını kameralar ve video panelleri sayesinde görüyor. Sekiz birbirinden bağımsız olarak kontrol edilen motorla çalışan araç, kasa ne yöne bakarsa baksın istenilen her yöne hareket edebiliyor...

Yorum

• Dragon
                    Bağımlı
                    • 09 Haziran 2007
                    • 941

Toyota'nın R2-D2'lu tasarımı

Toyota’nın bu tasarımında Star Wars’da olduğu gibi bir onarım robotu bulunuyor. yüksek hızlarda rüzgardan etkilenmeyi düşüren araç virajlarda genişliyor...

Yorum

• Dragon
                      Bağımlı
                      • 09 Haziran 2007
                      • 941

Volkswagen

VW’nin tasarımı, jet yakıtıyla çalışıyor ve çift türbin 500,000 rpm’de dönüyor...

Yorum

Working...
                      X

Debug Information