Güvenlik Duvarı Programı Tavsiyesi

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • VEGAS-30
    Katılımcı
    • 29 Mayıs 2009
    • 28

Güvenlik Duvarı Programı Tavsiyesi

Her ne kadar hackerlara karşı kesin çözüm olmasa da her bilgisayarda güvenliğin bir nebze de olsa arttırılabilmesi için bir firewall programı bulunması gerekiyormuş. Ben nette fazla surf yapmadığım için ve tuhaf sitelere vs. girmediğim için bugüne kadar bu hususu ihmal ettim, sadece Avira Anti-Virus kullanıyorum. Kablosuz bağlantı kullanmaya başladığım için artık bir firewall programı kurmak istiyorum. Biraz araştırdım ve Comodo ve Zone Alarm isimli programların popüler olduğunu gördüm.

Forumdaşlarımın bu konudaki tavsiyelerini öğrenmek isterim.
  • AZUK
    Yeni üye
    • 26 Şubat 2009
    • 0

Nacizane görüşüm..

Windows güvenlik güncellemelerini düzenli olarak yapıyorum.

Ne olduğundan emin olmadığım bir siteye gireceğimde ise Mozilla Firefox kullanıyorum.

Antivirüs olarak da geri planda Kaspersky çalışmakta, hatta zaman zaman onu da durdurmaktayım. Msnden dosya aldığımda ya da bir şeyler indirdiğimde taramada kullanıyorum, onun dışında benim gözümde boş yere bellekten yer yiyor, kapatıyorum

Firewall mevzusuna gelince, siz insanlardan aldığınız dosyaları tarattığınızda (en yakın dostlardan olanlar dahil), gerekli güvenlik güncelleştirmelerinizi yaptığınızda, çok da gerek olacağını düşünmüyorum. Birkaç senedir ben bu metodla kullanıyorum, ne bir virüs bulaştı, ne bilgisayara en ufak bir taciz oldu. Elbette olmaz diye bir şey yok ama fazlası paranoya gibi geliyor bana..

Sevgiler

Yorum

• VEGAS-30
      Katılımcı
      • 29 Mayıs 2009
      • 28

AZUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Nacizane görüşüm..

Windows güvenlik güncellemelerini düzenli olarak yapıyorum.

Ne olduğundan emin olmadığım bir siteye gireceğimde ise Mozilla Firefox kullanıyorum.

Antivirüs olarak da geri planda Kaspersky çalışmakta, hatta zaman zaman onu da durdurmaktayım. Msnden dosya aldığımda ya da bir şeyler indirdiğimde taramada kullanıyorum, onun dışında benim gözümde boş yere bellekten yer yiyor, kapatıyorum

Firewall mevzusuna gelince, siz insanlardan aldığınız dosyaları tarattığınızda (en yakın dostlardan olanlar dahil), gerekli güvenlik güncelleştirmelerinizi yaptığınızda, çok da gerek olacağını düşünmüyorum. Birkaç senedir ben bu metodla kullanıyorum, ne bir virüs bulaştı, ne bilgisayara en ufak bir taciz oldu. Elbette olmaz diye bir şey yok ama fazlası paranoya gibi geliyor bana..

Sevgiler
      Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim Sn.AZUK,

Kablosuz bağlantıdan dolayı biraz panikledim, modemde 15 kişinin bağlı olduğunu görünce bir an kan beynime sıçradı. Atak yiyorum zannettim, meğer modeme şifre vermek lazımmış, şimdilik free internet olayı yakın mahale kapandı. Dediğiniz gibi basit bir önlemle fazla abartmaya gerek kalmıyormuş, tekrar teşekkür ederim.

Yorum

Working...
      X

Debug Information